mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Natt surr

Kategori: Allmänt

Har blivit riktigt dåligt med bloggande för min del senaste dagarna och det beror helt enkelt på tidsbrist och att det i söndagskväll gick en av mina topp 5 filmer på tv. Kan man annat än älska filmen Almost Famous? För er som inte sett den så handlar det om en kille som verkligen lever ut många små killar och tjejers dröm, se den! Bjuder på en av alla sköna scener som nu tyvärr blir lite tagen ur sitt sammanhang men är riktigt skön.


Nu är klockan 00:39 och jag sitter i min säng och har full koll på småkronorna som just nu leder över Ryssland med 2-0. Jag får tillbaka lite av den där kännslan när man var yngre och vägrade missa landslags matcher i fotboll och ishockey. Spelade aldrig någon roll vilken tid på dygnet matchen gick för man skulle bara se den. Kommer ihåg ett tag när vi följde allt jag och polarna satt i min lya i våla och kollade handboll. Vi skrek och levde om så grannarna tittade snett i flera dagar. Sen var man dö seg på jobbet/plugget dagen efter men tyckte alltid att det var värt det.

På jobbet har det varit ett sjukt bra drag de senaste dagarna och måndagens arbetsdag flög förbi i rasande tempo. En riktigt skön familj som var in slog till på ett data paket och insåg med ett leende att dom i och med köpet spräckte 2010 års budget och inväntade lyxfällan. Allt som jag visade som var bättre än det dom kom in för att köpa slog dom till på och var nöjda när dom gick... jag med:-)

I kväll har jag varit på innebandy träning oc åkte dit med ett leende och stort sug efter ganska långt uppehåll. Tyvärr skulle det visa sig bli en riktig S.K.I.T träning. Ingenting funkade och jag inser nu att det inte går att missa för många träningar innan jag börja tappa både tempo och den lilla teknik jag har. Det bjöds även på nykomponerade liner och milt sagt gick linan jag spelade i sämst för dagen. Kan säkert bli riktigt bra om vi får köra några träningar men jag tror att spelarna som lirade ihop i den linan tidigare gärna ser att det byts tillbaka ganska snabbt. Kan väl inte klandra dom eftersom dom haft ett bra flyt det senaste matcherna medans vi har under presterat. För mig kvittar det kan jag säga för just nu e det nog jag som drar ner de andra vem jag än lirar med. Är dock inte orolig över att det kommer fortsätta gå lika dåligt för nu kommer det nog inte missas lika många träningar nu när min sambo slutat jobba.

I morgon efter jobbet är det pokerturnering och jag har höga förväntningar på mig själv. Ska bli riktigt roligt att slaska av sig lite och jag har planen klar för mitt spel. Tror att vinden har vänt och som Petter sa, det e min tur nu!! Ska även försöka få till ett köp av en ny telefon i morgon. Har blivit riktigt sugen på en Iphone 3Gs, varför vet jag inte men nu har suget blivit så stort att jag nog måste slå till. Vet att det finns betydligt bättre telefoner på marknaden och jag är nöjd med samsungen jag har men det blir nog ett köp.

Nu ska jag se färdigt matchen innan jag träder in i drömmarnas land.
Äh bjuder på trailern till filmen oxå:
God natt!

Lugnare nu :-)

Kategori: Allmänt

Skönt med två dagar som gått i betydligt lugnare tempo än julafton. Juldagen tillbringades tillsammans med min familj hemma hos min storasyster i Harbo. Riktigt trevlig tradition där vi trycker i oss mera mat och godis följt av sällskapspel där de flesta deltar.
Efter det åkte vi en sväng till Jögge och Jossi så barnen fick leka av sig med sina bästisar. Vi sov hemma hos mamma och pappa i mitt gamla rum där man alltid sover skönt.
I dag har jag haft utbildning med mina föräldrar eftersom dom båda "fick" nya telefoner i dag. Lite förundrad över hur svårt dom kan tycka att det är med en helt vanlig mobil telefon. Snabb genomgång så var dom båda i gång, får se hur lång tid det tar innan dom ringer med sina frågor.

Vägen hem gick förbi Uppsala och en sväng förbi biltema för att köpa ny lyckta till bilen. 649:- gick den krocken på vilket var lite billigare än jag väntat mig. Sen åkte vi upp till sjukhuset för att titta in till min sambos bror. För mig var det första gången jag hälsade på och trots att jag sett bilder så blev jag nog lite chockad och tyckte det var otroligt jobbigt att jag inte förstod vad han menade när han uttryckte sig. Nu skriver han det mesta han vill och jag längtar tills han kommer kunna prata igen. Barnen är jätte sugna på att träffa honom nu men både han och vi har sagt att vi ska vänta tills han kan prata och så. Han ligger ju fortfarande på intensiven så vi får lugna oss ett tag till.

I vänt rummet träffade vi på ambulans tjejen som var med och hämtade Nora på julafton. När dom kom på julafton kände jag genast igen henne och kom då på att våra familjer umgåtts när jag var yngre vilket även hon berättat för min sambo i ambulansen. Min mamma berättade på juldagen att hon mottagit ett samtal på julafton där hon fick veta att just ambulanstjejens mamma blivit sjuk (stroke eller ngt sånt) och fått åka in med ambulans. Så nu möttes vi på intensiven då hon skulle besöka sin mamma, snacka om liten värld.

Nu ska jag fortsätta chilla i soffan och kanske dra av en film. I morgon ska min sambo jobba sitt sista pass på sitt jobb och jag och barnen ska väl hitta på ngt roligt.

Sov gott!!

God jul.......

Kategori: Allmänt

Hoppas ni alla har haft en betydligt bättre julafton än vad vi har haft eftersom det du nu ska få höra är allt som hände under våran julafton.
Eftersom min sambos bror ligger på sjukhuset var vi alla inställda på att den här dagen inte skulle bli som alla andra julaftnar vi haft. Men att den skulle bli som den blev hade väl ingen av oss räknat med. Dagen började ändå ganska bra med paket i barnens julstrumpa som dom genast ville börja leka med. Vi fick rapporter från sjukhuset att allt där var bra och humöret var på topp. Vid 14:30 åkte vi ner till svärföräldrarna för att fixa i ordning det sista innan vi skulle slå oss ner framför kalle anka.
När min sambo varit på toaleten säger hon att hon tror att det kan vara stopp och då började eländet. Visade sig att något rör under jorden troligtvis fryst så ingen kunde andvända toan. Efter allt pysslande med det så märker vi att det droppar från taket i köket. Då upptäcker svärfar att en vattenbehållare på övervåningen läcker vatten som gått genom taket ner i köket. Vi lyckas stoppa vatten flödet och gör oss redo för att käka julmiddag.

Efter maten börjar barnen bli otåliga och tycker att det är dags för tomten att komma. Tomten som ställt upp det senaste åren va inte ett dugg sugen på att dela ut klappar i år men ställde till slut upp för barnens skull och för barnens morbror som ligger på sjukhuset. Jag åker i väg för att hämta honom som jag gjort varje år och vi förbereder allt för att åter bege oss till barnen. När vi ska åka i väg lyckas jag backa in i hans brors bil vilket resulterade i ett krossat baklyse för mig. Skönt att ingenting hände med hans brors bil och att allt går att fixa med lite pengar. Tomten gör som vanligt stor succe hos mina barn och jag vill rikta ett stort tack till Henke för att han ställde upp.


När jag kommer tillbaka fortsätter vi att dela ut julklappar och som vanligt fick barnen ungefär 239 klappar var och vi vuxna ca 3-5 var. Vi slår oss ner för att inta efterrätten och enligt tradition öppnar svärfar en burk med annanas godisar som vi alla får smaka av. På något underligt vis lyckas min yngsta dotter sätta godisen i halsen vilket resulterade i ambulans och ett sjukhus besök. Hon slutade andas ordentligt troligtvis för att hon tyckte det gjorde ont och blev rädd. Hon blev blekare och blekare så det var en befrielse när ambulans personalen klev in i julfirandet. På vägen in till sjukhuset sjönk syresomsättningen så hon fick syrgasmask som gjorde det lättare att andas. På sjukhuset fixade sig allt och vi är nu hemma igen hela familjen.

Snacka om en god jul...... Nu 23:10 leker barnen för fullt igen och allt känns bra. I morgon ska vi åka "hem" till Östervåla för att fortsätta julfirandet med min familj och vänner, hoppas det blir lite lugnare än i dag:-)

Små tjejerna innan stormen...
Hm... lite paket
Som Nissorna delade ut

Ha en forsatt god och trevlig jul!!

Snart Jul

Kategori: Allmänt

Gårdagens oflyt tog inte slut efter matchen vill jag lova. Satt helt stilla framför tv:n i min nya 800:- tröja när jag sträckte mig efter datorn som stod på bordet bredvid mig. Självklart stod de ett glas rött där som välte över mig, soffan och den vita duken. Tröjan va de första gången jag hade på mig så min inre vrede va ganska stor.

I dag har jag jobbat mellan 11-17 och jag tror att det var den längsta arbetsdagen jag varit med om. Sjukt lite kunder och ute var det snöstorm. Vi lyckades i alla fall ta oss igenom dagen och fick mycket annat fixat i butiken.
Efter jobbet mötte familjen upp och vi åkte till familjen Emriksson/Ericsson för att byta lite julklappar. Barnen lekte vilt medans jag och Tommy lirade lite X box. Som vanligt blev jag uppläxad och fick åka hem med skammen som endast en förlorare känner. Vi har bokat in en traditionell tv spels dag om några veckor där vi är ett gäng killar som möts i en turnering i fifa. Känner stor press att förbättra mig tills des så jag får väl nöta några timmar här hemma på min Ps3a så jag kan undvika jumbo platsen i alla fall.

Fyra dagar kvar till julafton och min julkänsla är väl så gott som obefintlig. Kommer ju inte bli en vanlig julafton i år eftersom flera traditioner kommer strykas pågrund av viktigare saker. Barnen tycker det är mer än ok eftersom det utlovats en extra julafton när morbror är frisk. Förmiddagen kommer tillbringas på sjukhuset för det flesta så troligtvis kör jag och barnen själva då och starta julfirandet med övriga familjen klockan tre med kalle som vanligt.

Tre arbetsdagar kvar som kommer innehålla stort kaos bland sista minuten julklappar i drivor. Kommer ha öppet extra länge vilket kommer göra kvällarna riktigt korta och tiden fram till julafton knapp.  Bäst att slänga sig i säng nu om man ska palla det här.

Sov gott!!

What`s happening

Kategori: Allmänt

Vet inte vad jag gjort för ont för att behöva utstå det som hänt de senaste dagarna. Som tur är det inget allvarligt som gått i mot mig utan mest jobbigt för mitt psyke. Vi kan börja med går dagen.
Fick sms från konsum under dagen att det vankas poker i hans lya mot kvällskvisten. Har ju inte spelat live med grabbarna på mycket länge så eftersom möjligheten fanns så var anbudet taget. Kvällen började med en 100:- rebuy gryta och jag kände väl ganska tidigt att korten inte riktigt va med mig. Försökte mig ändå på lite olika saker men exakt hela tiden blev jag tvungen att lägga mig. Plockar sen upp kungarna och kände mig ganska säker på att mins dubbla men i stället blev det mitt uttåg ur turneringen på bubblan ( platsen precis utanför prispengarna) Körde sen lite cash game där det gick lika dåligt, träffade ingenting och drog aldrig ut. Undrar om det har att göra med att det var så längesen jag spelade eller om jag helt enkelt är kass på poker eftersom jag inte lyckades plussa i det sällskapet. Kvällen var länge sjukt rolig trots de ruttna spelet eftersom snacket vid bordet var på topp och killarna som var där gjorde sitt bästa för att förgylla kvällen. Senare dök de in ett gäng som omedvetet drog ner den härliga stämmningen och jag valde då att lägga ner och dra hem til sängen.

Oturen eller bristen på tur som hängde över mig var om möjligt ännu mer bortblåst i dag när det var dags för hemma match med innebandy laget. Enköping stod för motståndet och det tidigare mötet i år slutade med en förnedrande förlust för oss med hela 2-7. Matchen började sjukt tungt och efter 11:43 i den första perioden låg vi under med 0-3. Det jobbiga i detta läget var att min lina som för dagen bestod av mig, lillen och ludde inte skapade ett skit och andra linan skapade massor men fick alla tre målen i baken. Vem eller vilka skulle kunna ta tag i det här för en vändning??? Vi lyckades reducera 1-3 men åter igen får andra linan en i baken. Dom spelar ändå bra och i slut minuterna får dom till sist utdelning och hänger två kassar och vi är med i matchen. I andra perioden tar andra linan över ALLT i matchen och period två slutar med ledning för oss med 6-5. Sista perioden fortsätter att domineras av våran andra lina rent spelmässigt och vi vinner matchen med 8-6. Hur gick det då för egen del.... jo tre solklara lägen lyckas jag bränna och frustration kokade genom hela kroppen. Det var liksom inga halv bra lägen jag brände utan de va situvationer jag aldrig lyckas bränna förr. Hade vi förlorat med udda målet hade det inte varit svårt att hitta en syndabock om man säger så. Har funderat över vad det kan vara som bidrar till denna nedåtgående trend i mitt spel och jag hoppas och tror att det kan vara bristen på träning de tre senaste veckorna. Det positiva är väl allas reaktion efter matchen där komentare från både spelare och publik var många. Med de positiva menar jag att alla frågar sig undrande vad det är som hänt med mitt målgörande vilket bevisar (hoppas jag) att jag brukar göra sakerna rätt annars....
Nu väntar ni er att jag ska hylla de tre spelarna i andra linan och det skulle jag kunna göra MEN i dag ska jag vara lite hård. JV, Backman och Owe gör det sjukt bra och vinner igentligen matchen med 6-5 men dom är inne på 5 mål bakåt vilket drar ner betyget till endast MVG. Spelaren i dag som får MVG++ är Piraten!! Enligt mig gör han en felfri match där han offrar sig i försvarsspelt, täcker sjukt många skott och kryddar det hela med matchens snyggaste passning som resulterar i vårat 4-4 mål. För andra matchen i rad spelar han klockrent och utnäms därför av mig till dagens spelare. Dagens sämsta har ni väl redan räknat ut vem det va så vi hoppar det, räcker med att säga poänglös för första gången i år och den store  målsumparen.... nej JV jag menar inte dig:-)

Övriga familjen har under går dagen pyntat vårat hus inför julen så nu står granen på plats dukarna ligger på borden och det lyser jul om vårat hem. I dag tog dom sig till Uppsala för att besöka min sambos bror men barnen får vänta utanför med mormor & morfar. Han mår mycket bättre och tar stora steg i rätt riktning varje dag men alla sladdar och sånt tror vi skulle skrämma barnen så dom får vänta lite till innan dom får kliva in och säga hej.

I morgon har jag den stora äran att arbeta mellan 11-17 och jag tror det kommer bli en riktigt lång dag. Pratade med dom som jobbade i dag som sa att allt folk va som bortblåsta efter klockan 14:00... öppet till 17. Efter jobbet ska vi hem till familjen Emriksson/Ericsson för att byta lite klappar och känna av julstämmningen. Nu ska jag bara inta ryggläge i soffan och se vad tv:n har att bjuda på. Här i soffan kan väl ingenting gå fel va?

Tja!

Sova tidigt

Kategori: Allmänt

Slänger in ett "tidigt" inlägg i kväll (kl:22:11) eftersom jag ska tvinga mig i säng direkt efter detta inlägg. Känner att min kropp inte klarar av alla dessa sjuk sena kvällar/nätter. Inte ovanligt att jag kryper ner i sängen runt 01:00-01:30- En tidig kväll så börjar vi plocka undan vid 23 tiden och lägger oss runt 24:00. Försökte ett tag att ligga i sängen när svt sporten började men de funkade i två dagar sen tillbaka igen.
Kommer oftast i säng tidigare när jag e själv hemma med barnen för då e det ganska trist att sitta här själv från 19:30/20:00 när jag lagt barnen till 01:00

Arbetsdagen har inget roligt att komma med utan bestod som vanligt av beställningar, telefonsamtal, kunder och paketinslagning. Mamma & Pappa slog även till i dag på två nya lurar. Ja alltså dom var inte här utan litade helt på mitt omdöme om vad dom skulle ha. Tror jag hittat rätt modeller sen återstår att se om dom klarar av telefonerna:-)

Missade tyvärr kvällens julbord med jobbet. Sambon jobbar och ingen barnvakt va tillgänglig så de enda alternativet var att låta barnen 2,5 år och 5,5 år vara hemma själva eller dra på julbord.... Tråkigt att missa det men inget jag gråter över så här i efterhand. Kommer troligtvis vara piggas på jobbet i morgon i alla fall.

Hoppas kunna träna lite i morgon med laget men tror att de som ska in till sjukhuset inte kommer hinna hem i tid eftersom vi har tidig träning. Funderar på om jag ska ta och försöka mig på lite egen träning av något slag men vi vet ju alla hur det brukar sluta.

Nej nu e sporten på tv4 slut och jag ska tvinga mig ner i sängen. Har inte fått några rapporter från sjukhuset i kväll men tidigare i dag så såg de forsatt bra ut. Hoppas på mer information i morgon kväll när min sambo varit där.

Godnatt

Inte Mycket men lite

Kategori: Allmänt

Planen i går efter min sjukt trötta dag var ju att jag skulle komma i säng tidigt och dra av riktigt många timmar i drömmarnas land. Självklart somnade jag till på soffan efter att jag petat barnen i säng och kunde sen inte somna när jag väl bäddat ner mig. Kollade in en film eftersom jag alltid nu mera somnar när filmen är som bäst men inte denna kväll/natt. Kollade sista gången på klockan 03:12 så det blev inte så många timmar med john blund som planerat. Var väl inte direkt vid medvetande när klockan ringde 07:10 men har ändå inte varit speciellt trött under dagen.

Har väl inte hänt allt för mycket i dag så dagen kan klassas som ganska standard. På sjukhuset fortsätter det att gå framåt så vi ser framåt med glädje.
Missar tyvärr morgondagens "julbord" med jobbet. Vi skulle dra till Hallsta av alla ställen där telia skulle bjuda oss alla på julmat. Eftersom min sambo jobbar och de övriga i familjen jobbar eller är på sjukhuset ställer jag in den middagen.

Hoppas jag har lite roligare saker att skriva om i morgon för det här blev ju inte allt för smarrigt. Jo höll på att glömma att jag träffade Tapout en lite sväng i dag. Allt var bra med honom och han såg ut att trivas med livet.

Nu Sängen och drömmar om SOMMAREN, för det här vädret e helt värdelöst!!!Hm... kom även på att jag besiktade bilen i dag..... SKIT bil e allt jag har att säga. Nästa vecka blir det en ny.

See Ya

Bättre & bättre dag för dag

Kategori: Allmänt

Ny vecka och den startar i full fart som vanligt. Va sjukt trött i morse och det var riktigt tungt att rulla ur sängen. Tröttheten hängde i hela dagen så på lunchen la jag mig ner i soffan i fika rummet och drömde mig bort i ca tio minuter. Hade jag inte stält klockan hade jag nog sovit ett par timmar.
Tror den riktiga julruschen startat nu för i dag var det bra drag i butiken vilket gör att dagarna säkert kommer rusa i väg ännu mer.

I går drog vi till våla för att hämta stor tjejen. Dagarna hos bästisen Molly va en riktig succe och hon var både glad och lycklig och framför allt ivrig på att berätta allt roligt dom gjort. Sen var det raka vägen hem eftersom tjejerna av ren tradition skulle runt och lussa lite.


Själv drog jag i väg och tränade fotboll eftersom veckan inte kommer innehålla några innebandyträningar för min del. Tjejen jobbar igen och när hon inte är på jobbet kommer hon försöka vara uppe på sjukhuset hos sin bror. Gällande hennes bror så har det endast kommit possitiva besked de senaste dagarna. Infektionsvärdet har fortsatt att sjunka vilket borde innebära att dom hittat rätt antibiotika men det är ingenting som läkarna bekräftat. Han är mycket mer vaken nu och får inte lika mycket sömnmedel.

Ska gå och knoppa nu så jag inte somnar på jobbet i morgon igen.
Peace

Match och glädjen fortsätter

Kategori: Allmänt

Som jag skrev tidigare i dag så lirade jag match i dag. Märker i kroppen att jag tränat mindre innebandy än vanligt senaste tiden. Tycker jag bränner mer än vanligt och hela matchen i dag kändes helt fel. Kom inte till några ordentliga avslut och min kedja under presterade enligt mig iallafall. Men som tur är så har vi andra kedjan som i dag presterade över allas förväntningar.

Att mr Backmn va grym som vanligt kunde jag ana på förhand men i dag gjorde han även de andra i linan riktigt bra. Kul för Owe att bli serverad tre gånger i dag och där gjorde han inga misstag. Även JV var riktigt bra och hade även han stor del i dagens framgång.

Matchen vann vi med 4-7 där andra femman stod för hela 5 av de 7 målen, de andra två målen hängdes av Wiken med bla ett rungande slagskott. Man kunde säkert se från sidan att det var ett riktigt botten möte. Genom tänkt spel var obefintligt från båda lagen, slit, hawai och tuffhet är väl de man kan säga om matchen. Att våran andra femma trivs med det spelet är ju ingen nyhet eftersom Backman vinner 98,4% av alla 50-50 bollar och älskar att få smällar i ryggen och över käften. Första femman som absolut inte gillar det spelet kom aldrig upp i normal nivå och tackar de andra för underhållningen.

Matchens lirare är ett enkelt val i kväll, Mr Backman är den stora skillnaden mellan lagen i dag och avgör i mina ögon matchen på egen hand. Trots att han iom sina poäng i dag knallar om mig i poängligan är jag lika glad som vanligt. Fick även mina första minuter på utvisningsbänken i dag för spel med hög klubba.....? Tror iof fortfarande att domaren gjorde en grov tavla som inte dömde endast frislag men vet inte vad som gäller där. Annars var dom två i gult helt ok eller rättare sagt lika dåliga åt båda hållen. Vi bjöds på 7 5-4 lägen som vi utnyttjade..... minimalt. Inte ett enda mål i powerplay!!!

Ännu mer glädjande rapporter kom i kväll från sjukhuset, i kväll hade de låtit han titta på tv och sänkt respiratorn ytterligare. Hoppas nu bara att infektions värdet ska fortsätta sjunka så vi får veta att de äntligen hittat rätt mediciner.

Båda tjejerna har haft de fantastiskt bra i dag med sina kompisar och jag säger åter igen ett stort tack för hjälpen till de drabbade:-)

Sov gott friends!!

TACK

Kategori: Allmänt

Fredagen var en riktigt bra dag på alla fronter. Jobbet gick riktigt bra och jag kunde känna mig färdig med veckan. Arbetsdagen avslutades på bästa tänkbara sätt, den förändringen jag hoppas ska ske i framtiden fick en rejäl skjuts framåt när chefen tog in mig på sitt kontor och tillfrågade mig om jag ville just det som jag längtat efter. Exakt vad det innebär kommer jag berätta när allt är klart men jag kan säga att det är ett steg framåt i mitt arbetsliv och utveckling.

Det bästa under dagen var när jag drog ner till stortjejens luciatåg. Riktigt mysigt att se dom tåga in och dra av alla fina sånger. Fick även höra det konstiga sångerna hon nynnat på här hemma om tjuvar och allt annat. Knäppte många kort som kommer upp i kväll skulle jag tro.

Kvällen tillbringades hemma i soffan med de traditionella fredagsmyset. De efterlängtade mormor och morfar kom över en sväng och fikade tillsammans med mostrarna Evelina och Marie. Idolfinalen rullade i bakgrunden och som jag sa för längesen så vann Erik över Kalle i finalen. Kalle gjorde grymt sköna framträdanden denna kväll och jag tror ingen hade klagat om han vunnit pgr av sina otroliga framsteg under hösten. Låter som jag är en riktig idol fantast men som de flesta vet så har ju musik varit en stor del av mitt liv och just de gör att jag gillar tävlingar som denna.
Under kvällen fick jag även rapporter från dagens sjukhusbesök och i princip allt var bara positivt. Underbart att det äntligen kommer mestadels positiva besked i allt det jobbiga som varit. Under morgonen i dag har vi även fått veta att infektionsvärdet har sjunkit ganska mycket så förhoppningsvis har dom äntligen hittat rätt antibiotika och allt kommer bli bra.

Ska snart iväg och spela match och det tack vare goda vänner som hört av sig och erbjudit sig att vara barnvakt åt lilltjejen. Underbart att känna att folk bryr sig och vill hjälpa till i sådana här tillfällen vilket gör att allt blir lättare för oss som familj. Tack Carola och Jossi med familjer!!!!

Hoppas dagen fortsätter i samma glada och positiva anda. Känner mig på bra humör och tror att de som i dag åkte in till sjukhuset också kände likadant.
Ha en bra dag, höres i kväll!!!

Hur många timmar går det på ett dygn

Kategori: Allmänt

Tiden bara flyger i väg och jag flyger med. Har hört att det ska vara 24 timmar på ett dygn men jag e ganska säker på att de senaste veckorna så har det varit max 19 timmar på ett dygn. På jobbet hinner jag aldrig med allt jag tänkt göra under dagen och alternativet att jag skulle jobbat långsamt finns inte:-) Sen är jag tok trött varje morgon när det är dags att kliva upp vilket även det är ett bevis för att det saknas några timmar.

Från sjukhuset har det kommit goda rapporter i dag. Respiratorn har skruvats ner en aning vilket betyder att han nu klarar av att andas lite själv. Läkaren har i dag konstaterat att allmän tillståndet i dag är bättre än när han kom in vilket är positivt. Dom har fram tills i dag provat 8 stycken olika antibiotika mot infektionen men tyvärr utan framgång men det finns fortfarande massa fler att prova. Han reagerade på omgivningen mera i dag trots att han inte var lika vaken i dag som i går. Alla framsteg som kommer är välkommna och jag är säker på att det nu kommer bli gott om framsteg.

I morgon är det en stor dag för stortjejen i familjen. Lucia tåg på dagis och förberedelserna har varit stora. Mycket konstiga sånger har florerat i huset och jag undrar om de verkligen finns julsånger som har de texterna hon sjunger. Så jag kommer sitta på helspänn med kameran i högsta beredskap i morgon. Har tagit ledigt två timmar från jobbet för att inte missa hennes stora dag och ser framemot  det.

Fick i kväll sms från innebandy tränaren ang matchen i helgen. Just nu har jag ingen bra lösning för att kunna vara med och spela eftersom sambon självklart vill och kommer vara på sjukhuset hela dagen. Visst är det en riktigt viktig match för laget men löser det sig inte så är det ju inte hela världen. Stortjejen har fått erbjudande från sin allra bästa kompis att komma och leka i helgen och får även sova kvar det enda lilla problemet är att hon bor 10 mil bort.... Vet att hon skulle skrika av glädje om jag nämde det för henne så ett viktigt beslut måste tas. Skulle tippa på att vi inte har hjärta att tacka nej till den glädjen så jag får väl köra dit henne helt enkelt. Ska slå en signal till föräldrarna i morgon och se om erbjudandet står kvar.

Sova nu så jag orkar jobba skiten ur mig i morgon sista arbetsdagen för veckan. Hoppas jag får slå in riktigt många julklappar och att luciatåget blir en riktig höjdare!!

See Ya

Mellan dag men snart så....

Kategori: Allmänt

I dag har det väl egentligen inte hänt så mycket på sjukhus fronten. Han reagerade när de nära pratade med honom i dag med men tyvärr inga nya positiva framsteg. Bara hoppas att vi får några riktigt bra besked i morgon.

Min dag har annars varit helt ok, inte så mycket på jobbet vilket förundrar oss lite grann. Borde inte folk börja stressa med sin julhandel snart. Går väl lite i vågor det där så bara för att det var lite lugnt i dag kommer det väl smälla till ordentligt med folk i morgon.

Efter jobbet åkte jag och hämta stor tjejen hos sin kompis. Vilken dag hon hade haft, hämtad på dagis av sin kompis ( med mamma så klart) sen hade dom pysslat, bakat pepparkakor, ritat, cyklat till lekparken käkat mat. Hon var riktigt nöjd med dagen vilket gjorde mig glad.
Vi åkte direkt ner till svärföräldrarna och jag slängde i mig lite käk och fikade med stor del av familjen. Hem och nattade barnen och sen i väg på kvällens innebandy träning. Lite svårt med motivationen i kväll men det gick helt ok. Fuskar laget lyckades vinna kvällens internmatch så det var bara att plocka sarg som en förlorare:-(

Hoppas som sagt på många positiva besked i morgon från flera olika håll och kanter men framförallt från sjukhuset. Ska försöka sova lite nu och ladda batterierna.

Peace

Ett litet ljus i mörkret

Kategori: Allmänt

I dag kom det första lilla steget mot den framgång vi väntat på. Läget för min sambos bror är fortfarande kritiskt men behandlingen börjar ge resultat. Sent i går kväll satte man in något som heter dialys och om jag fattat det hela rätt så är det en maskin som man opererar in som då skall rena blodet. Detta gör man för att njurarna slutat fungera för tillfället.  Om det är på grund av denna behandling eller något annat vet jag inte men han har i dag varit "vaken" en liten stund utan att hjärtat har rusat. Han har reagerat och visat tydliga tecken på att han vet att hans familj är där för honom vilket är precis det tecken jag önskat ska komma. För alla i familjen och framför allt för hans sambo tror jag att det här lilla ljuset i mörkret var precis den energi kicken dom alla behöver.

I morgon ska dom tillbaka in och ska dra tidigare än vanligt för att garanterat vara på plats när han åter ska få vara vaken en liten tid.  I detta nu ringde hans sambo som vanligt vid den här tiden för att delge oss den sista kvällsrapporten. JA ännu ett positivt besked, infektions värdet som varit fruktansvärt högt och stått stilla har äntligen börjat sjunka!!! Inte mycket men nu går det åt rätt håll.

Dagen i dag för min del har varit ganska standard. Riktigt mycket att göra så julhandeln är på väg in på allvar vilket självklart är kul. Eftersom vi inte meddelat dagis i tid så kunde vi inte ha barnen där längre än till 16:30 i dag. Min sambo var ju på sjukhuset och jag måste ju stänga butiken så det var bara att hämta barnen och försöka hålla dom inne i fika rummet på jobbet.... hm ja det gick ju så där. Efter 5 minuter var inte det roligt längre så dom gav sig ut i butiken för att kolla leksaker. Minstingen kom så klart på att hon behövde gå på toa ett antal gånger men annars skötte dom sig riktigt bra.

Kroppen värker i dag efter gårdagens träning men det känns skönt att veta att man har lite muskler kvar att få träningsvärk i:-) Får se om det hinns med någon innebandy träning i morgon, skulle vara bra med tanke på den otroligt viktiga matchen på lördag. Vi möter då botten kollegerna Lamadjuren från Örsundsbro. Tung borta match som vi får se om jag kommer kunna delta i.

Till sist vill jag rikta ett stort tack till er alla som bryr er och tänker på oss. Stort tack till Min äldsta dotters bästa dagiskompis som erbjuder Tuva att få komma dit och leka i morgon. Hon jublade och det gör även jag som alltså inte behöver ta henne till jobbet i morgon kväll igen:-)

Sov gott! 

Ge aldrig upp!

Kategori: Allmänt

Kollade precis statistiken på antalet besökare och ser att det är många som varit inne och väntat på en uppdatering. Tyvärr har det inte funnits motivation och ork att skriva och mitt fokus har legat miltals i från min lilla blogg. Ska försöka beskriva vad som hänt lite kort.

I söndags kväll (en vecka sen) ringdes ambulansen hem till min sambos store bror som insjuknat i något som ingen visste vad det var. På intensiven i Uppsala blev han medvetslös och har sedan dess legat nersövd. Det är någon sorts infektion som slagit ut hela kroppen och i princip alla organ. Läget är efter en veckas tid fortfarande väldigt kritiskt och man behandlar honom med alla tänkbara medel. Min sambo och alla i hennes familj och hans sambo tillbringar större delen av dygnens timmar på plats för att stötta och kämpa tillsammans. Det hela känns så overkligt och man går bara och väntar på att han ska vakna upp och må bra. Personligen är jag övertygad om att han kommer bli frisk och jag tillåter inte mig själv att tänka något annat.  Han är definitivt på rätt plats just nu där den absoluta kunskapen och hjälpmedlen finns för att hjälpa honom.

Som ni säkert förstår så har det varit en jobbig vecka, jag har jobbat som vanligt och hela tiden blivit uppdaterad via mobilen direkt från sjukhuset. Eftersom vi inte vill berätta så mycket för barnen så har jag varit hemma med dom på kvällarna medans de andra varit på sjukhuset. Dom vet så klart att morbror är sjuk och ligger på sjukhuset men inget mer. Min yngsta vill gärna åka dit och sätta på plåster där han har ont så när han vaknar upp och mår bättre får vi alla åka dit och göra det.

I fredags kväll blev även den yngsta sjuk, inte så oväntat eftersom halva hennes avdelning på dagis insjuknat i magsjuka. Hon tömde ur sig ganska rejält men som tur var blev det bara en gång. Nu har det gått över 48 timmar sen det hände och vi tror att övriga familjen klarat sig bra. Eftersom vi hade magsjuka i familjen och inte visste om någon av oss var smittade fick min sambo hoppa över sjukhusbesöken i helgen. Självklart otroligt jobbigt och frustrerande för henne men solklart att vi inte riskerar något.

Själv blev jag kallad till match trots min frånvaro under veckans träningar och jag kände mig ganska taggad över att få spinga av mig lite. Rasbo stod för motståndet och vi visste att det skulle bli en tuff match. Dom har värvat både spelare och ledare inför den här sesongen och har börjat trumma på bra under de senaste matcherna. Gillar de flesta i det laget och kan ärligt säga att dom har en riktigt bra trupp med endel "topp"spelare. Har bara fruktansvärt svårt för spelare som själva tycker dom är kungar på banan och beter sig som...... ja vi kan säga stora divor. Deras nr:8 ( ja ni som gärna vill veta vem jag menar får klura ut det själva) började väl diva sig redan i säg byte nr tre och jag bestämde mig ganska snabbt för att försöka få killen lite ur balans, kallade killen för superstar vid alla tänkbara tillfällen och jag tror jag lyckades ganska bra faktiskt. Han smäller mig tillslut med en lagom hård tackling i ryggen så jag flyger över sargen. Hade hoppats på utvisning men tyvärr bara ett frislag
:-)  Sägas ska att grabben är en riktigt duktig innebandyspelare trots sin diviga stil och den fula armbågen på Lindgren (såg den inte själv) Rasbo vann rättvist med 3-1 och vi var väl trots 5 ramträffar aldrig riktigt nära at ta poäng. Matchens underhållning stod den ena domaren för som ansträngde sig otroligt mycket för att visa hur mycket muskler han faktiskt hade. Förstår inte hur han orkade spänna sig hela matchen, bäst var ändå när han direkt efter slutsignal på bästa fotbollsproffs sätt sliter av sig domartröjan för att tacka oss alla iförd endast linne, snyggt. Matchens lirare i vårat lag var keeper Micke som räddade oss en eller kanske 10 gånger tycker även Backman åter gör en riktigt bra match.

Eftersom veckan kommer bli ganska lik den förra räknar jag med att det inte kommer bli några speciella träningar för min del. Därför tog jag mig ner på Höff´s träning i kväll och måste erkänna att det var den roligaste inne träningen jag varit på de senaste 5-6 åren. Bra tempo, roliga övningar och riktigt jobbigt. Vi får väl se om det blir någon fortsättning där, som ni förstår så haglar anbuden tätt som vanligt i den här årstiden....:-)

I dag tog vi en liten utflykt med tjejerna eftersom det är det enda dom vill göra när dom själva får välja. Så fram med cykeln och ungefär 1 km bort drack vi varmsaft och tröck i oss lite bullar sen var alla i familjen nöjda, vädret.... ja 2 grader och lite hagel tyckte dom var ett perfekt utflykts väder.Nu ska vi bara invänta kvällens sista rapport från sjukhuset och sen ta oss till sängen. Ska göra mitt bästa för att skriva lite varje dag i kommande vecka.

Ha de bra och ta hand om varandra!!!