mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Bara surr

Kategori: Allmänt

Har väl egentligen inget vettigt att skriva i kväll men just nu har jag ju faktiskt tiden så varför inte utnyttja den tiden till att skriva lite skit.

Jublar innombords eftersom aporna i kväll fick stryk av Ellos vilket betyder att dom nu är nere på näst sista platsen på samma poäng som de som ligger sist. Tycker själv att jag varit ganska snäll och ödmjuk mot dessa anhängare till botten laget djurgården men tycker själv att jag alltid får ta emot käftsmällar. Kanske dags att jag ändrar på det och börjar slänga lite skit jag med.... nä det kommer alltid tillbaka.

I morgon är det en stor dag, jag har bestämt mig för att twittra om allt som händer hela dagen. Följer ju ett antal personer via twitter och förundras över allt dom skriver och har nu bestämt mig för att prova att gå i deras fotspår. Tror inte att så många följer mig där men ni som vill, kolla in mactofters i morgon på twitter:-)

Semesterplanerna rullar på fint och med det kommer jobb ångesten smygandes mer och mer. Slängde därför i väg ett mail i dag till broder Zingo som tillsammans med Mange var förra årets reseplanerare när grabbgänget drog till Barcelona. På den resan surrades det friskt om att uppföljaren skulle komma i år och då var det New York som skulle få besök av ligan. Hur det blir med den resan återstår att se men ingen kan väl tvivla på att det skulle bli en succe!!

Nej nu knallar jag in i duschen så att jag är ren och fräsch tills BigBrother börjar, kvällens höjdpunkt:-)

Over and Out

Aska, undergång och huliganer

Kategori: Allmänt

Ja ja jag vet, glömde skriva hur det gått i den stora pokerfinalen vilket betyder att jag inte vann. Till min stora glädje var det min vän Partyjack som till slut tog hem det efter en tuff drabbning mot Mr Landberg. Riktigt kul att han vann och det skulle vara ännu roligare om man kunde vara på plats när han lirar sm.

I helgen har vi haft besök från Heby, familjen Edvardsson var här och vi hade det trevligt. Alltid lika kl att träffa dom och barnen lekte konstant, vi kryddade helgen med en fiske tur som säkert hade blivit skit bra bara vi inte fått fisk. Panik utbröt eftersom ingen ville plocka av fiskarna från kroken som vi fick. Vi lyckades till sist och la en av fiskarna i en plastlåda vi hade med oss men när vi skulle åka hem lyckades Lina tappa ner fisken i vattnet och vi åkte hem utan fisk.

På jobbet flyter allt på som vanligt och min träning håller även den i sig. Tycker det är riktigt kul på träningarna och jag tror att jag orkar mer och mer för varje gång.

Ute i den stora världen snackas det om jordens undergång, askmoln och huliganer som gör bort sig. Personligen har jag svårt att ta in allt konstigt det skrivs om och jag tror inte jag förstår den allvarliga tonen i vissa saker. Ännu ett askmoln.... fattar ju att det inte är så bra men drabbar det mig här i Sverige?
Nej jag nöjer mig med att kolla in bigbrother varje dag och skratta åt deras bekymmer, på den nivån är jag.

AIK fjaska hemma mot Gefle vilket gör mig orolig inför morgondagens match mot Kalmar. Kollade matchen mot Gefle och konstaterade att allt såg ut som skit. Självklart ställer man sig frågan hur dom ena matchen kan spela ut ett topplag för att sen bli utspelade av Gefle. Hånen från anhängare till aporna tog inte lång tid därför var det extra skönt att dom igår fick pisk av Syrianska.

Tyvärr har huliganerna slagit till igen, i kvällens match mellan MFF och HIF slängdes det smällare men man tyckte i MFF klacken att det inte var nog. När målvakten i HIF låg och led över tjutet i öronen passade man på att springa in och ge på honom en smäll också. Helt sjukt att så få kan förstöra så mycket. Har funderat mycket efter det som hände AIK men jag kan inte komma på hur man ska lösa detta STORA problem. Man kan inte annat än tycka att det är tragiskt.

Nej jag lägger mig nog ner och kollar in bigbrother i stället:-)

Peace

Jag ler!

Kategori: Allmänt

Sitter på jobbet och har lunch och ser tillbaka på en bra helg. Helgen började redan i fredags eftersom jag tagit ledigt för att åka med lilltjejen till sjukhuset i Uppsala.
Allt gick jätte bra på sjukhuset och min dotter skötte sig exemplariskt. När allt var klart styrda vi mot min barndoms metropol Östervåla.

När jag kör den vägen från Uppsala dyker otroligt många gamla minnen upp i mitt huvud längs hela vägen. Kunde inte låta bli att dra en del av historierna för min sambo. Alla minnena denna dagen gav mig ett stort leende på mina läppar och ja jag ska ge er några.

Ett av dom starkaste ploppar upp några kilometer innan Östervåla där jag och tre kompisar körde av typ 1999. Vi hade varit ute i Uppsala bara för att vi inte hade något bättre för oss denna fredag kväll. Kommer ihåg att vi skulle ha match dagen efter så ingen hade väl druckit mer än en öl och haft en riktigt tråkig utgång. På vägen hem somnade det tre som inte körde ungefär tre sekunder efter att vi satt oss i bilen vilket så klart är oerhört snällt mot chauffören. Chauffören som absolut inte ville dra till Uppsala övertalades med löften om en riktigt bra kväll och självklart skulle vi inte stanna hela kvällen. Det som hände var väl att även han somnade till och vi totalkvaddade bilen. Alla hamnade på sjukhus över natten men kunde åka hem dagen efter med brutna revben och sår på olika ställen på kroppen. Självklart blev det en jobbig period rent psykiskt för personen som körde men annars klarade vi oss alla bra. Varför ler jag då när jag åker förbi den här platsen och drar historien för min sambo, jo för att jag är så sjukt glad över att vi alla fyra lever och för att en av grabbarna står mig väldigt nära i mitt hjärta och honom vill jag aldrig förlora.

När vi kom fram till Våla åkte vi direkt hem till familjen Molén som flyttat in i ett nytt hus. Alla rum var renoverade och allt var super fint. Självklart satte det snurr i huvudet på min sambo så snart är det väl bara att sätta igång. Vi hade jätte trevligt och käkade en god middag hos dem innan det var dags att dra vidare.
 
Innan middagen smet jag iväg en sväng för att lägga blommor på min barndomskompis grav. Tyvärr lämnade han oss 2008 på grund av en sjukdom och jag tänker på honom nästan varje dag. Vi gjorde så sjukt många roliga saker tillsammans och han var omtyckt och älskad av precis alla.
Kommer ihåg när vi rymde från dagis och hängde på fotbollsplanen i 7 timmar innan vi kom på att det kanske var folk som letade efter oss....
Men nästan varje dag när jag duschar tänker jag på när vi kom på den briljanta iden efter en fotbollsträning att vi skulle tvåla in oss med massa tvål (skum) och sen springa ut en ganska lång sträcka bara för att se om vi vågade. Självklart kom det en cyklist och såg fyra nakna killar springandes som galningar och ringde ett samtal till våra föräldrar. Så här var det hela våran uppväxt och jag bara älskar den här killen.
Varje gång jag tänker på honom ler jag eller skrattar högt för mig själv och tänker på att han sprider lika mycket glädje till mig nu som när han levde.

Kvällen tillbringade vi hos min syster som fyllde år tillsammans med massa folk och ännu mera mat och fika.
Skulle gärna skriva om lördagens poker final också men nu är det dags att jobba igen.

Ha det bra och ta hand om varandra!!
Peace

Tog mig runt...

Kategori: Allmänt

Tisdag kväll och jag sitter och glor på AIK som möter åtvidaberg i svenskacupen, ingen skön syn kan jag lova och i halvtid ligger AIK under med 1-0.

I lördags var det så dags för statsloppet i Östhammar och mitt sug för att ta mig igenom det 6,3 kilometrarna var totalt obefintligt. Målet var att slå två av killarna på jobbet och att inte stanna upp och gå, självklart klarade jag båda målen och joggade mig runt. Tiden var riktigt dålig men jag ville verkligen inte ta ut mig helt utan sparade på krafterna.

 orkade vinka till min dotter på upploppet

 En del av ligan vilar efter loppet

På kvällen var det dags för den årliga sommar festen med jobbet och i år var det Daniel som var värd. Ute i Ånö lever man inte som på alla andra ställen och ska man grilla ska köttet vara svart. Vi skrattade hjärtligt under grillningen men det smakade gott. En riktigt trevlig kväll i garaget hos Daniel som avslutades på Bowlan i Östhammar.
Min yngsta dotter som var med skötte kameran så några bilder kan jag bjuda på:

  Kollegan Marcus från Norrtälje

 Värden Daniel något vitare än vanligt

 Heffa

 Fotografen

I går gjorde jag min första fotbollsträning för min nya klubb vilket var riktigt roligt. Många roliga grabbar som lirar där så jag tror det kan bli riktigt skoj återstår att se hur mycket jag kommer hinna vara med. Sa till tränaren i går att jag säkert kommer missa en del eftersom jag har mycket att stå i. Hoppas i alla fall att man kommer i form igen och kanske lira någon b-lagsmatch.

Aik får stryk så jag loggar ut!!

Hej!

Hur ska jag orka?

Kategori: Allmänt

Sitter som vanligt klistrad framför Bigbrother som har blivit det stora kvällsnöjet. Tycker att det är så skönt facinerande att det finns så dumma människor som klarar av att göra så mycket duma saker på 100 dagar.

När vi ändå är inne på dumma saker kan vi ta upp lördagens statslopp. JAG VILL INTE!!!!!! Självklart är det försent att dra sig ur eller rättare sagt jag kan dra mig ur men då kommer jag få höra det i ett års tid. Visst det är inte så otroligt lång sträcka, 6,2 kilometer men har man inte rört sig på X antal månader så kommer det bli jobbigt. Visst skulle jag kunna gå igenom loppet men det skulle inte heller fungera eftersom en hel del prestige står på spel.

Skönast är min kollega Mr Pioneer som fick frågan hur mycket han tränat, jo då jag har tränat svarade han, jag springer till bilen när det regnar. Skön inställning och det otroliga är att han tar sig igenom loppet varje år utan att dö.

Fattar inte varför jag inte har börjat träna som jag sa att jag skulle göra.... ahhhhh

Just nu sitter min sambo och skrattar så hon kiknar och det är ju alltid bra om det inte var för att hon kollar på ett klipp som min kära norska vän och onkel till mina barn lagt upp sin blogg

Eftersom dom andra bara gled över hindret så sa jag att det där kan inte vara så svårt och gav mig iväg och ni ser ju hur det slutade.....

Fick även sms i dag från en AIK vän som var sugen på att dra på nästa hemma match. Suget att se AIK är ju stort och jag skulle självklart vilja se alla matcher live så nu ska jag kolla upp hur min sambo jobbar och när jag själv slutar denna dag.
Skickade även tillbaka VIP biljetterna jag fick senast tillsammans med en liten present som jag och grabbarna hoppas ska glädja det givmilda kollegorna i Stockholm.

Nej nu ska jag ta min ångest inför lördagens lopp och lägga mig och sova på saken.

See ya

Game day

Kategori: Allmänt

I går drog jag och fyra stabila grabbar in till Stockholms huvudstad Solna för att åter igen stödja Gnaget på vägen mot sm guldet. Själv missade jag ju senaste hemma matchen mot Göteborg och fick se den på tv uppe i Åre men grabbarna har varit duktiga och varit på alla hemma matcher i år. Vi pratade även om att det skulle vara kul att dra på en borta match längre bort än Gefle som jag åker på varje år så vi får se vart det slutar.

Örebro stod för omgångens motstånd och Mr Alm hade gjort om lite i start elvan och funderingarna var många innan matchen blåstes igång. Min Dialect vän i Västberga, Stefan gjorde det finaste man kan göra inför matchen vilket är att ge mig VIP biljetter. Man sitter så sjukt bra och får avnjuta det goda i restaurang Råsunda så allt var upplagt för fest. Det skulle visa sig att övertag skulle bli dagens ord.

I mina ögon hade kung Tjerna ett grymt övertag på mitten och han har även börjat säsongen helt enormt bra. Underbart att se att 37 årige Tjernström är den som springer, sliter och vinner mest boll, inte konstigt att norra aldrig slutar sjunga Tjerna till landslaget.



I backlinjen var den ifrågasatte Lorentzson iöverläge från start, i dag var han inte bara bra offensivt som han i mina ögon alltid är. I dag skötte han även det defensiva arbetet näst intill exemplariskt. Tror han kommer växa under säsongen och tysta alla tvivlare.



Aik var det bättre laget matchen igenom men lyckades inte avgöra förräns i den 92 minuten och då var det Kenny som efter ett fint anfall dunka in bollen. Glädjen visste ingen gränser och kvällen var fullbordad det enda tråkiga var att endast 10000 ca var på plats. Glada satte vi oss i bilen och konstaterade att resan går så mycket enklare med tre poäng i bagageluckan.



Tack Kenny, tack AIK och tack Stefan för biljetterna!!!!!