mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Gattuso jag och ny bil!

Kategori: Allmänt

Helgen är över och jag har hunnit med en hel del. Fredags kvällen tillbringades runt poker bordet hemma hos en kompis. Riktigt kul att få slaska av sig lite men turen hån flinade mig i fejset som vanligt och jag fick åka hem utan ökning i plånboken.
Tidigare på dagen köpte vi äntligen ny bil. Kanske inte ett av våra mest genomtänkta köp men jag kände att det började bli ohållbart att bara ha en fungerande bil så det var bara att slå till, ångra sig kan man göra när man blir gammal:-)

En sån här blev det till sist och det lilla jag har hunnit testa så fyller den våra behov.

Lördagen startade med jobb och det flöt på bra och jag hann göra otroligt mycket saker som jag aldrig hinner göra under vardagarna.
Direkt efter jobbet var det dags för match. Motståndarna var serie tvåan Frötuna. Har tyvärr inte orken att åter igen gråta ut efter ännu en förnedring utan nöjer mig med att ge er slut resultatet 2-9.....
Var skönt att åka hem efter matchen och bara ta det lugnt med familjen. När barnen somnat in drog jag och min sambo igång wii fit spelet för första gången. Kanske man skulle lägga av med allt vad lagsport heter och satsa på en kariär i wii fit världen.

I dag har jag och mina små döttrar kavlat upp ärmarna och städat hela garaget. Tuva slet hårdare än vad Gattuso sliter på Milans innermitt och hon avslutade jobbet lika fint som drogba i straffområdet. Nu kan vi ta hand om våra bilar och garaget andvänds äntligen till det de ska.

Efter jobbet skulle barnen bada och jag tänkte piffa till det hela med massor av skum som jag minns att jag själv tyckte var as kul när jag var liten. Jag blev totalt sågad av mina barn som tyckte jag var dum i huve som trodde att skum skulle vara roligt. Det blev det kortaste badet dom någonsin tagit och första gången jag slipper tjata för att få dom att kliva ur.

Nu väntar en fullspäckad vecka med jobb, möten, simskola, träningar och konferens med jobbet. Kanske bäst att försöka komma i säng i skaplig tid så man orkar med hela veckan.
I morgon fyller en av mina bästa kompisar år och jag hoppas han hittar ett hus (som han länge letat efter) i födelsedags present. Eftersom han bor i Norge kommer jag inte träffa honom så det är ett samtal jag inte får glömma.

Nu är det bara 42 dagar kvar tills AIK kliver in i 2010 års upplaga av allsvenskan. Redan nu är det mycket snack om hur otroligt dåligt det kommer gå för OSS eftersom vi tappat en del spelare. Själv tror jag på ännu en grymt bra säsong och ser fram emot den.

Nu ska jag ta och kliva in i duschen (brukar göra det en gång i veckan) och försöka komma i säng efter det.

Trevlig vecka på er! Varför säger man aldrig det när man alltid tjatar om trevlig helg? 

Tur att det finns doktorer

Kategori: Allmänt

Den här dagen har varit en riktigt bra och lyckad dag på många sätt. Hade ett för mig viktigt möte på jobbet i dag som jag tycker blev riktigt lyckat. Som jag berättat tidigare är det ju klart att vi ska öppna en ny butik i Norrtälje och i dag har jag fått klart för mig vad min roll i det hela blir. Kan tyvärr inte släppa nyheterna riktigt än men det jag kan säga är att jag är nöjd med vad ledningen har planerat.

Efter jobbet blev det raka vägen till kvällens innebandy träning och det var väl ingen träning som det kommer skrivas om i historie böckerna. Tyvärr har det visat sig att jag hade rätt i min bedömning om vissa spelare, flera har redan hoppat av med motiveringar som ingen köper. Riktigt tråkigt tycker jag eftersom det är en lagsport vi håller på med borde man kanske tänka på övriga laget när man tar sådana här beslut. Inte många matcher kvar av säsongen och det är ju nu vi måste börja kriga och stå upp för varandra men alla tänker visst inte lika på den fronten.
Ny match i helgen mot serie tvåan vilket självklart kommer bli en tuff match. Vid det senaste mötet avgjorde motståndarna Frötuna när det endast återstod 4 sekunder så jag tycker i alla fall att det är våran tur på lördag.

Stor tjejen har ju tillbringat det senaste dagarna i Östervåla hos farmor och farfar. En natt blev det också hos bästisen Molly och om jag fattat det hela rätt så lyckades dom genomföra allt bus dom planerat från att smyga upp ruskigt tidigt för att trycka i sig mängder av godis till att smyga på Mollys lilla syster. Hon var riktigt nöjd med hela besöket i Våla fram tills i går....
Då ringer min telefon och det är min mammas frustrerande röst jag hör. Stor tjejen är helt knäckt och bara gråter och gråter och vill åka hem. Jag tittar ut genom fönstret och inser att jag måste skicka i väg min sambo i snöstormen. Försöker prata med min dotter men får inte ur henne många ord eftersom hon bara gråter men jag förstår att hon har en otrolig hemlängtan. Innan hon åkte gjorde jag klart för henne att hon när som helst kunde ringa hem om hon längtade efter oss och att vi hämtar hem henne när hon vill. Så min sambo gav sig iväg och hämtade hem henne och det visade sig att det fanns en förklaring till hennes oväntade beteende. Doktorn slog i dag fast att hon har både halsfluss och öroninflamation så nu är det riktigt synd om henne. Jag hade riktigt svårt att få ihop hennes förklaring när hon ringde från farmor och farfar när hon sa att hon hade det jätte bra, allt var roligt, ingenting hade hänt men hon längtade sååååå mycket efter oss här hemma. Dagen innan sa hon att hon inte ville åka hem på väldigt länge, kanske till nyår sa hon då:-) Allt har en förklaring!
Sjuk&sliten då får man välja mat
Men lika glad för det e jag

Lilla syster är i alla fall glad för att syrran är hemma igen och det är full fart i huset. Tror helgen blir en ganska lugn tillställning så tjejerna får återhämta sig och bli helt friska.
Nu ska jag hitta sömnen och ladda inför morgondagen som förhoppningsvis kommer innehålla ett bilköp.....

God natt solhatt ( som mina barn brukar säga)

Besvikelsen är total

Kategori: Allmänt

Helgen har innehållit både roliga och riktigt stora besvikelser men vi tar väl det hela från början. Jobbade ju som sagt i lördags och arbetet flöt på riktigt bra. När man väl är på plats för helg arbete så är det ganska nice att vara där. Får äran att jobba ihop med Mr pioneer som bara jobbar lördagar och vi har alltid mycket att prata om och får mycket saker gjort som man annars inte hinner med tex göra skyltar, byta glödlampor och packa upp leveranser.
Efter jobbet möttes jag upp av resterande medlemmar i familjen som var redo att bestiga Östhammars stora pulka backe. Med mitt nyinköpta tefat blev jag genast poppis hos min äldsta dotter som saknat detta bland alla pulkor vi har. Efter några svängar i backen väcktes tävlings människan i mig och jag föreslog ett familjemästerskap. Reglerna var ganska enkla först ner vinner. Lill tjejen som åkt några svängar med mig och mamma gav upp ganska snabbt och plockades ur tävlingen. Första racet vann stor tjejen på sitt nya tefat, jag tvåa och mamma trea.
Så självklart var det två förhands favoriterna i final och nu var det viktigt och det var även här tävlingen spårade ur. Min äldsta dotter visade äntligen att hon bär på mina gener vilket gladde mig så jag skrattade innombords långt efter denna händelse. Loppet var ganska jämt och jag tror faktiskt hon ledde efter halva backen, då flyger hon av tefatet och jag kan med armarna i luften glida hem segern. Jublande vänder jag mig om och ser då min dotters arga ansikte. Faktiskt räknas inte loppet om man ramlar av skriker hon argt, diskussion uppstår och jag får tillslut gå med på reglerna som körs på dagis vilket utser min dotter till vinnare.... Men att se hur dålig förlorare hon var och vilken vinnar skalle hon faktiskt är gjorde mig oerhört glad. Så familjens segrare för dagen blev Tuva:

Stor tjejen livrädd...så ska det va:-)
Nora tyckte det var säkrast att gå upp&ner
Chockad och förvånad efter att ha blivit bort dömd..
Nöjd tror jag....

Efter allt åkande drog vi hem och käka middag och tryckte i oss massa lördagsgodis. Senare på kvällen dök Tapout och Ville över för att se Zlatan show i barcelona. Tyvärr uteblev showen och matchen dödades tidigt av barca spelarna men vi höll ut och kollade vidare på dumburken och avslutade kvällen/natten med NHL hockey runt 03:00. Riktigt trevlig kväll med mycket surr och lantchips.

Söndagen borde jag kanske ha stannat i sängen hela dagen för den hade inte mycket bra att komma med. Besvikelse avlöstes med ännu en besvikelse, ni förstår säkert vad jag menar. Mötte upp laget för avresa mot Uppsala där vi skulle möta stenhagen som precis som oss håller till i det nedre regionerna av serietabellen. Under uppvärmningen kollade jag in motståndarna och jag ska ärligt erkänna att jag tänkte för mig själv att det var nog de sämsta spelarna jag sett i seriesammanhang. Visst hade vi flera viktiga spelare borta men det här skulle vi ro i land utan större problem.
Efter dryga sex minuter låg vi under med 2-0 och jag hävdade fortfarande att vi var betydligt mycket bättre och skulle bara ta det lugnt så vänder vi på steken. Vi reducerar i slutet av första perioden och kvitterar i början av den andra. Vi fortsätter att spela riktigt dåligt och utnyttjar inte powerplay och bränner flera bra lägen. I stället hänger Stenhagen och kliver av andra perioden med ledning 3-2. Nu är det bara att öka tempot i tredje, koncentrera oss och åka hem med tre härliga pinnar. Vi kvitterar 11 minuter in i tredje och bjuds även på ett powerplay minuten senare. Totalt ofarliga och inte ett enda bra avslut under två minuter resulterar i stället i ett vinst mål för Stenhagen 16 minuter in i sista perioden. Besvikelsen är total och jag måste inse att det lag som faktiskt var bland det sämsta jag sett slog oss vilket måste betyda att vi är sämre..... Personligen gör jag en så usel insats att jag skäms över mig själv. Tänkte igenom matchen och kom fram till att jag hade bollen ca 15 gånger under hela matchen och det var i powerplay. Slog några stöd passningar, tog två skott som inte gick på mål och sprang i princip ingenting. Om någon i laget gjorde en godkänd insats så har i alla fall jag missat det för det här var en match där ingenting stämde. Jag var sjukt arg och irriterad på slutet och jag led med våran tränare som gjorde vad han kunde på sidan. Tror inte att det är helt kört för oss än men stämningen var inte munter efter matchen och jag vet av erfarenhet att folk brukar ledsna efter en sån här förlust och helt plötsligt dyker inte folk upp utan börjar träna fotboll och annat i stället för att köra säsongen ut. Hoppas inte det blir fallet i år.

Efter matchen mötte jag upp min sambo för att gå på den efterlängtande filmen Snabba cash. Har ju läst boken och mina förväntningar på filmen var sky high. Jag lämnade salongen mer besviken än tidigare under dagen. Visst det var en helt ok svensk film men man kan inte bortse från att den är baserad på en bok i världsklass. Tycker allt var rörigt, viktiga detaljer och händelser missades eller togs inte med vilket gjorde att filmen inte får bra betyg av mig. Hade jag inte läst boken hade jag gillat den mer.

Så Uppsala blev en stor besvikelse denna dag och veckan var över. Mellan matchen och bion träffade vi min mamma och pappa en kortis för att överlämna våran äldsta i deras händer. Hon har länge väntat på att få vara själv med farmor och farfar så nu är hon där några dagar. Hon passar även på att träffa bästisen Molly som lockade över henne att sova över en natt. Pratade med henne en sväng i dag och glädjen bubblade över.

Nu är det dags att slagga så man orkar med resten av veckan.
Peace

Fredagsmys = Boxning

Kategori: Allmänt

I dag har det hänt ganska mycket saker på jobbet vilket oftast är väldigt positivt för mig. Dels så går dagen fort vilket alltid är bra sen  fick jag äntligen mera besked av vad som väntar mig. Att vi ska öppna ny butik i Norrtälje är nu helt klart och klart är också att det blir jag som ska sköta allt som har med butiken att göra. Upplägget är att jag i slutet av mars kommer knalla in i en ny rustad lokal färdig för att fyllas med produkter. Kommer ha smyg öppning för att se att allt flyter på fint innan portarna slås upp 1 aprill. Sen ska jag lära upp en ny butikssäljare som kommer ta över mer och mer. När allt rullar kommer jag troligtvis köra 50-50 mellan Norrtälje och Östhammar. Förberedelserna startar redan nu och jag tror jag har en hektiskt tid framför mig.

Hektiskt kan man nog även säga att våran "fredagsmys" kväll har varit. Tjejerna som garanterat mste fått i sig någon form av uppåttjak under sitt besök på sjukhuset i dag. Det var full fart genom Middagen, wii spelandet och Lets dance. Slutade med en mindre form av handgemäng mellan de båda (slagen satt i sen boxningen på wii spelet), då vet man att det är dags för sängen.

Har äran att få jobba även i morgon.... Vet inte om jag skrivit det tidigare men i veckan när jag kollade in schemat insåg jag att jag kommer jobba 19 av 21 dagar. Ledig på söndag och näst kommande söndag sen blir det sju dagar i rad eftersom vi då ska i väg på kickoff fredag lördag och söndag. Kanske inte kan räkna hela kickoffen som jobb men det har ju med jobbet att göra. Vi ska då i väg till sollentuna och bo på fina Scandic star där vi även kommer ha alla konferenser och workshops. Sen hålls den stora leverantörs mässan i sollentunamäss hallar. Kommer vara 400-500 kolleger på plats så det blir nog roligt.

Har även viktig match på söndag mot botten kollegorna Stenhagen. Tyvärr har vi flera viktiga spelare borta så det kommer bli en sjukt tuff match. Mera tankar om den kommer nog innan match start.
Fick en ganska rolig historia i dag om den store Zlatan så jag bjuder på den som avslutning för i dag.

Året är 2011 och Figo, Ronaldo och Zlatan har alla hamnat i Real.

Av någon anledning är de ute och åker bil tillsammans med Kluivert.
Kluiverts körkapacitet är ju inte så lysande och efter några pilsner så drar han rätt in i ett träd. Alla fyra dör.
Som alla förstår så tar Kluivert steget direkt ner i helvetet.

Figo, Ronaldo och Zlatan tar sig dock upp till pärleporten där de välkomnas av Sankte Per som direkt leder dem in till vår Herre.

De tre stegar fram mot Gud som sitter på sin tron. Gud säger då: "Figo, vad är det bästa med fotboll?" Figo bugar sig och svarar: "Det bästa med fotbollen är att jag har kunnat sprida glädje till folket, tjäna pengar till mitt uppehälle och få se hela världen". Gud ansåg att det var ett bra svar då han sa:

"Bra Figo, kom och sitt på min vänstra sida"

Gud tittade sedan på Ronaldo och sa:

"Och du Ronaldo, vad är det bästa med fotbollen?", Ronaldo svarar lite försynt:

"Herre, jag kommer från fattiga förhållanden och har lyckats visa mina medmänniskor att det finns en väg ut ur det hela och att man inte behöver vara dömd till ett liv i misär. Samtidigt har även jag kunnat sprida glädje till folket".

Gud svarade:

"Bra svarat Ronaldo, kom och sitt på min högra sida."

Gud tittade sedan på Zlatan och sa: "Vad tycker du då Zlatan?"

Zlatan tittar upp, harklar sig, spottar på marken och säger:

"Du sitter på min stol"

Bilder och mycket surr

Kategori: Allmänt

Besvikelsen efter helgens förlust i innebandy var som bort blåst på kvällens träning. Bara att ta nya tag och se framåt mot nästa viktiga match som är redan nu på söndag. Det har varit mycket tjat på grabbarna i laget och det dom tjatar om är att jag ska lägga ut bilder på dom. Så här kommer några bilder och vi startar med trion som lirar i andra kedjan. Tydligen tycker dom själva att dom är värda att visas upp trots att dom släppte in hela 9 mål senaste matchen så fatta hur många bilder jag måste lägga upp när dom gör en bra match....

Owe, Backman + trogen IBK supporter
JV, kandidat till årets genombrott
Micke, är inte lika psycho som han ser ut
Tränar duon

Tränar duon har även valt att ändra om lite i laget så vi får se om det löser våra problem till nästa match. Personligen hade jag hoppats på en spelar som "lovat" en comeback vilket nu börjar bli lite av en tradition i mitten av sesongen. Spelaren är ingen mindre än Pelle Pettersson men tyvärr fick jag veta i kväll att inga papper var påskrivna. Det är ju ingen hemlighet att vi har problem med vårat försvarsspel så en spelande back hade jag inte tackat nej till.

Annars har det inte hänt så jätte mycket senaste dagarna. Vi fortsätter att leta ny bil och det var ett betydligt större problem än jag väntat mig. Visst det finns massor av bilar jag kan tänka mig ute på marknaden, synd bara att mitt konto inte vill ha samma bilar som mig. Sen när man frågar olika säljare om råd blir man ju inte direkt mer säker på sin sak. Nu går väl tankarna mer och mer åt det säkra kortens håll. Tror vi satsar på Volvo och en V70. Känns som att det är ett märke man kan lita på och som håller ganska bra klass... eller? Jag vill ju helst ha en Audi eller den nya Honda Cr-v men vet inte om det är prisvärda bilar. Ska leta på under veckan sen måste vi ta ett beslut.

Kan väl nästan inte låta dagens stora snackis gå mig förbi heller. Läget är ju så här, Zlatan nobbade gårdagens idrottsgala för att i stället gå på någon gala i Italien. Detta sågas nu av alla möjliga experter och framför allt av idrottsgalans VD. Det hela är bara ett stort bevis på att vi i sverige inte har fattat det viktigaste när det gäller Zlatan. Det viktigaste är att fatta att Zlatan är Zlatan.

Nu ska jag försöka ta mig till sängen för att glo på en rulle jag sett fram i mot att se, nej det är tyvärr inte Snabba cash som jag helt oväntat fått mycket klago mål på. Många som redan sett det total sågar den vilket gör mig lite orolig. Vill ju fortfarande tro att den kommer ge mig total film njutning men har börjat tvivla nu. Nej i kväll/natt ska jag glo på Adam Sandlers senaste verk "Funny people". Tror den kan få mig att dra på mungiporna  på väg in i drömmarnas värld.

Ska barnen se ut så här när man ska plocka upp dom ur badet???? Det gör mina i alla fall:-)

Peace

Fiasko

Kategori: Allmänt

Gårdagens match blev ett enda stort FIASKO. Det som skulle bli ett hett derby och en vinst som skulle ta oss uppåt i tabellen blev raka motsattsen. Ändå hade jag en bra känsla i kroppen under hela uppvärmningen och en bit in i första perioden. Vi var taggade och skapade massor trots att Midas tog ledningen efter bara 2 minuter. Vi hinner både kvittera och släppa in en balja till innan den första perioden är slut och jag tycker fortfarande att vi är det bättre laget.
Tyvärr avslutas den första perioden med att min kedje kamrat Bulan vrider sönder knät i en närkamp och det var slutspelat för honom. Den andra perioden kantas av många utvisningar för båda lagen och herrarna i gult hittar även ett rött kort som dom viftar med framför Piraten som är helt oförstående. Ingen förrutom spännis dommaren
Simon Söderström har sett en armbåge från Piraten och med orden: det var det fulaste jag någonsin sett visar han ut honom för resten av matchen. Midas har sprungit i från i målprotokollet och den andra perioden slutar med siffrorna 1-5.
Vi var nu nere på 9 man och första målvakten Micke som tidigare under sesongen varit omutbar för motståndarna hade inget flyt alls och valde att kliva av efter 5 minuter in i tredje perioden. Midas hade då ökat på sin ledning till 3-7 och satte i princip alla skott. Vi krigade på men kom aldrig riktigt nära och när slut signalen ljöd stod det klart att vi förlorat denna viktiga match med 6-12.
I dag kan jag verkligen säga att ingen spelare får godkänt. Vi spelar ett katastrofalt dåligt försvarsspel och bränner sjukt mycket lägen.
Min egen insats va även den under all kritik och man vet att man brännt många lägen när publiken börjar skrika att man ska passa i stället för att ta egna avslut....tack JH:-) Blev i alla fall 1 mål och 2 ass, inne på 2 bakåt + att jag orsakade en straff som det blev mål på och var inne på 5 framåt. Så statistiken för egen del ser inte så illa ut men det var betydligt värre, missade flera givna målchanser och lämnade planen oerhört besviken.

Som tur är så rasar inte världen samman på grund av en innebandy förlust, direkt efter matchen mötte familjen upp för avresa in till Uppsala. Hela min sambos familj var redo för att fira min sambos bror som ligger kvar på sjukhuset. Det blev ett riktigt lyckat kalas och han blev otroligt glad för all uppvaktning. När besöks tiden var slut sa vi hej då och tog oss ner på stan för att käka middag på någon Grekisk restaurang.

I dag har vi mest tagit det lugnt. En skidtur för barnen och promenad för oss ner till svärföräldrarna för att käka middag och säga hej då till moster och onkel som skulle dra tillbaka till olje landet. Ska försöka mig på en fotbollsträning med Höff i kväll igen och se om mina otroliga finter sitter kvar.

Är oerhört sugen på att få till en bio innom en snar framtid. Har ju läst Jens Lapidus böcker och älskar dom så filmen Snabba cash ser jag framemot att få se. Kolla in trailern här:


Ska förbereda mig psykiskt nu inför kvällens tuffa träning och plocka upp barnen ur badkaret innan dom ser ut som två russin.
Hej

När kommer Sommaren?

Kategori: Allmänt

Har ganska nydligen slängt mig ner i soffan efter dagens träning. Vet inte riktigt om jag ska säga att det var en bra träning inför helgens otroligt viktiga match. Känns i alla fall som att min lina tagit ett litet steg framåt sen förra helgens match så bara att hoppas det håller i sig.
Har även funderat lite på det jag skrev inför den här säsongen och jag bör väl inse nu hur fel jag hade. Tror och hoppas fortfarande att det kommer vara jag som står som slutsegrare i poängligan men jag har redan missat för många matcher och kommer missa en del till så kanske att Backman kommer ta hem den titeln i år men då vet vi alla varför.... I nu läget har vi spelat 13 matcher och jag har varit med 10 matcher och gjort 7 mål och 8 ass. Har en bra bit upp till Backman som i dag ligger på totalt 21 poäng.

I går efter jobbet möttes jag av en familj som var oerhört sugna på att dra till Gimo för att kolla in Knutmasso tåget. För er som inte vet vad det är så är det människor som klär ut sig till olika figurer och knallar fram och tillbaka längs en gata i Gimo och visar upp sig. Sägas ska att alkohol och fest är en stor del av innehållet för de personer som knallar i tåget. Personligen tyckte jag det var helt värdelöst medans min äldsta dotter njöt och ville stanna länge trots den bitande kylan som låg på -15. Det hela är även en tävling där bästa "kostym" utses av en jury och jag är helt enig i deras beslut. Vinnaren är:


HelloKitty gänget

Annars har veckan varit ganska lugn men med en hel del att göra på jobbet. Har även beslutat mig för att sälja iväg min Samsung Jét eftersom jag nu bara andvänder min Iphone.  Jéten är ju riktigt bra men jag tror inte jag kommer ångra mig så någon som är sugen på en i princip ny telefon?

I morgon har familjen bokat in en mys kväll som ska innehålla Lets Dance så mitt förslag att viga fredagskvällarna till poker var nog inget förslag som familjen kommer rösta igenom. Lördagen kommer innehålla match mot Midas innan färden går vidare in till Uppsala där vi ska fira min sambos bror som fyller år. Första gången man får gå på kalas inne på sjukhuset för min del. Hoppas att vi kan få honom på riktigt bra humör och göra födelsedagen till ett positivt minne.

Nu ska jag försöka hitta sömnen i skapligt god tid och drömma om sommaren.

Ha det bäst!

En bra helg!

Kategori: Allmänt

Helgen är förbi och jag måste säga att den varit riktigt bra. I fredags stängde jag jag butiken och begav mig direkt till familjen Nordén där 11 speltorskar ivrigt väntade på att jag skulle dyka upp. Pokerturnering stod på menyn och trots att jag fick åka hem utan seger pengarna så var det en lyckad kväll. Åter igen tycker jag att jag spelade ganska bra poker och när jag väl fick in pengarna ledde jag stort men blev utdragen. Försöker förstå varför jag själv aldrig sätter dragen medans alla andra alltid gör det mot just mig. Handen jag åkte ut på  var väl oddsen ungefär 90-10 till min fördel, så här såg de ut. Jag satt med kungarna och får syn av Adde O som satt med D 5 i klöver. Floppen kommer med A,2,7 bara röda, turn spader 4 river självklart klöver 3 som ger Adde stege. Om jag bara kunde få ca 3% av den tur han har så tror jag att jag varit mång miljonär i dag:-) Men som sagt så var det en trevlig kväll med sköna lirare.

Lördagen bjöd på en hel del bra saker men även tunga resultat och ett sorge besked för mitt AIK hjärta. Först var det match på schemat och det var derby mot Österby. Senaste mötet på hemma plan slutade 4-4 i en match där vi var ganska så utspelade och kvitterade med 17 sekunder kvar.
Tränare Oskar bjöd på ett fint inlägg inför matchen på hemsidan som ni kan läsa här
För att göra det kort kan jag väl säga att vi hängde med bra i två perioder trots att vi slarvade på tok för mycket i försvarsspelet och bjöd Österby på många mål. Efter andra perioden stod det 6-4 till hemma laget som i sista perioden ökade på till hela 11-6. Kan väl inte påstå att någon i vårat lag gör en bra/godkänd match med tanke på att vi släpper in hela 11 mål men som vanligt är det en person som trots detta utmärker sig mera på planen än alla oss andra vilket gör att han måste nämnas ändå. Vid det här laget är det väl ingen nyhet att Backman gör sitt yttersta match efter match och alltid får utdelning. Tror han gör 2+1 vilket är helt ok men det är inte därför han blir nämnd i dag, han sliter på hela matchen och skapar oerhört mycket för sina medspelare och sig själv. Det som saknas i dag är som sagt det defensiva spelet runt egen kasse och där tror jag inte jag kan lasta Backman så jag ändrar mig och ger en spelare godkänt...Backman.

Under matchen ser jag till min glädje att min sambo dykt upp på läktaren vilket för mig betyder att jag inte behöver ta bussen till Uppsala som var nästa hållplats. Planen för lördagseftermiddagen och kvällen var incheckning på hotell Gillet, middag på stan och sen bio. Eftersom sist vi försökte se filmen "Kvinnan som lekte med elden" fick vi ju lämna salongen innan filmen startat så hade vi nu bestämt oss för att göra ett nytt försök. Så för att slippa nöta vägen hem ( som min sambo nu åker i princip varje dag) bokade vi hotell eftersom även söndagen skulle tillbringas i Uppsala.

Filmen som var den sista i triologin tycker jag var riktigt bra och var värd de 115kr det kostade..... Efter fimen tog vi några extra vuxen poäng när vi valde att gå raka vägen "hem" till hotellet i ställe för att slinka in på någon restaurang/krog, vi börjar bli gamla.

Söndagens mål var att hitta en ny bil. Som säljare har man ju lite svårt att köpa alla argument varför just deras märke är det absolut bästa. Vi hittade några intressanta objekt men slog inte till eftersom frågettecknena var många. Vi letar vidare och har troligtvis en ny kärra innom några dagar.
Söndagen avslutades på sämsta tänk bara sätt. Jag och min sambo kollade in Götakanal 3 som jag tror var en av det tre sämsta filmerna jag sett. Se inte den!!!

I dag har det varit arbete för hela slanten medans familjen varit till Uppsala för att hälsa på morbror på sjukhuset. Stor tjejen har även hunnit med ett besök hos ögon doktorn som konstaterade att allt såg bra ut.

Det tråkiga som hänt i helgen kan ni läsa om här och här och det är endast för ett AIK hjärta detta gör ont...

Nu kom familjen hem från Uppsala så nu ska vi käka kvällsfika och natta barnen.

Hej

Dans, Hockey & Musik

Kategori: Allmänt

Har precis krypit ner i sängen och klockan visar 00:04. I bakgrunden rullar spotify med Timo Räisänen och hans version av Creep, sjukt skön låt som han gör riktigt bra. Tackvare spotify har han fått nytt liv i min låtlista och jag gillar många av hans låtar från plattan ...and then there was Timo. Kroppen känns lite halv sliten efter kvällens katastrof träning. Skrev ju senast att jag tyckte mig se en vändning i mitt spel men i dag var jag och hela min lina tillbaka och garantera nere på noll igen. Tyvärr kan jag inte sätta fingret på vad det är vi gör fel för allt går sämre än någonsin. På lördag har vi en ganska viktig match eller rättare sagt derby mot Österby. Bara hoppas vi hittar formen på vägen dit eller nått.

Som vanligt har dagarna av någon anledning rusat iväg igen utan att jag hunnit blogga. Sist jag skrev var väl dagen innan våra underbara inventering på jobbet. Började 09:00 och kom hem igen runt 21:00 och då var inte allt klart. Jag och min vän Mr Pioneer körde ihop och enligt mig hade vi det riktigt trevligt. Vi höll humöret på topp genom hela dagen och tror att vi gjorde ett bra resultat med våran räkning.

Ohhhh nu rullar The worrying kind med Maia Hirasawa i bakgrunden, alla som säger sig förstå sig på musik fattar hur otroligt bra arrangemang hon gjort på den här låten. Orginalet var älskat av större delen av Sverige men alla måste väl älska den här versionen va?

Jaja det var bara ett innlägg, skulle kunna skriva uppsats om min låtlista på spotify men jag ska försöka hoppa över det.... men måste säga att nästa låt som kom var Fix you med coldplay då fattar ni hur bra låtlistan är va?
Haha ja i Tisdags var jag nere och tränade innebandy och med mig hem fick jag Tapout, Ville och slangen. Vi glodde på sveriges brons match i JVM och den matchen dödades ju brutalt redan i första perioden av sveriges grymt duktiga juniorer. Så i stället blev det ett evigt sappande mellan typ 200 olika kanaler med allt i från NHL hockey till olika såpor. Vi bestämde oss för att hålla ut och se finalen i JVM mellan canada och usa som startade 02:00 och det var vi glada för när matchen väl startade. Riktigt bra match med högttempo, tyvärr höll inte vi samma tempo utan somnade in en efter en i slutet på andra perioden. Vi bestämde oss för att se sista perioden i ensamhet och ja jag såg den sista med.

Onsdagen var som ni säkert redan räknat ut en ledig dag och hela familjen var redo för att dansa ut julen. Barnen drog på sig sina finaste klänningar och vi begav oss till frösåkershallen.... ja eftersom danshallen i Norrskeddika brunnit ner så var den traditionella dansen flyttad dit. Tyvärr dök det inte upp lika mycket folk som tidigare men min gamle vän Erik Andersson var där med sin familj så vi snackade gamla minnen och hade det bra medans barnen dansade med sina mammor.
De svänger
Kan tomten komma med godis någon gång!

Nej nu ska det sovas så jag orkar med fredagsrusningen på jobbet i morgon. Familjen har i dag varit i Uppsala på sjukhuset och ska troligtvis dit i morgon igen. Nu får små tjejerna hänga med in och träffa sin morbror som dom saknat så mycket så nu tjatar dom på mamma att få åka dit. Tror dom är uppskattade besökare så mamma får säga som Stenmark, de e bare och åk.

God natt

Gott nytt år!

Kategori: Allmänt

Myckt har hänt det senaste dagarna och som vanligt har min blogg tid blivit skjuten åt sidan. Nyårs firandet blev en lugn tillställning här hemma tillsammans med familjen Ericsson/Emriksson och Molén/Karlsson. God mat och dryck, raketer, skumpa och vildlek för barnen var vad kvällen innehöll.

Barn bordet

Fam. Ericsson/Emriksson
Raketer vid 12 slaget

Eftersom Jögge och Jossi sov kvar passade barnen på att leka i all snö på nyårsdagen och det var inte lite snö som kommit. Själv längtar jag ju till sommaren som aldrig förr och stannade inne och tog lite bilder genom fönstret istället:-)


Ser ganska nöjda ut
Varm choklad väntade när dom kom in

I går lördag ringde väckar klockan redan 07:00 och det var bara att pallra sig upp. Samling 07:45 inne i Östhammar för avresa till Alunda där dagen skulle tillbringas. Cup med innebandylaget och motståndare var Alunda (div.3) Rasbo (div.4) och Rosslagen (div.3). Själv kunde jag bara vara med de två första matcherna och jag måste säga att jag är mer än nöjd med laget. Första matchen förlorade vi med 2-1 mot Alunda (lillen brände en straff!!!) andra matchen vann vi mot Rasbo med 3-2. Det viktiga som hände är väl att vi faktiskt har hittat tillbaka till vårat tidigare seger recept och att jag äntligen gjorde mål igen.  Tror vi slutade 2a i cupen men är inte riktigt säker på det ryktet.
Efter de två första matcherna var det raka vägen hem till Tommy för den årliga tv-spels kvällen. Vi är fem grabbar som träffas i en mycket seriös och viktig turnering. Mat och dryck ingår i kvällen och framför allt en massa skit snack och trash talk. Den evige segraren Tommy tog hem det hela och han var även favorit innan kvällen men jag känner mig nöjd med att bli utslagen i semi av just slut vinnaren. Trevlig kväll med mycket skratt var det i alla fall.

I dag har vi tagit det riktigt lugnt och börjat ladda upp för en ny arbetsvecka. Jag och barnen har tömt granen från alla kulor, lampor, glitter, godiskäppar och allt annat konstigt som hängt i granen. Stor tjejen har varit med en kompis till getabacken tror jag det heter och åkt pulka medans jag och lill tjejen har varit hemma och lekt med dockor.... riktigt kul....

I morgon ska vi inventera på jobbet vilket inte är min favorit uppgift på jobbet. Butiken är stängd och vi ska kötta på från morgon och hålla på tills vi är klara. Räknar med att de kommer ta sin lilla tid. Annars tror jag inte veckan har några större överraskningar att bjuda på.

Min sambos bror som ligger på sjukhuset har både hunnit blivit bättre och sämre under de senaste dagarna. I mellandagarna var han så pass bra att han kunde prata och ringde till våra barn ett par gånger. Han var även uppe och gled omkring i rullstol ett par dagar innan han tyvärr blev sämre igen. Hur det är just nu kan jag inte riktigt förklara men jag tror det går åt rätt håll igen.

Ska glo på film nu och sen värdera möjligheterna och oddsen på att jag kommer hålla mig vaken till nattens JVM match, semifinal 03:00 mot USA

Gott nytt!!