mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Sorg, glädje och stolthet

Kategori: Allmänt

Sitter i solen hemma på altanen och kollar in när lillgrabben leker i sandlådan. Mina föräldradagar har börjat nu och jag har ingenting att klaga på.

 
Har börjat skriva på det här inlägget flera gånger men har märkt att tankarna varit på andra ställen så jag har helt enkelt fått radera och börja om.
Som det flesta vet nu inträffade det något så fruktansvärt tragiskt i torsdagsmorgon, aik målvakten Ivan Turina avled i sömnen. Han efterlämnade sig gravidafru och tvåbarn. Nu kan man ju tycka att det är konstigt att jag stod och grinade som ett litet barn i måndags när jag fick möjligheten att hedra Ivan och hans familj innan och under matchen mot Göteborg. Jag kände ju inte killen han var ju bara en lirare i mitt AIK. Ärligt talat hade jag blivit lika chockad och ledsen om det varit en annan spelare i allsvenskan som jag tittat på och beundrat så många gånger. Jag tänker på hans familj och nära vänner som förlorat Ivan så plötsligt.
Tror jag tog det hela så hårt för att jag själv har barn och tänkte mig in i familjens situation.
 
Tobias Hysén skrev en fantastiskt fin text som jag tycker förklarar hur jag själv kände mig, läs det här
ALLA i fotbollssverige har visat sin storhet i denna tragiska situation. Under den tysta minuten i måndags hade man kunnat höra ett grässtrå gå av och göteborgs fans,tränare och spelare kunde inte ha uppträtt på ett mer värdigt sätt. Jag blir stolt över att jag håller på ett lag i en ganska rutten liga men det är en liga där vi förstått att livet är större än allt annat och respekt visas när allt dras till den yttersta spetsen.
 
Gå in på jojjes där ni hittar massa fina bilder från en helt oförglömlig kväll. Vila i frid Ivan, du är för alltid en hjälte!!
 
Massa annat har såklart också hänt senaste tiden. Som jag skrev tidigare har Gabbe fått en sandlåda av mormor och morfar som han mer eller mindre bor i så fort han är ute. Riktigt skönt att han går nu och inte att förglömma, han kan lira fotboll!!! Så fort jag fattar hur man lägger upp filmer här kommer beviset på att han ÄR den nye Messi eller i alla fall den nye Zlatan.
 
 
Stortjejen som trots allt inte är så stor har varit med mamma till Uppsala på en shopping dag. Man kan ju lugnt säga att hon nu är redo att bestämma själv vad som ska sättas på kroppen. Resans inhandlade saker visas upp:
 
 
Önskar mig en riktigt fet kamera kom jag på i måndags när jag var på matchen. Försökte ta bilder på det feta tifot med min mobil men dem bilderna är inte ens värda att lägga upp. Kanske satsa på att bli en riktigt stor bloggare så alla stora firmor vill sponsra mig med saker.
Fick i alla fall en bra bild på familjen här om dagen när dem alla visade sin bästa sida.
 
 
I morgon är det derby för mitt fotbollslag. Förra helgen var vi iväg till mina hemtrakter och fick stryk och det tråkiga med det var att 5 man från start 11 matchen innan var borta. Skador och sjukdomar var det då men i morgon hoppas jag vi kan ställa upp med det spelare vi vill ha med. Laget, Gimo IF som vi möter är dunder favoriter till att ta hem serien i år men jag är ganska säker på att vi kommer ta våran första trepoängare i morgon. Varför, jo för att vi har en he ldel spelare som är riktigt bra just nu och följer vi den taktiska planen som kommer läggas upp så vinner vi med 2-1. Kom ihåg vem som sa det först, nu är det ju absolut inte de här matcherna vi måste vinna men eftersom vi nu endast tagit 1 poäng på det 3 första matcherna som vi borde haft minst 4 poäng på så är det dags för en skräll och som det stora alltid säger, ett derby är alltid ett derby.
Ses i Norrskedika 13:00 i morgon!!
 
Peace