mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Äntligen fredag

Kategori: Allmänt

Arbetsveckan har varit ganska så tuff tycker jag med mycket kunder och mycket annat att rodda i. Därför är det extra skönt att det är fredag och helg. I kväll fick vi besök av familjen Molén/Karlsson vilket alltid är trevligt. Eftersom våra barn är jämngamla och bästa kompisar så är det mycket tjat om att få träffas så och ett sjukt drag när det blir av. Hämtmat, godis och läsk är väl vad en fredagkväll med bästa kompisarna ska innehålla så nu är barnen nöjda och ligger i sina sängar.
I morgon ska jag och Jögge ta med barnen på teater i östhammar innan det är dags att enligt våran tradition käka gröna våfflor och röd grädde, det är halloween för oss. I dag klädde dom ut sig till häxa och spöke eftersom dom sett det på bollibompa i veckan. Vad det innebär med halloween har dom inte en aning om men skulle absolut inhandla lite saker för att kunna klä ut sig. Här är resultatet:





Läskiga va?

Mycket skriverier i media nu om den stora finalen på söndag. Vissa kallar matchen för den hetaste i allsvenskans historia, andra skriver: De två största klubbarna i Fotbollssverige gör 2009 upp om både Allsvenskan och Svenska cupen. Själv säger jag att det ska bli ruskigt kul att ta hem dubbeln 2009,ahhhh det är skönt att vara AIK:are. En annan skön nyhet är att AIK är överens med mittfältaren Daniel Tjernström om ett kontrakt för 2010. Det blir därmed en 12:e säsong på Råsunda för ”Tjerna” som 1999 kom till AIK från Örebro SK. Eftersom han kom säsongen efter vårat senaste SM-GULD så är han så klart extra sugen på guldet i år. Jag läste även att det redan nu är bestämt att vinner vi på söndag så är det Tjerna som kommer vara den första att höja bucklan! Han är ju våran kapten varesig han sitter på bänken eller är med från start.

När det gäller matchen på söndag så har jag ett litet litet problem. Min sambo har av någon konstig anledning bjudit hem folk på tupperware party kl 19:00!!!!! Jag ska alltså avsluta segerfesten och åka hem och ta hand om våra barn så damerna kan kolla på plast i lugn och ro. Blir segerfesten en lång tillställning kanske jag drar tillbaka och festar vidare. Frågade i dag min chef ( fiskar supporter) om vi kunde ta i hand på att om AIK vinner kan jag festa hela natten och få betald ledighet på måndag. Trots att jag sa att han kunde göra likadant om Sillarna vann så flinade han bara och sa:
- Jag kan vara ledig när jag vill, du ska vara här på måndag.
Jag gjorde iallafall ett försök och kommer totalt skita i efterföljderna om vi vinner på söndag.

Nu ska jag vara lite social med våra gäster innan det är dags att sova och drömma om GULD!

Peace

Drömmar av Guld!

Kategori: Allmänt

Åter hemma efter ännu en innebandyträning. I dag flöt det på riktigt bra och jag totalt mosade Tobbe i den interna tävlingen under övningarna. Tror faktiskt att jag satte nytt utklassningsrekord eller vad sägs om 16-6.....
Under match spelet om man kan kalla det spel gick det ganska dåligt men vi vann till slut. Kan väl ärligt säga att jag inte ser framemot matchen mot Sirius.

I går efter jobbet gick ju färden mot det underbara Solna. Vi var fem starka killar som var redo att se AIK ta poäng mot Örebro, Ett poäng skulle räcka för att ha en liten fördel inför finalen på söndag. Det betyder att vid oavgjort resultat eller vinnst så står vi som Svenskamästare!!
Matchen började ganska trävande och man kunde tydligt se att kung Stare sagt till vissa spelare att ta det lugnt och inte dra på sig några ostskivor. De som var avstängningshotade var Iván Obolo, Jorge Ortíz, Jos Hooiveld, Daniel Örlund, Daniel Tjernström och Gabriel Özkan. Så hela första halvlek var ett tungt sömnpiller och tempot va riktigt lågt. Ett avslut på mål under första halvlek och det kom från AIK.
Andra halvleken björ på ett högre tempo och i den 12:e  minuten lyfter Bojan in en boll i straffområdet där Martin Kayongo-Mutumba dyker upp och med kyla och lite tur smeker in 1-0 till gnaget. Då kom även kvällens skönaste ramsa som jag nu lyckats hitta texten till:
”Martin har rånat era kiosker, han har hotat er med kniv, hugga dif! Han har meckat upp en fet, han har brutit sina ben, å så rullar showen vidare igen”.
Hahahaha för er som kan hans historia så är det en riktigt skön ramsa.
I den 70:e minuten trycker Örebro på med flera skott varav på ett av dom Örlund släpper en lite billig retur som olyckligt hamnar framför fötterna på Jos Hooiveld som rensar den in i eget mål... Matchen slutar 1-1 och lite jubel efter slutsignalen hördes över Råsunda. Här kommer lite sköna bilder från matchen:

Nisse

Kungen
MÅÅÅÅÅÅLLL!!!!
Bäst i AIK
Sweet

På hemma fronten så är det synd om stor tjejen som är förkyld och har varit hemma från dagis i några dagar. Hon jobbar hårt för att bli frisk tills i morgon för då kommr bästa kompisen Molly med familj på besök. Kan tänka mig att hon jublade innombords i kväll när termometern visade att hon var feberfri. Så i morgon blir det ös här i huset. Lördagens höjdpunkt blir väl barnteatern som jag och herr Molén ska gå på med barnen medans våra sambos passar på att springa i de få butiker som finns i Östhammar. Ska bli skönt med helg efter en ganska så fartfylld arbetsvecka. Fler och fler av mina kompisar börjar dyka in i butiken för att fixa sina abbonemang eller skaffa nya lurar vilket jag tycker är skit kul. Jag gör alltid bra dealar så kom in till mig så hjälper jag er alla.

Nu börjar uppladdningen inför söndagens stora match så jag behöver mycket sömn. Godnatt och dröm om guld!

Kände doften av Guld

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem från kvällens träning och som vanligt klev man av som en segrare. Seger över Lindgren i den individuella tävlingen under övningarna och seger i matchspelet. Börjar bli en skön vana nu:-)
Tyvärr blev det ingen seger för Halmsta i kväll borta mot IFK Glenn. Halmsta tog en stabil 0-2 ledning och dominerade i den första halvleken. Sen klev Glenn in i matchen på allvar och stänkte dit två baljor i den andra halvleken. Kunde för ett ögonblick känna doften av guld men får nu vänta tills på söndag innan jag kan fira.
Så nu blir det match i morgon på plats i Solna och sen "finalen" på söndag som jag avnjuter på bowlinghallen i Östhammar. Hoppas på mycket gnagare på plats då.

Arbetsdagen har varit bra men riktigt mycket att göra. Stod på lagret i flera timmar och packade upp massor av varor. Tycker fortfarande att det är skönt att ha så pass mycket att göra när man är på jobbet och vet ju att nu kommer det bara öka resten av året. Är ju faktiskt inte så långt kvar till jul och alla paketinslagningar.
Undrar vad som kommer bli årets julklapp i år, som ansvarig inköpare måste man ju försöka sia om vad det ska bli och för tillfälle har jag faktiskt inte en aning.  Någon som har en aning om vilken teknikpryl det kan tänkas bli?

Har i dag även mottagit ett telefonsamtal från den domare som jag i går mailade till. Kan väl ärligt säga att jag inte köper mycket av hans förklaringar men att han tog sig tid att ge sin bild av de situationer det handlade om uppskattar jag. Varför han inte ville ge en skriftlig förklaring har sin enkla förklaring att han inte ville att ett sånt brev skulle hamna på just sådana här sidor. Inte för att det var min tanke men jag förstår hans förklaring. För er som är sugna på att se dessa herrar live kan ju komma och se våran nästa DM match som spelas den 5e november. Jag ska alltså tillåta mig själv att bli förnedrad av superliga laget Sirius på min egen födelsedag och dömmer gör Janne och Fabbe. Som jag tidigare skrev så är dom ett av Upplands bästa dommar par i mina ögon och räknar med att dom inte kommer få så mycket annat än att blåsa mål att göra under denna match.

Nu ska jag försöka hitta slaggen och ladda inför morgondagen. Undra föresten hur många av det ordinarie spelarna i Gnaget som kommer få stå över morgondagens match för att inte dra på sig en avstängning inför "finalen" hörde ryktas att hela 6 spelare låg i farozonen. Visar sig i morgon, kommer försöka ta många fina bilder!!

Drömmar av GULD.... A
Drömmar av GULD.... I
Drömmar av GULD.... K
Ja det är drömmen om AIK!!!!

Lång helg kunde slutat bättre

Kategori: Allmänt

Så va en lång helg över. Har hänt ganska mycket så jag ska försöka få med lite godbitar. I Lördags drog jag så till jobbet för att möta upp övriga butiksgänget. Vi åkte i väg till Grisslehamns havsbad hotell. Ett fyrstjärnit hotell med en fin spaavdelning. Checkade in lite snabbt innan det var dags att möta upp säljgänget som kört konferens hela dagen. Vi körde ett pass på några timmar innan det var dags för Spa. Tog några kalla i bubbelpoolen och satt väl en sväng i bastun. Man som jag är hoppade jag över kallbadet och alla behandlingar.
20:00 var det dags för middagen som bjöd på en riktigt god huvudrätt. Höjdpunkten under middagen var väl när min chef visade med stora rörelser hur bra fotbollslag spelar, det hela slutade med att han slog ut ett glas rött över sig själv och självklart över mig. Tror jag klarade mig från det värsta fläckarna och middagen blev en riktigt trevlig tillställning. Bjuder på lite bilder från middagen:





Efter middagen körde vi lite tävlingar med följande prisutdelningar Självklart var jag med i toppen men aldrig vinner man när man ska dra lott... haha har väl vunnit tillräckligt på jobbet.
Söndagen bestod av konferens för oss i butiken. Tycker det var ett givande pass och hoppas på stora förändringar i framtiden. Både för mig själv och för företaget. Eftersom AIK spelade viktig match mot bajern redan klockan 12:30 blev jag helt enkelt tvungen att låna kollegans Iphone för att ha på liveuppdatering från matchen. Klarade av att hålla mig från att skrika ut min glädje när Kenny Pavey satte dit slutresultatet 1-2 till Gnaget.
Avslutade konferensen runt 14:00 och begav oss tillbaka till Östhammar.

Hann träffa familjen en sväng innan det var dags att dra i väg på samling med laget. Åkte i väg till Uppsala för att möta Frötuna i Allianshallen.
Matchen började bra för våran del och vi tog en säker ledning redan i första perioden. Kan garantera att det inte var jag som levererade denna dag utan matchens stora spelare var Backman som låg bakom i princip allt denna dag. Vi leder alltså matchen med 1-3 efter den första perioden trots ett minimalt boll innehav. Taktiken för dagen var att backa hem och sen kontra och planen visade sig vara helt rätt så här långt.
Andra perioden sliter vi på bra men det är fortfarande hemmalaget som har spelövertaget. Reduceringen kommer och efter det kliver ett annat par in i handlingen. Det båda domarna, (som jag vanligt vis tycker är riktigt bra förutom att dom tycker att det viktigaste under en match är att snacka så mycket man bara kan och försöka vara roliga) bestämmer sig för att börja plocka utvisningar. Vi åker på två stycken upprepade förseelser under den andra perioden men står upp riktigt bra och klarar stormen.
Tredje börjar uselt och på 6 minuter har hemmalaget vänt matchen.  13 minuter in i perioden hittar det berömda domarparet en ny sorts utvisning som dom kallade upprepade förseelser under matchen.... dom menade på att lillen gjort så mycket olika fula saker under matchen att dom nu kunde plocka honom för det.
Jan Erik Kristofersson heter den ene av dom och han lovade visa mig den regeln i boken så jag väntar med spänning. Vi klarar åter igen undertalet och kvitterar direkt vi blivit fulltaliga och nu är det riktigt krig på banan.
18:09 åker åter domarens näve upp i luften efter att Backman fult blivit röjd på deras planhalva och vi jublar över att få avsluta matchen med en man mera. Tydligen har domare nr 2 Fabian Fahimi sett något som ingen annan har. Han plockar Backman för en eftersläng istället för att ta deras kille. Nu kokar jag och försöker få en förklaring av de båda men dom eller rättare sagt Fabian är säker på sin sak. Med 2 sekunder kvar tackar Frötuna för bjudnngen av dessa herrar och avgör matchen. Backman (som vanligtvis är en lugn kille e så arg att han nästan grinar) skäller ut dom båda knäcker klubban på bästa Foppa stil och knallar i väg. Senare under kvällen får våran tränare ett skumt sms från Janne som skriver ett för mig oförståeligt sms. Jag har i kväll bestämt mig för att skicka ett mail till honom för att ställa några enkla frågor som jag med spänning ska invänta svar på.
Så resan hem efter en lång helg var riktigt tung och kunde ha slutat bättre. Att vi var värda att vinna har jag aldrig påstått men att domarna ska avgöra en sån här match tycker jag är riktigt tråkigt.

Nu har en ny vecka börjat och på jobbet har det varit bra drag. Ska försöka börja hänga mer i butiken så jag kan hjälpa ännu flera kunder per dag vilket både är roligare och mer givande än att sitta på kontoret och knappa på datorn. Hoppas ju som sagt på stora förändringar i mitt arbete i framtiden och lovar att delge er vad jag menar så fort jag vet mera.

Mera skrivande i morgon för nu ska jag glo på film.

See ya

Skönt med Fredag

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag och min dag på jobbet har varit riktigt bra. Ganska mycket folk och väldigt mycket att göra vilket gör att dagen gått sjukt fort. Men arbetsveckan är som sagt inte slut eftersom vi ska på konferens i helgen. Har aldrig varit på Grisslehams Havsbad som jag tror hotellet heter men hört att det ska vara riktigt fint, lite bad och spa ska man väl klara av. Kameran åker med så bilder kommer.

Veckans höjdpunkt för tjejerna är ju när vi har fredagsmys och i kväll var inget undantag. Medans jag fixade middagen klädda dom upp sig och det slutade med att Nora har på sig två kjolar och en klänning över det... snyggt. Tuva som är väldigt mode medveten sågade lillsyrrans klädsel och nöjde sig med en kjol. Eftersom dom inte kunde komma överens om vilken film/tvprogram vi skulle kolla på så slutade det med att Tuva kolla in Bolibompa och Nora Jordgubbslisa på film.



Själv har jag under dagen bokat tågbiljetterna till Norge resan. Barnen jublade av glädje när jag berättade att resan blir av. Har även bokat biljetterna till Onsdagens AIK match. Kollade lite på BP mot Göteborg i kväll och tyvärr slutade det med en övertygande seger för fiskarpojkarna. Ska bli riktigt kul att kolla in säsongens sista match mot götet om den nu kommer vara helt avgörande. Hoppas självklart att AIK redan tagit hem det innan den matchen men det gör ju ingenting om dom avgör i sista, bara dom tar hem det.

Nu ska jag kolla in vem som får lämna idol innan jag kryper ner i sängen och glor på en rulle. Måste vara pigg och allert i morgon under konferens passen. På söndag blir det garanterat live update på mobilen från AIK:s match mot Bajern för att ha sportradion i gång med snäcka i örat kan kanske tolkas fel av den som håller i konferens passet eller?

Natta

Snart är det fredagsmys

Kategori: Allmänt

Går dagen bara flög förbi eftersom jag hade fullt upp nästan hela dagen. På jobbet börjar det dra ihop sig till helgens konferens och mycket snack rör sig om vilken klädsel man ska ha på middagen. Tjejerna har stora problem med vilken färg klänningen ska ha medans killarna tar det hela med ett stort lugn. Själv ska jag ha en kostym med skjorta och slips. Trots att jag missar JH´s 30 års fest känns det som att det kommer bli en bra helg. Planen är att ha mobilen på live update med Bajen-Aik och jag hoppas jag kommer få jubla några gånger under konferens passet.
Har även bokat in säsongens sista hemma match för AIK. På onsdag är jag tillbaka på Råsunda och det tackar jag min kära svärmor för!! Vi blir 5 starka killar som åker och jag hoppas på en bra match.

I kväll jobbar tjejen så min träning byttes snabbt ut mot en tv-spels kväll med Tapout. Hatar att förlora och det kan man säga att jag gjort i kväll. Tror det blev typ 1000-1 i matcher och det var inte till mig.... Innan denna förnedring har jag och tjejerna varit på simskola. Stortjejen börjar bli riktigt duktig i vattnet och det ska bli spännande och se hur hon klarar av klädsim som dom ska prova på sista gången. Fick iallafall ett sms från tränaren att det var match på söndag borta i Uppsala. Har ingen riktig koll på vilka det är emot men alla Uppsala lag i våran serie är bra så vi får se hur det går.

Snackade med Zingo i går och hoppas på att hinna träffa honom och hans familj under våran tripp till Norge. Saknar kompisarna som bor kvar då och då men det som är så skönt med dom grabbarna är att vi behöver inte snacka med varandra så ofta men när vi väl snackar så känns det som att det var i går vi sågs. Hoppas få svar på min ledighetsansökan i morgon och då är det bara att boka.

I morgon är det fredagsmys som gäller och en kväll med idol. Barnen har pratat om denna kväll sedan i söndags så längtan är stor. Själv tycker jag ju inte att det är lika mysigt eftersom tjejen jobbar och jag sitter själv när barnen somnat. Kanske borde passa på att träna lite på mitt Ps3...

Nu ska jag spöa Tapout en sista gång så jag får sova som en vinnare. Sa jag att det är Fifa10 vi spelar. Han får vara ett svenskt allsvenskt lag och jag ett landslag då är vi ganska jämna:-)

Sov gott!!

Tisdag en mellan dag

Kategori: Allmänt

Nyss hemkommen från kvällens innebandy träning har jag slagit mig ner i soffan. Lite sliten är jag men mest känner jag mig nöjd. Under övningarna tävlade jag som vanligt men inte mot min vanliga motståndare Bulan eftersom han stod över i dag på grund av skada, Tobbe L utmanade mig och han ska vara sjukt nöjd över att han klarade oavgjort:-) Under två målsspelet såg vi länge ut att gå mot säsongens största förlust när vi låg under med 1-6 men starka sov i är vände vi och vann tillslut med 9-8. Vissa i motståndarlaget försökte ju fuska sig till seger men fick till slut krypa till korset och erkänna sig besegrade.
Kom på mig själv under träningen att skälla ganska hårt på vissa spelare och hoppas verkligen ingen tar illa upp men jag tror även att jag är en av det bästa på att berömma. Det som jag blir mest irriterad över är när unga duktiga killar hela tiden sätter sig i svåra situationer i stället för att spela enkelt och verkligen visa hur duktiga dom är. Att vara duktig är inte att spela svårt och dribbla sig fram utan mycket mer än så. Finns riktigt många duktiga killar bland de yngre spelarna som jag hoppas kommer utvecklas och bli riktigt bra.

På jobbet hände det inte allt för mycket spännande i dag utan man kan säga att det var en helt vanlig tisdag. Väl hemma efter jobbet pysslade vi lite. Satte upp en ny hylla i vardagsrummet som jag skall pryda med mitt vackra Ps3 och min snygga samsung cd/dvd/multi maskin. Plockade även ner ( allt med hjälp av svärfar) en stor takfläkt i vardagsrummet. Så nu börjar jakten på en ny.

Vi har även börjat planeringen för en tripp till grann landet Norge. Barnen tjatar efter sin moster som bor där och vi känner att det börjar bli tajm. Personligen försöker jag få det att tajma med en innebandy match jag gärna skulle se. Det är mitt gamla lag Bärumsverk som möter Emriks nya lag Fjerdingby i elitserien som lockar mig. Får se hur det blir med det men jag ska försöka jobba till mig en ledighet från jobbet.

Försöker även jobba in AIK:s sista hemma match mot Örebro den 28:de oktober. Tjejen jobbar då så jag vet inte riktigt hur det kommer gå men att vara på plats sista hemma matchen det året VI tar SM guld skulle vara sjukt roligt. På söndag möter AIK pundar bajen medans jag sitter i Grisslehamn på konferens känns väl så där....

Sovtid nu!
Peace

Veckan är igång

Kategori: Allmänt

Ganska segt att ta sig ur sängen i morse men jag klarade det till slut. Väl på jobbet flöt det på och en trevlig överraskning väntade mig när jag slog på datorn. I den stora Dialect tävlingen, den som jag vann en resa till Dominikanska Republiken i förra året har tydligen första deltävlingen avslutats. Visste ju att jag ledde min kategori men inte att deltävlingens sista datum var kommet. Men som sagt vann jag den och får som pris ett Nintendo Wii. Tack säger jag och hoppas på roliga speltimmar:-)

Efter jobbet åkte jag hem för att fixa middagen åt familjen som var på väg hem från en shopping tur i Uppsala. Sätter i gång med laxen som jag och min sambo ska käka samtidigt som jag fixar lite blodpudding till barnen. Inga problem men ett samtal från Tommy & Carola skulle ändra det hela. Eftersom dom ville komma över en sväng fick jag den brillianta iden att slänga ihop en kaka rättare sagt kärleksmums. Kände ganska snabbt att jag tagit mig vatten över huvudet när jag skulle sköta tre saker samtidigt. Men allt gick bra fram tills jag skulle hälla smeten i formen. Nej jag blandade det inte med laxen men jag glömde smörja formen och fick hälla tillbaka allt i bunken och göra om.... ingen större kris men irriterande. Tror att både maten och kakan tillslut smakade helt ok så jag får nog vara nöjd med mitt jobb.

Efter mat och fika följde jag och Tommy kvällens fotbollsmatcher, tyvärr är ju Tommy fiskarpojke så han jublade lite smått över fiskrensarnas vinst över Malmö medans jag jublade över att Aporna fick stryk av BK Arslet och pundar bajen loosa mot Halmsta. Kvällen kunde ha varit perfekt med en förlust för fiskrensarna och vinst för mig i den avgörande FIFA10 matchen mot Tommy. Man kan inte få allt men jag är nöjd över det kvällen hade att bjuda på.
Åter dags att kolla in grabbarna som skall följa i Zlatans fotspår innan sängen kallar. I morgon är det jobb, hemmafix sen träning.

På återseénde

Riktigt bra helg

Kategori: Allmänt

Blev ju ingenting skrivet i går av den enkla anledningen att dagen var fullmatad med saker. Direkt på morgonen körde jag barnen till min sambos jobb eftersom hon slutade lördagmorgon och jag började jobbet. Dagen rullade på fint och för dagen jobbade jag med Mr Pioneer och Yvonne. Blev några trevliga timmar med ganska mycket kunder. Lördagsjobb består till 90% av att slå in presenter. Så efter ca 100000 inslagna paket skyndade jag iväg till dagens match.

Dagens motståndare var Stenhagen och vi var ett taggat gäng som började uppvärmningen med lite fotboll och jogging. Alt kändes bra när vi äntrade planen och jag var ganska säker på vinst. Vi startade matchen riktigt bra om min lina pressade motståndarna i varje byte. Vid ställningen 4-4 vilket var helt groteskt eftersom vi var så sjukt mycket bättre (enligt mig) hände det som inte fick hända. Allt för mycket fokus lades på två herrar i gult som kan utnämna sig till Upplands sämsta par.

Tyvärr var VI tom sämre än dessa herrar och tappade allt vad spel heter. Har igentligen ingen bra förklaring till vad som hände men att det var ett bra lag vi mötte köper jag inte. I slutet pressade vi på med allt vad vi hade men blev totalt sönderkontrade och matchen slutade 5-9. Endast en spelare får beröm efter denna match och det är den unge Ludde ( ingen bild tyvärr) Slet bra och hängde även en snygg kasse. Ångrar mig nu och ger även lite beröm för hårt slit och stort steg i rätt riktning till:
JV
Bjuder på lite bilder från matchen tagna av min egen fotograf Owe:
Marcus B
David in the walk of shame
Kungen

Efter matchen skyndade jag mig hem för att hinna se sist minutrarna av AIK matchen. Fick även besök av Gräsöhjältarna Alex, Jensen och Jonas, chaufför för dagen var Robbin L. När jag fått jubla över AIKs seger drog vi vidare till festen i Öregrund. Vägen dit kunde ha blivit en dyr resa för chaufför Robbin, 110 på 70 väg och obetald skatt är ju ingenting polisen gillar och när vi blev stoppade tror jag mig kunna höra Robbins hjärtslag som en tung bas ur högtalaren. Man kan säga att vi hade lite tur att det var en polis jag känner ganska bra så Robbin är nog fruktansvärt tacksam och glad över de straff han fick motta, vad de blev tänker jag inte avslöja.
Väl på festen bjöds det på god mat tillagad av kocken Smöret och tequila i mängder. Riktigt trevlig kväll med blandannat ett inslag av Robinsson. Bjuder här på lite bilder på hjältarna som var där och dom som inte var med har jag redan skällt ut:-)

Coach Anderton
Coach Jensen
Smöret & Freddan med tequila nr 3
Hempa
Micke O
Fredrik & Fredrik
Hm...

Efter tillställningen i Öregrund drog jag vidare till Östhammar för att möta upp min sambo som varit på tjejfest och sedan tagit sig ner till öltältet som var den stora händelsen för kvällen. Massa roligt och trevligt folk som jag surrade med och man kan väl säga att alla var där. Tog en promenad när vi stängt stället och på ett konstigt sätt lyckas väcka Bulan som körde oss hem, STORT TACK för det!! Suget att invänta en taxi som tidigast kunde plocka upp oss efter 1,5-2 timmar var obefintligt. Väl hemma slocknade jag efter ca2 minuter för att vakna upp som jag förtjänar vid 11:30

I dag har väl allt gått i ulterapi men vi har ändå lyckas genomföra det som var planerat. Stortjejen kördes till ett kalas medans vi tog en lunch på fiket. Träffade flera som valt samma väg dagen efter som även dom såg en smula slitna ut. Sen åkte vi hem för att vila ett par timmar till innan middagen och besök av svärföräldrarna och barnens morbror och moster. Nu ska jag lägga mig i badet för att sen glo på en rulle. I morgon börjar allvaret igen så jag behöver mycket sömn i natt.

Tack alla som varit med och gjort helgen så bra!!
Peace

Fredag, mys och tankar

Kategori: Allmänt

Kan inte annat än att inleda dagens pass vid datorn med detta sköna klipp

Och då får man ju bara mersmak och drar även denna:

Så nu mår jag bra:-)
Dagen har varit ganska bra och jobbet har rullat riktigt fint. Har för ovanligheten varit i butiken nästan hela dagen och snackat med många trevliga kunder, även en sjukt dryg människa som faktiskt var kvar i ungefär 1 timme och 40 minuter. Handlade han så mycket tänker ni.... nej inte ett skit men massa gratis hjälp skulle han ha, älskar kunder som han!!
Det bästa med arbetsdagen var nog att jag sålde min w995a, var iof lire dum och drog i väg den för 3800:- när jag säkerligen kunde ha tagit mer men som jag och mina vänner brukar säga: Pengar e inget problem:-)

Efter jobbet drog jag i väg och hämta stortjejen som åter igen följt med en dagiskompis hem. I bilen hem bubblade hon av glädje och fick fram att dagen varit kanon. Lilltjejen blev även hon hämtad tidigt på dagis av morbror och moster. Även hon var nöjd med dagen för får man hänga med mammas släkt blir man bortskämd:-) Godis och den middagen hon vill ha var givet så dit ville hon så fort som möjligt igen.

Hemma igen va det självklart fredagsmys så fram med chips,läsk, godis och film. I dag var det återigen Micke & Molle, en film vi sett ca 220 gg men det roliga är att lilltjejen är lika inne i filmen varje gång. Efter det somnade båda sött i sina sängar, sweet.

Dagen i dag har många tankar rullat i mitt lilla huvud. Chattade med en nära vän i går som jag känt länge och hela hennes familj ligger mig varmt om hjärtat. Därför var det väldigt tråkigt att höra att en av hennes systrar och hennes man valt att gå skilda vägar. Vet ju att det varit ganska stormigt redan för flera år sedan men eftersom båda två är "stormiga" personligheter har jag alltid tänkt att det kommer ordna sig. Tyvärr var så inte fallet och jag hoppas att båda två kommer bli lyckliga och glada när allt är över. Vill ändå ge en otroligt stor mängd cred till båda två som verkligen inte har givit upp enkelt utan försökt med alla medel som stått i deras makt.

I morgon är det en heldag som kommer gå i rasande tempo och jag ser fram emot den med glädje. Därför ska jag nu se klart Idol och sen bädda ner mig med en film så att jag är pigg hela dagen i morgon.
Hoppas på mycket folk i butiken så arbetspasset går fort och sen ännu mer folk som stöttar oss under matchen. Känner på mig att det kommer gå bra i morgon:-)
Avslutar med det finaste på Youtube:


Peace

Mycket nu

Kategori: Allmänt

Puhh en riktigt stressig dag är äntligen över. Direkt när jag kom till jobbet i morse lyste det KRIS i pannan på min kollega Sylvester. Han förklarade att Vattenfall meddelat att statsnätet komme ligga nere hela dagen vilket betyder att vi och stor del av Östhammar inte kommer ha något internet!!!! Som ni säkert förstår innebär det stor kris för oss eftersom allt vi gör behöver vi internet till. Vill en kund betala med kort så behöver vi internet, ska jag beställa varor så behöver vi internet, ska teknikerna kunna fixa datorer så behöver vi internet osv....
Som tur var upptäckte någon kunnig på jobbet efter ett tag att vi hade någonslags backup som gjorde att vi hade internet hela dagen så vi kunde andas ut.
Så min dag flöt på som vanligt tills min chef(butikschefen) kom på att nu ska jag få ytterligare arbetsuppgifter. Som jag skrivit tidigare så vill jag ju ha mycket att göra och mycket ansvar men enligt mig så ska man även bli belönad vilket borde betyda mera i mitt lönekuvert. Tycker själv att det hela tiden har ökat med jobb för min del och att jag sköter mitt jobb på ett sätt som borde vara till belåtenhet. Bara hoppas att mina chefer blr nöjda och att även dom tycker att jag skall belönas, hoppas kan man ju alltid:-)

Efter jobbet var det bara att gasa på till Stortjejens simskola som slutade kl 18:00(slutar jobbet 18:00) för att hjälpa henne med dusch och påklädning. Sen körde jag henne till mormor och morfar som skulle vara barnvakt medans jag tränade innebandy. Träningen började 18:45 så stressigt var det!
Träningen gick helt ok och jag ser fram emot helgens match. Lite nykomponerade liner blir det eftersom några av mina så kallade lagkompisar ska i väg på fest med sitt fotbollslag......:-) (Haha hoppas ni förstår att jag inte tar det så hårt som det ser ut) Jag kommer gå som center mellan två riktigt duktiga killar, Mr T Lindgren och Jake. Tycker vi hade bra drag på benen i dag och hängde även en del snygga kassar. Den andra linan tror jag kommer bestå av Salle som center, Bulan och min favorit KUNGEN som forwards. Hoppas och tror att vi kommer ha riktigt bra tempo i min lina och det brukar räcka långt på den här nivån. Mål är vi bra på att göra så det är väl det defensiva som kan bli problem men i dags läget är jag inte orolig. Backar i helgen tror jag Piraten, Marcus B, Tobbe E och David skulle vara.

Lördag kommer bli ännu en stressig dag som börjar med jobb 9:45-14:00 sen raka vägen till matchen som startar 15:15 sen vidare till Öregrund där lagfesten skall hållas. Mitt i allt 16:00 ska AIK slå Gefle hemma på Råsunda som jag gärna vill se...hur löser jag de? Från början var planen att jag skulle se matchen på plats men som ni förstår har det knasat ihopsig lite så jag siktar in mig på att vara på plats den 25:e mot pundar bajem eller den 28:de mot Örebro.

Nu ska jag förbereda inför i morgon då jag ska jobba, stortjejen hänga med en kompis hem efter dagis och lilltjejen ska hänga med morbror Patrik och moster Marie. Får väl stressa hem efter jobbet så vi hinner ha lite fredags mys. Börjar inse mer och mer hur skönt det skulle vara att ha ett jobb där man inte jobbar så sent.

Hoppas alla såg sporten på tv4a i kväll. Allsvenskans bästa Argentinare i skön intervju, ingen kan väl tycka illa om grabben! Nej nu får det vara slut för i dag!
Snart är den här....vintern:-(
Natta

Slut

Kategori: Allmänt


VM drömmen är nu defenetivt över. Kommer bli sjukt tråkigt att följa ett mästerskap där vi inte ens deltar. Självklart älskar man ju fotboll så upplevelsen av ett VM med allt vad det innebär är ju fortfarande stort men nervositeten, den stora glädjen och firandet kommer lysa med sin frånvaro.
Kvällens match var helt ok men när man samtidigt såg målen rulla in i Portugal förstod man hur det hela skulle sluta och man kunde inte riktigt glädjas åt det som hände i Stockholm. Marcus Berg gör ett lyckat och bra inhopp och S.Larsson får även han VG i dag. Zlatan som inte alls va Zlatan var riktigt dålig, stillastående,lat,gnällig och alldeles för invecklad i det han skulla göra. Börjar nästan tvivla på grabbens kvalite och längtar efter att få se han med grabbarna i Barca.
Har nästan bestämt mig för vilket lag jag ska hålla på i sommar. Tror det blir Elfenbenskusten och varför kan alla som känner mig och som gillar fotboll lista ut.
Känns ändå skönt att veta att alla sport intreserade inte kommer att minnas det här året som det året då vi missade VM utan att det blir, det va året då AIK tog SM guld

I morgon är det dags att träna innebandy igen efter över en veckas uppehåll. Börjar känna suget komma tillbaka efter förnedringen i Enköping. Vet att en del ordinarie killar är borta på lördag när vi tar imot Stenhagen KK. Hoppas även att Bulan är tillbaka i laget då och att vi börjar hitta målformen.

Nu vankas det film och sova för att orka morgondagen.

I`m a looooser

Kategori: Allmänt

Efter en sjukt stressig dag stressade jag hem med barnen. Vi hann få med oss halva Bolibompa innan det var dags att natta barnen. Efter som sambon är i väg till en jobbar kompis i Eskilstuna så var tjatet efter mamma stort. Senare dök Tapout och Appon upp för en kväll framför mitt PS3. Helt sjukt att jag som äger spelet förlorar så mycket som jag gör. Får se till att boka in några kvällar när jag bara sitter och tränar så jag klarar av att vinna. Har iof kommit på att jag inte är en tv spelskille. Tycker nästan bara sportspelen är roliga och det när man möter varandra och inte spelet. Men jag lovar att bättra mig.

Eftersom tjejen är bortrest så blev det ingen innebandy träning för mig i kväll. Lite surt eftersom jag missade matchen i helgen och har hittat ett ganska stort sug. Ska träna på torsdag och hoppas på match på Lördag. Kul ändå att tjejen ger sig iväg på lite äventyr för jag kan ärligt säga att det är inte ofta hon drar i väg på saker så jag hoppas dom har trevligt.

Ser även fram i mot helgens lag fest med grabbarna i Gräsö IF. Vad festen kommer att bjuda på kommer jag berätta senare i veckan. Ska även göra mitt bästa för att ta några bra fest bilder.

Nu väntar en tom säng på mig så godnatt.

Bildspecial

Kategori: Allmänt

Eftersom dagen varit lugn har jag inte så mycket roligt att skriva om utan bjuder istället på lite bilder på mina nära och kära såååå varsågoood:

Lilltjejen glassar i solen

Stortjejen med bästisen Molly

Jag i min vanligaste pose

Glad sambo & dotter

Puss

Semesterbild med barnen Emriksson

Jag steker i DominikaskaRepubliken:-)

Vackra flickor

17:de maj firande i Norge

Älskar att chilla som sin far

Nu ska jag kolla in seriestarten av programet I Zlatans fotspår ska bli kul att se alla unga divor från Malmö. Zlatan e Zlatan och han är Kung!!!
Mer skrivande i morn. See ya

Tack Lagerbäck

Kategori: Allmänt



Dagens stora snackis är så klart att Lagerbäck tackar för sig. Det är en stor ledare som uppnått otroliga resultat genom åren. Enligt mig så kommer ett tränar byte inte räcka till för att bli ett landslag i världsklass. Nej många spelare behöver bytas ut och nya talanger behöver upptäckas. Som jag skrivit tidigare så har vi inte tillräckligt bra spelare för dagen.

Annars har dagen varit ganska lugn. Klev upp och drog i oss en snabb frulle för att sedan skynda oss till stortjejens gympa. Under tiden hon var där gled jag och lilltjejen runt i bilen för att fördriva tiden. Kollade in lite nybyggda villor och krossbanan som är under renovering.
Senare drog tjejerna ner till mormor & morfar medans jag pysslade lite här hemma. Resten av dagen bestod av bus, mys,vi på saltkråkan, teletubis och bolibompa. Nu sover dom sött och jag kollar på någon film om Hagamannen.

I morgon börjar en ny vecka som ser ut att vara ganska så fullbokad. Jobbar sexdagar i rad och kryddar veckan med lite träningar, matcher, AIK match och lagfest med fotbollen. Sen har även min sambo en del på gång och barnen sina aktiviteter i veckan så de rullar på.

Ska försöka knoppa tidigt i kväll så man får en bra start på veckan.
Sleep tight

Besvikelsen är total

Kategori: Allmänt



Efter 90 minuters vånda står det då klart att Sverige inte kommer spela kommande VM. Känns helt tomt och man har bara lust att såga alla ruttna spelare. Vi har helt enkelt inte tillräckligt bra spelare, Ellos Anders var nog den mest anonyme svensken för dagen. Märkte att han var med när han drog på sig en frispark i 92:a minuten. Har vi inte bättre innermittfältare än så. Samuel Holmén kunde ju stått med sina lag poolare i danska klacken eller nått för nytta på planen gjorde han ju inte. Vem ska då spela istället för dessa usla spelare? Hm ja har inget bra svar just nu men vad sägs om Pontus Wernblom och ska man ta med allsvenska spelare så varför inte ta med dom bästa? Nej jag menar inte hjältarna i AIK utan jag tänker på en annan Ellos spelare, Stefan Ishizaki som jag är övertygad om inte skulle göra det sämre.
Pontus W

Ishizaki i rätt tröja
Ja det är ju inte helt kört för Sverige men ska vi ha en liten changs så måste Ungern minst kryssa mot Portugal i pågående match, efter 18 minuter gör Portugal 1-0.... jaha hoppas kan man ju alltid.

Tidigare i kväll var jag och barnen i väg på en mycket trevlig middag hos barnens morbror och hans sambo. Alla från deras familjer var där utom min sambo som sliter på jobbet och moster Evelina som bor i Norge. God mat och god dricka( för dom som inte körde....) bjöds det på samt trevligt sällskap.

Nu är det väl bara att gå och lägga sig och önska att man vaknar upp i morgon med den stora nyheten att Ungern skrällde och vann.

Sov ni som kan!

Fredagsmys & Lördagsgodis

Kategori: Allmänt

I går var det fredagsmys för hela slanten. Barnen var till Gimo och badade på eftermiddagen medans jag slet det sista timmarna på jobbet. Väl hemma dukade vi upp en fin middag bestående av inbakad fläskfilé vilket visade sig vara en riktigt bra start på myskvällen. Efter maten travade vi in i lekrummet där vi tröck i oss chips och kollade på film, vi på saltkråkan. Barnen gick i säng och vi vuxna kollade in fredagsfinalen i Idol. Rätt personer hängde löst och flera av deltagarna gjorde faktiskt riktigt bra ifrån sig. Kvällen avslutades med ännu en Johan Falk film.

I morse drog min sambo i väg till jobbet medans vi andra låg kvar länge i sängen. Riktigt skönt att bara ta de lugnt en morgon, tror vi käkade frulle vid kl 11:00. Nu har vi precis klarat av dagens viktigaste händelse nämligen inhandlingen av lördagsgodiset. Gick otroligt smidigt i affären och nu tuggades det förfullt.

Jag har även börjat uppladdningen inför kvällens otroligt viktiga vm kval match genom att glo på ett tidigare möte med Ungern. Enligt Lagerbäck ska ju svenskaspelarna i kväll äga parken, jag har funderat mycket på vad han menar med det och hur dom kommer spela. Hoppas dom nu lämnar det tråkiga defensiva spelet och sattsar allt framåt. Hoppas även att Zlatan kommer vara Zlatan i kvällför han har mycket kvar att bevisa i landslaget.

Träffade en lagkompis på affären i dag som berättade att dom spelat oavgjort i dag. Enligt honom hade vi varit det bättre laget och motståndarna, Midas kvitterade med 15 sekunder kvar av matchen. Surt men vi vet ju hur det är att kvittera i slutet:-)
Nu fick jag precis reda på att jag glömt bort att vi ska på middag hos barnens morbror. Vi ska vara där om 30 minuter och jag som låtit barnen trycka i sig massor av godis.... bra pappa man är.

Kommer säkert lätta mitt hjärta i kväll efter den viktiga matchen så vi hörs senare!

Zlatan är Zlatan



Henke bäst när det gäller

Torsdagstankar

Kategori: Allmänt

Glad i hågen glider jag in på jobbet denna Torsdags morgon och slår mig ner på min nya arbetsplats. Hinner väl sitta där i ca 5 minuter innan jag får ta emot en mindre utskällning från en kollega. Blir alltså utskälld för en sak som jag absolut inte har varit med att besluta och som jag absolut inte har något att säga till om. Tror att jag helt enkelt blev måltavla för en hel del frustration och besvikelse men jag tog det hela med en nypa salt och senare under dagen verkar det hela ha lugnat ner sig och allt var som vanligt igen.
Började även fundera över det här med att ta emot skäll och anklagelser som du vet är totalt felriktade. Om tex din chef kommer och klagar på en sak som inte blivit gjord eller en sak som blivit fel och du vet att det inte är du som felat. Ska man då bara stå och ta emot och sedan ta det med den personen som egentligen gjort fel eller ska man stå upp och säga som det är. Har provat båda vägarna och tycker själv att det känns som att man beter sig som en barnunge när man ska försvara sig och sen lägga skullden på någon annan. Detta händer väl lite nu och då i livet kan jag tänka mig och inte bara i jobbet.

Efter jobbet var det dags för det efterlängtande föräldramötet. Till skillnad mot Slemsar så tyckte jag att det var ett ganska bra och intressant möte. Ganska stort fokus låg på det här med normer och värden. Det betyder i enkla ord att vara en bra kamrat och visa att alla är lika mycket värda. Personligen tycker jag att det är helt sjukt att 5 åriga tjejer retar varandra,inte låter alla vara med och leka och hänger i coola gäng.
Att mina barn inte har samma utseende som dom andra barnen kommer ju inte som en överraskning för mig direkt så jag har självklart funderat på hur och när dom själva och deras kompisar kommer börja reagera på det. Under de små bråken som uppståt på dagis så bråkas det oftast om vem som får/inte får vara med och leka, hitills har det mig veteligen inte sagts något om min dotters utseende utan mera att ni e fula så ni får inte vara med oss cola tjejer. Sägas ska också att även min dotter erkänt för mig att hon nekat andra barn att vara med och leka så what goes Around comes around. Hur ska man ta tag i saker som det här eller behöver man inte göra något utan bara observera och se att det inte går över styr?

På grund av föräldrar mötet missade jag kvällens träning vilket inte känns speciellt tungt efter gårdagens förnedring. Visst är det träning och teamwork vi behöver mer än någonsin men i kväll var valet enkelt. Missar även helgens match eftersom min sambo jobbar och våra stående barnvakter som alltid ställer upp är bort resta. Barnen var ju borta förra helgen så en helg med pappa borde väl vara uppskattat. Får se vad vi hittar på, utflykt är en stående önskan så jag kanske chockar dom båda med en liten tripp.

Fredag i morgon vilket betyder fredagsmys som kanske toppas med lite idol. Har ju inte hängt med så bra där och vet inte om det är utslagningar på g men lite skönsång blir säkert bra. Nu är det bara att bädda ner sig och glo på en ny rulle.

Bjuder på en skön höstbild på mina små tjejer.
Natti 

Förnedrad

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem och klockan visar 23.03, vad har jag då gjort för roligt en onsdagskväll som denna. Direkt efter jobbet var det raka vägen till Enköping. 1,5 timme i bil för att spela innebandy match, ja jag vet att det låter helt sjukt och så här med facit i hand så undrar man ju hur dum man igentligen är. Vi åkte iallafall med en trupp på 13 starka killar och var väl helt ok taggade innan matchen. Efter ca 2 minuter av första perioden insåg vi att det här blir tufft. Enköping som inte var speciellt bra förra året hade gjort några riktiga super vävningar. 4 stycken killar från Fanna div 3 och en från Sirius div 1 räckte rätt bra för att knäcka oss denna kväll.
Vet inte om det är så stor mening att skriva om matchen för vi var utspelade från start till slutsignal och gjorde en riktigt dålig match mot ett riktigt bra motstånd.Matchen slutade 7-2 (3-0,1-1,3-1) och våra båda mål gjordes av Tobbe Edvinsson. Två spelare förtjänar beröm och det är Backman för att han faktiskt gjorde en bra match och David för att han aldrig vekner sig och kämpade matchen igenom. Alla andra och framför allt jag själv får ett gigantiskt minus. Hoppas alla inser nu vad som krävs för att vinna i fortsättningen, vi måste förbättra allt, passningar, skott,inställning och taktik.
En rolig överraskning var att våran gamla kämpe Emrik som var på väg hem från "proffs" livet i Norge stannade till och kollade på matchen, mycket trevligt.

Går dagen drog iväg i rasande tempo och på grund av att vi flyttat träningstiden så kom jag hem allt för sent för att hinna skriva. Hände väl inget speciellt under dagen i går förutom att Kungen levererade på träningen, jag var riktigt nöjd med han i går och hade säkert skrivit upp grabben inför dagens match men är glad i dag att jag sparde på det. Kommer garanterat gladare rapporter om honom i framtiden.

På jobbet har vi flyttat om på våra kontor i dag. Är inte helt säker på vad som håller på att hända men som det ser ut nu så får jag dela skrivbord och dator med en kollega vilket känns lite konstigt. Tycker jag får och tar gärna imot mer och mer ansvar vilket även betyder att jag behöver mera tid vid min dator och bättre koll på allt med beställningar och leverantörer och för mig går inte det riktigt hand i hand. Har bestämt mig för att vara positiv och inte klaga utan bara låta tiden utvisa vad som är bäst.

På hemmafronten tycker jag mina små tjejer har kommit in i någon slags gosfas, speciellt min äldsta tjej. Hon vill hela tiden gosa, kramas, sitta i knä och så och det är värkligen super mysigt. Gäller väl att passa på så länge dom vill för det dröjer väl inte allt för många år innan man är pest och pina i deras ögon:-) I morgon hägrar ett föräldrar möte på dagis och det är ingenting som ligger på min topplista. Min lunch kompis Slemsar hade varit på ett i går och han sa att det var det första och sista han skulle gå på i sitt liv. Skratta ordentligt när han beskrev hur (som han sa) kärringarna hade klagat på att dom sjöng sångerna på dagis i fel tonart så barnen inte klarade av att sjunga eller hur dom bråkade om att barnen inte fick smör på mackorna utan margarin. Haha tror faktiskt han själv hade blivit lite upprörd över deras klagande och till slut försvarat det stackars fröknarna.

Nu ska jag väl försöka sova lite eftersom jag ju gjort bort mig totalt två kvällar i rad. Slår på en film/serie när jag kryper ner i sängen och upptäcker efter ett tag att den är så bra att jag bara måste se den färdigt och det har ju slutat med att jag släcker ner datorn runt 01:45-02:00....bra jobbat va? Senaste säsongen av Entourage e sjukt bra och beröm även till Johan Falk filmerna.

Peace

Jag gillar inte Skattesmitaren Selakovic

Kategori: Allmänt

Med risk för att få massa saker slängda i mitt fejs så vågar jag säga att skattesmitaren Selakovic är en av det fotbollsspelare jag hatar mest av allt i allsvenskan. Självklart är det han som på övertid i kväll avgjorde fiskarnas derby, på övertid också för att dra runt kniven i mitt hjärta lite extra. Personligen så tror jag att hela Allsvenskan kommer att avgöras i sista omgången då AIK möter Blowit på borta plan. Mina AIK vänner har pratat om att vi då ska träffas och se matchen på storbild i bowlinghallen i Östhammar. Vist skulle man vilja vara på plats i Göteborg men den resan tar jag inte. Nu är det ju uppehåll eftersom Zlatan ska möta bla Danmark på lördag. Den matchen vågar jag inte ens skriva om med tanke på hur dåligt landslaget spelat på senaste tiden.

Annars har det väl inte hänt så mycket denna måndag. Jag bytte profilbild på FB och det kanske jag inte borde gjort. Så många komentarer pga av en bild på mig har jag aldrig varit med om, tycker mig osa en viss avundsjuka bland mina vänner:-)
Fick en underbar länk skickad till mig av en trogen AIKare och jag tror faktiskt att jag lägger upp den här. Förstår att endast AIKare kommer älska den men den förmedlar vad fotboll är och våra kännslor just nu. Ta en titt, man behöver inte som jag se det i över 9 minuter.


Har funderat på det här med mitt mobilinnehav och kommit fram till att jag ska sälja 995an. Så om någon är sugen på en svart sonyericsson w995 så come to me. Ska sälja den för inköpspris+ den berömda momsen.
Arbetsdagen i dag har varit ganska tuff, tycker själv att jag hinner med väldigt mycket men önskar ibland att det man gör skall synas ordentligt. Trivs iallafall bra där jag är nu och hoppas att jag ska fortsätta utvecklas och tycka det är kul.
Sylvester, min datakonsulent jobbar faktiskt på att lösa allt med min bloggs utseende och jag tror det kommer vara till belåtenhet när det är klart. Kommer lägga upp betydligt mycket mer bilder och filmsnuttar när det är fixat.

Nu ska jag ta och sova lite så att jag inte tappar flytet efter helgen:-)
Peace

Söndag=Vilodag

Kategori: Allmänt

Blev en välförtjänt sov morgon även i dag. Min sambo däremot började jobba i dag och när hon drog var jag inte vid medvetande. Vaknade till liv 11:20 och intog en god frukost framför tvn. Slog en signal till svärmor för att höra att allt var bra med barnen och fick veta att dom var på väg hem. Utvilad och mätt lag jag mig i soffan för att åter inta drömmarnas land. Vaknar till och slö tittar på fotboll.
Vid 14:30 så kom då mina tjejer hem, glada och nöjda med helgen hade dom mycket att berätta. Till min stora glädje hade dom med sig pizza hem så middagen var fixad:-) Det tjejerna hade saknat mest under helgen var att få titta på film så efter maten var det raka vägen in i lekrummet och plöja igenom en rulle som dom sett ca 150 gånger. Själv tog jag mig igenom ännu en fotbolls match där jag fick se Chelsea spöa skiten ur Liverpool, sweet.
Sen blev de lite bus och lek med tjejerna innan dom valde bort mig för att se på Bolibompa. Satt faktiskt och garvade jag med åt de otroligt dåligt teknade filmen. Handlade om någon unge som hette Lisa som hade en pappa som åkte utomlands och kom sen hem knall röd för att han glömt solskydd. Riktigt dåligt men vi skrattade gott alla tre.
Nu sover barnen sött och jag har hunnit med att se ännu en match. AIK var till Borås för att ta tre nya poäng av Ellos. Det blev en match som bestod av mera krig och fult spel än fin fotboll. Ellos hade väl det mesta av spelet men AIK s försvarsspel var lika bra som vanligt. Atta som klev in istället för P.Karlsson som är skadad gjorde en riktigt bra match och får nog mitt pris som bästa AIK are för dagen. Matchen slutade 0-0 vilket är helt ok sett med AIK ögon. En trevlig överraskning var att Appon dök upp när det var 30 minuter kvar av matchen. Nu små tittar vi på ännu en fotbollsmatch från La liga och ska diskutera Appons framtid som fotbollsspelare. Jag gör ju mitt bästa för att locka över Appon och Tapout till Gräsö nästa säsong. Tror oddsen är lite bättre i år än tidigare eftersom dom rasade ur trean i år. Division 4 och 7 är ju nästan samma sak:-)
I morgon är det dags för jobb igen och jag känner mig utvilad och stark för en ny arbetsvecka. Blev tyvärr inga filmer upplagda på bloggen i helgen eftersom jag inte lyckats få till de men ska fixa det under veckan.
Säger även grattis i dag till min systerdotter Hannah som fyller år i dag och även en grattis till Emrik som hängde ännu en kasse för sitt Norska team.

See ya!

Sweet day

Kategori: Allmänt

Eftersom barnen är borta i helgen tog jag en sjukt lång sovmorgon. Vaknade till och fixade lite frukost som käkades i sängen. Betade av 2 och en halv film och intog lunchen... i sängen. Ska jag vara ärlig så fick jag stressa för att komma i tid till samlingen inför matchen som var 14:15. Ja jag vet att det är sjukt slött men det var riktigt skönt att bara slappa hela förmiddagen.

Så till dagens match, 12 utespelare och 2 burvaktare var kallade till drabbningen och det var derby som stod på menyn. Vi visste av erfarenhet att IFK Dannemora/Österby är ett tungt och bra lag att möta så våran taktik för dagen var klar. Målet var att backa hem, vara tuffa på egen planhalva och försöka kontra vid läge.
Matchen började i ganska bra tempo och det var inte vi som hade mest boll, efter ca 10 minuter drog vi på oss en utvisning och det var väl ungefär då som motståndarna tog över helt. Vi fick jaga mycket och till slut kom även 0-1. Vi står upp bra och första perioden slutar 0-1. Personligen är jag ganska nöjd med det resultatet men vårat spel är obefintligt.
Direkt i andra perioden ökar dom på till 0-2 men våran andra femma har en del lägen och vi är med i matchen lite mer. Efter halva perioden lyckas vi lite turligt reducera genom brunkarn lillen men D/Ö svarar med att hänga 1-3 bara minuten senare. Vi sliter på och får faktist utdelning, vi tilldöms helt korekt en straff som Bulan kallt dundrar upp i krysset. Likt Elmander pustar han ut när han kommer till båset och erkänner att han siktat betydligt lägre, tror det är den snyggaste straffen jag skådat live.
Direkt i tredje perioden kvitterar vi genom mig själv, en volley i nättaket som motståndarna gärna ville ha till högklubba.... vet inte om jag hade protesterat allt för mycket om jag blivit avblåst men ärligt talat så vet jag faktiskt inte hur hög den var. Nu var vi med i matchen och D/Ö var skärrade. Micke i målet som gjorde en riktigt bra match räddade oss matchen igenom och gjorde några tokräddningar i mitten av perioden. D/Ö tog åter igen ledningen ca 15 minuter in i perioden på straff och nu var vi tvungna att släppa taktiken och börja tok stressa. Vi åker på en billig utvisning med ca 1,5 minuter kvar och tar vid nästa avblåsning timeout. Jag bestämmer då att vi plockar ut våran målvakt och sätter in bänkade T.Edvinsson som går raka vägen och dundrar inf följande frislag, 4-4. Jag är ett geni och kanske borde vara coach istället för spelare. De återstår 15 sekunder av matchen efter vårat mål och vi lyckas reda ut stormen. Självklart är det vi som känner oss som vinnare av poängen och D/Ö som faktist dominerade stora delar av matchen som förlorare.
Tänker nog inte hylla någon annan än målvakten Micke i dag eftersom samtliga utespelare slet och kämpade matchen igenom. Andra femman som inte stod för några mål spelade bäst och vi i första femman måste träna på våra uppspel. Jag kan absolut inte vara nöjd med min egen insats trots 1 mål och 2 assist.
Kanske låter konstigt att det var jag som bestämde hur vi skulle spela i slutet men den enkla förklaringen är att våran tränare blev tvungen att dra tidigare pga jobb och bad då mig och Oskar att sköta resten av matchen så som kapten tog jag lite ansvar och bestämde.

Efter matchen drog jag och min sambo tillsammans med Bulans familj på restaurang eftersom vi helt enkelt inte orkade fixa någon middag. Sen var det raka vägen hem och lägga sig i sängen och se färdigt rullen:-)
Slänger upp lite bilder från dagens match som jag lyckades få fotograf Ove att ta, tack för det! Räknar med att morgondagen kommer gå i samma lugna tempo, sov gott!

Taggat
Me
Backman
Lillen
Kungen
Så här
slår man en straff!
Målgörare 1
Målgörare nr2
Målgörare nr4
Blod & svett men inga tårar

Snart Helg!

Kategori: Allmänt

I dag har det hänt ganska mycket på jobbet, möte, beställningar, leveranser och lite kunder. Känns som att dagarna bara flyger förbi. Efter jobbet var det raka vägen hem eftersom stor tjejen skulle i väg på simskola. Jag och lill tjejen stannade hemma mot hennes vilja för hon kan faktist också simma enligt henne själv....

När dom kom hem var det bara för mig att ge mig iväg till kvällens innebandyträning. När jag kom dit satt de ca 20 personer där vilket var en trevlig syn. Alltid roligare att träna när det är stor uppslutning. Tränare för kvällen var Pelle.P och det var också positivt med lite nya influenser på träningen. Hur gick de då? Jo då helt klart godkänd innledning där jag som vanligt vann över Bulan i våra måltävlingar under övningarna. När vi lirade två mål bildade jag, Bulan och lillen en lina och vi mötte för dagen Salle, Kungen och JV. I början lirade vi ut dom totalt men efter ett avbrott med lite powerplay och skott så gick vi in i väggen och tappade allt vad spel heter. Har ju våran seriepremiär i helgen och det blir en tuff start där jag räknar med att just dessa två liner kommer vara helgens lag. Tror dock att Backman kliver in i den andra linan.
Motståndet i helgen står Österby för tror jag och vad jag minns fick vi stryk borta förra året, hemma minns jag inte vad de blev. Hoppas vi kan bjuda till och ge dom en ordentlig match.

I morgon drar barnen i väg med mormor och morfar till Rättvik på marknad så helgen kommer bestå av stor del sömn för min del. Ska bara slappa, glo på film och käka massor av godis, de låter väl som en bra helg?

I dag fick jag en ny telefon en sonyericsson w995. Tapout lånade ju en telefon av mig när han drog utomlands sist och inte helt oväntat söp eller jag menar tappade han bort den typ andra dagen så i dag fick jag min payback. Har inte startat den än utan spar nöjet till helgen.

Om jag orkar kommer det bli en del roliga saker här på bloggen i helgen,filmsnuttar och lite nya bilder men nu är det sängen som väntar. See ya