mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

VAB

Kategori: Allmänt

I dag har jag varit hemma med småtjejerna. Tuva har hostat under en längre tid och började i natt klaga på smärta i halsen så det var bara att stanna hemma i dag. Självklart blev hon jätte sur och vägrade prata med mig under ca en timme. Självklart blev det även mindre glada miner på jobbet där vi redan var lite med folk eftersom folk fortfarande är på semester.

Man kan väl lugnt säga att den softa tiden när man bara är hemma och chillar med barnen är förbi. Nu ska dom aktiveras 24/7 och att erbjuda en film är ju det samma som att dum förklara sig själv. Nu är jag helt slut och har precis lyckats peta ner dom i sina sängar.

Helgen har gått i fotbollens tecken, både jag och Tuva har lirat match. Tuva hade fyra matcher på söndagen och var riktigt nöjd efter 2 vinster 1 oavgjord och en förlust. Hon var ruskigt nära att hänga sitt första mål också men målvakten gjorde en kanon räddning.
För min del gick det sämre, stryk mot boxningslaget Unil med 4-0. Sämst av alla var domaren som var en riktigt feg och usel ..... ja jag vet inte vad man kan kalla honom. Senast vi mötte dom blev en av deras spelare utvisad efter att ha sparkat och slagit en kille i vårat lag efter avblåsning, nu började han boxa på en kille i vårat lag medans en annan höll i honom  efter ett litet gruff. Självklart är det rött kort när man slår en anna spelare med knyten näve i ansiktet men inte med den här domaren. Eftersom han körde samma språk som boxaren ( inte svenska) så fick jag för mig att dom kände till varandra och tror att han helt enkelt inte vågade ge killen rött. Detta är dock bara mina egna tankar ( hörde dom säga ngt och skratta innan matchen) så jag vet inte om så var fallet. Sjukt var det i alla fall.

Aik tog en viktig seger i går hemma mot Syrianska. RÅP gjorde det avgörande 1-0 i den 90 minuten och det var väl inte direkt någon bra match.  Som vanligt var Karikari under all kritik och tyvärr åkte Viktor på en hjärnskakning, hoppas han blir friskt tills den 12 september då nästa match ska spelas, då mot Örebro.

Vad jag vet så har Bangura inte blivit såld i dag vilket alla tidningar i går ropade ut. Tydligen hade Celtic bjudit skamlösa 22 miljoner för killen vilket enligt mig AIK inte ens borde lyssna på. Men vad jag vet är han kvar så det var väl bara skit snack.

Nej nu måste jag lägga lite tid på det viktiga Wordfeud innan jag ger upp för dagen.

Peace

Tid, kan man köpa tid?

Kategori: Allmänt

Spelet Wordfeud som jag har på min mobil har mer eller mindre blivit ett beroende för mig. Är ganska rutten på det men vinner i alla fall flera matcher än jag förlorar. Just nu har jag väl 6-7 spel i gång samtidigt och jag tycker att det är skit kul.

Annars har dagen varit ganska vanlig, jobb, hämta prinsessorna, fixat lite hemma och lagt tjejerna. Dagarna rullar på i ett tempo som jag verkligen inte hinner med i. Kan man göra så mycket mer än att kliva upp runt 07:00 och lägga sig runt 01:00? Får snart se till att vinna dom där 200 miljonerna så jag aldrig mer behöver jobba för det skulle ju ge mig 9 timmar om dagen att lägga på det jag inte hinner med i dag.

Tjejerna var ju en vecka hos mina föräldrar i Våla under sommaren på den efterlängtade sommarbyn. Där får dom pyssla, leka, träffa massa andra barn, sjunga och massa andra roliga saker. Pappa skickade över lite bilder i dag så jag bjuder på några.Har för mig att det är runt 170-200 barn som är med.Tuva ser ju road ut.....Nora hänger medBästisen Molly, Tuva och NoraFarmor, farfar, mina prinssesor och kusin Michelle

Längesedan jag skrev om AIK, just nu irriterar jag mig mest över nyförvärvet Karikari som vägrar leverera. Tycker han är näst in till värdelös och kan inte se det tränare Alm ser i killen. Som tur är går laget helt ok trots att guldet ser ut att hamna i Helsingborg. Har i år varit riktigt duktig på att besöka Stockholms huvudstad Solna under hemma matcherna och har mycket att tacka Stefan för det. Killen sitter ju på VIP plåtar och tjatar man riktigt mycket får man låna dom och det tar resan till helt andra nivåer. Tror jag ska ringa killen i morgon inför nästa hemma match.

Nu ska jag bädda ner mig och slå på en rulle och hoppas på att jag somnar innan 01:00 i kväll.

Peace

Ny pimpad blogg

Kategori: Allmänt

Säger ett STORT tack till min blogg designer Jossi som fixat till min blogg i dag. Eftersom jag själv är helt rutten på sånt har jag bara sagt hur jag vill ha det och hon fixat där efter.

Nu ska jag bara bli lite flitigare på att skriva så blir det här riktigt bra.

Tack Jossi!!!!

Kortis

Kategori: Allmänt

Ligger helt slut i soffan som så många måndagar tidigare. Ganska mycket att göra på jobbet just nu vilket alltid är bra av många olika annledningar.

Hittade några flera sköna bilder från sommaren

Båda tjejerna hade sett fram emot landslagets fotbollsskola hela sommaren och gladast var Nora ( kanske syns på bilden:-) Två dagar med fotboll och lek ute i Harg, båda tjejerna var nöjda efter det två dagarna.

Kom i skrivandes stund på att det är dags att förändra bloggen lite. Eftersom jag är fast i spelet Wordfeud spelar jag dagligen mot Jossi som säkert skulle kunna pimpa min blogg så den blir riktigt snygg. Ska därför ställa frågan till henne nu.

Avslutar för i dag med en sommar bild på lilltjejen

Sommar 2011

Kategori: Allmänt

Yes kameran är hittad, inte helt oväntat var det min sambo som lagt den i ett "hemligt" fack i bilen..... ja nu är den i alla fall hittad och jag kan dela med mig av våran semester i lite härliga bilder.

Första veckan drog hela familjen till våran lilla favorit stad Linköping, där får vi låna Emriks lägenhet som ligger mitt i smeten. I mina ögon är det en av Sveriges bästa shopping städer och jag kan väl lugnt säga att jag shoppade sönder mig själv. Det mesta hittade jag i min absoluta favorit butik som är http://www.grasstyle.se/ som man kan tro att dom öppnat bara för min skull:-)

För barnens del var det turen till gamla Linköping och  leklandet som var det bästa och som grädde på moset ( varför säger man så?) kom familjen Edvardsson till staden och lekte med oss.Jag och Danne sysslar med det vi kan bäst, observera Lina in action till höger.Nora tar en kort pausMeja i full fart

Efter en stund på leklandet dök även kusin Max upp med sin mamma och pappa till barnens stora glädje, ja min med.

Dagen efter leklandet var det så dags att dra till kolmården och med oss dit var hela familjen Edvardsson. Dagens stora mål var att ta en tur med den omtalade gondol banan över alla vilda djur vilket jag absolut inte såg fram emot. Höjd rädd som man är gick man direkt fram och frågade vilka höjder vi skulle röra oss på och jag godtog det den lilla lift killen sa. Tror inte han brydde sig speciellt mycket när jag sa att jag skulle stämma skiten ur han om något hände mig.Tror Tuva också var lite rädd eller?

Orkar inte visa alla bilder som visar när vi klappar alla djuren men det vi klappade var elefanter, tigrar,lejon och lite andra coola djur. Men som vanligt tyckte jag att delfin showen var den bästa och jag tror barnen håller med mig lite.
Efter ett par dagar i Linköping och besöket på Kolmården drog vi vidare till Vimmerby där vi tillsammans med familjen Edvardsson och Adde och Johanna med familj hyrt samma hus som vi bodde i förra året. Planen var att få två dagar på Astrid Lindgrens värld och två dagar att bara ta det lugnt på. Måste även tala om att vi hade sjukt fint väder HELA semestern vilket så klart var ett stort plus.

Eftersom dom rustat ALV för 40 miljoner sen vi var där förra året var förväntningarna extra stora i år och speciellt på den omtalade rövar borgen. Visst hela showen var skit häftig men snälla, 40 miljoner.....40 miljoners villanNora vid rövarnas matbord, lätt 100 000:- för det :-)Ronjas säng, ser även den dyr ut....Fetaste glassarna skulle vi självklart köpa


En tur med flotten

Efter två dagar på Astrid Lindgrens Värld var alla ganska trötta och Adde med familj drog vidare. Vi drog och bada....Enda gången Danne såg nöjd ut på hela semestern :-)
Mycket bilder i dag och jag tror det får räcka för i dag. Två av fyra semesterveckor har jag nu bjudit på och ska försöka få ihop det andra två i morgon.

Det som återstår är allt från fotbolls skola, sommarbyn och massa matcher. Återkommer i morgon

Peace


Jag bloggar alltså lever jag

Kategori: Allmänt

Så var den ljuva semestern över och jag är tillbaka på jobbet. Som jag sagt så många gånger tidigare säger jag det igen, om jag var sten rik skulle jag ALDRIG jobba en enda dag. Spelar ingen roll hur bra man trivs på sitt jobb för när semestern är över tycker alla att det första dagarna på jobbet är tunga, eller?

Tanken var att detta skulle bli min stora återkomst i bloggvärlden med ett semester inlägg full proppat med härliga bilder. Har nu letat efter våran kamera i ca 30 minuter och ger nu upp. Hoppas hitta den under morgondagen och får helt enkelt skjuta upp mitt återtåg till i morgon....

Sorry