mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Så var tavlorna på plats, nu saknas bara e...

Kategori: Allmänt

img_7806 (MMS)

Så var tavlorna på plats, nu saknas bara ett nytt bord.

Tydligen fyller skrållan år i dag så det f...

Kategori: Allmänt

Tydligen fyller skrållan år i dag så det firas med glass!!

SMS-inlägg

Kategori: Allmänt

img_7726 (MMS)

2 torsk och 1 skön seger

Kategori: Allmänt

Efter två riktigt tunga förluster för AIK som jag absolut inte vill prata om var det så dags för mig och IBK Östhammar att spela DM match mot division tre laget Frötuna.

För er som läste här redan förra året så minns ni att vi rasade ur division fyra ganska brutalt. Så i år med ny/gammla tränaren Peter Becker ska den negativa trende brytas och vara starten mot det hetare divisionerna.

Vi startade matchen med tre hela femmor och lyckades sätta upp ett riktigt bra tempo från start, vi var alla överrens om att vi skulle passa på att träna på våra nya uppspel samt följa våran taktik hela matchen fast vi inte hunnit träna oss fulltränade på den för dagen. 
Vi tar ledningen efter ca 6 minuter genom Dennis som slänger iväg ett skott som letar sig in. Glädjen blev kortvarig och på 12 minuter hade Frötuna vänt matchen till 1-2. Men vi har ju chef Owe och han utnyttjade periodens sista minut genom att hänga sitt första för dagen.

 Chef/Cap Owe

I andra perioden lirar vi precis lika bra och jag kan tänka mig att många på läktaren tänkte samma tankar som mig.... VA? kan vi lira så här bra och "fin" innebandy? Våran press och våra uppspel fungerade riktigt bra och stämningen i laget var kanon. 
Frötuna tog en tidig ledning men innan perioden var slut hade Johnny och jag presenterat oss i målprotokollet så vi kunde gå till vila med en skön 4-3 ledning.

I den tredje kommer helt plötsligt ett nytt lag ut på motståndar sidan, Frötuna höjer tempot, inte ett steg med fyra,fem. Vi blir mer eller mindre överkörda rent spelmässigt det inledande minutrarna. Det skulle dock ta över 10 minuter inna kvitteringen kom. Efter den hittade vi tillbaka till tempot och med fem och en halv minut kvar av matchen slår Piraten en lysande passning till Owe som bara kan styra in sitt andra mål för dagen.

Nu var vi väl ändå i mål? Vi hade lyckats undgå det annasr så vanliga Östhammars raset och nu ledde vi med mindre än 5 minuter kvar. Tyvärr kom kvitteringen med två minuter kvar men vi kände oss starka inför Sudden.
Stark kanske man inte kan beskylla våran målvakt Elias för att vara men han var skillnaden mellan lagen idag. Han har redan räddat oss kvar i matchen under den ordinarie speltiden och eftersom han höll nollan i sudden var det så dags för straffar.

Våra fem straffskyttar blev Owe,Backman,Aron,Boshen och jag själv. Jag sa till några av grabbarna att jag tar den sista för då kommer det redan vara avgjort och är det inte det så vet ni att jag avgör. Självklart var hälften av det jag sa ett skämt men att det skulle vara avgjort menade jag med 100%.

Frötuna hänger första - Owe bränner. Sen tar Elias över showen, grabben rädar resten medans Aron och Boshen sätter sina straffar och matchhjälten i dag heter Elias Nilsson!!

 Snor unge 1

 Snor unge 2

Hela laget gör en riktigt bra match där jag ändå måste nämna Elias och Aron över oss andra grabbar.
Det som är den absolut största skillnaden mot tidigare säsonger enligt mig är att våra backar ser ut att ha fattat att det är dom som ska styra spelet och framför allt att dom vågar göra det. Återstår att se om denna match bara var en engångsföreteelse eller om vi helt enkelt är så här bra, jag tror att årets lag är riktigt bra!!

Tyvärr kommer jag inte vara med på lördagens seriepremiär eftersom jag ska lira den sista fotbollsmatchen men snart är jag tillbaka.

Peace

Tackar min personliga sponsor Mr Slemsar, ...

Kategori: Allmänt

img_3164 (MMS)

Tackar min personliga sponsor Mr Slemsar, kommer bli många poäng i år! TACK

Skit & mörker

Kategori: Allmänt

Årets sista derby är precis avblåst och det är tur att barnen sover med tanke på mina ramsor just nu. Vi får stryk av ett djurgården som inför dagens match låg på en 13 plats. Det skillde alltså 10 placeringar men som komentatorerna ALLTID säger, i ett derby kan allt hända.

Jag är sjukt besviken på vissa spelare som under presterar en match som denna och man kan ifrågasätta Mr Alms laguttagning. Grejen är inte den att jag är besviken för att vi nu inte kan vinna guld eller att det är just aporna vi får stryk mot grejen är den att så här dåligt har VI inte spelat på vällllldigt länge. Aporna var precis lika dåliga som vanligt men gör en individuell prestation som blir matchavgörande.

Orkar inte såga mer än så och inväntar allt hån och slag som kommer under morgon dagen. Pratade med barnen innan matchen och försökte förklara vad ett Stockholms derby innebär. När jag skulle förklara att man måste hata djurgården kom jag på mig själv.
Jag hatar att förlora och visst det gör mera ont mot aporna än mot andra lag men jag tror jag hatar djurgården mest för hatandets skull. Jag skulle aldrig hata en djurgårds supporter bara för att han håller på världens sämsta lag. Vid närmare eftertanke så är några av mina skönaste kompisar faktiskt djurgårdare och jag skulle aldrig ta en fight för den saken. Sen är det en helt annan sak att håna varandra och spotta på varadra (verbalt) så länge man inte kliver över den hår fina gränsen.
ÅÅÅÅÅÅ jag kommer få så mycket skit i morgon!!!!

Inramningen av matchen var helt sjuk, alla på läktaren satt tysta det första 10 minuterna i en manifestation mot typ svff syn på läktarkulturen. En banderoll med texten "så här låter fotboll utan supportrar". Märkligt men när det väl drog igång tyckte jag bara att allt var coolt. Andra halvlek blev precis tvärt om, då small det och bengalerna var ganska många. Matchen avbröts i sex minuter men efter det körde dom vidare, bra kännsla av beslutstagarna.

Jaja nu till förra veckan. Eftersom fotbollsträningarna flyttas till nya dagar hela tiden blev det innebandy debut för min del. Var med på båda träningarna i veckan och får jag säga det själv så gick det ganska bra. Hängde några sköna kassar och tyckte jag hängde med bra i tempot.
En nygammal tränare har tagit över i år och det är ingen mindre än Peter Becker. Han har tränat mig tidigare och jag tror det kommer bli bra. Laget då, jo med en veckas erfarenhet kan jag väl säga att jag tror på laget i år, kanske inte att vi vinner serien men topp tre borde fungera om alla tränar och hänger i. För egen del vet jag inte hur mycket jag kommer hinna med men suget kom när jag insåg att jag kan hamna i en drömkedja. Två av mina favoritspelare är tillbaka i klubben och tillsammans med dom garanterar jag 30p om jag lirar det flesta matcherna:-)
Backman även kallad Kenny Pavey (bara av mig) löper för tre personer, vinner 93,2% av alla dueller han går in i och sätter 86,2% av det chanser han får. Kris som vänder hem efter flera säsonger i betydligt högre divisioner har jag spelat ihop med förr. Ruskigt smart spelar, fina passningar och ett grymt krigar hjärta.
Förstår ni hur bra jag passar in i den linan, lat, seg men bra på att hänga in dom i öppen kasse, kan bli sjukt bra.

I övrigt så har vi ett ganska ungt lag och jag hoppas att några spelare ska kunna blomma ut nu i den här divisionen, vilka jag menar släpper jag senare.

I morgon är det första matchen och om jag fattat det rätt är det en dm match mot Frötuna som spelar två divisioner högre upp än oss. Känns väl som att vi inte ska förvänta oss några stordåd med tanke på det nya spelsystemet och det nya linerna men jag funderar på att kräva en vinnst.

Nej om man skulle ta och gräva ner sig så man vet vilken nivå alla apor kommer vara på i morgon.
Sov gott ni som kan!!

Alltid kul när barnen gör teckningar till ...

Kategori: Allmänt

img_0111 (MMS)

Alltid kul när barnen gör teckningar till mig....

På väg mot Våla med sjukt hög musik pumpan...

Kategori: Allmänt

img_8630 (MMS)

På väg mot Våla med sjukt hög musik pumpandes ur högtalarna men barnen sover ändå

Vänner väcker minnen

Kategori: Allmänt

Sitter i soffan och kollar på lyxfällan som aldrig slutar att överraska. Blir nästan fascinerad över hur folk kan vara så oekonomiska.

I dag såg jag på FB att min kompis Burra fyller år. Vi hängde en del när vi var "unga" hemma i våla. Så fort jag ser eller hör hans namn dyker två helt enormt roliga händelser upp i mitt huvud.  Jag måste bara berätta. Jag och min kompis Adde bodde ihop i en lägenhet i Östervåla. Vi hade precis bestämt oss för att ta vårat pick och pack för att dra till grann landet Norge. Så innom några veckor skulle flytten ske och vi hade väl snackat lite löst om att ha en liten fest.

Jag, Adde och om jag minns rätt så var Mange med hemma hos Addes föräldrar där vi satt och tog det lugnt med något drickbart framför oss. Då ringer telefonen och i andra änden hör vi Burra som säger att vi borde komma hem för han hade startat en fest i våran lägenhet. Vi skrattade lite och sa att han drev med oss för inte kunde väl han komma in där. Efter en stunds funderande kom nog Adde på att han kanske inte låst innan vi drog men ändå klart att han skämtade.

Sen ringer telefonen igen kanske en 30-40 minuter senare och man hör Burra igen men den här gången låter han lite mer desperat... Ni måste komma hem det är fullt med folk här. Vi beger oss hem i rask takt och möts av en enorm fest.... i våran lya. Om jag minns rätt var det någon som räknade till ett femtiotal personer i våran trerummare och vi hade sjukt roligt. Kan hända att jag kryddar historien lite men jag tror att det var så här det gick till eller vad säger du Adde?

Den andra händelsen var en lördag kväll när jag, Adde och Burra kände ett stort sug efter att få festa lite. Som vanligt i våla var det ingenting som hände men vi drog igång på egen hand. Adde slog i gång en viss låt och vi tre började röja runt i hela lägenheten. Vi körde låten på repeat och röjde på tills vi låg helt utslagna på golvet och bara skratta sönder oss själva. Låten som gick var:När jag väl börjat skriva dyker många roliga händelser upp, Adde minns du festen när Karlsson var på besök.... jaja nog om det. Säger ett stort grattis igen till Burra och jag hoppas vi får röja ihop igen:-)

I går inträffade det som bara inte får hända, alla har väl redan läst om den tragiska flygolyckan i Ryssland där Svenske Stefan Liv och hela hans lag var med. Svårt att förstå hur en sådan sak kan hända och man kan inte annat än att beklaga sorgen och tänka på det anhöriga.

Återkommer i morgon.

Peace

En bra helg!!

Kategori: Allmänt

Ännu en bra helg går mot sitt slut så jag och småtjejerna sitter i soffan och kollar in bolibompa. 

I fredags drog jag till Öregrund för att möta upp 8 grabbar som alla var taggade för poker och fotboll. Man kan lugnt säga att pokern gick betydligt bättre än fotbollen. Sverige skulle ju bara vinna över Ungern för att säkra en plats till EM. Men det var många som inte levererade och förlusten var ett faktum. Skit tråkigt och som vanligt i svensk media ska man hänga någon spelare och därefter börja gripa efter alla halmstrån som finns att nå. Själv orkar jag inte hoppas längre utan väntar och ser vad som händer.

I pokern gick det bra och trots ganska bra ledning när det var dags för HU så lyckades jag tappa stora delar av stacken med 99 mot KK..... Ja en andra plats får ändå räknas som godkänt.

I går drog vi hela familjen till Furuvik för en heldag. Som vanligt börjar man med det tråkiga vilket är att kolla på alla djuren.

Till slut fick jag nog och sa det alla barn tänker så vi styrde mot den roliga delen..... karusellerna. Tjejerna började enormt avvaktande men när spärren väl släppt var det full fart.

 Lilla uppskjutet

 Nora njuter

 Uppskjutet

 Tuva i vikingaskeppet

Dagens höjdpunkt skulle självklart bli när mina barn för första gången skulle få se Svensk hiphops största stjärna live. Vi övade självklart in de stora låtarna på vägen till skolan/dagis hela veckan innan den stora konserten. Till min stora besvikelse valde tjejerna att "passa på" att åka karuseller under konserten i stället för att hänga längst fram och skrika SÅ KLART tillsammans med Petter.När det så var dags för September att ta över scenen kom stor tjejen springandes och sjöng med..... Hur kunde det gå så fel? Ja ja hon fick sitta på mina axlar några låtar innan det var dags att dra till karusellerna igen.Barnen var riktigt nöjda med dagen och själv mår jag alltid bra av lite live musik. Tjejerna och då menar jag alla tre somnade ovaggade direkt efter fångarna på fortet och sov länge i morse.

Själv drog jag iväg för att lira match i dag och det var Almunge som stod på andra sidan. Vi gör en helt ok första halvlek men brände alla lägen. Almunge var betydligt mer effektiva och kunde gå till vila med 0-2.
I andra tog vi över helt och trots att vi brände 9-10 öppna lägen kunde vi vinna matchen med 4-2.

Nu ska jag slappa hela kvällen och förbereda mig för ännu en arbets vecka.

Peace