mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Öppet.. i AIKs försvar

Kategori: Allmänt

I dag har den äntligen öppnat, våran nya butik i Norrtälje. Butiken som jag själv tycker är skit fin slog upp dörrarna 09:00 i morse. Eftersom det i första hand är en företagsbutik så var det helt väntat att folk inte hade köat hela natten utan det hela rullade på precis som väntat. Tror att det kommer gå mycket bra för oss i Norrtälje och många företag hittade oss redan första dagen. Lite smakprov kommer här

 Dagarna innan öppning

 Ser bra ut va?

Ni som har vägarna förbi är självklart välkommna in på Stockholmsvägen 26.

Annars har kvällen bjudit på en STOR besvikelse, Gais borta skulle vara tre givna poäng för Gnaget eftersom man inte förlorat mot dessa mini sillar på 19 år. 90 minuters lidande gav mig en käftsmäll med 3-1 i nyllet. Den enda lilla ljusglimt jag kunde se var åter igen
 Walid Atta.
Tycker han är den enda i laget som krigar och håller en skaplig nivå.

Alla tre målen kommer i boxen där vår finska målvakt Tomi Maanoja får mig att skrika efter Örat vilket jag inte hade väntat mig. Jag skriker även efter Dulee som behövs för att stötta Ortiz som inte kommit upp i en femte del av vad han visade förra säsongen. Nisse och Per måste höja sig betydligt för att inte prata om Bojan och Mutumba som i dag var totalt värdelösa. Orkar inte såga mer och efter matchen orkade jag inte ens vara sur för sämre än det här kan det inte bli....hoppas jag.

Helgens kvalmatch för oss i innebandy var otroligt nog en ännu större besvikelse än AIK i kväll. Vi blev totalt överkörda och fick se oss besegrade med 7-1, bara 6 mål att ta in i returmötet. Ja vad ska jag säga om matchen, INGEN i laget var bra och vi var väl åskådare mer än spelare.

När det gäller mitt önskemål om att fylla ut min spellista kan jag väl säga att det är många av mina läsare som inte vill dela med sig av sina godbitar. Tror det är sexstycken som givit mig sina favoriter av ca 100 stycken... please ge mig!!!
Tycker i alla fall att det blivit en skön blandning i min lista från er som tagit er tid. Hoppas fortfarande på att få in lite flera godbitar.

Tyvärr åkte min vän Emrik och hans lag ur slutspelet i innebandy i går i den Norska elitserien. Varför jag tar upp detta är för att få hylla en person i dagens inlägg. Emrik visade i slutspelet att hans tid bredvid mig i kjedjan har givit resultat genom att bli lagets bästa målgörare i slutspelet. Imponerande 9 mål och 2 ass blev det och från mig får han VG för det.

Tror veckan har mycket bra saker att bjuda på och ser framemot påskhelgen som väntar. Tror det blir en sväng hem till Våla för att besöka vänner och familj. Låter er veta hur veckan i nya butiken flyter på vid senare tillfälle.

See Ya

Ge mig din topp tre!!!

Kategori: Allmänt

Ahh längesedan fredagen var så efterlängtad som i dag. Arbetsveckan har varit sjukt stressig och massor att göra i den nya butiken i Norrtälje. Har tyvärr inte några bilder från den färdig stylade butiken men lovar att ge er det på måndag.

Vet egentligen inte varför men under det senaste dagarna har jag kommit på hur kul det skulle vara att planera någon kompis svensexa. Skum tanke, jag vet det men jag drömde till och med en natt att jag planerade en av mina bästa polares svensexa och tro mig den var grym.
Så här var drömmen, min polare Zingo skulle gifta sig och jag fick den stora äran, jag samlade ihop eliten av killar i hans närhet och vi möttes upp i Oslo redo att kidnappa Zingo. Vi plockade honom på hans jobb för att dra raka vägen till Gardemoen för avresa till Stockholm. Zingo har hela tiden bindel för ögonen och börjar bli riktigt skakis när han känner att vi kliver på ett flygplan. Vi tömmer i oss några flaskor skumpa på planet medans Zingo endast hör musik i sina öron från ipoden vi pumpat full med gamla sköna låtar.

Väl i Stockholm plockar vi av bindeln och drar vidare till en tatuerare där Zingo får välja ut precis vad han vill tagga och får det gjort av en av det bästa i Sverige. Vi glider sen in på en restaurang och slår oss ner vid ett bord som jag bokat och till förrätten glider en cool snubbe in som jag bestämt träff med. Snubben är ingen mindre än en av Zingos större idoler Mr J.Thåström. Vi dricker budweiser och snackar skit i flera timmar för att sen haka på Thåström till en exklusiv spelning som Zingo njuter sig igenom.

Efter spelningen drar vi tillbaka till Arlanda, flyger tillbaka till Oslo och avslutar kvällen ute i Oslos nattliv.
Det sjuka med drömmen är att jag inte har en aning om Zingo ens vill tattuera sig och framför allt så har jag inte hört att han har några planer på att fria till sin JO men skön svensexa hade det blivit iallafall.

En annan sak jag funderat på är hur jag ska slå ihjäl tiden i bilen nu när jag ska pendla till Norrtälje. Musik brukar ju alltid fungera så jag kollade igenom min spellista i spotify. Insåg att den är alldeles för tunn men fruktansvärt bra så jag kom på den smarta iden att låta mina läsare och vänner ge mig sin topp tre lista som jag lovar att lägga till och sen utvärdera till max. Detta betyder att du som läser detta SKA i kommentarer ge mig dina tre bästa låtar direkt när du läst färdigt detta, deal?

I morgon spelar vi den första kvalmatchen i innebandyn och jag har en bra känsla i kroppen. Kan väl medge att den känslan har varit fel flertalet gånger den här säsongen men i morgon tror jag det ska gå vägen. Tungt bara att det är borta match i Heby som ligger på andra sidan världen....

Nu ska jag krypa ner i sängen så jag är pigg på matchen men du, glöm inte ge mig låtarna nu!!!!

Natta

GodJul :-)

Kategori: Allmänt

Äntligen ska jag hålla det jag lovar i mina cliffhangers så här kommer en sen men säkert lång uppdatering.
I fredags så fyllde alltså lilltjejen hela 3 år så vi startade dagen med frulle på sängen och massor av paket.


Och en liten tårta:-)


När jag kom hem från jobbet var det dags för lilltjejen att välkommna mormor, morfar, gammelmorfar,gammelmormor, morbror,moster, Tommy,Carola,Lukas och bästisen Emilia. Bra drag på festen måste jag säga och när det bara var vi och familjen Eriksson/Emriksson kvar så drog vi fram wii spelet så vi vuxna kunde tävla mot varandra. Kan väl inte säga att det var jag som stod som slutsegrare men som vanligt så borde jag ha vunnit...

Tidigare på dagen var barnen ute och lekte en sväng, självklart trodde deras mamma att dom var ute i snön och gjorde fina snöfigurer och annat skoj som man gör när det är vinter. När dom knackade på för att visa hur fina dom var möttes min sambo av denna syn



Totalt fulla av lera så det var bara att slänga ner barnen i badet och alla kläder in i tvättmaskinen men glada var dom.

Lördagen innebar jobb för min del och dagen flöt på bra med hyffsat med folk i butiken. Sen var det raka vägen hem för att hinna se större delen av det som skulle bli första trepoängaren för AIK den här säsongen. Åter igen bjöd dom på en STOR besvikelse och ännu ett 0-0 resultat mot BP. Inte nog med det, både Pavey och Eguren passade på att stirra in i det röda kortet efter i mina ögon helt idiotiska situationer. På läktaren visade klacken sin besvikelse med ramsan skänk han till bajen vilket inte lär muntra upp Eguren som hitintills inte har gjort rätt för sin stjärnstatus. Tycker nog att det bara är Walid Atta och Nisse som lyckats knipa ett VG i det två inledande matcherna. Ska inte såga med den stora sågen riktigt än utan avvaktar några matcher till.

Efter matchen bar det av ner till svärföräldrarna där det skulle bjudas på jul middag. Efter som min sambos bror varit sjuk och legat på sjukhuset sen julskylltnings söndagen så har ju han missat julafton.  Vi bestämde därför i julas att den dagen han blev så frisk att han skulle få lämna sjukhuset skulle vi fira julafton nummer två med hela familjen samlad. Så fram med julmaten och ring tomten för ett extra besök.

 Delar av julbordet
 Och lite till

Av ren tradition åt man sig äckligt mätt och slog sen sig ner i soffan för att som vanligt på julafton se sina barn få alldeles för många julklappar, öhh jag e inte bitter:-)

Dockor
 Pennor
 Cool väst

Barnen var överlyckliga över sina julklappar och jag räknar med att dom kommer kräva att få fira både julafton och födelsedagar två gånger per år i fortsättningen.

I söndags så hade vi då säsongens sista serie match. Matchen i sig var i princip helt betydelselös så vi krigade bara för att vid vinst lämna jumbo platsen vilket då skulle ge oss enklare motstånd i kommande kval. Jag var för dagen placerad som back vilket överraskande inte var så tråkigt som jag förväntat mig. Det visade sig vara ett smart drag av vår tränare för vi gjorde betydligt flera mål framåt än vi gjort tidigare under säsongen. Som lill Sebbe i laget sa på senaste träningen efter att jag missat öppet mål medans han hängde sin chans: - Nu förstår du varför jag är forward och du back.... kul att höra från en kille som är mer än hälften så gammal som mig.
Återstår att se vart jag blir placerad under kommande kval men jag tror att jag skrapade ihop betyget VG som back och vi vann ju trots allt med 8-6.

Arbetsveckan har som väntat börjat med ett rasande tempo. Bara en vecka kvar till öppningen av nya butiken i Norrtälje. I dag har vi varit där och börjat plocka upp alla produkter och tro mig det blir en sjukt fräsch butik. Jag har tagit lite bilder men väntar med att släppa dom tills butiken öppnat. Dagens arbetsdag startade 08:00 och jag var tillbaka i Östhammar igen 19:30 så nu borde jag ta och hitta vägen upp till sängen.

Har förstått att jag lägger ut alldeles för lite bilder på mig själv här på bloggen efter att jag kollat in min vän JV´s blogg. Har nog inte samma förkärlek till att synas på bild som han men här kommer en bild i min absolut vanligaste pose på min vanligaste plats i soffan, håll till godo



För att avsluta snyggt kommer här mina små pärlor



Natta

Trötter

Kategori: Allmänt

Är tyvärr ganska trött efter en riktigt bra helg så den STORA uppdateringen spar jag tills i morgon. Då kommer det bilder från våran "julafton" och ett långt utlägg från kvällens SEGERMATCH i innebandyn, ja det låter sjukt men det är sant.
Kommer garanterat sura lite oxå över AIK s ruttna insat i lördags men just nu vill jag bara sova och njuta av den efterlängtade segern.

Godnatt

Rånad,lärd och hyllningar

Kategori: Allmänt

Längesedan jag skrev nu men veckan har verkligen varit fullbokad med massor av aktiviteter. Veckan började med massor att göra på jobbet med inbokade möten både måndag och tisdag. I mellan mötena skulle jag hinna med att göra allt fin lir på det beställningar jag ska ha klara i morgon fredag. För i morgon ska ALLA beställningar gå i väg för att på måndag tas emot i Norrtälje. Bara be till gud att jag inte glömt några viktiga produkter.
Onsdag och torsdag har jag varit i Kista på Microsofts kontor för utbildning i blandannat Windows phone,Office 2010 och tjänster vi nu ska bli stor säljare av. Riktigt bra utbildning måste jag säga så jag tackar för två lärorika dagar.

När det gäller vad som hänt i sportvärlden så har väl ingen intresserad missat rånet på Stamford Bridge? Kan väl säkert tolkas som en vinklad fråga men även Chelsea hatare (som många i min närhet är) håller med mig om att "vi" blev bestulna på två straffar. Om Chelsea hade satt straffarna och vunnit matchen.... ja självklart. Personligen tror jag att detta kan ha varit sista chansen för flera stora spelare i laget att ta hem den åtrovärda bucklan. Didier Drogba är 32, Nicolas Anelka 31, John Terry är 29 och Frank Lampard 31. Ricardo Carvalho är 31, Joe Cole 28 och Michael Ballack 33 så detta rån kan ha kostat klubben mycket.

AIK tappade ju poäng hemma i söndags mot nykomlingarna Mjällby och det kanske inte var en så oerhört stor skräll. Att en gammal favoritspelare, Tobias Grahn som nu tillhör Mjällby skulle utmärka sig var inte heller det en skräll, han passade på att håna AIK klacken på vägen av plan vilket jag bara kan le åt. Han är en oerhört duktig spelare som bråkat, slagits, kritiserat och kritiserats i alla klubbar han varit i och det är inte några kan jag lova. Hoppas lite på den killen i år faktiskt efter som jag gillar spelare som vågar sticka ut i landet lagom.
Han kan bara inte låtabli:-)

På Innebandyfronten är väl allt som vanligt. Dåligt med folk på träningarna i veckan och det enda som hänt är väl att jag i kommande match ska försöka mig på att lira back. Nu vet jag att ni tänker att det har med åldern att göra, grabben hänger inte med längre men jag inbillar mig att så är inte fallet. Tycker väl själv att det känns helt ok att prova så här innan kvalet och jag kommer utvärdera min insats här på söndagkväll.
Vet att jag hyllat en av våra spelare en del under säsongen och jag tror att jag kommer fortsätta med det, Mr Backman är tillbaka efter ett par veckors frånvaro pga  skada och jag tror det betyder oerhört mycket för laget. Så jag börjar redan nu att hylla honom efter en bra genomförd träningsvecka. Lite otippat ska jag även ge en hyllning till en spelare som höjt sig riktigt mycket senaste tiden. Han sliter, springer mycket, skapar bra lägen för det andra i linan MEN bränner fortfarande för mycket lägen. Denna spelare är ingen mindre än.....:
JV
Tycker han förtjänar lite extra beröm efter sina senaste insatser. Ska väl även passa på att säga att killen har även han startat en blogg som jag tycker ni ska kolla in.

I morgon fyller min minsta tjej 3 år, helt sjukt hur fort tiden går. Hon tjuvstartade firandet redan i dag med ett minikalas för sina två absolut bästa dagis kompisar. Tror hon blev nöjd med kalaset och ser framemot att fortsätta firandet i morgon. Så i morgon får hon frukost på sängen och massa paket och på kvällen kommer flera för att fira henne. Så här såg det ut i dag
Paket öppning, tror Emilia e nyfiken på vad det är:-)
Jonna
Nora&Emilia

Så det får vara allt för i dag, ska försöka ta lite bilder under kalaset i morgon och den sista seriematchen på söndag så håll er framme så hamnar ni i den eftertraktade bloggen:-)

Ses&hörs

Förnedringen är total

Kategori: Allmänt

Efter en riktigt bra helg med blandannat besök av familjen Edvardsson så avslutades den som många andra helger senaste tiden. Med endast två serie matcher kvar skulle vi i dag möta Rasbo på borta plan. Rasbo som krigade för en direkt plats till nya trean hade betydligt mer än oss att spela för och jag kan milt sagt säga att det märktest. Rasbo käkade upp oss spottade ut oss och trampade sen på resterna som fanns kvar, 12-1 är väl ett resultat som talar för sig själv. Som vanligt startade vi matchen helt ok och hade 0-1 efter den första perioden där vi faktiskt hade bud på 1-1. Så det var allt jag hade tänkt rapportera från matchen hur resten såg ut får ni lista ut från tidigare text. Marcus Bosch är den enda i vårat lag som får godkännt, faktiskt var han riktigt bra i dag medans alla vi andra var totalt ruttna.

Eftersom jag är en lagspelare valde jag att i dag prioritera innebandy matchen före AIK´s hemma premiär. Tror det är första gången på 5 år som jag missar spelarbuss mottagningen och hemmapremiären men med facit i hand så gråter jag inte över den missade 0-0 matchen mot Mjällby. Skönt att det hela är i gång nu i alla fall.

Veckan som väntar ser riktigt hektisk ut med massor att göra på jobbet. Bland annat ska jag till Kista i två dagar för utbildning vilket ska bli kul, alltid kul att lära sig nya saker om tekninkens värld. Inte långt kvar nu tills vi öppnar den nya butiken så det gäller att ha koll på allting. Min nya kollega Erik börjar i morgon och jag ser fram i mot att lära känna honom. Tror att vi kommer bli ett riktigt bra säljteam han och jag.

Har väl inte så mycket mer vettigt att komma med i dag, ska väl försöka att ta mig upp efter förnedringen jag utstått och slicka mina sår. Ett bra sätt är väl att lägga sig i soffan och tröst äta massor av godis.

Trevlig vecka!

På söndag smäller det

Kategori: Allmänt

Fredagsmys kvällen är avslutad och barnen är nerbäddade. I kväll efter middagen så bjöd barnen på egenproducerat godis och till det drog vi av familje filmen Rädda Willy. Inte bara barnen satt på helspänd och jag måste säga att det var en helt ok film.
Efter en ganska hektisk vecka med mycket jobb och förberedelser inför nyöppningen så känns det skönt att ha en helt jobbfri helg framför sig. I morgon är det bad planerat innan vi får besök av familjen Edvardsson. Barnen längtar såååå efter Tyra och Meja och som deras pappa sms:ade i kväll, Jag längtar efter att slippa deras tjat efter Tuva och Nora:-)

Har tränat ganska bra i veckan, efter tisdagens innebandyträning var jag så less på innebandy att jag meddelade att jag skulle skippa torsdagsträningen för att istället dra och träna fotboll. Självklart hade jag inte koll på att stortjejen skulle ha avslutning på simskolan just denna torsdag och eftersom hon ville att jag skulle dyka upp efter jobbet för att se hur otroligt duktig hon blivit var det bara att infinna sig i simhallen och visa hur stollt man är. Detta gjorde att jag missade fotbollsträningen och istället tränade innebandy men vist jag är fortfarande lika less och ser absolut inte fram e mot söndagens bortamatch.
Tränade i alla fall fotboll i onsdags med höff vilket gjorde min kropp påmind om att man faktiskt kan ta ut sig till max. Riktigt kul att kicka lite boll igen men vi får se hur det blir när innebandy säsongen är över. Kan väl inte påstå att klubbarna står i kö för att få mina tjänster.

På söndag drar det äntligen igång och för att gå in i säsongen väl förberedd inhandlade jag i dag aftonbladets fotbollsbibel. Tanken var att vara på plats i det underbara Solna för att enligt tradition vara med på spelarbuss mottagningen och sen få se mina hjältar köra över Mjällby men tyvärr blir det inte så utan jag får snällt vänta tills den 5e Aprill då vi tar emot Örebro.
Nu ska jag barbera min skalp och sen ta en titt på våran nyinköpta dator. Min sambo fick i dag ett ryck och ringde  mig på jobbet. Datorn där hemma betede sig lite konstigt och hon frågade om det kanske var dags att införskaffa en ny. När jag hör dom orden vet hon att jag agerar snabbt så nu sitter vi med en ny HP burk som ska fixas i ordning. Lycka är att köpa nya prylar:-)

Detta är det bästa på tuben just nu:


Trevlig helg på er!

Drömmar

Kategori: Allmänt

Har precis avslutat ett pass vid pokerbordet och kände mig ganska nöjd med mina 600:- plus, sen kikade jag in på Partyjacks spel som var i full gång. Tror det var fem bord han spelade och vad jag kunde se låg han plus på samtliga bord. Skrev och fråga hur kvällens resultat var för tillfället och han svarade att det går väl så där, bara 1500:- upp just nu.... Efter en snabb koll i hans dagbok såg jag att även förmiddagen visade plusresultat. Detta gör ju att man lätt drömmer sig iväg i en dröm som säger "Marcus du kan bli poker proffs" sen vaknar man till och inser att visst skulle jag kunna vara pokerproffs men jag skulle nog vara Sveriges sämst betalda pokerproffs. Slutar man jobba och bara spelar poker kan man ju kalla sig vad som helst sen att man bara visar minusresultat är ju en annan femma.

Nej jag håller mig nog till att sälja teknikprylar som jag i alla fall har statistik på att jag går plus på. Riktigt mycket att göra om dagarna nu för att få allt klart till öppningen av den nya butiken. Känner väl att det skulle vara på sin plats nu men den där datorn jag ska få för att kunna jobba lite på hemmaplan. Ganska jobbigt faktiskt när man sitter hemma och kommer på massa saker som man skulle vilja skriva in i systemet på en gång så man inte glömmer bort det men stoppas av teknikens värld som i detta fall är en dator som ger mig tillgång till våra servrar. Ja ja bara hoppas jag hinner klart med allt i tid.

I söndags var jag ju iväg på ännu en helrutten borta match med innebandylaget. I vanlig ordning blev det smisk och denna gång med hela 10-2. Vi började matchen riktigt bra och låg under med endast 1-0 efter den första perioden. I mitten av den andra tyckte domarparet att dom fått allt för lite uppmärksamhet så dom började blåsa i pipan lite som dom kände för. Båda lagen åkte på utvisningar för lite alla möjliga saker som paret tyckte lät bra och tyvärr var det våra motståndare som utnyttjade sina powerplay bäst och dödade matchen totalt. Vet inte om man kan säga att någon gjort en bra match när man faktiskt har förlorat så stort men det får väl bli våran andramålis som klev in i buren i sista perioden som får godkännt denna drabbning. Det mest frustrerande som hände var att jag aldrig fick springa över och total mosa ( kanske hoppa på) deras målis som var rent ut sagt totalt dum i huve!!! Ångrar mig att jag faktiskt inte slog tillbaka när han drog ett par knytnävar i baksidan av mitt lår när jag stod framför målet. Självklart reagerade jag med att fråga vad han höll på med var på han ställer sig upp och trycker sin skalle (självklart med hjälmen på) mot min. Domarna som ser att allt jag gör är att stå där fegar ur och tar en DUBBEL utvisning, där och då ångrade jag mig att jag inte bara slog tillbaka. Det lönar sig visst aldrig att vara ärlig i sportens värld.
Nu är det bara två seriematcher kvar och sen det viktiga kvalet. Kollar man på upplägget så ser det ut som att det är svårare att åka ur än att hålla sig kvar. Ska förklara det hela när det närmar sig för jag är inte helt säker än på hur matcherna kommer att spelas och mot vilka.

Dagens skönaste läsning är ju iof inget nytt under solen utan bara en ren bekräftelse på något vi redan visste. Inte många dagar kvar nu till premiären och frågan man ställer sig är, borde jag vara på plats? Hoppas ju att mina kollegor i Stockholm ska bjuda på riktigt många VIP biljetter till matcherna i år när VI tar SM guld igen.
Drömmar av guld sången ekar i huvudet och jag inser nu att det är dags att krypa ner i sängen. Kan dagen sluta bättre?

Natta

Lurad

Kategori: Allmänt

Kan tänka mig att fler än jag känner sig total lurade när man hör dörren till tandläkaren slå igen bakom ryggen. Inte nog med att man hatar att gå dit utan tankarna som snurrar i huvudet är att den här gången blev jag rejält hustlad.
Ta dagens besök som ett vanligt exempel, jag blev kallad till undersökning för någon vecka sen enbart för att jag beställt tandförsäkring. För att utvärdera vart på skalan jag ska ligga besökte jag alltså tandhygienisten som avslutade mitt besök med orden, i dag kostar det ingenting för det bjuder vi på... redan där började man ju ana oråd för vem har blivit bjuden hos tandläkaren tidigare. Glad och med tron att det faktiskt var jag som hustlat tandläkaren på några hundra lappar knallade jag därifrån. Fick en ny tid hos min ordinarie tandläkare eftersom det var en spricka i en tand som behövde fixas innan min försäkring kunde börja gälla. Så i dag gick jag dit i god tid och slog mig ner i väntrummet. 13:30 ropas mitt namn upp och jag får lägga mig i den underbart sköna stolen. Hon pillar lite med en krok och konstaterar att det här var inget stort jobb så ingen bedövning skulle behövas. 13:45 står jag åter i väntrummet och ska dra mitt kort när damen bakom disken säger -1050kr tack... öh ursäkta vad sa du? Menar du att 15 minuters jobb kostar 1050kr frågar jag lite snällt. Kan väl erkänna att jag inte är typen som ifrågarsätter folk inom brancher jag själv inte har det minsta aning om hur man jobbar inom men här tyckte jag frågan var väl befogad. Då kommer min tandläkare springandes och säger- du kanske undrar varför det kostar så mycket i dag. Ja det här låter ju inte riktigt rimligt säger jag var på jag får den här förklaringen:

Dagens lilla lagning kostar 675:- sen är det så att vi tar en avgift på 320:- för att du varit hos en annan läkare tidigare och jag måste ju då kolla igenom vad ni gjort där och det kostar 320:- sen var det kostnad för bilderna han tog förra gången på 205:-. Men vi drar av 150:- i allmänt tandvårdsbidrag.
Kan väl säga att jag blev smått upprörd och drog kortet mot min vilja samtidigt som jag säger - snällt att ni bjöd på ingenting förra gången i alla fall. Så ordspråket, ingenting i livet är gratis stämmer fortfarande och jag har fortfarande aldrig gått från tandläkaren utan att känna mig totalt uppsnurrad på läktaren.

Ja ja resan hem från Göteborg i onsdags gick riktigt bra ända fram tills vi skulle byta bil hemma hos min bror, där upptäckte jag att jag glömt min dataväska kvar i Göteborg. Ingen i familjen var väl speciellt spelklar efter den otroligt tunga begravningen så jag får skylla på det. Som tur var så skulle min kusin stanna en dag längre så hon tog med den till sitt hem i Hässelby och jag får vackert ta en tur till Stockholm och hämta den.
Tillbaka på jobbet så möts jag av en fin liten hög med jobb som samlats under det två dagarna jag varit borta så hela torsdagen gick åt till att försöka komma i kapp det jag missat.

Fredags kvällen tillbringades här hemma med goda vänner som vi bjudit över på middag. God mat och dryck bjöds det på och en hyfsat tidig nerbäddning.
I dag har förutom tandläkarbesöket allt varit bra, AIK spöade återigen sillarna och kan där med titulera sig supercup vinnare. Hela familjen kikade på film ja i allafall början av filmen tror det bara var jag som såg slutet. Nu sover barnen och jag får väl börja ladda inför den otroligt ruttna bortamatchen i morgon. Känns så där att åka till knivsta när man ligger sist i serien och möta serie tvåan en söndagkväll. Bara att bita i det sura äpplet med tanken att större skrällar har hänt...

Ses hörs och syns

Roadtrip med familjen

Kategori: Allmänt

Sitter just nu i ett hus ett par mil utanför Göteborg. Vem jag är hos har jag inte en aning om men jag vet att dom är vänner till min farbrors fru och dom har ett stort hus som dom låter mig, mamma och pappa slagga i en natt. Vi är här för att gå på min farbrors begravning i morgon.
Jag drog redan i går kväll med buss till min syster som bor i Harbo 4 mil norr om Uppsala för att i dag fortsätta resan mot Göteborg med bil. Tror vi kom fram till att det säkert är 15 år sedan jag, mamma, pappa, storebror och storasyster åker i väg tillsammans på en resa. Självklart kunde ändamålet med resan vara betydligt roligare men vi hade en trevlig resa med mycket diskutioner, skratt och minnen. Eftersom min bror alltid ska vara så effektiv hade han bokat in ett kundmöte en bit utanför Göteborg så han dumpade av oss på stan för några timmars shopping. Mitt mål var att hitta något fint till min underbara sambo men det slutade med ett par jeans och en tröja till mig själv....

När brorsan var klar plockade han upp oss på stan och vi åkte ut till min farbrors fru där vi skulle käka middag tillsammans med mina kusiner. Det tråkiga är att vi bara träffats på begravningar det senaste åren vilket är så synd eftersom jag tycker otroligt mycket om mina kusiner och tycker det är tråkigt att ses så sällan. En enkel förklaring till det är att den ena bor i Australien med sin fru och den andra i Hässelby utanför Stockholm med sin man och fyra barn.
Middagen blev en glad tillställning med mycket skratt trots det tragiska som hänt. Vi åt och drack gott och pratade om allt som hänt sen vi sågs senast.

Efter middagen blev vi hämtade av dom som bor i det här huset och har nu fixat ordning rummen vi ska bo i. Morgon dagen kommer nog bli tung speciellt för min pappa som ska ta avsked från sin bror. Pappa är nu själv kvar från sin familj och sörjer nog sin brors bortgång betydligt mer än han visar. Försöker tänka mig in i den situationen men slår bort tankarna ganska fort och ber till gud att det aldrig kommer hända mig. Men min pappa är en stark man med en stark tro på att han en dag kommer återförenas med sin familj och det hjälper honom i hans sorgearbete just nu.

Har bestämt mig för att göra vad jag kan för att få till en kusin träff nästa gång dom besöker sverige och hoppas det blir innom en snar framtid.
Nu ska jag bädda ner mig och försöka sova lite. Tror det blir rekord tidigt för att vara mig men som sagt så har jag många timmar att ta tillbaka från OS. Tycker det är märkligt att så många läsare som jag haft det senaste dagarna klarar av att se Don Björn klippet utan att hylla klippet i mina komentarer, ni måste inse hur coolt det är eller?

Sov gott!!