mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

En Hyllning

Kategori: Allmänt

I dag hyllar vi en av Sveriges största komiker genom alla tider, i alla fall under min tid. Tiden går fort men i dag är det faktiskt 5 år sedan Micke Dubois efter en lång tids depression valde att lämna jorden. Ta en sekund och tänk på allt roligt han gjort och alla skratt han givit oss så kommer i alla fall jag gå med ett leénde på läpparna i dag.



R.I.P Svullo!

Bra helg

Kategori: Allmänt

Då har man tryckt i sig ännu en lunch och slagit sig ner vid datorn. Julkaoset har fortfarande inte dragit i gång ordentligt och tro det eller ej men jag ser fram i mot att få stressa lite på jobbet.

Helgen har varit bra och hela familjen har haft fullt upp. För äldsta dottern har det varit riktigt bra, det började i fredags när en av hennes bästa kompisar skulle sova över hos oss. Dom körde hela rejset med pepparkaksbak, mys och film. Men det räckte inte så dom övertalade mamma att få sova en natt till vilket inte är något problem eftersom dom leker så bra tillsammans. Det första som händer på söndagsmorgonen är så klart att smida nya planer hur man ska övertala föräldrarna om att man bara måste hänga med varandra en dag till. Ja så dom hängde även hela söndagen med.

Lill tjejen har tagit sitt livs största steg i helgen, hon har slutat med napp!!!  Så i går kväll ca två timmar innan hon skulle gå och lägga sig började hon grina i förebyggande syfte. Sen tog det väl ett par timmar i sängen innan hon till slut somnade in men gissa om hon var stolt när hon vaknade i morse!! Hon skrek ner till mig i köket – Pappa jag har sovit hela natten utan napp och leendet på hennes läppar när jag kom upp var gigantiskt.

Själv gjorde jag debut för min ny/gamla klubb i lördags och man kan väl lugnt säga att det var ett fiasko. Tio minuter in i tredje perioden står det 3-3 och jag tycker vi har ganska bra koll på motståndarna sen snortade hela laget en lina var av något som inte var uppåttjack och matchen slutade 11-3. Kan ärligt talat inte säga vad som hände men överkörda blev vi. Tror vi har en ganska fet utskällning att vänta på tisdagens träning. Jag hoppas ju fortfarande att mina gamla vapendragare Owe och Backman ska ta sig tillbaka till laget och hjälpa oss i nöden.

Efter matchen drog jag på pokerturnering och jag var sjukt taggad eftersom det var ganska längesedan jag lirade live. Tycker väl själv att jag spelade ganska bra poker och tog mig ganska enkelt till finalbordet. Där var jag totalt kortkall förutom att jag lyfte essen två gånger utan att få betalt. Slutade till slut på sjunde plats när jag blev tvungen att ställa med A7 mot Noddans 2,3 och Knuttes 7,10, ja den kanske jag borde vunnit om inte Knutte floppat set och jag fick vackert lämna bordet. Tog i alla fall igen inköpet på cash bordet och var nöjd med kvällen när jag drog hem.

Nu back to work men vi hörs snart igen.

Peace

Äh jag drar.... hahahaha

Kategori: Allmänt

Sitter på lunch och har precis dragit i mig min låda så jag tänkte passa på att rita ner några rader. Inte så mycket som hänt senaste dagarna och det är väl lugnet efter stormen. Efter det jag skrev sist så har folk ringt, varit in på jobbet och snackat och skickat sms. Jag bara skrattar åt hela grejen och lägger det bakom mig.

En sjukt rolig sak som jag måste berätta hände här om dagen. En kompis till mig var riktigt less på allt för tillfället, dåligt med jobb, innebandyn gick dåligt och humöret var nere under vattenytan. Enligt ryckte så skulle han vara snäll och köra sin syster och en kompis till henne till Arlanda för avresa mot varmare breddgrader. Väl på Arlanda slänger han upp en kommentar på facebook som lyder, less på skiten så jag drar (typ) och hakar på till utlandet. Riktigt skönt gjort!!!

 

Själv har jag tränat i veckan med min ny/gamla klubb och hoppas få matcha i helgen som kommer. Efter matchen blir det raka vägen hem för att ta hem pokerturneringen som äntligen dragit igång igen.

Lunchen slut så nu ska jag fortsätta slå in julklappar…..

Peace

Sorry

Kategori: Allmänt

Helt galet…. Vad den här bloggen måste vara populär. Skumt bara att jag fortfarande har samma antal läsare men mer och mer folk vet om vad som skrivs. Kul tycker jag eftersom jag självklart vill ha många läsare men att det skulle leda till att folk blir sårade eller vad man ska kalla det har ju aldrig varit min avsikt.

Vaknade tidigare i dag när jag lagt mig för att vila lite inför min arbetsdag som hör och häpna började 12:00 av att mobilen ringde. Det var en person som jag känner på ytan men inte alls någon jag umgås med. Han ville bara framföra att saker jag skrivit i bloggen om en person var högst opassande och att personen i fråga hade tagit mycket illa upp. Vi sa båda två precis vad vi tycker om saken och han förklarade att jag och många med mig hade helt fel gällande det jag skrivit. Självklart tar jag åt mig eftersom det inte är min avsikt att göra någon ledsen men samtidigt var vi överrens om att det här är min blogg där jag skriver precis som jag tycker och känner.

Direkt efter samtalet slog dig mig att jag kanske borde ringa personen det hela rörde sig om men kom sen på att det var här han läste det så jag skriver det här, jag ber om ursäkt om jag skrivit saker som är felaktiga om dig eller det du håller på med och att skriva saker när jag är upprörd ska inte hända igen.

Vet egentligen inte om ursäkten har någon betydelse för personen i fråga för jag fick precis ett samtal från en annan person som var på plats när det jag skrivit kom fram till personen det gällde och hans svar på det var att jag kommer få smaka……. Så jag lämnar det hela nu och vet när jag ska göra mig redoJ

Ska jobba nu så jag skriver mera i kväll för det här var bara

Grattis Älskling!!

Kategori: Allmänt

Ett stort GRATTIS till min älskling som fyller år i dag!!!!



Världens bästa mamma och sambo!!

En bra tripp till Norge

Kategori: Allmänt

Sitter hemma i soffan och njuter av årets fotbollsgala. Alltid lika kul att se vilka spelare som ska hyllas och självklart sitter man och hoppas och tycker otroligt mycket. Det priser som delats ut fram till nu har varit helt i min smak, Gernt årets allsvenska spelare och Wernblom årets mittfältare, mycket fint. Vem som får guldbollen är det väl inget snack om.... Tjerna måste få den i år!!!!

 Linda med helgens huvudperson MAX

I torsdags tog jag flyget till Norge för att vara med på mina barns yngsta kusin Max dop. Övriga familjen tog bilen mitt i värsta snöstormen på onsdagsmorgonen för att bli sittandes i bilen i nätta 11-12 timmar inan dom var framme.
Sa till mig själv i dag på vägen hem att jag aldrig mer ska åka bil mellan dessa länder, jag hatar den vägen!!

I fredagskväll var det dop fest hemma hos Alex och Evelina så mormor och morfar tog med sig barnen så vi ungdomar kunde korkaupp. Det blev en ganska galen fest med god mat, god dryck och trevligt sällskap. Festen var så trevlig att lördagens aktiviteter uteblev och bilderna från festen får stanna i våran kamera men självklart bjuder jag på en bild på värdparet:



På lördagskvällen drog vi in till Oslo för att träffa Zingo med familj. Eftersom dom köpt nytt hus var det extra kul att dra dit och  det blev en hel lyckad kväll. Huset var super fint, barnen lekte tills dom stupade och som vanligt hade vi det super trevligt i deras sällskap. Små tjejerna hittade snabbt tillbaka till varandra efter sommaruppehållet och lekte med allt i från Johannas dyra smink till att krossa leksaksporslinet. Säga vad man vill men söta är dom:



Att träffa Adde och Johanna är som sagt alltid lika roligt och vi satt länge och pratade. En rolig sak som kom upp var att Adde och jag skämtade om att allt som händer i livet kan man relatera till en fotbollsmatch och det är värkligen helt sant prova själv....:-)





Söndagen var Max dag från att vi vaknade tills vi somnade. Vi startade i kyrkan där han skötte sig riktigt bra, grinade fram tills han fick vattnet på huvudet sen var allt bra igen. Efter det drog hela sällskapet vidare hem till Max farmor där det bjöds på massor av mat som toppades med ett gäng olika sorters tårtor. Riktigt fina bakverk eller vad sägs om den här:



Det har varit en riktigt bra resa men som sagt, aldrig mera bil till Norge!!

I fredags fick jag ett sjukt roligt samtal från en av våra leverantörer på jobbet. Dom skulle hålla en liten happening på torsdag som jag blev inbjuden till. Vi skulle träffas kl 14 på Hovet i stockholm för att mötas i en hockeymatch.... kommer inte ihåg när jag sist hade en hel hockey utrustning på mig men blev oerhört glad för att få beträda denna underbara arena och visa fram allt jag kan. Skickade vidare inbjudan till den som bestämmer mina arbetsdagar och fick i dag svaret NEJ!!!!! Jag är just nu så arg och sur som man bara kan bli om man inser vilken pojkdröm det här är. Lira hockey på Hovet är ju skit stort det förstår väl alla? På kvällen skulle vi få se några sämre lirare på isen, Djurgården - Färjestad men det stora var ju att få lira på Gnagets hemmaplan......
Kommer bli ett tungt samtal i morgon när jag ska ringa och tacka nej.... Vem vet min hockeykariär kanske hade tagit ny fart och där vet vi alla att det inte finns några gränser.

När vi ändå är inne på min karriär kan jag meddela att jag ska byta klubb i innebandy...igen. Det blev fyra matcher med Alunda innan jag nu vänder tillbaka till IBK Östhammar. Det hela är ganska enkelt, Alunda har en trupp som får träna tillsammans med A-laget vilket var vad jag hade väntat mig att göra när jag bytte klubb. Nu har tränarna bestämt att även om dom (som dom säger till mig ) tycker att jag är tillräckligt bra för att ingå i den truppen så måste dom låta klubbens juniorer gå före mig. Helt ok förklaring tycker jag och byter därför tillbaka till Östhammar. För att bara träna en gång i veckan i Alunda med ett lag i samma division som Östhammar med en tränare som tycker sina söner är bäst i världen är kanske inte riktigt vad jag väntat mig. Så vi får se när jag blir klar för match igen.
Hoppas att även Backman ska hitta tillbaka till laget nu och vem vet....trion kanske kanske kanske återförenas.

Zlatan fick guldbollen så Tjerna får den säkert nästa år!



Peace

Höstlov!!!

Kategori: Allmänt

Ja ja ja jag vet att jag inte skrivit på över en vecka och snart har väl alla mina ursäkter använts men i stället för att skriva någon rutten ursäkt tänkte jag berätta vad som hänt senaste dagarna.

Renoveringen av köket har tagit sjukt mycket tid..... från min sambo men tro det eller ej vi är klara nu. I söndags drog vi till en butik vid namn Väddömöbler vilket visade sig vara det bästa vi kunnat gjort. Där hittade vi till slut köksmöbler som vi tror kommer passa fint i vårat kök. Självklart är det 4-6 veckors leveranstid så riktigt klara är vi ju inte förräns möblerna står på sin plats. Om ni någon gång letar möbler och inte har allt för långt att åka så kan jag starkt rekomendera Väddömöbler, super bra service, kunnig personal och trevligt bemötande.


Så här ser dom utvalda ut.

Den här veckan har barnen höstlov så jag passade på att plocka ut lite föräldrardagar för att kunna vara med barnen en hel vecka. Vi började veckan med att dra till Gimo för att bada. Stor tjejen har ju gått på simskola där hon lärt sig otroligt mycket som jag själv inte kunnat se med egna ögon så i dag var det upp till bevis. Hon sa själv att hon klarat märken vid 6 års ålder som man normalt tar i årskurs 4.
När vi kom dit slängde hon sig i den stora bassängen och visade upp allt hon kunde så nu är det alltså bara en kvar i familjen som är sämre än mig på att simma och hon är tre år..... Det coolaste att se var att hon lärt sig dyka från kanten och simma under vattnet.

I tisdags drog vi till Öregrund för att hänga i den absolut bästa lekplatsen i vår närhet. När vi kom dit var det helt tomt så vi började känna på den stora klätterbåten. Vi hinner precis klättra upp när vi ser ett tjugotal dagisungar vara på väg åt vårat håll i rask takt. På ca 20 sekunder hade dom invaderat hela lekplatsen så nu var det bara för mig att hålla mig undan. Tjejerna tyckte i alla fall att det var en lyckad utflykt så alla var nöjda.




I morgon ska vi dra in till Uppsala för att shoppa och uträtta lite andra ärenden, kanske inte min favorit sysselsättning men ibland så måste man helt enkelt.

Höll på att glömma helgen.... Då hade vi lill kusinen Max på besök i Sverige vilket alltid är uppskattat och självklart skulle tjejerna köra hela loppet som gäller när det är halloween.
Här är resultatet:
 Läskiga va?

Jag har även hunnit träna och lirat match sen jag skrev sist men när det gäller det så kommer mera information i slutet av veckan.

AIK har säkrat en plats i nästa års upplaga av allsvenskan och hockeylaget har dominerat de tre senaste matcherna så summan av mitt HÖSTLOV är Bättre kan man inte ha det:-)

Hörs snart...hoppas jag/ PEACE