mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Livet leker

Kategori: Allmänt

Sitter på match på Hovet och njuter av livet. AIK leder över Frölunda och det är snart dags för tredje perioden.
Har två lediga dagar framför mig då jag och barnen ska ha det bra.
Som sagt livet leker!!

Tack Mr Löfgren

Kategori: Allmänt

Öppnade precis min julklapp från Appon och som ni förstår blev jag riktigt glad!

Tusen tack!!!

GOD JUL

Kategori: Allmänt

Vill passa på att önska er alla en riktigt god jul!!

Passa nu på att njuta mellan all stress och paket öppning. Ta hand om varandra och käka riktigt mycket mat och godis.



Julklapp!!!

Kategori: Allmänt

Fick ett sms sent i går kväll när jag låg i min säng. Det var Mr Chow som skrev att jag skulle komma förbi innan jobbet för att få en julklapp.
Nu e jag sjukt spänd och jag lovar att hålla mig till julafton.
Tack Mr!!

Jag och mina små pojkar

Kategori: Allmänt

Tänkte bara dra en snabb rapport från veckans innebandymatcher. Jag skrev ju i lördags att mina små pojkar levererade och det kan man lugnt säga att dom gör. Vilka är då dessa pojkar, jo så här ligger det till.
Jag har senaste tiden spelat tillsammans med två killar födda 96!!!! Ja jag skulle kunna vara pappa till båda två där av mina små pojkar. Båda två har i år tagit plats i upplandslaget och ni som sett dom spela förstår varför. Det går riktigt bra för våran lina och båda två är otroligt lätta att spela med.

 Aron

 Samuel

Vi har på det tre senaste matcherna som vi lirat ihop gjort 32 poäng tillsammans och då räknar jag inte med gårdagens DM match mot division 2 laget Björklinge.

I lördags mötte vi Österby i serien och där räcker det med att säga att vi mötte ett ganska dåligt lag som vi tillslut lyckades vinna mot med 6-9.

Men den stora matchen var i går mot björklinge och av erfarenhet vet jag att vi brukar spela riktigt bra mot bättre lag och så var det även denna match.... i två perioder.

Efter första perioden stod det 1-1 och vi spelade ett riktigt bra försvarsspel. Jag hängde 1-1 målet efter en riktigt fin passning från Samuel. Vi vann även skotten den perioden med typ 13-9.

Andra perioden är även den bra och vi håller jämna steg med Björklinge rent mål mässigt, Backman, Aron och Adde hänger och ställningen är 4-6 efter andra perioden.

I sista perioden drar Björklinge i från och vinner den med 0-4 och som Owe sa i periodpausen så var det våra misstag som utnyttjades för så bra var dom inte. Självklart är dom ett MYCKET bättre lag än oss men för dagen var dom 2-3 mål bättre men inte mer. Sen märktes det i sista perioden att när dom fick många domslut med sig föll vi mer och mer.

Ja som vanligt måste jag nämna domarna som för dagen innehöll ett välkännt ansikte, Pontus Orebrand. För mig var det första gången jag lirade när han dömde och jag måste nog ge han VG den här matchen MEN jag har en viktig fråga jag ska ta upp med han. VARFÖR ska man höja toleransnivån när ett lag från en lägre division möter ett lag från en högre division? Har aldrig riktigt fattat det där och det stör mig lite. Självklart är Björklinge vana med hårdare och tuffare spel vilket även vi gillade men skulle vi lira på samma nivå i serien skulle utvisningsminuterna vara skyhöga. Jag skulle älska att ha samma domarpar i serien för att se hur det skulle se ut. Självklart missade även dagens par ett par lägen som resulterade i mål för Björklinge men sett över hela matchen var dom bra.

Nu är det jul uppehåll men jag och mina små pojkar kommer även missa första matchen när det sätter i gång. Grabbarna är iväg med Upplandslaget och jag i Stockholm med familjen. Jag hoppas spelet rullar på för oss säsongen ut för sen får ni nog inte se små grabbarna i Östhammars tröjan.

Nej nu ska jag krypa ner i sängen.
Peace

Det går bra nu

Kategori: Allmänt

Så var man helt slut efter att först besegra Österby på borta plan vilket man följer upp med ett julbord på Forsmarks Wärdhus
Mer info om dagens match kommer, kan bara säga att " mina små pojkar " levererade som vanligt.

Max gillade Svenskt julbord

.

LUCIA

Kategori: Allmänt

Mina prinsessor lussar för grannarna. Tydligen är det nya texter på sångerna i år eller ska det vara, han tar den ljusa stjärnan i Staffans sången:-)

Ny bil

Kategori: Allmänt

Åkte ut med nya bilen en sväng, ungarna tyckte det var skit kul....

My side of the game

Kategori: Allmänt

I går fredag drog jag och fyra högt kompetenta innebandyspelare till Alunda för att kolla in kommunens bästa innebandy lag. Nu tänker ni säkert, ska han våga sig på att skriva om den klubben igen.... Ja av erfarenhet vet jag att en länk garanterat kommer dyka upp på deras hemsida och vet ni vad, det skiter jag i.

Som jag sagt så många gånger tidigare har jag ABSOLUT ingenting emot var sig klubben och framför allt ingenting emot spelarna som lirar där, tvärt om. Men jag älskar att analysera och såga och det är precis vad jag kommer göra i detta inlägg. Nu är det upp till dig om du ska fortsätta läsa för det här är MIN blogg och här regerar jag. Ni får gärna säga vad ni själva tycker och tänker för jag är öppen för allt.

Vi drog alltså för att se Alunda mot Skutskär och på vägen dit var vi nog ganska överrens om att detta skulle sluta med seger för Alunda. Jag håller absolut inte på Alunda och ni får gärna tro att det är för att jag är bitter på klubben som ratade mig men ärligt så så vet jag mina begränsningar och kunde inte bry mig mindre om den grejen. Nej det är helt enkelt så att jag inte håller på något lag men jag håller på många spelare. I just Alunda håller jag på många spelare och tycker det finns några riktigt bra spelare.

 Matchen började bra för Alunda som redan efter ett par minuter tog ledningen med 1-0 men laget var (enligt mig) helt fel komponerat för dagen. Man hade tex den näst bästa centern på bänken från start. Ja enligt mig är det helt sjukt att Gellan,( ja han som goolade ner mig vid förra inlägget:-) inte är på planen. Den speluppfattningen han besitter är unik och det bevisade killen när han kom in i andra perioden.... som back!!



Skutskär kvitterade och sen rasade Alunda ihop eller man kan säga att Magnus Persson show startade. Den killen hade jag bara hört talas om innan och jag är glad att jag fick se honom in action eller vad man ska kalla det. Det gick inte fort men det mesta var snyggt och effektivt. Skutskär drar i från och perioden slutar 2-4 och enligt mig ska Alunda vara glada att det inte rann i väg mer.
Man kunde även höra klara rop från läktaren och budskapet var tydligt, byt ut målvakten. Jag är beredd att hålla med om att han släppte några alldeles för enkelt men jag var även sugen på att se den gamla Östhammars målisen lira.



Inget byte kom där och Alunda startade den andra perioden som den första genom att göra mål. Målet kom från Söder som för kvällen var special studerad av oss. Grabben har ett sjukt bra dragskott MEN som används helt fel. Under dagens match avlossade han 26 skott och hängde två sköna kassar på det, ett skott på mål och resten vilket blir 22 stycken tog stopp på första täck eller stoppades av backar framför mål.
Det första målet han gjorde var en frislag variant där han bågade förbi hela muren och då missar han aldrig. Riktigt snyggt mål och det är där och endast då ( när han inte har täck framför sig) han ska ta sina skott.

Perioden slutar 3-5 och matchen stod och vägde. Tredje perioden börjar även den bra för Alunda och efter typ 2 minuter får man ett 5 mot 4 läge. Man rullar riktigt dåligt och istället för en reducering så tappar man bollen som siste man och ger man det läget till Magnus Persson så har i alla fall jag lärt mig att man får en kasse i baken.

Så blev det och han kunde även göra 3-7 innan minuten hade gått från hans undertals mål. Alundas tränare gjorde små förändringar men man gav ändå inte någon lirare från bänken en riktig chans och innan det gått sex minuter av perioden hade Mr Persson gjort ett äkta hat trick. Matchen var död och nu bytte man in den gamle Östhammars målisen som inte sattes på något riktigt prov men han spikade igen.

Alunda försökte och det sista 10 minuterna höjde man tempot och spelade som man borde gjort från start. Två mål hängde man och Henke, en av det spelarna jag håller på gjorde det enda, riktigt snyggt. Alunda förlorar matchen för att man inte kommer upp i normal klass som jag sett att dom har. Man lyckas inte hålla något som hellst tempo och det spelare som ska vara det tongivande höll skrämmande låg profil.

Tycker även att ledarstaben får ta på sig stor del av förlusten eftersom man inte försöker, eller det kanske dom gjorde men varför stuvar man inte om när man ser redan efter första att det inte fungerar.
Så här hade jag gjort ( lätt att säga utan att behöva ta ansvar, jag vet det)

Gellan in som center mellan Mattsson ( en till favorit hos mig) och Söder.
Henke center mellan Kim och Oliven.



När det gäller backarna kan jag bara säga att Thyren är överlägset den bästa backen och han blir bara bättre och bättre för varje gång jag ser han lira. Det kan jag inte säga om Adde som tydligen gjort comeback, han levererade inte. Alunda har pratat mycket om sina egna unga spelare och jag undrar därför VARFÖR fick inte Gurra chansen under en match som denna???

Slutligen ska jag ge mina spelare som jag håller på betyg:
Henke 2,5
Mattsson 2
Gellan 3
Vasta spelade för lite....skandal


Matchen gigant var ändå Mr Persson som gjorde hela 7 poäng och han visade varför han är i toppen på poängligan. Alunda har mycket att jobba på men sägas ska att dom för dagen hade flera tongivande spelare borta. Säger självklart lycka till vidare i serien och det var garanterat inte sista gången jag var på plats.

I dag har vi i IBK Östhammar en viktig match och jag hoppas att vi som var på matchen i går lärde oss mycket. Tror på seger i dag och det är dags att vi presterar som sparven säger, smekmånaden är över....

Peace

När man är vuxen får man

Kategori: Allmänt

Kunde helt enkelt inte låta bli, alla luckor öppnade och all choklad ligger i magen. När man är vuxen så får man....

Jag & Zlatan

Kategori: Allmänt

Ni har gråtit, skrikigt, tjatat efter nya inlägg och man kan tror att jag har hur mycket läsare som hellst men nu inser jag att ni som tjatat är typ mina enda läsare:-) Men självklart skriver jag igen så ni vet vad som händer nu när det börjar närma sig jul.

Mitt nya jobb går kanon och jag lär mig nya saker varje dag. Tjejen som lärde upp mig har varit sjukt bra och jag kan tänka mig att hon börjar ledsna på mitt tjat nu. Men jag kan lugnt säga att hon och en kille på en annan avdelning har hjälpt mig på ett mycket föredömligt sätt och jag får fundera ut hur jag ska kunna tacka dom för all hjälp.
Att kliva upp strax efte kl 06:00 är väl baksidan med det här jobbet och jag sliter fortfarande med att inte falla ner död på soffan efter att middagen intagits varje dag. Det som är lite lite jobbigt är att jag inte vet om min chef och kollegor är nöjda med mig. Sånt är ju alltid jobbigt i början och min chef är oerhört svår läst, tror faktiskt hon skulle vara en grym pokerspelare för där släpps inga tell's.

Har haft en del att göra här hemma också bland annat har mitt tv system inte varit våran bästa vän. Vi var utan tv i typ fyra dagar och efter felsökning kom vi fram till att min ca 20 meter långa kabel var av eller skadad så det var bara att fixa en ny. Nu fungerar allt men i morgon måste jag göra om allt då jag ska in med en till box.

Stor tjejen har flyttat.... så nu har hon sitt rum på nedervåningen. Ett stort steg för henne och hon har klarat det galant. Jag var ganska säker på att hon skulle vara rädd och komma upp till vårat rum i början men tydligen börjar hon bli stor för hon har sovit som en stock och hållt sig på sitt rum.

Innebandyn har gått bättre och bättre och jag är nu uppe på sex matcher. Senast mötte vi serieledarna och min känsla i kroppen var bra. Matchen innan mötte vi ett bottenlag som vi total krossa med 18-3 och jag gjorde hela 9 poäng så vi var riktigt på g.
Vi spelade även ut serieledarna Västerlövsta men tyvärr bara i två perioder. Inför sista perioden ledde vi med 1-4 och allt kändes tvär lugnt men Västerlövsta har inför säsongen fått fyra spelare från division 1 och tydligen blev dom sugna på att visa upp sig i sista perioden. Vi står emot bra men får se oss besegrade med 6-5 när slut signalen ljöd.
Som vanligt när vi får stryk måste jag såga domaren, för dagen hade vi två av det bästa i våran division och det förvånar mig att dom var så dåliga i sista perioden. Visst var dom lika dåliga åt båda hållen men det var vi som blev straffade hårdast av deras misstag. Först tar dom en horribel utvisning för hands där samtliga spelare tror att dom blåser frislag för oss men istället tar dom utvisning för hands som alltså var HELT felaktig.
Dom gör 2-4 och det blir darrigt ibland oss, då tar dom en extremt mesig utvisning för hemma laget och alla spelare skrattade och sa samma sak...kompensation. Tyvärr utnyttjade vi inte det utan lät istället dom göra 3-4 och så där fortsatte det och ni vet ju hur skiten sluta.

Jag som matchen innan gjort 9 poäng borde väl varit riktigt het och hängt en del men NEJ, jag fick kliva av poänglös och med ett betyg på en tvåa av 5 möjliga. Nya tag i helgen då vi bara måste vinna.

Jag har fått en ny kompis senaste tiden och ni kanske vet vem det är. Han heter Zlatan Ibrahimovic och är en ganska duktig fotbolls lirare. Nu kanske det är så att han inte känner mig lika bra men enligt mig är vi ruskigt tajta. Nu tänker ni, han snackar skit och vsist gör jag det men alltid när jag läser en bra bok eller lyssnar på en bra ljudbok får jag alltid känslan att jag blir enormt nära med alla karaktärer. Zlatans bok är inget undantag och jag tycker att den är riktigt bra. Jag har alltid varit ett stort fan av Zlatan och jag är väl en av det få som tycker att han är given även i landslaget och min motivering till det är att Zlatan är Zlatan.
Bara så ni vet så kommer han och John Guidetti lira på topp i EM för det har jag bestämt.

Just nu håller vi på och ska köpa ny bil vilket kanske är det sämsta och tråkigaste jag vet. Vid bilköp blir man lurad hur man än gör eller vart man än köper den och just det lackar jag ur på.  Jag skiter i vad den kostar och allt sånt bara man inte blir lurad. Hade säljaren sagt att den här bilen blir perfekt för dig men den kostar 10K (eller vad det kan vara ) mer här men jag slänger med det här och sen får du ju servicen här nära där du bor. Fine, jag köper det jag har själv varit säljare men när man kör med, det här är det enda jag kan göra och vi tjänar inge pengar på den här affären blir jag galen. Speciellt när jag vet eftersom jag känner andra på stället och andra bilsäljare så vet jag hur det fungerar. Nu måste jag ha en ny bil och säljaren jag har tror jag vet hur jag känner så jag hoppas jag inte blir allt för bort fintad.

Snart är det jul och barnen blir mer och mer trissade för varje dag. Stor tjejen säger att det kommer bli en riktig skit jul eftersom mormor jobbar till klockan nio, moster med familj ska fira i Norge och morbror med sambo ska vara på annat håll. Men jag tror hon börjar smälta det hela nu för nu är hon lika trissad som vanligt och tjatar om snö och skit. Själv är jag bara glad så länge vi slipper den vita massan.

Nej nu är det dags för sängen och som vanligt lovar jag att snart vara tillbaka.

Peace