mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Sommar utan sommar

Kategori: Allmänt

Är tillbaka och jobbar efter en veckas ledighet och jag kan väl lugnt säga att det var jobbigare att gå tillbaka än vad jag räknat med. Jag hänger fortfarande uppe till 01:00 – 01:30 på kväl-larna och är självklart helt förstörd när klockan ringer 06:00. Tur är att det bara är en och en halv vecka kvar tills jag får fyra veckor ledigt.
 
Lirade match i går med b-laget så i dag är jag extra trött, men derby som sagt mot HÖFF och det man kan säga om den matchen är att det var alldeles för mycket publik för att vara en b – lags match. Vi bjöd absolut inte på något skön spel men borde ha vunnit med två tre kassar med tanke på alla det lägen vi hade. I stället slutade matchen 1-1 och jag tror HÖFF var ganska nöjda med det. Min egen insatts var medioker men som vanligt var det kul att möta massa gamla lagkompisar men det hela hade smakat bättre om vi vunnit matchen.
 
Midsommar är över och alla traditionerna hölls till fullo. Lunch hos familjen Erics-son/Emriksson där det som vanligt bjöds på pannkakstårta till oss barn som inte pallar äta rå fisk. Sen knallade vi ner till gammelhus där barnen fick dansa och efter det tillbaka till Tommy & Carola för fest utöver natten. Som vanligt trevligt och framför allt fick vi fint väder hela dagen!!
 
 
 
Fotbolls EM funkar att kolla på trots Sveriges uttåg, gillar man fotboll så gör man. Men allt snack om att Sverige borde gått vidare, lirat annorlunda, startat med andra spelar och allt an-nat pallar jag bara inte med längre. Så länge Anders Svensson platsar ÄR vi för dåliga!!! Sen har jag ändrat uppfattning om Mellberg, mer än så säger jag inte. Ganska skönt när vi kollade Sverige vs England ute på ett ställe i Östhammar och när han hänger sjunger halva stället – Mellberg längtar hem till AIK!! Bra drag!!
 
I morgon ska jag köra kidsen ja i alla fall det två äldsta till Arlanda. NEJ dem ska inte till Ibit-za på party resa ( kommer inte hända före 25 års ålder) utan till sin kusin i Norge. Mamma och pappa får inte haka på för vi är utbytta mot mormor och morfar.
Så jag ska fylla helgen med pokerturnering och framför allt ska vi träffa systrarna Rajala!! Kathrine är ”hemma” från USA och det ska bli så kul att äntligen ses.
 
Det största som hänt den här veckan hände i går när jag ställde mig på vågen. Bara så ALLA vet så säger mitt BMI nu att jag är NORMAL viktig, säger man så? Jag har nu gått ner i vikt så pass mycket att jag väger normalt mycket… Håller i dieten ett tag till men kommer väl fortsätta fuska när jag känner för det. Strax över kilot kvar nu till mitt mål.
 
Gabbe växer och växer och det här är hans vanligaste position:
 
Lunchen slut…. Hejdå hejdå!

EM, Sommar och lite annat

Kategori: Allmänt

EM rullar på och ingen har väl missat Sveriges ruttna insatts i den första matchen mot Ukraina där nästan hela laget underpresterade till max. Mycket besvikna fans, spelare och ledare senaste dagarna och många ”experter” har varit framme med motorsågen och jag kan väl hålla med om det mesta. Kändes som att det var en måste match men så här i efterhand så har man inte gett upp hoppet helt utan hoppas på att vi ska slå England på fredag.Själv hade jag match i går och för första gången kändes det som att jag gjorde en bra match i 90 minuter men vad hjälpte det….? Stryk mot serie tvåan med 1-3 och då betyder det ingenting att man tycker att det gått bra. Tyvärr har vi väl ingen utpräglad målskytt som kan hänga ett par kassar per match. Vi skulle behöva en Inzagi eller en Jimmy Floyd Hasselbaink eller varför inte en Marcus Tofters för ca 15 år sedan?
Tänk på den tiden man var forward och satt och grina efter matcherna om man bara hängt ett eller två mål så borde även dagens unga lirare tänka. Men jag tror det är som vår kloka Tordan sa innan matchen i går, målskytt det föds man till.

BTW fick jag gult kort när den absolut sämsta linjedomaren i Uppland lyckades hitta en offside när huvuddomaren blåst straff till oss, min reaktion var att jag skrek otroligt när jag joggade hemåt…. Sen att alla skrek och svor under matchen gav inga kort, bra där!

 I söndags var vi till Vaxholms kastell på barnensdag för andra året i rad. Barnen gillar det skarpt och fick både dansa på scenen och höra sitt favorit ”band” Next generation. Tur med vädret och man kunde även skymta Renee Nyberg med maken David Hellenius på plats.Även Gabbe trivdes.

 

Nästa vecka har jag semester vilket jag välkomnar med öppna armar. Har väl inga jätte planer men ska hänga med barnen och försöka ta oss till det nya leklandet i Uppsala som ska vara riktigt bra. Tjejerna har ju sommarlov nu så lite kul ska vi ha. Sen väntar det traditionella midsommar firandet i Östhammar och jag hoppas att det inte kommer regna.


 

Stortjejen hade pool spel i lördags och jag fick äran att vara coach för ett av lagen. Självklart blev det succé så för min del är det bara att lägga skorna på hyllan. Riktigt kul att se vilka framsteg alla gör och att min dotter gör det bra värmer extra i hjärtat. Hon hängde 5 mål vilket är 5 fler än vad hon gjorde på alla pool spel ihop förra säsongen. Kul att se också att hon inte ärvt pappas ruttna humör på planen och hans lathet. Jag hoppas så klart att hon kommer lira i många år för då tror jag hon kan bli riktigt bra MEN risken finns att intresset för de fyrbenta djuren kommer köra över mig totalt men det återstår att se.

Hittade denna sköna familjebild på min pappas ”blogg” , yes så cool pappa har jag.Slut på lunchen, jobba jobba joooooba

Nära nu!!!

Kategori: Allmänt

Ååååå i morgon börjar det!!!! Äntligen ett mästerskap igen och Sverige är med. Kom på att jag bara ska blogga när det händer något riktigt speciellt och roligt och det här har man ju väntat på ganska så länge.
Är sjukt avundsjuk på några grabbar i laget som i morgon packar in sig i en ”husbil” och drar till Ukraina för att se Sveriges gruppspelsmatcher på plats, JAG VILL OCKSÅ!!!!!

Hur ser då Sveriges chanser ut? Ja enligt mig helt ok eftersom vi (ja jag säger vi) nästan alltid höjer oss och över presterar i svåra matcher men vad vet jag? Att vi måste vinna första matchen som är mot värdlandet VET i alla fall alla och klarar vi det så kan allt hända. På måndag kliver vi in och jag gläder mig som ett litet barn.Mitt egna fotbollsspel har ju rullat igång igen efter mitt ryggproblem och jag har hunnit vara med och lirat två seriematcher senaste veckan. Båda matcherna har varit med a-laget och det har blivit en förlust och en vinst. Har lirat hela matcherna utom fem minuter senast och mitt flås känns helt ok. Det som dock är lite skumt är att jag förlorade mycket muskler i höger benet under de veckorna jag låg med ryggproblem så väldigt ofta när jag ska passa eller slå långbollar går bollen typ hälften så långt som min hjärna planerat. Sen att jag tappade mitt tillslag för 10 år sen har ju ingenting med det här att göra….
Att jag gått ner 8 kilo senaste 7 veckorna hjälper nog till ganska bra när det gäller mitt flås och det kan jag tacka LCHF för. Hade nog varit nere på min mål vikt i dag om det inte varit för det två helgerna jag fuskat rejält. Men ibland måste man få trycka godis, fikabröd,öl och annat gott.

Med familjen är det bara bra och tjejerna får mer och mer aktiviteter som dem vill hålla på med vilket jag tycker är riktigt bra. Stor tjejen har väl mer eller mindre vigt sitt liv åt hästarna och skulle väl gärna flytta in i stallet om det var möjligt.Lill tjejen insåg att hon var lite för liten för de hemska djuren och har i stället (till pappas stora glädje) valt att börja lira fotboll. Så vi får veckorna att gå utan problem och snart är det ju semester och sommarlov.

 

Lill grabben växer, sover, skiter, äter och pratar på med sitt egna språk och jag tror att han har det allmänt bra. Tror han längtar efter fotbolls EM lika mycket som jag.

 

Vi hade trevligt besök i helgen som var där stort fokus låg på mobilspel. Ganska kul när man kollar omkring sig, barnen leker i 180 och vi föräldrar käkar god mat, dricker god dryck, snackar skit och spelar spel mot varandra på mobilerna.

 

Nej nu är lunchen över, back to work!!

 

Peace