mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Marcus Invitation

Kategori: Allmänt

Kan väl konstatera att gårdagens pokerturnering, Marcus Invitation blev lite av en succé, jag är riktigt nöjd med själva arrangemanget och lovar att det inte var sista gången jag kör den. Tänkte dra lite snabbt hur det hela såg ut.
Efter jobbet i fredags plockade jag upp Noddan, Tanskanen, Öhman och Mange O för att dra runt i Östhammar och plocka upp pokerbord. Sen åkte vi ut till lokalen där kocken redan var och förberedde och vi fixade i ordning alt inför lördagen, stort tack till grabbarna för hjälpen.

51 spelare dök upp klockan 12:00 och alla var taggade utom min dator som verkligen inte ville lira med det underbara pokerprogrammet Tanskanen hade plockat fram. Fick även hjälp av Jocke med att sköta allt under rebuy perioden och tro mig han hade fullt upp:-)
Ganska snabbt efter Rebuy perioden var det så dags för mig att busta, själv vet jag varför.... Att anordna en turnering tar mycket tid och att försöka hålla koll på allting och sen tagga ner för att kunna lira din bästa poker är ingen bra kombination. Självklart var jag inställd på detta eftersom det inte är första gången jag kör turren så mitt uttåg var ganska väntat. Har tänkt att till nästa gång jag ska köra den kommer jag fixa några smarta människor som sköter allt så jag själv kan vinna hela skiten.

Kocken hade fixat bra käk och massa god dricka så jag tror alla var nöjda så långt. Till slut var vi nere på åtta spelare och finalbord. Där var det mycket sjuka saker som sas och hände och det hela slutade med en deal när det var fyra spelere kvar. Dom delade upp prispengarna men för att få fram en segrare så spelade dom en ......omaha hand om det hela, ja fråga mig inte varför men vi fick till slut en segrare:

1a: Carro
2a: Öhman Partyjack
3a: Mange the trash talker
4a: Haijkel the smile
5a: Tight Jörgen
6a: Kenneth Nito Andersson
7a: Målarn
8a: Håkan

Säger ett stort grattis till vinnaren Carro som enligt rykten var nere på 150:- ett tag men vände hela skiten. Även Tight Jörgen var nere och nosade på dom siffrorna innan han vände och tog en hedrande femte plats. Målarn övertygade som vanligt och har fortfarande inte missat ett enda finalbord. Mange som snackade ut ca 70% av alla spelarna visade på finalbordet att han lätt kan snacka bort en timmes spel samtidigt som han dricker piggelin drinkar.

En lyckad kväll tycker jag och hoppas alla var nöjda med upplägget. Tog en del bilder med Manges kamera som jag hoppas komma över innom en snar framtid.

Nu är det bara att förbereda sig för en ny arbets vecka!
Peace

Äntligen

Kategori: Allmänt

Då gör vi ett nytt försök efter alla problem jag haft med sidan senaste dagarna. Kan lova att datorn varit nära på att få sig en åktur genom rutan efter ca 50 försök att ladda upp en bild eller film men nu försöker jag igen.

Om jag börjar med alla hjärtans dag så kan man lugnt säga att tjejerna blev glada över sina presenter, eller vad tror ni?
 Vrid på huvudet....



Självklart hade tjejerna fixat en riktigt mysig middag och efterrätt med krydda så man viste vilken dag det var, massa fina teckningar skulle också delas ut.





Nästa stora händelse var att stor tjejen skulle åka lilla vasaloppet. Eftersom hon skulle åka med bästisen Ella som hon mer eller mindre sitter ihop med tog jag ett litet snack med henne innan, så här lät det ungefär:
Pappa - I dag är det absolut ingen tävling men du kan väl försöka åka så fort du kan
Tuva - Hmm ja men varför det
Pappa - Ja men då testar du dig själv och ser hur fort du kan åka
Tuva - Är det en tävling?
Pappa - Nej men du ska i alla fall åka så fort du kan, du behöver ju inte jaga efter Ella eller åka och hålla henne i handen.
Tuva - Men pappa man kan väl inte hålla varandra i handen när man har stavar
Pappa ( börjar ledsna ) Bara åk så fort du kan!!
Tuva - Ok vi får se hur jag gör

Loppet var 2,5 km och jag var lite orolig att hon inte skulle ta sig runt men döm om min förvåning när hon dyker upp som nummer två ivrig som aldrig förr. Jag stog en bit ut i spåret och hejade på henne men det enda hon frågade var, har Ella åkt förbi? Det var bara en som kom före henne och det var en kille som var några år äldre så jag tror hon var riktigt nöjd efteråt.... fast det inte var en tävling. En äldre man som var med och anordnade loppet kom fram till mig senare och sa att min dotter var otroligt duktig och att hon kämpade som en galning. Om jag blev stolt, nja så där:-) Man får väl kolla upp om det finns några pengar att tjäna i den sporten för då börjar elitsatsningen senast nästa vinter.

 Taggad innan loppet.


I lördags var det dags för mig att lira match igen, kort sagt gick det som vanligt. Vi mötte seritrean och mötte upp med ett något mosigt lag eftersom det visade sig att några killar festat hela natten innan. Av någon konstig anledning orkade jag inte ens bli sur utan skrattade bort det hela. Vi gör ändå en helt ok match och är med i två perioder men får stryk med 12-6. Nu återstår det tre matcher mot lag som vi normalt ska slå, frågan är om vi vill vinna och hålla oss kvar i en serie som egentligen ( enligt mig ) är för bra för oss.

Den här veckan har jag lite att planera inför min stora årliga pokerturnering som äger rum på lördag. Mycket att fixa och jag hoppas allt kommer flyta på utan problem. Hade fixat med en admenistratör som skulle sköta det mesta runt turneringen under tiden jag själv skulle lira men tyvärr hoppade han av nu i veckan så vi får se hur det löser sig. Det som är lite extra kul är att det kommer ett gäng och lirar från mina hoods, vi lirade sjukt mycket kort när vi var yngre. På den tiden var det inte ovanligt att vi körde igenom ett 12 timmars pass som slutade med att vi bara satt och skratta mellan givarna.

På jobbet flyter det på som vanligt, kanske lite för mycket som vanligt. Börjar känna att det är dags att utvecklas på något sätt men har svårt att se hur det ska gå till. Just nu sköter jag alla mina beställningar och säljer ute i butiken och  önskar väl kanske göra dom lite större affärerna eller kanske ha en kundstock som man hela tiden sköter om. Får väl ta ett snack med mina chefer och se hur man kan gå vidare.
Som alla andra människor drömmer jag om att starta något eget men i dags läget har jag inte en aning om vad det skulle vara.

På söndag kommer jag och familjen dra till Norrtälje för att kolla innebandy och besöka något lekland. Eftersom min polare Albin dominerar i division två just nu och har varit sjukt het senaste matcherna, eller vad sägs om sju poäng senaste matchen, har han utlovat vinnst i den mycket viktiga matchen på söndag. Vinner dom inte kommer han personligen betala soppa pengarna till mig så det känns som att jag inte kan backa på den resan:-)

Får absolut inte glömma tala om att från och med i går så är jag och min sambo åter fast i träsket.... ja Big brother har börjat igen!!! Tror vi följt det varje år det gått och även om vi förnekar det så kommer vi följa det slaviskt även i år. Som vanligt sitter man bara och gapar över vilka märkliga människor som kliver in i huset men jag vet att snart är dom mina vänner i rutan.

Tänker inte gå in närmare på hur det går för mina favorit lag just nu utan spar det till ljusare tider.

Bjuder på lite vacker spontan sång från min yngsta juvel:


 Vrid på huvudet :-)

Over and out

Det går bra nu....not

Kategori: Allmänt

Om ni undrar varför jag aldrig uppdaterar så kan jag meddela att det är något fel på sidan som jag inte får ordning på men jag jobbar på det och återkommer i kväll med förhoppningar om en riktigt bra uppdatering.

Foppa Tribute

Kategori: Allmänt

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/internationellt/nhl/article8568388.ab

Fullspäckad lördag

Kategori: Allmänt

Jag hatar kyla!! Alltså på rikigt! Vaknar en måndag morgon lite extra seg eftersom jag av någon konstig anledning legat klar vaken till ca 04:20. Kliver upp och väcker tjejerna för att knalla ner och känna att det är ovanligt kallt nere i köket. Kollar in termometern och ser att den står på - 24,5!!!!! Helt sjukt!! Jag menar värkligen att jag hatar kyla och med kyla menar jag 10-12 minus grader då förstår ni min reaktion när tempen visar -24,5
Försökte samla mig för att kunna ta mig igenom en dag som den här men ville egentligen bara ta barnen och bädda ner oss framför en fyra timmars rulle.

I lördags var det fullt upp, först jobba sen raka vägen till match.  För en gångsskull startade vi matchen riktigt bra och mer eller mindre spelade vi ut serie tvåan och trots att vi vinner skotten i den första perioden med 10-4 är det gästerna som har ledningen med 0-1 efter mål i powerplay. Är ganska säker på att alla i laget kände att vi var det bättre laget och kom ut till den andra perioden lika taggade som i den första. Vi kvitterar efter halva perioden genom Backman som haft måltorka i ca 200 minuter :-) Efter andra perioden står det 2-3 men jag hävdar fortfarande att vi var det bättre laget och det var vi som förde matchen, ja det är sant IBK Östhammar förde en match i hela två perioder. Tyvärr skulle den tredje perioden total förstöras av en person MR Matti Eronen som tyckte att det var dags för honom att synas lite. Det tråkiga med den mannen är att han inte spelar i Östhammar och inte heller i motståndar laget nej han var en av dagens dommare.....
I början av den tredje perioden gör han två mycket konstiga domslut som avgör hela matchen. Två felaktigt dömda mål som får oss att knäcka ihop totalt, snackade igenom domsluten med flera spelare och publik för att få en annan bild av de två situationerna. Även om vi försöker att inte vara partiska så kan vi inte förstå hur denna man tänkte. Själv var jag tvungen att kliva av efter det andra målet där bollen sparkades in på ett sätt som hade gjort både Zlatan och Drogba avundsjuka men tydligen råkade Eronen missa det och godkände målet. Hade jag inte klivit av är jag rädd att mannen i gult hade fått höra hur dålig jag tyckte han var och det med ord mina barn aldrig ska få höra från sin far. Det flesta i laget suckade tungt och insåg att vi omöjligt skulle vinna med sådana domslut men vi avslutade ändå matchen snyggt och förlorade med siffrorna 4-7. Är sjukt less just nu när vi inte ens kan vinna när i är det bättre laget och borde kanske göra som FOPPA gjorde i dag, pensionera mig.

När vi ändå är inne på att lägga av kan jag passa på att hylla en anna stor stor spelare som i dag sa tack och adjö. Den riktiga RONALDO meddelade i dag att han slutar. Finns massor att säga om den mannen men jag låter bilderna tala i stället.



Skulle lätt kunna fylla flera timmar åt er med vackra mål och fotbolls propaganda men jag ska försöka låta bli.

 I lördags kväll var jag som sagt bjuden hem till chefen på 40 års fest. Kan väl säga att det är inte så ofta jag är en av det yngre på festerna jag går på men det var jag denna kväll. Många kollegor var på plats men även andra gäster som jag aldrig sett. Min kollega Håkan stod för kvällens underhållning och vem kunde ana att han dålde en sån talang. Han spelade gitarr och sjöng nästan hela kvällen och tro mig det var sjukt bra. Vet egentligen inte varför men i det här sällskapet höll jag en otroligt låg profil och satt väl mest och iaktog. När vissa grabba micken och började köra karaoke och dansa kände jag att det där skulle jag aldrig kunna göra..... hm var det bara en vecka sen jag och Mr Risberg dansade för oss själva som om vi ägde hela världen :-) En lyckad fest med trevliga människor, god mat och dryck. Filmade en del på Håkan när han lirade men lyckas inte lägga upp det här. Bjuder i stället på lite bilder av den store Foppa, om det funkar....


Vet inte vad det är för fel men jag lyckas inte få in en enda video i dag...... måste vara kylans fel!!

Natta

Kickoff, sjukdom och lite annat!

Kategori: Allmänt

Helt sjukt vad dålig jag varit på att skriva senaste tiden men som jag alltid börjar mina inlägg med... tiden rusar just nu. Har verkligen haft fullt upp vilket ni kommer förstå när ni tagit er igenom dagens läsning.

Tror jag får börja med helgens konferens som var Dialects årliga sammankomst. Vi var ett starkt team från butiken som drog iväg till Örebro. Några drog tidigt på fredags morgonen medans vi butikssäljare åkte efter stängningen på fredagskvällen. Självklart skulle det intas några krukor på vägen och redan i Uppsala behövde vissa fylla på, Daniel ska alltid vara värst....



När vi kom fram så hade övriga kollegor både ätit och druckit för mycket så kvällen slutade ute på krogen vilket vi tyckte var en lysande idé just då men när vi klev upp klockan 08:00 på lördag morgon efter fyra timmars sömn hade jag lust att kväva den som tvingade med mig ut..... undra vem det va?!!

Hela lördagen var tung att ta sig igenom men trots det var det en riktigt givande dag med utbildning, föreläsningar och en leverantörsmässa. Klockan 17:00 bjöd chefen in alla på lite tid uppe på spat där jag slog mig ner framför tvn och njöt av AIK´s vinnst över södertälje. Självklart börjades det drickas krukor igen och dagens huvudvärk och trötthet var som bortblåst. Middag klockan 20:00 och sen var festen igång, 400-500 Dialectare var på plats och underhållningen som jag hade höga förväntningar på blev en stoooor besvikelse. Förra året fick jag hänga med Miss Li och hennes band men i år var det Sonja hallden eller vad hon hette och tro mig det var inte bra. 

Maten, drycken och sällskapet höll däremot hög kvalite och se så finklädda mina kollegor var:

 Alexander

 Daniel och Dialects skönaste lirare IT chefen Jocke

Molle, Birgitta, Peter och Anna

 Mr Risberg som höll högt tempo både fredag och lördag, undrar bara vart han var hela lördag förmiddag...:-)

Söndagen var en ren pina att ta sig igenom men jag lyckades och lämnade en rolig helg bakom mig där hänget uppe i Samsungs svit på lördagsnatten var det roligaste, jag och Risberg skrattade åt folk så vi höll på att dö.


Veckan som gått har kantats av mycket sjukdom i familjen och lite jobb för min del. Lill tjejen har en efterhängsen förkylning med en hosta som till och med gör ont i mig när hon drar av en salva och hög feber i flera dagar.  Så jag fick köra VAB måndag och tisdag och vissa stunder var det bra drag här hemma. Kunde inte låta bli att smygfilma henne när hon sjöng för sig själv i soffan med en gitarr i knät.

Får tyvärr inte in filmen här men ska jobba på saken så ni får höra hennes underbara sång.

Torsdag och fredag har jag tillbringat stor del på akademiska med min sambo, orkar inte dra hela storyn för tro mig det har varit en följetong men just nu ser allt bra ut så vi är både lättade och glada. 

I morgon är det fullt upp från morgon till kväll, jobb, match och 40 års fest hos chefen. Självklart hindrar det inte mig från att i natt klockan 01:00 se FOPPAS comeback i NHL efter tre års uppehåll. Jag kan ju inte annat än tro att han som vanligt gör succe vilket jag hoppas och unnar killen.
Själv ska jag som sagt lira match i morgon och vi möter serie tvåan efter en ganska turbulent vecka för laget. Mycket har hänt och efter ett långt möte i torsdags tror jag det flesta problemen är lösta. Som vanligt tror jag att vi ska kunna skrälla och vi har det senaste matcherna varit riktigt nära så i morgon smäller det.

Dags att slänga sig i soffan och börja ladda för den stora come backen i natt och jag lovar att försöka skriva snart igen. Tack till er som faktiskt skriver till mig att ni gillar min blogg, TACK!


Mackant 

Vilken dag

Kategori: Allmänt

Tror alla sport/fotbolls intresserade redan läst de underbara nyheterna. Om vi börjar med det som hänt i England och Chelsea så har nu äntligen en av de stora tagit klivet till den bästa klubben.



Tror inte han kommer lira på söndag då vi ska krossa hans gamla klubb Liv.Pool men i CL tror jag han kommer göra underverk och personligen tror jag att det är just därför han valt Chelsea. Pool kommer nog få vänta många år innan dom får vara med och leka där igen.

Sen kom nästa värvning som en glad överraskning, Alexander Milosevic har skrivit på för AIK och lovorden om denna kille tar aldrig slut. Några som kan det här har sagt att Milosevic är en reslig, nicksäker och bolltrygg mittback med bra speluppfattning så jag säger bara JA TACK. Om jag fattat det hela rätt så lirar han i P-19 landslaget och många andra allsvenska klubbar var ute efter tallangen så inte bara Aporna fick avslag. Lite mårkligt kan man tycka att en spelare som kommer från sammarbets klubben Vasalund inte vill gå till djurgården men i mina öron låter det bara logiskt.



Längtar till den allsvenska premiären, hoppas ni förstår hur mycket skit ni ska få tillbaka som ni slängde förra året, 2lax11 kommer tillhöra GNAGET!!!

Peace