mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Nu e vi här!

Kategori: Allmänt

I fredags packade vi in oss i bilen och drog mot Arlanda för att tillbringa höstlovet i Norge hos Moster, onkel och kusin Max. Tjejerna var tok trissade och har längtat enormt mycket efter sin kusin.

Fly resan gick bra och som vanligt tyckte jag att den var skit äcklig och även min äldsta dotter tyckte det var lite obehagligt men vi tog oss igenom.Som vanligt när vi ska ut och resa så packar vi som att vi ska stanna i flera månader, det här var packning för 9 dagar....I går var det extra spänning i luften eftersom vi skulle hem till Adde & Johanna på halloween party. STORA pluss poäng till alla som var utklädda men vinnarna var nog kvällens värdpar eller vad säger ni?

I dag har vi kört en riktigt Norsk söndag vilket betyder att man ska ut på tur. Så vi drog in till Oslo och Frogner parken. Där kollade vi in alla konstiga statyerna och minstingen knäppte väl närmare 100 bilder med sin nya kamera. Efter det grillade vi och lekte för fullt i lekparken.

En riktigt skön dag med fint väder och jag tror barnen hade det riktigt bra. Nu ska vi fortsätta njuta av ledigheten och vi har massor av saker att göra under tiden vi är här.

Återkommer snart
Peace

Kortis

Kategori: Allmänt

Njuter av att vara ledig och får dagarna att gå i rasande tempo ändå. Helgens svensexa för Sebbis som han numera kallas var riktigt lyckad. Jag tog massor av bilder som snart kommer dyka upp här men först måste dom gås igenom.

Vi haffade honom på hans jobb innan vi drog in till Uppsala för att köra en riktigt rolig fem kamp. Kom på att jag drar hela dagen senare när jag kan krydda allt med lite bilder. Men jag tror alla var nöjda efter dagen och framför allt Sebbis var riktigt nöjd.

Mindre nöjd är jag över mitt tränande för tillfället. Missar sjukt mycket träningar just nu eftersom tjejen jobbar mycket kvällar. Har även missat alla matcher utom en i år eftersom helgerna är totalt full proppade. Nu när jag byter arbetstider så hoppas jag kunna vara med mera.

Ska kolla in sporten nu, för övrigt lästa jag i dag att Goitom förhandlade med AIK vilket gjorde mig glad men efter ca 5 minuter gick han själv ut på twitter och förnekade det hela så min glädje var inte långvarig.

Tror jag kommer vara en grym bloggare närmaste tiden då jag inte har så mycket jobb att stå i:-)

Peace

Det går fort i svängarna

Kategori: Allmänt

Efter fyra år på Dialect i Östhammar sa jag i dag upp mig. Av någon anledning, skulle gissa att det beror på att allt gått så fort, så har jag inte riktigt känt efter hur det skulle bli att lämna mitt nuvarande jobb.

Men självklart hade jag räknat med att avsluta allt med kunder, kollegor och chefer under min uppsägnings tid men under dagens möte när jag pratade med mina närmaste chefer fick jag veta att dom tyckte jag skulle sluta direkt. Varför dom anser att det skulle vara det bästa för dom har jag inte listat ut men jag har ingenting emot det så jag tänker heller inte ifrågasätta det.

Min plan var att säga att jag skulle ställa upp så mycket som det behövdes för att verkligen inte sätta dom i någon som helst knipa. Kanske ta det lördagar dom redan satt mig på och ta de eftermiddagar innan jul när dom har det som tuffast men tydligen så kan jag radera dom tankarna och göra mitt jobb fram tills på fredag då det är dags att säga hej då.

Men desto gladare blev min nya arbetsgivare som genast tackade ja till min tidigare ankomst. Så från och med den 8 november kommer jag jobba på forsmark. Allt har gått väldigt fort så mera information om mitt nya jobb kommer.

Nu blir det alltså en veckas ledighet här hemma innan det blir en vecka i Norge med familjen vilket känns riktigt bra. Tror jag går mot en ljus framtid och det är med glädje jag tar nästa steg i livet så jag säger som hiphopparen Bluse sa - Ny tid, ny strid eller å säger man som Petter - Det går bra nu,

Peace

AIK hjältar & vardags hjältar

Kategori: Allmänt

Exakt två veckor sen jag skrev och jag får åter igen skylla på att jag haft fullt upp. Har hunnit med massor av saker på det här två veckorna. Förra helgen var vi iväg med jobbet till Riga vilket var en bra resa, tänkte försöka sno lite bilder från en kollega från lördagskvällen då vi lösa årets mordgåta.Kvällens skönhet var Claudio och som ni förstår valde man inte själv om man skulle vara kvinna eller man under kvällens rollspel.Två andra brudar var Marcus Larsson och Tommy Löfberg, har alltid tyckt dom grabbarna varit feminima och den här kvällen fick dom leva ut ordentligt:-)Kung Heffa var som vanligt chef och spelade både den mördade greven och sen åter föddes han som polismästaren.
Självklart lyckades jag lista ut vilka det tre mördarna var och vi kunde sen byta om och ta oss till VIP avdelningen i den höga skybaren där festen fortsatte.

En annan sak som hänt är att Kenny P gjort sin sista match för AIK, killen blev ordentligt hyllad i säsongens sista hemma match och var sjukt nära på att få sätta en pärla. Självklart kommer en kille som Pavey bli saknad i AIK, mer hjärta än vad han visar för laget tror jag man ser välldigt sällan.Ohhh Kenny Pavey........

Har blivit ruskigt lite innebandy lirat för min del och jag står kvar på en match för säsongen. NEJ jag har inte varit petad men tyvärr har helgerna varit fullbokade så jag har fått tacka nej några helger. Laget har fortfarande inte vunnit någon match utan kryssat och fått stryk men i helgen är det stor derby och där kräver jag tre poäng.

Här hemma har vi nästan renoverat klart "vardagsrummet" på övervåningen så snart har barnen ett eget vardagsrum med tv, tv-spel och valda möbler. Nästa stora projekt blir stor tjejens nya rum, hon har bestämt sig för att byta rum så allt rullar vidare.

Efter min total sågning av pundar bajern senast måste jag väl ta tillbaka lite i dag eftersom dom i kväll genom en stor seger fortfarande kan kippa efter andan och kanske kanske kan klara sig kvar. Såg inte kvällens match men läste att 2 straffar i slutet för Bajen gav slut resultatet 5-2.

AIK är klara för Europa spel och jag ser tillbaka på säsongen med ett leende på mina läppar, en bra säsong där mycket pengar trillat in till klubben och förhoppningsvis en andra plats i ligan, det går bra nu!

Landslaget bragd match mot Holland behöver jag väl inte nämna men nämnas bör att Zlatan är Zlatan. Allt snack om att han inte är bra för landslaget kan jag bara inte ta på allvar. Visst han har inte varit bra vissa matcher mn så länge man har Taco Anders med och försvarar det med att han har rutin så kan man inte ens peta en Zlatan med ett ben.
Som vanligt när Sverige tar sig till ett mästerskap börjar man drömma om att vara på plats men jag får spara det tills tjejerna blivit större och helt galna i fotboll.... för den dagen kommer väl?

Mycket surr från min sida i kväll men jag vill avsluta med att säga ett STORT GRATTIS till Björn och Erika som fått en liten dotter. Har tyvärr inte fått snaclka med Björn än men vad sägs om att föda hemma med Björn som barnmorska, ambulans som smäller rådjur på vägen hem till dom och sonen sovandes på övervåningen? Hjältar.... ja i mina ögon.

Peace!!

Måndags surr

Kategori: Allmänt

Sitter i soffan och kollar på suoeretten matchen mellan Bajen och Falkenberg. Självklart kollar jag på den för att kunna njuta av Bajens motgångar vilket alltid glädjer ett AIK hjärta. Att dom kan vara så dåliga som dom varit i år är ett mysterium.

Kollade in AIK i lördags och dom bara trummar på, den enda besvikelsen är väl att det kommer så sjukt lite folk. Hade gärna varit på plats men då tjejen jobbade hade jag inget val. Ska göra vad jag kan för att vara på plats den 16 då bk arslet kommer till Råsunda. Ska ta och slänga iväg en fråga till VIP Stefan så kanske man får avnjuta sista hemma matchen bland det fina folket.

Helgens absoluta höjdpunkt var väl borta matchen med innebandyn i söndags.... Match 12:00 i Heby sporthall mot Morgongåva. Riktigt rutten resa och ruttna resor ger alltid en rutten match. Vi fick stryk mot ett lag som käkade upp oss rent taktiskt och när vi kryddade det med en mängd individuella misstag var matchen förlorad. Stryk 8-4 och enligt mig får bara målvakterna Johan och Elias godkänt. Själv var jag ganska rutten så jag får väl be Danne E om ursäkt för att jag lurade ner honom till hallen, jag hängde ju två kassar innan han drog så han kanske var nöjd?

Fredag och lördag kväll lirade jag Appon och Tapout nya Fifa12, förutom att det blir straff så fort bollen kommer in i straffområdet är spelet helt ok, jag är fortfarande ganska dålig men lyckades vinna några matcher.

Det glädjande som hänt som är värt att nämna är väl att Martin Mutumba har äntrat twitter scenen och dominerar totalt. Jag har mer eller mindre lämnat FB för att hänga på twitter. När aik grabbarna skriver kan jag skratta sönder mig själv en hel dag och det är aldrig fel. Själv är jag inte lika rolig men följ mig gärna, @mactofters var namnet.

I helgen drar hela jobbet till Riga på höst konferens vilket ska bli kul eftersom jag aldrig varit där. Har hört att det ska vara fint och ganska billigt där så vi får se vad Riga kan bjuda på. Mitt enda lilla problem är att Sverige lirar mot Finnland på fredag när vi sitter på flyget, svår nöt att knäcka men inte omöjligt.

Orkar inte se ruttna Bajen mer nu, dom missar ALLT inklusive straff, Nej nu byter jag.

Hörs senare i veckan!!