mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Jag hatar vintern

Kategori: Allmänt

Som jag sagt så många gånger förr, jag hatar vintern! Förstår verkligen inte tjusningen med kyla, is och snö. Ta min dag som exempel, vaknade i god tid och gjorde mig och barnen klara för en helt vanlig dag. Vi hoppar in i bilen efter att ha sopa av ALL snö som kommit under natten. Lägger i backen för att inse att bilen sitter fast. Jag försöker komma loss i 20 minuter innan jag väcker min gravida sambo som snällt får komma ut och hjälpa till.

Till slut kommer vi loss och kan ta oss till skola, dagis och jobb. Eftersom jag varit ledig en del skulle jag passa på att jobba in lite tid på kvällen så jag stängde ner kontoret 18:30. Självklart snöade det fortfarande så det var bara att börja sopa igen.

På grund av allt snöande var det krypkörning som gällde och tur var väl det. Efter en skarp kurva får jag för första gången i hela mitt liv se ett levande vildsvin eller rättare sagt tre vildsvin.
Precis som man fick lära sig på körskolan trampade jag bromsen i botten och höll den där i panik men självklart smäller jag i ett av äckeldjuren och min dag var fullbordad!


Som tur var blev det ingen kraftig smäll så bilen klarade sig bra. 


AIK fyller år i dag för att nämna något positivt. Sen får vi inte glömma, Zlatan är Zlatan!

God natt!

 

 

Vila i frid

Kategori: Allmänt

Sitter i bilen på väg mot Uppsala för att lira match. Suget har väl varit bättre och detta beror på ett otroligt tråkigt och sorgligt besked som nådde mig när jag vakna i morse.

På min telefon hade jag ett sms från en nära vän med meddelandet att den underbara Lexi nu flyttat till himmelen efter en lång tids sjukdom. Hennes föräldrar har varit så oerhört starka hela tiden och ingen har tvivlat på att ett mirakel skulle ske.
Man kan omöjligt förstå allt dom gått igenom och jag kan bara beklaga sorgen. Vi kommer aldrig glömma dit underbara leende Lexi, vila i frid så ses vi i himmelen.

Helgens skräll

Kategori: Allmänt

I helgen var jag på en riktigt bra föreläsning/utbildning i hur innebandy ska spelas. Det var en bra och lärolik lektion och när den var slut stod det 1-7 på resultattavlan. Vi fick smaka ordentligt kan man säga och vi blev besegrade av ett mycket bättre lag. Vi ligger kvar på en fjärdeplats i en något haltande tabell och nya utmaningar väntar kommande helg.

Helgens stora skräll är ändå att min vän Vasta hängde tre kassar i division två mötet för sitt Alunda. Riktigt roligt för Vasta och jag hoppas han förstår hur mycket jag gläds för hans framfart. Varför jag gläds lite extra är för att jag vet att han lirar i tredje linan och har lite svårt att ta en fast plats varje match så Grattis Vasta.Annars var det väl söndagen som var den stora dagen i min familj. Klockan tio drog jag och lilltjejen i väg på hennes första gympa pass (missat flera när hon varit sjuk) som varade en timme. Efter det var det raka vägen till kyrkan för att lyssna på när stortjejen sjöng med sin kör.

Sen var det dags att dra till familjen Ericsson/Emriksson för att grattulera Carola som fyllde för flera veckor sen men eftersom lilltjejen varit sjuk har även det blivit uppskjutet. Gott fika och ett kärt återseende för småtjejerna som lekte på i fullfart innan det var dags att åka hem.

Jag börjar bli gammal...... under söndagskvällens intervall löpning fick jag sjukt ont i ryggen vilket endast kan förklaras med att jag blivit gammal. Jag vet att många kommer hävda att det bara är den berömda latmasken men grejen var den att jag var inte ens trött så den klassiska maskningen var inte dagens anledning. Efter löpningen var det spel inomhus och visst jag kände lite i ryggen men inte alls som när vi löpte så det kanske helt enkelt är så att jag inte ska löpa under försäsong.

Jobbar för fullt med min kommande turnering och allt flyter på riktigt bra. Nä dags för sängen nu.

Peace

Game day

Kategori: Allmänt

Tjejerna har en kompis som sovit här i natt och den obligatoriska musikkonserten är nu i full gång på övervåningen. Jag är så sjukt less på sångerna som dånar på repeat och det jobbigaste av allt är att jag nu kan dom utantill och kommer på mig själv med att sjunga med.

I dag väntar en svår hemma match mot serie tvåan Salabacke FBC som ligger fem poäng före oss. Veckans träningar har varit riktigt roliga men vi saknar en del spelare till dagens match. Tror dock att min lina är komplett för första gången på länge.

I går kväll hade min sambo valt en film vi skulle se på bio och av erfarenhet vet jag att det brukar innebära riktiga bottennapp. Gårdagens val var En dag i Phuket som dom rullade på Östhammarsbiografen. Måste säga att det var hennes bästa val på ca 5-6 år och jag ger filmen en 3a i betyg. Det bästa som hände var att ca en timme in i filmen blir allt svart och man hör en tjej säga VA sluta den så där...
Nej då, en kille kommer in och säger att det är lite tekniskt strul och en 20 minuter senare rullar filmen igång igen. Men som sgat en helt ok film.

Några kompisar drog i väg i dag för att kolla in AIK´s första träningsmatch på "hemma plan" vilket hade varit riktigt kul att dra på men för min del så tycker jag att man ska ställa upp för innebandylaget om man sagt att man ska lira. Inte för att jag bidragit med så mycket bra senaste matcherna men så resonerade jag i alla fall.

Vi får se om jag hittar någon fotograf till dagens match för det var ju ett tag sen vi plåtade matchbilder.
Nej dags att börja tagga till nu trr jag.

Måste även passa på att säga ett stort GRATTIS till Bette som fyller år i dag, hoppas din dag blir fantastisk och att alla i Östersund tar hand om dig i dag!!!!

Peace