mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Torsdags tänk

Kategori: Allmänt

Har precis slagit mig ner i soffan efter att ha städat sen jag kom hem från dagens arbete. Kan tyvärr inte klaga eftersom jag i dag hade arbetstid mellan 12-17. Sjukt nice och dagen hade varit perfekt om det inte hade varit för morgonens tandläkarbesök, jag hatar att gå dit. Överlevde i alla fall och tog mig igenom arbetsdagen md bedövad käft.

I dag kom det in en kund lite smått nervös och frågade om vi visste vad som hände utanför butiken för enligt henne var det fight. Hon hade sett blod, fight och polisbilar som var på ingång. Självklart slänger jag mig ut på parkeringen men bara för att inse att cirkusen är över. Kollar in killarna som varit i fight och får se bekanta ansikten och avvaktar tills förhören är över innan jag snackar med en av killarna. Vill inte släppa för mycket info eftersom killarna kanske inte vill outa händelsen men för mig som står utanför lät det hela konstigt och lite komiskt men att det varit en riktig fight råder det ingen tvekan på. Mycket blod och fläskläppar men det som min poolare (som var riktigt full) var mest ledsen över var att hans Evisu tröja som kostade 1000:- var totalt sönder sliten.

Hade gärna kryddat händelsen lite genom att säga att jag sett en uppgörelse  mellan killar i Östhammars undre värld eller ett gäng bråk mellan hulliganer eller något liknande men jag hoppar det i dag.

Taggar inför stortjejens discokalas i morgon och förberedelserna ligger i fas. I dag har dom shoppat allt och valt ut all musik som ska spelas, tror det blir bra drag och hoppas att det kanske blir fler låtar som spelas än förra året då Manboy gick på repeat.

Har även haft samtal med min närmaste chef på jobbet om det jag skrev om här om dagen. Det var ett bra och välbehövligt samtal men om det var ett steg framåt eller bakåt för min del återstår att se.

När det gäller min träning inför det stora loppet kan man väl säga att det hade kunnat gå bättre. Svor ju på att jag skulle ut två gånger den här veckan och i dag är det torsdag och det har blivit noll rundor hitintills. Kommer säkert sluta med att jag får ta det två rundorna på söndag för jag MÅSTE!!

Får inte glömma säga grattis tii mammas pojke Mattsson som fyller år i dag, stort Grattis!!! Present kommer enligt våran överenskommelse :-)

Mycket som händer i helgen och jag ska försöka ta lite bilder, nu over and out!!

Peace

Jag vill jag kan jag ska

Kategori: Allmänt

Då har jag slagit mig ner i soffan ännu en kväll med sport på tv. Följer upp hockey slutspelet med innebandyslutspel och inser att det är riktigt nice att vara AIKáre. Vi tillhör Sverige eliten i nästan alla sporter och just därför är slutspelstider underbara.
Om vi börjar med hockeyn så blev vi totalt överkörda av Färjestad i fyra raka matcher, inte så mycket att snacka om när vi helt enkelt mötte ett bättre lag. Det härliga var ändå stämningen både i Hovet och på globen där aik totaldominerade på läktaren. Efter sista matchen stod alla kvar och hyllade spelarna som de hjältar det faktiskt är. Nykomlingar som tar sig hela vägen till semi där man på vägen slog ut svenska mästarna.Just nu pågår sista avgörande för innebandy killarna mot falund och vi har 2-2 efter den andra perioden, sjukt spännande. Skulle vara en stor besvikelse om dom åkte ur i dag men det som hägrar är ändå fotbollspremiären på måndag. Allsvenskan rivstartar ju med ett derby mot aporna och enligt mig kan det inte bli en bättre start, jag menar absolut inte att det blir en enkel match utan det jag menar är att det blir en fotbolls fest direkt från start vilket kanske ger ett fortsatt intresse bland publiken. Jag är sjukt sugen på att infinna mig på plats redan på måndag men i dagsläget vet jag bara massa djurgårdare som ska in så jag får kolla runt lite men AIKs hemma premiär som är söndag 10 april måste jag in på.

Kan tyckas att jag suttit mycket i soffan senaste tiden och jag kan bara meddela att så ÄR det. Jag håller på att slappa sönder mig själv och är väl i min livs sämsta fysiska form. Planen var att jag i dag skulle ändra på det men som vanligt hittade jag en ursäkt för att slippa..... Statsloppet som är ett lopp på 6,3 kilometer runt Östhammar går av stapeln om några veckor och i företaget jag jobbar på är det mer eller mindre en plikt att man ställer upp. Vi brukar få ihop ett bra team där det flesta tar sig runt banan och sen avslutar vi det hela med en härlig sommar fest. Planen var att träningen för detta lopp skulle starta i dag men eftersom jag har ont i halsen skjuts det upp någon dag. Innan veckans slut ska jag ha tagit mig runt den korta banan två gånger.
Sist jag var med sprang jag på 33 minuter och kände mig riktigt fräsch efter loppet vilket betyder att jag hade kunnat kapa tiden med någon minut. Målet för i år blir att ta mig runt på ungefär samma tid.

 Vilket löpsteg!!

Just nu funderar jag väldigt mycket över min framtid gällande min arbetssituation. Jag trivs otroligt bra på arbetsplatsen med kollegor och kunder men jag har ett problem. Jag har alltid haft olika mål med mina jobb och självklart är ett mål att tjäna pengar men det är inte allt. Det jag gillar är att sälja och målet det senaste åren har varit att bli en riktigt bra säljare.

Sen kan man ju ha olika syn på vad en säljare är, för mig är en säljare en som kan erbjuda produkter för en person som kanske inte riktigt vet vad han är ute efter. Att sen med produktkunskap, förtroende och säkerhet få kunden att förstå vad han ska ha och sen lämna säljaren med det produkter han känner är rätt.
Just nu känner jag mig mer som ett kassabiträde som tar betalt för det kunden lämnar fram på disken och jag saknar försäljningsmomenten mer och mer för varje dag. Det känns som att jag bara glider längre och längre bort från mitt mål med mitt arbete och det är sjukt jobbigt. Det jag vill och önskar är ju att jobba mer med proaktiv försäljning gärna mot företag där man faktiskt får göra det lite större och enligt mig roligare affärerna.

Självklart har jag nämt det här för min närmaste chef men jag vet inte om dom kanske inte tro att jag skulle klara det eller om dom helt enkelt tycker att det är bekvämt att ha mig i den rollen som dom faktiskt anställde mig i. I dag står det Teknik ansvarig på mitt kontrakt vilket ger mig arbetsuppgifter enligt följande. Jag beställer det tekniksortiment vi ska ha hemma och tillhörande teknik tillbehör. Sen ska jag lägga mycket tid i butiken för att sälja med fokus på teknikprylar så som datorer och mobiltelefoner.

Tankarna har senaste tiden även svävat in på olika sorters säljutbildningar men jag tycker ju själv att jag är en ganska bra säljare så här känns det som att det tar stopp. Det jag vet att jag skulle behöva kunna för att ta klivet dit jag vill är att lära mig "hela" paketet och då menar jag allt vi har att erbjuda ett företag. Nej nog om detta nu och fortsättning följer garanterat.

SKIT AIK loosa och tog sig inte till semi, som komentator kung Conny precis sa, det här är det största fiaskot i aik innebandys historia.... sa jag att vi är bland de bästa i Sverige???

På fredag väntar kalas disco som stor tjejen ska ha ihop med sin ständige följeslagare och bästa kompis. Dom gör värkligen ALLT ihop och klarar sig knappt utan varandra så att dom skulle ha kalas ihop även i år kom inte som en skräll direkt.
På lördag är det lilltjejens tur att ha kalas för sina kompisar vilket borde ge fullt hus och full fart. Efter det är planen att dra iväg och vinna en pokerturnering mot Östhammars maffian. Hoppas att jag kan hitta lugnet och tryggheten och inte stressa i spelet som jag gjorde senast jag lira. Ska i alla fall bli kul att lira igen och snacka lite skit.

Nu ska jag tagga till för den bästa av kvällsunderhållningar vilket självklart är BIG BROTHER!!! Snackade flera timmar i lördags med Adde där vi konstaterade vilken såpa nörd jag är. Vet inte vad det är som trollbinder mig men jag bara måste se skiten:-)

Ha en bra vecka med mycket sol och värme!!!
PEACE

Sjuk stuga

Kategori: Allmänt

I onsdags natt flyttade magsjukan in i lilltjejens rum. Sen körde hon på hela natten och avslutade med att låta frukosten komma upp på torsdag förmiddag. Eftersom min sambo är sjukskriven efter operationen var det bara för mig att meddela jobbet att jag blir hemma ett par dagar. Min sambo har fortfarande väldigt ont och kan endast andvända en arm och blir trött ganska snabbt av all medecin så det har varit fullt upp.

Rekomendationerna är ju att man ska vara hemma 48 timmar efter sista kräkan för att inte sprida runt skiten vilket jag tycker man ska vara ganska noga med men jag vet att många inte tar det på så stort allvar. Själv ska jag jobba i mrgon lördag om ingen annan i familjen skulle insjukna.

Sommarens semester resa är inbokad och till min sambos stora glädje går turen till samma ställe som förra året. Det hela startade väl i vintras när vi var hemma hos Adde och Johanna och pratade om kommande sommar, min sambo talade så varmt om stället att vi mer eller mindre beslutade att vi skulle ta oss till Vimmerby tillsammans i sommar. Så nu är det bokat och klart och faktiskt bokade vi samma boende som förra året vilket var ett stort hus med plats för ungefär tre familjer. Familjen Edvardsson som var med förra sommaren ville haka på även i år vilket för mig är en stooor gåta med tanke på att Danne alltid tycker att vi lär hans barn så mycket konstigheter. Astrid Lindgrens värld ser tjejerna redan fram emot så nu börjar tjatet

Hockey slutspelet går ju inte speciellt bra just nu och det känns som att AIK körde slut på sig mot HV. Går dagens hemma match var ändå en helt ok match av AIK men lite oflyt, klantiga missar, onödiga utvisningar och andra bortförklaringar gjorde att vi fick se oss besegrade igen. 0-2 i matcher nu och vinner vi inte hemma på söndag är det nog kört, inte för att jag kommer gråta floder för det eftersom laget i mna ögon har gjort en riktigt bra säsong och enligt mig kan spelarna känna sig nöjda.

X AIK aren Duule Johnsson har tydligen gjort bort sig igen i sin nya klubb men som vanligt gråter han ut i tidningarna och bedyrar sin oskuld. Tycker att det är så synd att en så duktig fotbollsspelare slänger bort sitt kunnande på sprit kvinnor och sång, att han aldrig lär sig....

Nu ska vi ut i solen en sväng.
Hej hej

Mest bilder och lite annat

Kategori: Allmänt

Som ni förstår har tiden som vanligt inte räckt till och det är sjukt mycket som hänt senaste tiden. Men om vi blickar tillbaka till förra helgen så börjar vi med något roligt som hänt.

Vi packade in hela familjen i bilen och tog oss till Östhammars el ljusspår där familjen Ericsson/Emriksson mötte upp för en heldag tillsammans. För mig väntade ett varv i spåret tillsammans med äldsta dottern som är en betydligt bättre skidåkare än mig och sist jag stod på ett par längdskidor var jag väl i hennes ålder. Jag lånade ihop utrustningen och gav mig iväg.
Efter halva varvet höll jag på att spy men tog mig igenom, kan väl ärligt säga att jag nu tycker alla som åker vasaloppet är ännu dummare än tidigare.

 ser jag inte ut som en skidåkare?

 Nora kan hon med

 Tuva lär mamma

Efter åkningen tände vi grillen och grillade i det fina vädret. Korv och några kalla var precis det som fullbordade ordet sweet life. Sweet lifeEfter ute dagen drog vi hem till Ericsson/Emriksson där det bjöds på god mat och dryck utöver kvällen. Som vanligt hade vi det jätte trevligt och suget efter att kliva upp klockan sju dagen efter för att lira match lös med sin frånvaro.

Självklart tog jag mig upp på söndagsmorgonen och drog till Uppsala för att ta emot ännu en förlust, nog om det....

Måndag morgon var det så dags att köra min sambo till Uppsala och Akademiska sjukhuset eftersom hon nu skulle opereras. Vad själva operationen innebar orkar jag inte gå in på men den var absolut inte riskfri och man kan väl säga att hon i dag skulle kunna må bättre. Operationen gick bra men som sagt så mår hon i dag sex dagar senare inte bra men det går framåt.

Jag och barnen har försökt hålla ställningarna här hemma och har även hunnit med att åka in till Uppsala och besöka våran älskling. För lilltjejen väntade en av hennes största dagar så vi hade verkligen fullt upp.

Som tur var kom älsklingen hem under fredagen och lilltjejens födelsedag (lördag) var räddad. Jag och barnen hade förberett allt och tårtan jag beställt blev en stor succe, eller vad säger ni?Självklart knallade vi upp tidigt på lördagsmorgonen och sjöng för full hals JA MÅ DU LEVA....

 Frulle

Sen öste vi paket över våran fyra åring och det fortsatte hela dagen.....

 Nyvaken men redo för paket

Sen var det fullt hus nästan hela dagen vilket var mycket trevligt

 Festens huvudperson Farmor håller låda

 Fullt hus

Sen måste vi ju även nämna lite snabbt hur sjukt bra mitt kära AIK presterat i hockey slutspelet. VI har alltså slagit ut svenskamästarna HV 71 i FYRA raka matcher. Ni som kan och förstår er på hockey vet vilken otrolig prestation det är och hur det än går nu mot Färjestad så har vi gjort det sjukt bra. Nu flyttas matcherna till globen och förhoppningsvis är jag på plats på torsdag. Har även erbjudit Adde padde biljetter (som jag inte har) om han tar sig hit från Oslo. Han är ju inbiten karlstad anhängare och borde dyka upp nu när dom får möta Stockholms bästa i en semi, vi får se hur det slutar.

Drömmar av guld, ja det är drömmen om AIK!!


VAB

Kategori: Allmänt

Har varit hemma två dagar med lill tjejen som har dragit på sig en hosta i världsklass. Det låter som krupp blandat med massa slem och när hon drar på gör det ont i mig. Här om dagen drog hon på så pass kraftigt att hon spydde slem.... Vi har mest tagit det lugnt, kollat film, lekt med dockor, målat och haft djupa diskutioner. I dag tog hon upp ämnet vem bestämmer, försökte länge förklara att det är jag som bestämmer eftersom jag är hennes pappa men det ville hon inte köpa så vi lag ner diskutionen.

I går fick jag njuta av ännu en AIK seger i hockey slutspelet. Personligen hävdar jag att AIK spelat ut HV i båda matcherna men många vill få det till andra förklaringar och jag låter det gå några matcher till innan jag uttrycker mig mer i frågan. Jag är i alla fall glad över resultaten så här långt och ser fram emot morgondagens match. Helst skulle jag vilja se den ihop med AIK grabbarna men insåg i går att tjejen jobbar kväll så jag får snällt se den hemma i soffan.

Chelsea gick enkelt vidare i CL i går men tyvärr fick Zlatan åter igen säga tack och adjö till turneringen. Kollade på matchen och måste säga att Zlatan definitivt är latare på planen än vad jag är, såg han mest stå stilla och titta på och då är det ju svårt att göra mål.

Helgen har mycket att bjuda på, på lördag ska vi umgås med familjen Ericsson/Emriksson i någon form av utomhusdag. Ska försöka få tag på ett par skidor och dra ett par mil i spåret innan vi ska grilla för att senare käka middag och dricka gott. Personligen får jag väl ta det ganska lugnt eftersom vi har ännu en rutten borta match med innebandylaget på söndag.
Eller vad säger ni om samling 08:00 en söndagsmorgon.... Det är redan klart att vi får säga hejdå till division fyra så matchen är totalt meningslös vilket kanske kan vara bra för oss. Förhoppningsvis kan vi ha roligt och spela ut och kanske hoppa över det obligatoriska raset i tredje perioden. Dags att fylla på kaffekoppen och kolla in sista perioden i alla hockeymather, jobbigt att ha alla kanalerna och försöka hålla koll på alla resultaten....

Peace!

10 års väntan är över

Kategori: Allmänt

Sitter i soffan och njuter av ännu en söndag. Helgen har givit mig mycket glädje och man kan lugnt säga att jag har haft fullt upp. Lördagen började med jobb där det mesta flöt på som det skulle. Det som stressade mig lite var att vi stänger butiken 14:00 och samma tid startade våran innebandy match som jag mer eller mindre var tvungen att skynda till eftersom vi som vanligt i slutet på säsongen i IBK Östhammar var dåligt med spelare.

När jag dyker upp har matchen startat och vi ligger under med 1-2 och jag konstaterar att vi startat matchen med 8 man..... Vet inte om det är så mycket att säga om matchen, vi fick som vanligt stryk och som vanligt tappade vi i allt i tredje perioden. Min lina som för dagen bestod av mig, Backman och Jonny spelade plus men jag har ingen riktigt koll på hur mycket. Vi var iaf inne på 6 mål frammåt och 3 (tror jag ) bakåt. Vi gör 6-7 en minut in i tredje men sen dog matchen som vanlig. Det hela slutade 8-11 och det står nu klart att vi åker ur division fyra. Bra eller anus.... enligt mig är det bra eftersom vi helt enkelt inte håller för divisionen och jag tror alla tycker det är bättre att bygga upp laget i en lägre division där man kan vinna lite matcher och låta flera yngre lirare ta plats i laget. Själv funderar jag på att börja med boule eller något för nu är jag så sjukt les på denna sport vilket jag är ganska säker på att 90% av övriga laget också är.

Efter matchen var det full fart iväg och hämta barnen som hängt med moster Evelina under dagen. Hem och börja trycka lördagsgodis framför favorit filmen hitta nemo och invänta kvällens avgörande match för AIK. En slutspelsplats stog på spel och jag hade en bra känsla i kroppen.
Innan säsongen sa alla experter att AIK bara var i elitserien på besök och att dom absolut inte skulle klara sig till slutspel, just därför var segern i går mot Modo extra skön och jag var helt slut efter matchen. Jag han slängas mellan glädje, sorg, frustration, nervositet men framför allt GLÄDJE när slut signalen ljöd. Vi klarade det omöjliga att ta oss till slutspel där HV är första lag att få smaka på Gnaget. Självklart är det ett riktigt bra lag vi möter men som kung Melin sa efter matchen, AIK är ett av det formstarkaste lagen just nu och sett till det 10 senaste matcherna så är vi topp tre så ingenting är omöjligt. Självklart måste jag ta mig in till Hovet under slutspelet för 10 års väntan är över och stämningen i går fick mig att rysa hemma i soffan då kan jag bara föreställa mig hur härligt det är att vara på plats.Efter matchen firade jag med tjejerna genom att ge full hals till det ruttna låtarna i melodifestivalen. Vi dansade loss och sjöng tills min sambo kom hem från jobbet. Under kvällsfikat började den yngsta helt plötsligt sjunga Zlatan låten vilket gav mig eld i baken. I mitt glädje rus efter AIK matchen hade jag helt glömt bort matchen mellan Juventus och Milan, jag ser det som ett tecken att min dotter helt oväntat lyckades påminna mig. Jag kom in i matchen när andra halvlek skulle börja och det var väl ingen match som kommer gå till historien, Zlatan gick mest omkring och såg sur ut och min Juventus idol Del piero kom in när det var 10 kvar men uträttade inga underverk. Milan vann med 1-0 efter mål av Gattuso.

AIK har även träningsspelat mot Örebro inför den allsvenska premiären och vad jag kan förstå gjorde dom ingen bra match och fick se sig besegrade med 1-3. Tydligen gjorde Bangura nr 2 årets mål och Nisse dominerade på backen i övrigt var det genomgående dåligt. Hur stor vikt man ska lägga på dessa träningsmatcher har jag inte en aning om men jag bryr mig inte speciellt mycket om resultaten just nu.

I dag har jag slö tittat på vasaloppet medans jag städade och jag blir lika förvånad varje år över att så många människor kan vara så dumma att plåga sig igenom 9 mil. Min kollega Molle står som vanligt på start linjen och kommer må skit i morgon som vanligt...... Barnen är ute i skogen och eldar ris med mormor och morfar så jag får väl ta och masa mig ut i det fina vädret och se hur det går för dom eller ska jag passa på att lägga mig ner i soffan och kolla herrarnas andra åk i slalomen.... det är ju trots allt söndag :-)

Peace

Snart snart

Kategori: Allmänt

Min AIK vän låt oss kalla honom Rubarth skrev en riktigt skön grej på FB i går som jag bara måste dela med mig av. Han förklarar det hela som ett riktigt geni vilket jag villigt erkänner att han är. Så här skrev han:

Drygt en månad kvar nu tills en av Europas absolut sämsta ligor drar igång. Dags igen för lerdränkta planer, stela träben och missade tvåmeterspassningar. Dags igen att lägga ner massvis med pengar och löjligt mycket tid på en kärlek som nästan uteslutande bara tar. Jag kan inte bärga mig. Fjärde April kan inte komma fort nog...


Ny lur.....

Kategori: Allmänt

Hoppas detta blir min nya lur innom kort