mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Derby och renovering

Kategori: Allmänt

Sen vi kom hem från Barcelona har jag fått otroligt mycket gjort med tanke på hur slut kroppen var efter allt...jag gått på Spaniens gator. Men det har rullat på fint både på jobbet och hemma.

I lördags var det dags för det första stora derbyt mot min gamla klubb IK Östhammar, kände mig i bra form innan matchen och tyckte det bara skulle bli kul att möta grabbarna. Östhammar ställde upp med det absolut bästa laget man kunde få ihop och jag tror dom hade mer än fyra femmor med sig till start. Kul att se att deras "gubb lina" var med och jag vet att den linan har gjort ett antal hundra kassar genom åren.

 
Dagge Hängde som vanligt "Gubblinans kung"

Matchen blev inte oväntat fruktansvärt jämn och i mitten av andra perioden tog Östhammar ledningen med 2-1 genom:

 Dennis S

Kände mig aldrig riktigt orolig för jag tyckte vi hade det mesta av spelet och de farligaste lägena en Cedervall som vakade över Östhammars bur hade tydligen bestämt sig för att göra sin livs match ( vad vet jag) just i dag. Vi pressade på och lyckades till slut kvittera i slutet av perioden. Så här långt i matchen hade jag själv hängt två kassar som båda blivit bortdömda. Båda avblåsningarna stod sama domare för och av erfarenhet vet jag att han absolut inte gillar mig.
Det första målet tycker jag personligen skulle blivit godkännt bara för att det var så otroligt snyggt men eftersom jag är en ärlig man så ärkänner jag att det var högklubba.
Det andra målet var inte lika snyggt men en horibel bortdömning enligt mig, jag hänger upp den i nättaket sen går signalen för pausvila och snubben får det till att signalen ljöd innan målet.... bortdömd som vanligt.

Efter signalen för period två passade Östhammars bästa spelare Mr Bosch på att ge mig en riktig tackling i ryggen så mina käkar slog ihop så jag trodde att varenda tand skulle rasa ut men han lyckades smita undan den 2an på något märkligt vis. Tror han gav igen för alla gånger jag snurrat upp han så jag tar den smällen...man som jag är:-)

I tredje perioden höjer vi tempot och drar ifrån till 5-2 och det flesta tror nog att vi avgjort matchen men vi bjuder upp till dans på grund av några utvisningar och Östhammar knappar in med två snabba mål, självklart gör Bulan sitt obligatoriska mål för dagen. Men vi håller undan och vinner med 6-5 vilket jag tycker är helt rättvist och jag tror det flesta i mitt forna lag är väldigt nöjda med sin insats. Stor cred till målvakten Cedervall som räddade hela 39 skott och mer eller mindre höll nere siffrorna på egen hand.

 Två av det hetaste lirarna för oss på samma bild, Stenis 2 mål (som vanligt) Owe 1

 
Själv fick jag höra av flera i Östhammar att jag inte passade att spela i blått...? Ser väl helt ok ut eller?
För min del slutade matchen med två ass och som sagt två bortdömda mål...

Hemma har vi börjat renovera köket och vi började med att måla taket. Man säger ju att vissa människor har tummen mitt i handen, själv har jag inte ens någon tumme men som tur är blir jag upplärd av min sambo och här är resultatet så här långt.

 Före

 Efter
 Min kära sliter på

Avslutningsvis tackar jag match fotografen som tydligen vill vara anonym:



Peace

Barcelona

Kategori: Allmänt

Då var man hemma i vardagen igen och jag kan väl konstatera att grabb resan till Barcelona blev en succe. Vi hade sjukt roligt och skrattade lika hjärtligt åt varandra och med varandra som vi gjort under våran uppväxt. Vi var alltså sex grabbar hemma från "Våla" som mer eller mindre har växtupp tillsammans som nu begav oss till Barcelona.



Huvud fokuset låg ju på lördagens fotbollsmatch mellan Barca och Valencia på den otroligt maffiga stadion Nou Camp. Vi fick hosta upp 160 euro för biljetterna men tro mig det var det värt. Satt kungligt bra och jag njöt av varje sekund. Matchen hade allt, tre mål alla ganska snygga, en galen spanjor som skrek och sågade sitt lag i 90 minuter, vissel orkan som mer eller mindre bedövade mina trumhinnor, spansk läktar sång och en Xavi i helt ok form. Men jag ska erkänna att jag saknade en sak....Zlatan, Zlatan valde ju att lämna Barcelona veckan efter att vi bokat våran resa och jag tror inte resan hade blivit sämre om han varit på plan men men man kan inte få allt här i världen.


Det jag kan klaga på med gott samvete på var maten, en måltid var ok resten var ren katastrof men som ni säkert förstår så blev det flytande intaget ganska så stort så det jämnade ut sig.

Vi knallade en hel del på stan under dagarna och letade shopping men reseledar Adde kom ju på sista dagen kl 22:00 att vi gått på fel gator och visade snällt dom heta gatorna när allt var stängt.



Så det mesta inhandlades i supporter butiken där det fanns ett och annat att välja på.



Blev även en dag nere vid stranden där vi käkade på en helt ok restaurang och när vi kom dit var det väl en 27-28 grader i solen och när vi drog svin kallt och regn, därför det ser ut som att jag håller på dör på bilden:-)



Allt som allt en riktigt bra resa och med det i bakluckan tog vi beslutet att nästa år drar samma killar till New York för att kolla på hockey, det blir nice!!!

Nu är lunchen snart slut så vi får se om det kommer lite flera bilder i kväll men här kommer den helt suveräna avslutningen:



Sliten Mange



Sliten Adde

:-)

Så här nice va de i Barcelona, flera bilde...

Kategori: Allmänt

img_9382 (MMS)

Så här nice va de i Barcelona, flera bilder kommer inom kort

Tiden räcker till

Kategori: Allmänt

Då var jag tillbaka framför datorn igen efter en veckas uppehåll. Har senaste veckan jobbat lite extra eftersom jag ska dra till Barcelona om några dagar plus att det varit lite folk borta från jobbet.

Veckan som var rullade på som vanligt med jobb, träningar och fotbollsavslutning för stor tjejen. Hon var riktigt stolt över att hon fått glida upp på scenen och ta i mot sitt diplom dock var hon lite besviken över att hon inte fick någon medalj som dom stora killarna och tjejerna fick. Hon är i alla fall fast besluten om att hon ska fortsätta lira och säger att hon längtar tills det drar igång igen.

Själv lirade jag match igen i helgen och tyvärr blev det första förlusten för säsongen, stryk med 9-8 mot Stenhagen. Hängde två kassar och var bara inne på ett mål i baken men vad hjälper det när man torskar en så jämn match. Passar på att säga grattis till JV som gjorde A-lags debut i helgen i division två, kul att tränarna ger de yngre lirarna chansen eftersom jag vet att det betyder mycket för dom killarna. Tyvärr fick även A-laget stryk hemma med 6-4.

I lördags drog jag och tjejerna in till Östhammar för att kolla in Bulans comeback i IBK Östhammars tröjja och inte helt oväntat blev det succe direkt för "gubb" linan. Dom visade vägen direkt och hängde väl tillsammans fyra kassar och dominerade spelet hela matchen. Efter det inhandlade vi burgare som vi tog med oss hem för att trycka framför en rulle vald av tjejerna. Riktigt skön dag som avslutades med lite fifa matcher mot Tapout och Appon.

Hörde i dag att någon undrade om jag aldrig var med mina barn eftersom jag börjat lira innebandy med Alunda... Hm.... när jag tänker på frågan finner jag två svar, antingen kan man ju göra som många andra gör när dom får barn, gå under jorden och aldrig visa sig bland vänner och bekanta för man kan ju faktiskt inte göra ett skit...vi har ju barn nu. Eller så kan man fortsätta att LEVA och involvera barnen i det man gör. Då menar jag inte att man ska ta med sig sina barn på träning men man kan ju faktiskt ha med sig barnen när man träffar sina vänner. Jag och min sambo är välldigt sällan ute på krogen eller på fester under helgerna utan tycker det är minst lika kul att ha vänner MED sina barn på middag.
Självklart får man tycka vad man vill om det men jag kommer i alla fall fortsätta att träna så länge jag kan.

Vi har även påbörjat en mini renovering i vårat kök vilket ska bli riktigt spännande eftersom jag kanske är jordens ohändigaste människa. Men tjejen tror att vi ska klara det mesta på egen hand med hjälp av svärfar så jag ska verkligen försöka och hoppas lära mig det jag inte redan kan.....

Nu ska jag krypa ner i soffan och glo på burken tills tjejen kommer hem från sitt kvällspass.

Peace

Yea Iám back

Kategori: Allmänt

Nej då jag har inte lagt ner bloggen, tiden har helt enkelt inte räckt till senaste veckan. Jag har tränat och jobbat så hårt att kvällarna har inte kunnat tillbringats på något annat ställe än i soffan.

Jag har nu skrivit på för en ny klubb i innebandyn och inte helt oväntat blev det Alunda som blev min nya adress. Vi är nu 7 killar från Östhammar som samåker så resorna ser jag inte som ngt problem. Gjorde i dag min första match i u-laget och trots vinst med 11-3 kan jag inte vara nöjd. Missade träningen i torsdags eftersom barnvakten låg hemma och spydde så i dag när jag kom till sammlingen fick jag veta att jag skulle börja på bänken.
Detta skulle innebära att jag förförsta gången i mitt liv skulle få känna på hur det är att vara bänkad i division fyra..... Ingen god smak i munnen kan jag lova men det skulle visa sig att en spelare inte dök upp så jag startade matchen och lirade alla 60 minuterna.
Klev av planen som segrare men från min klubba levererades endast 2 poäng så lite besviken är jag.

Inte blev det bättre när jag kliver in i bilen och slår på sportradion och får höra att Gnaget ligger under i derby matchen mot aporna med 2-1. Tyvärr blev det stryk och jag är glad att jag höll en låg profil tidigare i veckan när gnaget krossade aporna i hockeyn.

Eftersom jag varit rutten på att skriva får vi hoppa tillbaka ända till förra helgen för att jag ska kunna bjuda på lite bilder från den årliga kräftskivan i Heby. Som vanligt var det roligt och trevligt men om jag minns rätt så bröt vi upp betydligt mycket tidigare i år än tidigare och vad det berodde på har jag inte en aning om. Om man säger så här, Jögge var till och med vaken hela kvällen....

 På D&L fina altan
Värden gillade maten... och drycken:-)

Försökte lägga upp flera bilder från skivan men det funkar tydligen inte så jag bjuder på dagen efter bilder i stället då vi gav oss i väg till Uppsala med barnen.

 Jag & Tuva på Nickis, lika som bär?


 Så nöjd var Nora

 Jo då jag lekte lite jag med

 Mamma var självklart med

Som sagt så har jag varit helt slut på kvällarna och självklart fångade familjen det på bild...........




Nu är det bara 11 dagar kvar tills jag drar till Barcelona, har faktiskt inte hunnit fundera och längta efter resan men kul ska det bli.

Nej nu ska jag lira lite poker för att försöka öka på fickpengarna till resan. Har spelat ett tag nu på en ny sida och det ser ut att bli en bra resa:-)