mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Innebandyn är i gång...men inte jag

Kategori: Allmänt

Har precis gjort säsongens första riktiga innebandy träning och fattar inte hur jag kan ha tappat så mycket på de månader som gått sen serien slutade. Ca 25 spelare var på plats och dagen till ära skulle den nya tränaren dyka upp. Mest taggad under dagens träning var nog Östhammars innebandys egna lilla mamma Susanne som var över lycklig över sitt nya tränar kap.
 
Tycker det är lite för tidigt att säga något om killen men det klubben behöver är en seriös och ganska sträng tränare som vågar ryta i och stå för sina beslut, om killen har det återstår att se.

Många nya unga (små killar i mina ögon, eller är det jag som blivit gammal?) killar var på plats vilket är oerhört viktigt om klubben ska leva vidare. Jag saknade dock ett par spelare som jag tycker är oerhört viktigta för mitt beslut om jag ska spela i IBK eller inte kommande säsong. Ska göra lite efterforskningar och se till att jag har stenkoll på truppen innan jag bestämer mig.

Vad jag vet så har några killar lämnat laget för att gå till Alundas U-lag som spelar i samma div som oss vilket kan tyckas lite märkligt men jag förstår killarna om dom nu har lite större amisioner med sitt spel. I Alunda får dom betydlig bättre träning eftersom dom tränar ihop med A-laget som i år ska spela i div2. Så jag kan inte annat än önska grabbarna lycka till och som våran vän Piraten sa på träningen i dag
- Gissa om dom grabbarna kommer få tugga sarg när vi möts.... hahaha så passa dig JV!!

Nej nu är jag sen i säng och får sova snabbt om jag ska lyckas ta igen timmen jag är sen ner i sängen.

Peace

Jag testar en bild så får vi se om det fun...

Kategori: Allmänt

img_0022 (MMS)

Jag testar en bild så får vi se om det fungerar.

Gnaget blöder och Zlatan sviker mig

Kategori: Allmänt

Ja jag vet att jag varit mer kass än vanligt på att skriva, såg nu att jag inte skrivit på två veckor och fyra dagar. Har inget försvarstal att komma med den enda anledningen till min frånvaro är tidsbrist och en ny levnads vana.

Jag och min sambo har nu börjat gå och lägga oss riktigt tidigt varje vardagskväll. Klockan 22:00 ligger vi i sängen så jag kan se sporten och sen är tanken att en riktigt dålig rulle ska slås på så vi somnar tidigt. Kan väl säga att det funkat riktigt dåligt, visst vi ligger i sängen i tid men somnar vi tidigare än förr....nej absolut inte. Vissa kvällar är jag så pigg att jag helt enkelt hinner dra av två filmer. Vet inte vad jag ska göra för att få mera skönhets sömn för att den behövs är det inga tvivel på.

Sen jag skrev sist så har jag ju börjat knega igen och det funkar oväntat bra. Har haft lite snack med chefen om min framtid i Norrtälje butiken och så och jag tror det kan bli väldigt bra. Jag kommer nu vara där två dagar i veckan och vi ska börja med lite nya intressanta projekt.

Stor tjejen har börjat plugget och jag tror hon trivs som fisken i vattnet. Nu tjatar hon efter läxor och tycker jag är helt knäpp som säger att hon nog kommer få nog med läxor i framtiden. Tänk om hon håller den här entusiasmen genom hela skolgången, då kommer hon bli statsminister eller något sånt.
Fotbollsträningarna har dragit igång för henne och jag var ner och kollade på första träningen och insåg att det kanske är lite för tidigt att säga om hon kommer lira i allsvenskan eller om hon försvinner till utlandet som ungdomsproffs. Just nu lär dom sig att slå bredsidor och hon övar i alla fall lite hemma mot de väggar hon får dunka mot.

För egen del har jag tränat ganska mycket på senaste tiden men tog ett beslut i torsdags efter träningen att nu lägger jag ner. Droppen blev när vi i torsdags skulle dela upp oss, tränarna valde ut de 13-15 man det skulle ha med sig till a-lags matchen för att nöta lite .... ja jag vet inte vad eftersom jag blev kvar med SEX andra lirare. Där skulle vi försöka köra lite olika övningar vilket inte är så enkelt med sex man som efter ett tag blev fem eftersom någon kände av en skada och blev tvungen att kliva av.
Att vara petad från a-laget är ju en sak men när laget har ungefär 17-2 i baken det fyra senaste matcherna så kan man väl kanske tycka att en chans borde dyka upp. Har varit med någon match till men då blev man fast spikad på bänken. Visst skulle jag kunna fortsätta och lira i b-laget men jag tycker inte det är värt att "träna" tre gånger i veckan för att sen lira endast i b-laget.
Planen är att komma igång med egen träning nu i veckan men det har man ju misslyckats med förr så vi får se hur det går.

Men nu till något roligt som hänt, jag och fem polare har bokat resa till Barcelona. Min tanke var så klart att få se Zlatan i mötet med Valencia men Zlatan hade tydligen andra planer och har nu lämnat Barcelona för spel i Milan. Har svårt att se att den här flytten skulle vara ett steg framåt i hans karriär men vad vet jag. Nu kommer han i alla fall att få mycket speltid viket borde vara bra för landslaget.
När vi ändå är inne på fotboll så kan jag ju passa på att nämna mitt kära AIK. Klubben blöder och fansen gör allt annat än stödjer sitt lag. KRIS kan man väl kalla det hela och jag tror inte det är någonting dom kommer kunna lösa den här säsongen. I dag skämde fansen ut sig mot Sillarna hemma i Solna genom att kasta in föremål på linjedommaren så dom fick avbryta matchen efter nio minuter, som tur va kom den igång igen och slutade med ännu en förlust. Skulle väl kunna skriva ett antal A4 sidor om allt som hänt med och runt laget senaste tiden men jag hoppar det.

Jag har börjat Twittra också vilket är oerhört kul, mactofters är mitt nick där och ni som vill får gärna ge mig erat nick. Sen har jag även fått en ny mobil Iphone 4 och jag har försökt få till att blogga från den men inte lyckats men jag ger mig inte så snart dyker det nog upp lite bilder.

Nu ska jag se färdigt på någon film som snurrat i bakgrunden innan jag kryper ner i min sköna säng.

Bjuder på en bild från när stortjejen och hennes kompis Ella är på väg till ett pirat kalas:


Natta

Fotboll,fotboll, fotboll

Kategori: Allmänt

Nu inne på sista semesterveckan vilket ändå känns helt ok. Visst skulle jag kunna tänka mig att ha fyra veckor till men jag tycker ändå att semestern har varit underbart skön och jag känner mig utvilad.

Den här veckan har stor tjejen gått på fotbollsskola för första gången i sitt liv. Självklart var min tanke att sveriges svar på Marta Vieira da Silva skulle födas på en fotbollsplan starx utanför Östhammar. Eftersom hon aldrig lirat mer än med mig hemma på gården var hon i början lite osäker och blickade offta bort mot mig som med ett leende nickade åt henne med tanken att det här går fint. Hon dribblade bra och jag tyckte mig kunna se ett tillslag som var något hårdare än de andra tjejernas men......
Dag två när jag kommer ner till träningen lirar dom två mål, hon löper på bra och rensar i väg bollen fint mot ett nytt anfall. Jag följer bollen med blicken och ser motståndarna vända spelet, vart e min dotter jo hon och bästa kompisen Ella springer och håller varandra i handen och snackar garanterat om något helt annat än fotboll.
Senare blir det hennes tur att vakta målet och visst hon släppte inte in en enda kasse men det viktigaste verkade vara att fixa håret efter varje anfall så hur hennes väg mot proffslivet kommer gå återstår att se. Hon vill iallafall vara med när träningarna drar i gång i slutet av augusti så vi får se hur det går.

 Blivande fotbollsproffset TT
 En vanlig syn under match...?
 Inte det sista diplomet den liraren kommer få.:-)
 Lite valderama över min dotters frisyr

För egen del har det också varit fullt upp med fotboll. Stenhårt träningsläger som avslutades med match med a-laget på lördagen (lirade bara andra halvlek) och b-lagsmatch på söndagen. Under måndagens träning som väntades bli lugn med tanke på veckan som varit och a-lagets match på onsdag höll jag på att bli galen. Efter uppvärmningen plockade tränarna ut de spelare som skulle vara med a-laget på onsdag och knallade i väg med dom ( jag blev inte uttagen) Sen tog en annan tränare hand om oss andra och började köra sten hårt. Vi som lirat match dagen innan fick köra skiten ur oss medans dom andra tränade innlägg och lite sånt. Jag kokade innom mig och bestämde mig då att nu lirar jag på mina egna villkor och skiter i vad som händer.
Helt ok för mig att träna lite mindre och lira med b-laget resten av sesongen för plats i a-laget verkar vara svårt just nu.

I morgon blir det inskolning på nya fritids för stor tjejen eftersom hon börjar skolan om några veckor. Tror hon är lite nervös inför den stora dagen vilket jag kan förstå, ett stort steg i livet.

Nu väntar sängen och behövlig skönhetssömn.
Natta

Ahhhh de e sommar

Kategori: Allmänt

Yea Iam back!!!! Njuter fortfarande av min sköna semester och hade mer än gärna delat med mig via min mobil men..... Nu var det så att jag blev tvungen att byta telefon dagen innan jag gled i väg på semester och ärligt talat så får jag inte till mina blogginlägg i från den men här kommer en redig uppdatering.

Få se nu vart avslutade jag sist, jo när vi varit i Linköping i tre dagar så drog vi vidare mot Vimmerby där vi skulle möta upp Familjerna Edvardsson och Molén. Vi hade ju hyrt en villa strax utanför Vimmerby där vi skulle bo i 5 dagar. Villan överraskade oss positivt med tanke på att det var bland det billigaste vi hittade. Stort och fint måste jag säga att det var och sängarna var sjukt sköna.

Eftersom Astrid Lindgrens värld va vårat stora mål hade vi bokat in två dagar där och valde att ta det direkt den första dagen. Ett krav när man köpte biljetterna var att man skulle gå in på området två dagar i rad så alla surfade runt på sina telefoner på diverse vädersajter för att hitta vilka dagar solen skulle dominera i luftrummet. Kan väl bara meddela att de sajter vi kollat på den här sommaren SUGER!!! Självklart började det regna så fort vi klivit in på området men dagen blev ändå helt ok tycker jag.

 Den yngsta som va med på semestern,Meja


Vi lämnade barnen i Mattisborgen men någon tyckte de va orättvist om dom skulle sitta där hela dagen..???


Riktigt bra skådespelare på hela AstridLindgrens värld

 Emil va poppis

Eftersom vi va sjukt effektiva den första dagen lyckades vi få med oss det mesta den dagen och kunde därför ta det riktigt lugnt den andra dagen. Tror vi såg alla föreställningar som fanns att önska och mötte alla "sago figurer" vi ville möta. Alla verkade nöjda och jag kan absolut rekomendera alla som har barn att åka dit.
Så dag två lämnade vi barnen i villavillekulla:

 Hej då Pappa vi ses i morgon....

Dag tre fick Danne den smarta idén att vi grabbar skulle ta oss till Åbro bryggeri. Självklart blev jag sugen på att haka på till en av AIK´s största sponsorer problemet va bara de att han ville åka dit till den första rundvandringen som var klockan 10:00. Inga problem det att knalla runt och se hur det hela går till, nej problemet var väl att du kände dig som en tok alkis när det var dags att provsmaka den flytande drycken klockan 11 på morgonen.
Är i alla fall väldigt glad att han fixade rundturen ( som bestod av oss tre+guid) eftersom det var oerhört intressant och lärorikt.
Undertiden var tjejerna iväg till Katthult där dom låste in barnen i snickarboden:
Medans deras pappor:


En trevlig semester resa med trevligt sällskap måste jag säga och jag tror att jag såg en tår i Dannes öga när våra vägar skildes. Dom vidare mot Gränna, Moléns mot Linköping och vi hem för att träffa barnens nyaste kusin Max.
Här skulle jag kunna lägga upp ca 500 bilder men nöjer mig med två:-)
Själv drog jag vidare ca 50 mil till Östersund för att med vänner tillbringa några dagar på Yran. Det som lockade var de otroligt fina startfältet av artister vilket föll helt i min smak. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig och jag har nu insett att det jag filmade med mobilen under konserterna inte alls var så bra kvalite som jag tyckte under konserten. Så min sammanfattning av den resan är trevligt sällskap, bra musik, ruttet väder och god dricka. Och ett stort tack till Bette som björ på husrum.

Nu e jag hemma igen och njuter av min tredje semestervecka. Barnen körde jag till mina föräldrar i måndags eftersom dom har sin årliga vecka där med någonting som heter sommarbyn. Min sambo jobbar och jag.... jag gör ingenting:-)
Jo då vi har träningsläger den här veckan och i Öregrund är det den årliga festveckan som kallas för Båtveckan. På kvällarna är det öltält och på dagarna olika båttävlingar så nog har jag saker att göra om jag vill.

Hade besök i går och i natt av Christel och Kathrine med världenssötaste Lexi, höll på att glömma en trevlig kväll med godmat och dryck.
 Jag & Lexi

Nu ska jag nog lägga mig och vila lite, inte för att jag är trött men för att jag har semester.