mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Kort info

Kategori: Allmänt

Som ni märkt så kom det aldrig någon filmrecension i går kväll och detta av den enkla anledningen att vi aldrig såg filmen. Efter en trevlig tur i Östhammar under julskyltningen knallade vi in på bion. Slog oss ner och började knapra på det medhavda godiset. När jag sitter och fipplar på mobilen ringer det och vi får veta att en nära anhörig är mycket sjuk och måste in till akuten. Självklart slänger vi oss ut och drar i väg.  Är inte så sugen i dags läget att gå in närmare på de hela utan hoppas, tror och ber till gud att allt ska bli bra!!!

Det får bli allt för tillfället

Söndag sömndag

Kategori: Allmänt

Söndag i dag och vi har tagit det ruskigt lugnt på förmiddagen med en lång frukost där hela familjen lyckades sitta tillsammans ganska länge. Sen slöade vi i soffan framför en barn film och jag kunde känna att det var en riktigt skön söndag. Av någon konstig anledning får min familj panik så fort solen skiner i några sekunder så beslutet att vi måste ut kom ganska snabbt och oväntat. Mina försök att motivera innomhusaktivitet blev total sågade och med 3 mot 1 var det bara att ta på sig kläderna och bege sig ut.

Eftermiddagen kommer även den att tillbringas utomhus eftersom det är julskyltning i Östhammar. Av ren tradition ska vi knalla runt och kolla och insupa julstämningen. De senaste åren har vi avslutat kvällen hos familjen Emriksson/Eriksson med glögg och pepparkakor men jag tror dom har sjukstuga nu så kvällen avslutas nog förmig och min sambo med en bio.


Lördagens match blev ännu en besvikelse. Största besvikelsen var det berömda domarparet Janne & Fabbe som åter gör bort sig totalt. Tredje matchen i rad med paret som enligt mig dömer bort oss totalt. När dom själva medger att dom plockar vissa av våra spelare just för att dom vet hur dom spelar och inte för vad dom gör börjar jag ta det personligt. Fabbe förklarade att lillen har en spelstil som gör att han är lättare att plocka än en spelare i motståndarlaget som gör exakt samma grej.....???? Tror jag behöver närmare förklaringar för att fatta det där.
Nu kan jag absolut inte säga att jag vet att vi hade vunnit matchen med andra domare för laget var bra men dom bjuds på straff och groteska 5-4 lägen som dom utnyttjar perfekt.
Att inte lägga fokus på domarna är fruktansvärt svårt när det är 2-3 felaktiga domslut varje byte. I bland blev de så pinsamt fel att motståndarna gav oss bollen frivilligt för att domarna vägrade blåsa åt vårat håll. Deras tränare sa efter matchen att även han tyckte dom var pinsamt dåliga och fruktansvärt ojämna. Styrelsen ska nu ringa förbundet för att försäkra sig om att vi aldrig mer behöver se deras fejs i sammband med en match.

Kvällen var desto trevligare, Jag Tapout och Appon kollade in tennisen och lirade fifa. Jag förbättrade mig med 100% från senaste sammankomsten så jag är nöjd.
Nu är det bara att börja ladda inför promenaden i Östhammar. Tror jag kommer lägga in en filmrecension i kväll men förväntningarna är väl inte så jätte höga utan jag räknar med att dom kommer vara som de två tidigare i denna triologi.

HEJ

Sorry

Kategori: Allmänt

Har varit riktigt rutten på att skriva senaste dagarna och förklaringarna till det är många. Dels så har jag haft så sjukt mycket att göra på jobbet så att när jag kommer hem är jag helt slut och orkar ingenting. Hm... nu är väl inte de hela sanningen eftersom jag det tre senaste dagarna har suttit med datorn i knät. Har åter upptagit mitt poker spelande och försöker göra det seriöst den här gången. Följer upp det med annteckningar, kollar +- för varje dag och kollar upp mina motståndare lite bättre. Har gått bra så här i början och jag hoppas kunna plussa lite extra pengar, ja inte som Partyjack som snittar runt 40000:- i månaden men några kronor extra hoppas jag på.
Har även fått ny mobil som jag måste lära mig och tro mig det tar tid att lära sig allt. Kör en Samsung Galaxy med android vilket jag aldrig gjort förr men den blir bättre och bättre för varje stund jag pysslar med den.

Har tränat båda träningarna den här veckan vilket var välllldigt längesedan jag gjorde. Riktigt ruttet tempo har det varit hela veckan så jag är lite orolig inför morgondagens match. Min femma fick även stryk för första gången för i år så jag kan inte påstå att jag är i form. Har inte riktigt koll på hur laget ser ut  i morgon men jag vet att alla måste vara på topp om vi ska ta poäng. Kul är att nya stjärnan Owe är tillbaka på allvar och visade tydligen bra form förra helgen vilket glädjer mig.
Mindre glädjande är att Bulan mystiskt försvunnit och inte visat sig på träning på flera veckor. Vet inte om det bara har att göra med att han renoverar halva huset eller om han helt enkelt ledsnat. Hoppas att han snart är tillbaka på planen för vi behöver honom.

På hemma fronten har det inte hänt så jätte mycket. Vi ska snart köpa ny bil och ha börjat leta lite. Jobbigt är att när man väl hittat en snygg bil är det alltid någon specialist som total sågar märket, formen eller färgen. Hur ska en okunnig människa som jag göra ett lyckat bil köp? Funderar på att gå in på en av bilbutikerna här hemma och fråga min jobbarkompis man vad han tycker blir bäst. Självklart kommer han som säljare vara partisk och lura på mig något han behöver bli av med som säkert rasar efter ett par dagar men just nu är det nog min enda plan.

Snart är det jul och det märks på jobbet kan jag lova. Folk har börjat handla sina julklappar vike innebär massa paket inslag från min sida. Kan äl säga att det inte är det roligaste jag vet och när en del glider fram med 15 saker och vill ha alla inslagna i olika paket undrar jag vad jag håller på med.... teknikansvarige Marcus, nej paket inslagaren Marcus.

Har som sagt match i morgon på den underliga tiden 11:00 så nu,00:51 börjar det väl bli time att krypa ner i sängen. Ska försöka få lite bilder med mig från morgondagens match där jag förhoppningsvis gör många poäng och kliver av som en vinnare.

Peace

Trött

Kategori: Allmänt

Har varit så sjukt trött senaste dagarna därför e jag rutten på att blogga. Fullt ös på jobbet men hoppas på en lugnare torsdag. I morgon kommer ett smaskigt inlägg kan jag lova men i dag blir det inte mer än så här:
Bäst

Borta bra....

Kategori: Allmänt

Ahhh äntligen hemma. Försökte mig på att blogga lite på tåget men att sitta bakvänd på X-2000 gjorde mig riktigt illamående så jag la ner det ganska snabbt. Resan fram till Karlstad gick som en dans, tjejerna sov och jag lyssnade på musik. Efter bytet i Karlstad blev tjejerna riktigt les och ville allt annat än att sitta på ett tåg. Men dom skötte sig riktigt bra och höll ut hela vägen.
Själv hade jag fyllt upp min telefon med för mig två nya album, Kent:s "Röd" och lasses nya " Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igen". Om vi börjar med Kent så har vi en lång historia tillsammans, tyvärr fick våran gemensamma väg fram i livet ett abrupt slut den 6/6-2003. Jag befan mig då på den innan så omtalade konserten som fick namnet " den vita konserten". Jag har innan denna dag sett ganska så många stora som små konserter med bandet och i princip älskat dom alla men under denna konsert tyckte jag mig se en stor förändring. I mina ögon hade dom sålt sin själ och gått i från allt dom en gång stått för och vad dom varit. Pratade senare med min vän Björn som va ett inbitet fan större än vad jag någonsin varit om det som hände och det visade sig att han kände på samma sätt. Gav dom alltså changsen nu igen och för min del åker stora motorsågen fram efter ett par svängars lyssning.

Lars Winnerbäck var det nog tidigare nämd Björn som introducerade mig för och på en konsert i Sundsvall tog jag steget fullt ut och blev ett ganska troget fan. Gillar alla äldre plattor och självklart var jag sugen på den nya. Har helt enkelt inte hunnit börjat lyssna på den utan bara hört singeln som spelats på radio. Första gången blev jag lite förvånad över de nya soundet men ganska snabbt kände jag att jag gillade det. Har nu lyssnat igenom den två gånger och den kommer fortsätta ha en plats på spellistan.
 Här för att stanna.

Väl i Uppsala ville Tuva att vi skulle käka på Max och eftersom dom skött sig så bra under hela resan kunde jag inte säga nej. Nu är vi äntligen hemma och det är som man brukar säga, borta bra men hemma bäst!

Ska väl erkänna att jag bävar inför morgondagens arbete. Troligtvis har jag en hög med jobb som ligger och väntar på mig och jag kommer stressa sönder mig själv. Men jag ska försöka ta det hela med ro och ha lite krafter kvar till kvällens träning. Ska bli skönt att få jaga lite plast igen och sprnga av sig allt onyttigt jag tryckt i mig senaste dagarna. Laget åkte åter igen på stryk i helgen när jag var borta och v befinner oss riktigt långt ner i serietabellen. Måste bli ändring på det och jag hoppas det sker redan nu i helgen, tyvärr har jag bara spelat 5 av 8 matcher och ska jag hålla det jag lovade innan säsongen (vinna poängligan) så måste jag vara med lite mer. Tror jag fortfarande leder men flera börjar knappa in.
Tåg byte i Karlstad
Yea fest på Max!

Slöar dag

Kategori: Allmänt

Blev inget skrivet i går eftersom någon hade limmat fast mig i soffan. Gjorde väl några försök på att resa mig men jag kan inte påstå att jag fick mycket gjort.
Tidigare på dagen träffade jag en av mina bästa kompisar Andis. Eftersom vi inte träffats på väldigt länge så var det ett kärt återseende. Vi tog en lunch nere på stan med övriga familjen och snackade massor om allt som hänt sen sist. Hoppas nu att det inte dröjer lika länge tills nästa möte.

Linda, Evelina och barnen tog en sväng ut för att leta på en rolig lekplats och jag tror dom lyckades:

Kvällen tillbringades som sagt i soffan och efter en sen dusch kom jag på att höra av mig till Emrik som sagt att han skulle ut denna kväll. Slänger i väg ett sms och får svar 00:22 att dom är på väg ner på stan. Efter mycket funderande tar jag och Alex en snabb promenad ner till stället Emrik skulle till. Klockan är nu 01:30 och vi kliver in på stället, efter att ha sök i genom hela stället sms:ar jag Emrik och frågar på vilken våning han befinner sig och får svaret att dom väntar på taxi!!!!! Eftersom klockan var nästan 02:00 och stället stängde tre så såg jag ingen anledning till att vänta på grabben längre och traskade hem igen.

I dag har det regnat hela dagen så vi har suttit inne hela dagen utom 45minuter som barnen trotsade vädret och lekte ute. Nu slöar vi åter i soffan framför Norska Robinsson och laddar upp inför hemresan i morgon.

See Ya

Barnens stora dag

Kategori: Allmänt

I dag har det varit barnens stora dag. Den bästa aktiviteten dom vet här i Norge är att åka till leklandet Hoppe loppe land. För er som har barn och har varit till Nickis i Uppsala eller liknande vet vad jag menar. Skillnaden är att det här är ett betydligt större ställe och barnen älskar det. Full fart direkt och båda tjejerna provade på det mesta... i alla fall en gång tills dom insåg att det var skit läskigt. Låter bilderna tala för sig:
Bilrace
självklart va jag med
Klättra med moster
Tuffingarna hoppa högt
Yea
Törstig av allt spring
Sen mera lek


Efter allt lek begav vi oss till onkel Alex mammas salong, Tuva har länge pratat om att hon vill ta hål i öronen men att hon inte vågar. Så efter en heldags övertalan med diverse mutor så gick hon med på att i alla fall åka till salongen och kolla hur det hela skulle gå till. Problemet var bara att hon absolut inte vågar ta hålen men vill väääälllldigt gärna ha dem. Väl i salongen blev hon ännu mer säker på att hon inte vågade och vivar redo att lämna i nederlag. Men plötsligt fick hon för sig att det skulle gå bra om alla gick ut utom mamma och hon som skulle ta hålen. Jag hann inte mer än ut innan allt var klart och hon grinade inte ens, vilken modig dotter jag har hon måste ha ärvt sitt mod från mig:-) Här är resultatet:

sweet

Nöjd och fruktansvärt stollt över sig själv med gav hon att hon var glad att vi "tvingade" henne till slut.

Raka vägen hem för att fixa middagen innan gästerna Adde, Johanna och Felicia skulle dyka upp. Riktigt kul att träffa dom igen och att se hur stor Felicia hade blivt. Vi åt, drack och snackade massor och tiden bara flög i väg. När tjejerna tillslut inte orkade ta ett steg till var det dags att säga Hade. En lyckad kväll och nu är det sängen som väntar.
Johanna
Adde & Felicia

Natta


Extra

Kategori: Allmänt

Norge here we come

Kategori: Allmänt

Äntligen är jag tillbaka efter några dagars frånvaro. Har haft sjukt mycket att göra på jobbet de sista dagarna innan vi skull dra till Norge Tror att jag lyckades få det mesta gjort så jag känner mig riktigt nöjd. Trots alla saker "bakom" kassan som jag skulle få gjort lyckades jag även sälja sjukt mycket saker sista dagen.
Måndag kvällen tillbringade jag hemma tillsammans med Tapout och Ville. Spelade riktigt många fifa matcher och jag lyckades med bedriften att inte vinna en enda match...

Tisdags kvällen var däremot en riktig vinnar kväll. Under träningen tog jag den berömda dubblish. Spöade Tobbe, som faktiskt gav riktigt bra motstånd under övningarna och jag kände att jag var på g i dag. När det var dags för spel så blev jag för dagen plaserad i en ny lina eftersom jag inte ska spela helgens match. Innan kvällens träning var jag obesegrad under säsongens alla matcher förrutom den allra första som vi igentligen vann men på något konstigt sätt utnämde sig andra femman till segrare. Så kvällens match som jag skulle spela MOT mina vanliga kedje kamrater skulle visa sig bli den tuffaste hitills. Men självklart tog vi hem segern och jag är fortfarande obesegrad!!!
Sen var det raka vägen hem och packa det sista sakerna för avresa kl 05:45 morgonen efter.

Så i morse ringde klockan 05:00 och vi begav oss i väg mot tåget. Tågresan på totalt 7 timmar gick oväntat bra. Lilltjejen vägrade dock att sova på tåget så hon var ganska less när det var en timme kvar men dom skötte sig riktigt bra. Väl framme mötte moster Evelina upp oss och körde oss hem till deras hus.

Kvällen tillbringade vi i underbara Rykkin där mitt forna innebandylag lirade match mot Fjerdingby. Riktigt rolig match som var spännande från start till slut. Tyvärr var det en dommar tavla som avgjorde hela matchen till Fjerdingbys fördel. Matchen slutade 4-5 och jag är bara besviken. Visst gör Verket en riktigt bra match men jag är ju så klart besviken över de missade poängen. Sen är jag besviken på Emrik som lirar i Fjerdingby eftersom han och hela laget inte var så bra som förväntat. I verket var det däremot flera spelare som imponerade på mig, nämnas ska Pär som jag personligen inte trodde skulle leverera i elitserien men han är den som övertygat mig varje match jag sett dom lira i högsta serien. Tycker även han var värd priset i verket i kväll men det gick till Espen och han var faktiskt nr 2 på min lista i kväll. Den stora besvikelsen i Verket var att två av det bästa spelarna inte var med så att inte få se kung Manne live var så klart ett nederlag.
Att det i matchprogramet stod några rader om mitt besök var en trevlig överraskning och jag hoppas laget tar sig till slutspel i år och önskar dom lycka till.

Skönt att vara här och träffa alla igen. Ska försöka få tag på Zingo i morgon och ordna ett träff samt ringa Andis som jag inte träffat på välldigt länge. Dagarna här kommer nog bli lätta att fylla med roligheter så vi njuter av semestern. Bilder kommer nog under veckan.

Peace

Hemma helg

Kategori: Allmänt

Nu har jag petat barnen i säng och tryckt ner mig själv i soffan. Efter som tjejen började jobba i morse så har vi varit själva hela dagen och tjejerna har för första gången på länge hängt i hop utan att bråka för minsta lilla grej.
Efter en ganska sen frulle drog vi på oss utekläder och gav oss ut för att städa bilen. Efter ca 5 minuter ledsnade tjejerna och tyckte det var roligare att cykla så jag fick ta jobbet själv.

Tanken var att jag skulle vara med och lira U-lags match på eftermiddagen och tjejerna skulle vara hemma hos morbror & moster. Men efter som magsjukan intagit deras hus blev det till att ringa tränaren och lämna ett sent återbud. Såg att det blev stryk med 4-2 och ungefär 1000 utvisningar i den matchen.

I går var som sagt delar av min familj på besök och det var riktigt trevligt. Min storasyster och hennes äldsta dotter och min mamma var det som kom. Barnen älskar när dom får träffa sina släktingar och visade nog upp allt från simmärken till sina rum.
När familjen åkt kom nästa besök, Tommy,Carola och Emilia. Ännu mera fika följt av ett antal fifa matcher mot Tommy, hur det gick? skit i det ni.
Resterande del av kvällen tillbringades i soffa tillsammans med tjejen. Hon fyller år i morgon men sover som sagt på jobbet i natt vilket småtjejerna tycker är helt värdelöst eftersom frulle på sängen är det absolut viktigaste när någon i familjen fyller år.

Läste på Aftonbladet i morse att en allsvensk fotbollsstjärna var misstänkt för våldtäkt och tog mig själv genast till den absolut bästa  sajten för upplysningar om saker som händer i sverige. Efter en minut på flashback fick man reda på att det till största tänkbara sannolikhet är Yannic Bapupa. Helt sjukt hur vissa människor håller på, säger absolut inte att det garanterat är så som det står på aftonbladet men killen var ju uppe på tapeten för något år sen när han misshandlat sin sambo. Nu trodde man ju att killen skärpt till sig och startat ett nytt liv. Han gjorde ju ännu en kanon säsong i Gefle vilket resulterade i en flytt till en topp klubb som faktiskt Kalmar är. Hur dom nu ställer sig till det här återstår att se.

Arbetsdagen i morgon kommer bli riktigt tuff med massor att göra. Ska fixa annons, beställa datorer och samtidigt förbereda så att allt flyter på medans jag är i Norge.
Såg att BVIF gick på en stor förlust i går mot ett motstång som man normalt ska besegra. Läser man om matchen så förstår man varför det blev förlust och jag hoppas allt är fixat tills på onsdag när jag vill se dom göra en riktigt bra match där dom trycker in Emrik i sargen som en fluga:-)

Ska nu passa på att se slutet på ett antal filmer som jag somnat i från senaste dagarna. Fattar inte vad som hänt, förr var det alltid tjejen som somna i från filmerna och jag som höll mig vaken. Kan det ha med åldern att göra?

Sov gott

Vintern är här:-(

Kategori: Allmänt

Fredag och bara en arbetsdag kvar. Som jag skrev i går skulle jag börja tidigare i dag redan klockan 8 för att vara med på en utbildning som man lyssnade och följde med via datorn. Riktigt bra utbildning tycker jag och jag tror det mesta gick in i mitt lilla huvud.
På vägen till jobbet var det däremot riktigt nära att jag sladdade ner i diket. Det snöade och var riktigt halt men inte tar man det lugnare för det. Skrapa rutorna är överskattat så jag kikade ut genom det lilla titthålet som blivit av den ruttna fläkten i bilen och drog i väg. Allt gick skit bra ända tills jag fick möte i en skarp kurva, riktigt fin sladd på bilen och jag var och nosade i diket men som den rallyförare jag är styrde jag upp det hela och tackade gud för att jag inte fick ett till möte.

Dagen rullade på fint med mycket att göra och endast trevliga kunder och kolleger. Fick ett oväntat besök i butiken i dag också. Våran målis i innebandylaget som flippade lite i matchen mot Sirius för någon vecka sen kom in för att snacka lite. Han sa att han bett alla i laget samt de andra inblandade i incidenten om ursäkt och att det bara var jag kvar. Måste säga att jag tycker det är ganska stort och modigt gjort att personligen leta upp alla och be om ursäkt. Han berättade även att han tagit del av domarens rapport och var mycket besviken. Tydligen har dom (enligt flera som läst rapporten) sett och tolkat händelsen på ett eget sätt och vad jag förstod kommer dommen att överklagas. Han är dock bara avstängd under DM matcher av förbundet och får alltså spela seriematcher redan nu men tydligen har klubben stängt av honom en tid framåt. Säga vad man vill om det men personligen tycker jag nog det är bra att klubben visar att man inte tillåter "våld" på planen sen att personen i fråga är den sista som får veta om det tycker jag är lite fel.

I kväll har det varit fredagsmys som vanligt kryddat med lite städning och Idol. Tror jag sagt det tidigare men jag vet vem som kommer vinna hela skiten. Erik kommer vinna eftersom han är den bästa sångaren och för att han är kille. Mariette är annars den som jag personligen tycker är den bästa artisten men eftersom killar är sämre på att slänga i väg sina sms så kommer hon inte gå hela vägen. I kväll hoppas jag att den ruttna Eddie äntligen åker ur. Tycker han varit helt kass länge nu och sjunger falskare och falskare för varje gång så nu får det vara nog.

I morgon kommer familjen hit efter mitt jobb så nu ska vi förbereda det sista, njuta av Eddies uttåg och säkert glo på ännu en rulle. Sov gott!

Underbart med barn

Kategori: Allmänt

VARFÖR? Varför har ingen berättat för mig att barn är i trotsåldern från 1,5 år tills dom fyller 18?? Som jag berättat tidigare så har jag två underbara döttrar som i dag är 2,9 och 5,7 år. Den äldsta, Tuva är i en riktigt grym trots period och taggar till på i princip allt som kommer ur min mun. Tänkte bjuda på ett litet smakprov från dagen i dag.
Jag   - Tuva kan du plocka upp din bok som ligger på golvet här?
Tuva - Gör det själv!
Jag   - Men det är ju din bok
Tuva - Men det är ju din bok
Jag   - Skärp dig, plocka upp boken
Tuva - Skärp dig plocka upp boken
Jag   - Ok låt den ligga så får du se vad som händer med den
Tuva - Vadå, tänker du slänga den eller?
Jag   - Det får du väl se
Tuva - Ja men gör det då, dummer
Sen tar hon boken och slänger den i väggen. Från början blir jag ganska arg men när hon slänger ur sig sina kommentarer slutar det med att jag bara måste vända mig bort för att hon inte ska se att jag börjar skratta. Det här är en mild del i våra fighter och fortfarande så är det på en nivå som jag bara kan skratta åt men hur blir det om några år?
Lill tjejen ser ju upp till sin stora syster och är inte sen med att haka på och lipa har blivit hennes stora grej:-) Det mest komiska i våra fighter är att jag känner igen mig själv i nästa allt hon vräker ur sig, samma saker som jag skrek till min mamma och pappa när jag var liten kommer nu ur mina döttrars munnar. Ja ja har för mig att det vände när man var runt 18 så det är ju inte mer än 12-13 års fight kvar. Som en vis man sa en gång: Dom är bra söta när dom sover:-)

Och visst är det sant!

Annars var det tillbaka till hetluften på jobbet i dag igen och det var full fart direkt. Hade en hög lappar med kundbeställningar, frågor och telefonnummer till kunder som skulle ringas upp. Tror jag lyckades beta av det mesta men har en del kvar som hänger efter tills i morgon. I morgon ska jag vara på jobbet redan kl 8 för att vara med i en utbildning gällande windows phone 6.5 .Kanske inte säger er så jätte mycket men för mina företagskunder är det en ganska viktig bit i dessa nya telefoner som det kan vara bra att jag kan allt om.  Har faktiskt släppts en hel del nya lurar som jag tycker är riktigt intressanta bla sonys nya lur Satio, en 12,1 megapixels kamera har dom tryckt in tillsammans med massa annat lull. Har sålt den till några polare som är riktigt nöjda.

Snackade med min kompis Noddan i dag som ringde för att höra om jag skulle delta i helgens pokerturnering. Tyvärr är helgen fullbokad så jag missar den men som vanligt blev det lite fotbolls snack med Noddan och av någon konstig anledning så håller han på ett av Stockholms sämsta lag, djurgården...hahaha
Självklart passade jag på att höra om han varit på plats och klubbat ner Assyriskaspelarna och i sin iver svarade han ja men rättade sig snabbt och sa att han varit med och stormat plan men det övriga tyckte han va skit. Det var inte heller förräns han kom hem och såg på tv han förstod att vissa apor gjort bort sig. Fick även förklarat för mig att det var folk från de tunga DFG som sänkt bortaspelarna vilket gör att ingen kommer någonsin våga öppna käften med namn på dessa killar. Blir väl en bot på några kronor så är saken ur världen.

Har precis kikat på kvällens lyxfällan som var riktigt intressant. Handlade i dag om ett par där killen var riktigt torsk på att lira poker på nätet. Han hade lirat bort runt 470 000 på två år vilket blev ungefär 19000 i månaden. Har alltid funderat på hur en del av mina polare kan plussa så sjuka summor månad efter månad men efter det här programet så förstår jag hur det går till.

Nu ska jag ta mig lite kvällskäk och sen försöka lägga mig i tid så jag pallar med utbildningen i morgon.

Peace

Frisk

Kategori: Allmänt

I dag har det varit lite mer fart i huset och jag vågar nu säga att vi är friska. Snackade med en polare i dag som berättade att han varit dålig i magen i en vecka men jobbat på som vanligt. När jag frågade om han tänkt på att det kunde smitta såg han ut som ett stort frågetecken... Vet ju själv hur arg jag blir på andra föräldrar på dagis som inte håller sina barn hemma tillräckligt länge vid sjukdom. Man har ju fått höra en del riktigt skrämmande historier och alltid är det för att föräldrarna inte vill missa sin inkomst.

Planen är att vara tillbaka på jobbet i morgon vilket inte borde vara några problem eftersom magen varit stabil hela dagen. Vet att det kommer vara sjukt mycket att göra i morgon eftersom två dagars frånvaro ska tas igen och det kanske man inte tror men det är mera att göra i en affär än vad man tror. Ska ju även jobba lördag den här veckan så tre dagar kvar på arbetsveckan.

På Lördag kommer delar av min familj hit för att fira min och min sambos födelsedagar. Eftersom min familj kanske är en av Sveriges eller rättare sagt världens mest upptagna så tror jag att det blir 5 personer av 14 som kommer. Sägas ska att vi väldigt sällan har tid att åka på familjens olika tillställningar så vi har full förståelse för att min familj inte kan komma. När vi senast skulle åka till Åre hela familjen tillsammans så fick vi boka in det ett år i förväg för att alla skulle kunna hänga med... Men vi har riktigt kul och trevligt när vi väl ses allihopa.

Eftersom jag jobbar på lördag och får besök efter det så missar jag borta matchen med A-laget. Fick därför frågan om jag kunde ställa upp och lira med U-laget borta på söndag mot Rasbo. Har inte givit något svar än eftersom jag inte varit kry senaste dagarna.
Har som sagt hängt en del på nätet de dagar jag varit hemma och min favorit "blogg/dagbok" skrivs av min vän partyjack som skriver om livet som pokerproffs eller vägen dit rättare sagt. Älskar hans sätt att skriva och hans ingående förklaringar till sitt eget och motståndares spel. Att allt han gör om dagarna förklaras med pokerslang är nog det bästa av allt, kolla in den sidan ni som gillar poker.

Barnen ser framemot resan till Norge otroligt mycket nu och jag ska ärligt erkänna att det gör jag med. Ska dels bli kul att träffa alla som är kvar i mitt gamla lag speciellt Morten och Oddis som va mina kjedje polare. Nu styr ju dom laget och vad jag vet så gör dom det väldigt bra. Har väl startat årets säsong lite trögt men att kunskapen finns har dom ju redan bevisat genom att ta laget till deras första elitslutspel förra året. Matchen jag ska se är ju mot min vän Emriks lag. Han gör ju sin första säsong i elitserien där och har poängmässigt börjat ganska bra, 10 poäng på 8 matcher.
Ska även så klart bli kul att träffa barnens moster och onkel.

Nu ska jag börja ladda inför morgondagens arbete genom att ligga några timmar till i soffan innan sängen väntar.

See ya

Sjukstuga

Kategori: Allmänt

Ja ha, att tro att vi skulle vakna upp friska och krya var kanske lite väl mycket önsketänk. Yngsta tjejen visade prov på dålig mage vid säng dags i går och eftersom min sambo redan låg sänkt så bestämde vi att jag skulle vara hemma med barnen så min sambo fick sitta på toa ifred.
Knallade upp med barnen och fixade frulle som vi tröck i oss i vanlig ordning men det skulle jag inte ha gjort. Efter det blev det skytte trafik till toaletten. Är väldigt glad att denna magsjuka inte innehåller spyor(endast för sambon) vilket är det absolut värsta jag vet. Tror att jag såg en liten vändning i sjukstugan här mot kvällningen när vi fick en leverans Proviva blåbärsdryck. Efter den måltiden har vi klarat oss från toa besök allihopa tror jag och hoppas vi får vara helt friska i morgon. Vad jag hört så ska man ha en dag som man är helt frisk innan man beger sig tillbaka till jobbet.

Min dag har alltså varit väldigt lugn så jag har inte speciellt mycket att berätta. Har surfat runt lite på mina vänners bloggar och olika sidor, rekomenderar er att kika in via mina länkar där jag lagt till några nya bloggar.

Missade träningen i kväll och har kommit på att det inte blir innebandy för mig på flera veckor. På torsdag var träningen inställd och nästa vecka drar vi ju till Norge så det kommer dröja ett par veckor... kanske skulle meddela tränaren snart:-)
Ser verkligen fram emot resan till Norge och hoppas att vi alla är friska tills dess.
Blir hemma i morgon med så vi får se hur matigt morgondagens inlägg blir.

Nu kryper jag ner i soffan igen och känner hur frisk jag blir för varje minut som går.
Bjuder på dagis bilden på mina söta barn:


Peace

Sport sport och lite sport

Kategori: Allmänt

I kväll har det varit alla sportälskares stora tv kväll. Började tidigt när barnen kollade in lilla sportspegeln som jag själv följde upp med fotbollsgalan. Inser när jag sitter framför tvn hur ruttna spelare vi måste ha i sverige när spelare som Kim Källström (Lyon) får priset som årets mittfältare. Kan inte på rak arm säga vem jag själv hade givit priset till men snälla....Kongo Kim....?
Att Olof Mellberg (Olympiakos) blev årets back är det priset som gör mig mest upprörd. Kan tyckas att jag är en aning partisk men Jos Hooiveld (AIK) tycker jag var den som var mest värd priset. Ser man på landslagsinsattser så går ju Daniel Majstorovic (AEK Aten) helt klart före Mellberg.
Det var ändå flera pristagare som jag med glada miner applåderar:
Årets tränare:                                   Mikael Stahre, AIK
Årets anfallare:                                 Zlatan Ibrahimovic
Årets allsvenska spelare (dam):         Caroline Seger
Diamantbollen:                                 Caroline Seger
Guldbollen:                                       Zlatan

Resten tyckte jag altså var helt fel, kanske att jag kan gå med på att Bajenkillens mål va det snyggaste men även tjejen som var nominerad hängde ju ett skott som var värt titeln.
Örlund-åretsmålis och självklart skulle Ivan tagit priset som årets anfallare om inte Zlatan varit nominerad. Kvällens bästa tal kom från Zlatan och Mutumba som båda två är riktigt sköna och osvenska killar och med det menar jag att dom vågar säga vad dom tycker och dom vågar visa att man kan ha självförtroende och vara kaxig, me like.

Efter galan var det dags för sporten och det var väl ungefär då som min magsjuke sambo ledsna eller hur skulle du tolka komentaren - känns som att jag hört den här seger intervjun förr..... Men eftersom hon igentligen skulle ha varit på jobbet och tidigt sagt att hon behöver ta det lugnt och vila och ville att jag skulle se de som att hon inte var hemma var svaret ganska enkelt...-Va du är ju inte hemma så i kväll blir det sport hela KVÄLLEN:-)

Avslutade med serien I Zlatans fotspår som jag följt sedan starten mest för att allt på tv på måndagar suger, nu är jag ju inne i serien och måste se den klart.

Dagens stora rubrik är ju ”Zlatan nobbar spel i landslaget”  hur jag ställer mig till uttalandet vet jag inte riktigt men självklart hoppas jag på att en av världensbästa fotbollsspelare kommer att ställa upp för sitt land men samtidigt har han ju inte levererat i landslaget så det kanske är dags att ge de nya spelarna speltid.

Den andra stora rubriken är ju att aporna från djurgården åter igen har gjort bort sig. Att storma planen för att i glädje hylla och fira sina spelare är absolut inte rätt men en sak jag förstår att man gör av ren glädje efter en match som aporna faktiskt gör. Men att rusa ut för att misshandla och slå spelare i det motsatta laget som redan har fått piss på sig i stället för att fira är något jag faktiskt inte förstår mig på. Har många kompisar som av någon konstig anledning håller på djurgården:-) och är trogna supporters, åker på hemma och borta matcher och stöttar sitt lag och jag är helt övertygad om att det här är inget dom sysslar med. Så som vanligt är det väl en lite klick idioter som sabbar för hela klubben. Tragiskt, tråkigt och pinsamt är vad jag tycker att det är och det gör mig bara ännu mer säker på att det kommer dröja många år innan jag tar med mina döttrar på en fotbollsfest.

Här hemma har som sagt min sambo blivit magsjuk på jobbet i dag. För min del så har magen bubblat sen i lördags natt men jag tror att jag klarat mig.... iaf fram tills nu. Får se hur jag mår när jag vaknar i morgon och framför allt hoppas jag att barnen klarar sig i från magsjuka som jag personligen tycker är det värsta som finns. Flera på jobbet som ligger hemma i vad alla tror är svininfluensan för hostar man och har feber tror ju alla att det är svinsjukan. Hoppas verkligen att det är en vanlig förkylning och att dom kryar på sig snart.

Nu ska jag bädda ner mig och vakna frisk och kry i morgon. Sov gott!
 

Vi vann dubbeln och Djurgården blir kvar

Kategori: Allmänt

Ser precis djurgårds fansen storma planen efter att ha gjort sin plikt att besegra asyriska md 3-0. Vist det satt långt inne men i förlängningen höll sig veteranen Jonsson framme och skarvade in segermålet. Som ni förstår så hatar jag djurgården men jag hatar dom inte mer än jag älskar fotbollen. För fotbollen, allsvenskan, ekonomin och AIK är det absolut bäst att ha ett djurgården kvar i allsvenskan.

I går visade AIK åter igen att vi är bäst i Sverige. Genom att vinna svenskacupen med 2-0 mot sillstryparna har vi överbevisat alla tvivlare i svensk fotboll. Efter 11 år utan några titlar har så kung stahre i sin debutsesong i allsvenskan tagit hem både SM guldet och Cupguldet, årets tränare?
Ska bli intressant att se hur uppbygnaden inför kommande sesong i AIK kommer gå för ryktena om olika spelare är ju redan igång så jag följer det med spänning.

I går hade vi även match med innebandy laget. Efter torsdagens möte med Sirius var vi alla taggade och säkra på vinnst om vi spelade precis lika bra även denna match. Blev lite orolig under uppvärmningen då jag tyckte mig se en enorm skillnad på kvalliten och taggningen hos mina lagkamrater. Eftersom flera spelare var skadade/sjuka hade vi brist på backar för dagen. Så den mest ruttinerade i laget fick ta på sig ansvaret att kliva ner på backen vilket var Bulan.
Vi startar matchen på bästa möjliga sätt och redan efter 23 sekunder hänger jag mitt första mål för dagen. Riktigt fint spelmål där jag i princip har öppet mål vid mitt avslut. Vi spelar stabilt och vinner den första perioden med 3-0

Andra perioden består mest av utvisningar för våran del och mycket handlar om att försvara ledningen. Vi reder ut det mesta och vinner till slut perioden med 2-1. Tredje perioden börjar vi riktigt uselt och tappar även målmässigt till 6-5. Vet igentligen inte vad som gör att vi tappar allt vad spel heter men tror det berode på att vi var så rädda att tappa 3 poäng ännu en match att vi helt slutade tänka. Som tur är har vi Sebastian Backman som åter igen gör en kanon match.  När dom gjort sitt 6-5 mål tar vi en timeout och sen kliver Backman in och avgör matchen. Hans 7-5 mål som han gör helt på egen hand bara en minut efter deras mål gör att luften går ur dom och vi drar i från till hela 11-5. Om man ser över hela matchen gör vi det bra men tar på oss alldeles för många utvisningar och bränner för många straffar:-) Både jag och Bulan bränner en varsin straff men tror att vi är förlåtna eftersom jag gjorde 3+2 och Bulan 2+1.
Bäst i vårat lag var som sagt Backman men jag hyllar i dag även:
JV som åter spelar bra hela matchen igenom
Burman som inte klagar när Backman snor hans poäng, gör även en bra match
Bochen för stabilt spel på backen

I går eftermiddag kom familjen Edvardsson hit och vi hade en riktigt trevlig kväll med god mat och dryck. Barnen lekte bra men hade riktigt svårt att somna. Stor tjejerna skulle sova i Tuvas nya säng och det var tydligen riktigt kul för jag tror det tog 2 timmar innan båda sov.
I Kväll har vi varit och käkat Farsdagsmiddag nere hos svärföräldrarna, god mat och tårta samt trisslotts skrapning stod på menyn, Mätt och belåten ska jag nu börja förbereda mig inför ännu en arbetsvecka. Ska bli riktigt skönt att knalla in på jobbet i morgon som dubbelsegrare över IFK Fisk, chefen ska få höra det och att mitt Engelska lag Chelsea även vann över Man U som han håller på. Som jag brukar säga:
Det går bra nu!!!!

Vi vinner Cupen och Djurgårn åker ur!!

Kategori: Allmänt

I kväll har jag blivit firad av tjejens familj så nu har man tryckt i sig ännu mera fikabröd. Tror det är helt rätt uppladdning inför morgondagens match. Fick massa pengar i present så nu blir det ny vinterjacka, jihaaa
Efter firandet slog vi oss ner i soffan för att kolla in Idol vilket har blivit Fredagsmysets efterfest. Som musikaliskt geni kan jag redan nu avslöja att det blir Erik som tar hem hela skiten. Grabben är ju sjukt bra på allt som har med musik och underhållning att göra.

På jobbet har det vara riktigt mycket att göra även i dag och jag tror at jag stressat ( vet att det låter konstigt att jag skulle ha stressat) lite för mycket i dag. Har fått mina obligatoriska utslag i fejan som endast kommer när jag stressar och blir varm. Gillar ju när det är mycket att göra så det är fruktansvärt irriterande när utslagen dyker upp. Kan väl kanske vara ett resultat av gårdagens totalt uttröttande match också.?

Blev uppvaktad i morse av min familj med frukost på sängen och massa presenter som barnen gjort själva. Fick även en timmes fotvård och lite trisslotter som jag ska skrapa när jag går och lägger mig. Tuva var så trissad i natt så vid klockan 00:30 när jag skulle gå och lägga mig kom hon upp från sin säng och frågade mig om jag kunde gå och lägga mig igen för hon skulle överraska mig. Försökte snällt förklara att det var mitt i natten och att jag inte gått och lagt mig än men hon ville inte köpa det. Hon var helt säker på att det var morgon och att hon missat att ge mig frulle på sängen. Tjejen lyckades övertala henne till sist och bäddade ner henne igen.

Morgondagens stora händelser är Cupfinal mellan SVENSKAMÄSTARNA AIK och sillstryparna. Känner mig ganska säker på att vi kommer ta hem dubbeln i år så det ska bara bli roligt att se den matchen.
Vi lirar hemma match kl 12:45 och kommer det hälften så mycket folk som i torsdags så är jag nöjd för att vi tar tre pinnar är jag övertygad om. Snackade lite med Bulan efter senaste matchen och vi är ganska överrens om att det känns som att vi klivit in i en ny period i och med senaste matchen. Spelar vi så som vi gjorde senast så kommer vi slå många lag i våran serie. Hoppas alla gör det lika bra som senast och att jag gör det bättre. Tycker faktist att det bara var jag som inte gjorde mitt yttersta senast och jag lovar att jag ska ta igen det i morgon.

I morgon kväll får vi besök från Heby vilket ska bli mycket trevligt. Gillar att umgås med Danne med familj och barnen är så glada över att få träffa Tyra och Meja igen. Det härliga med Danne är hans sarkastiska och kaxiga stil som han alltid kör med glimten i ögat. Har alltid kul när jag är med honom. Har väl alltid umgåtts med honom men det var väl efter att dom fick barn som vi började hänga lite mer. Ska som sagt bli trevligt att träffas igen.

Nu väntar sängen och min skönhetssömn, har ju blivit äldre nu så måste sköta den lite bättre så jag inte åldras för fort.

God natt!!!

Händelse rik dag

Kategori: Allmänt

Jihaa i dag fyller jag år och det har varit en riktigt händelserik och ganska stressig dag. Om jag tar dagen från början så vaknade jag 01.09 av att min äldsta dotter kommer in till mig och lägger sig rakt över sängen. Jag frågar om hon inte kan lägga sig bredvid mig i stället men får till svar att det orkar hon inte. Så upp och hoppa och bära henne runt sängen för att bädda ner henne bredvid mig. Ahhh somnar om men vaknar 02.10 av att min yngsta dotter ropar på mig. När jag mer eller mindre i sömnen knallar in till henne så säger hon att hon kissat i sängen...... Bort med alla sängkläder och bädda om, tvätta av dottern och sen tillbaka till min säng. Sen ligger jag och stirrar i taket och känner mig jätte pigg. Eftersom äldsta dottern sover i min säng är det ju inte läge att dra i gång en rulle och klockan är ju trots allt närmare 03:00. Somnar till sist och vaknar av väckar klockan som var ställd på 07:00 och jag känner mig allt annat än pigg. Vi får i alla fall en trevlig morgon och tjejerna sköter sig exemplariskt.

På jobbet får jag många gratulationer och till och med en liten sång på morgonkvisten. Dagen flyter på bra och jag har fullt upp hela dagen. Facebook har även spridit ut att jag blivit äldre så flera kunder grattulerar mig vilket alltid är trevligt.

Sticker lite tidigare från jobbet för att kolla in ädsta dottern som har avslutning på simskolan. Dom visar upp hela registret med klädsim och allt och jag blev riktigt imponerad av vad jag fick se. Tjejen har ju verkligen lärt sig att simma och klarade mycket längre sträcka än jag kunnat ana. Riktigt kul att se.

Direkt efter simskolan var det samling inför DM matchen mot superliga laget Sirius. Mina förhoppningar innan matchen var ganska små men när jag mötte upp laget förändrades mina tankegångar en aning. Alla va taggade och riktigt sugna på den här matchen så även jag taggade till och såg helt plötsligt fram emot det hela.
Orkar inte dra hela bilden av matchen men ska dra det lite kort.
Vi lyckas helt med våran taktik i första perioden och tar även ledningen med 1-0 men tyvärr döms målet bort av någon konstig anledning. Vi står upp bra och första perioden slutar 0-3 och jag är riktigt nöjd.
Andra perioden ska visa sig bli våran bästa. Fortfarande mest försvarsspel men vi följer planen som vi kommit överrens om och har många riktigt bra chanser. Perioden slutar i alla fall 1-1 och allt ser ut att gå som vi vill.
Tredje perioden ser även den bra ut och vi knappar in till 3-5. Men 12.28 in i perioden spårar 3 personer ur och förstör hela matchen. Det börjar med att en av våra killar åker på en sjukt ful tackling som felande person nr 1 och 2 (domarna) släpper och låter spelet gå vidare. Vilket slutar med att en kille från sirius gör en ful grej till och då blåser domaren. Flera spelare börjar veva omkring sig både vi och sirius spelare. Helt plötsligt åker en av deras killar i backen och det är tydligen våran reservmålis som rusat in och golvat killen. Det hela slutar med att de annars så kaxiga domarna fegar ur( vilket dom enligt mig gjorde hela matchen) och plockar Sirius spelaren som gjorde den första tacklingen på en 5:a och våran extra målis på en 5:a. Resten fega dom ur på och kvittade av någon konstig anledning. Jag och deras kapten snackade om det hela och var helt överäns om att hade dom dömt som dom ska hade dom blåst direkt vid första tacklingen och tagit ut deras kille på en 2:a. I stället blev det spel 4-4 vilket gynnade Sirius som drog i från till 4-10....bra domarn! åran kille som åkte på tacklingen blir borta i två veckor med en blödning i ryggen och ett sprucket revben. Våran andra målis blir avstängd välldigt länge och personligen tippar jag att han blir borta sesongen ut. Tråkigt att det skulle rinna i väg i slutet men sett över hela matchen gör vi en sjukt bra insats.
Beröm till hela laget men några ska få lite extra:
Micke i målet gör en sjukt bra insats och blev även helt riktigt bästa spelare i vårat lag.
JV som i mina ögon förförsta gången i år spelar riktigt bra HELA matchen, kul att se
Alex T gör ett riktigt bra inhopp och visar fram hela sitt register med tunnlar, finter och tacklingar, mycket fint.

Har lite bilder från dagens olika händelser som kommer upp innom kort. Nu ska jag kolla in Zingos blogg som jag fick uppgifter om i dag, min vän i vårat grannland.
Till sist vill jag tacka för alla gratulationer jag fått i dag via sms, facebook och muntligt, riktigt kul att så många kommer ihåg min dag.

Sov gott

Åhhhh va skönt att guldet är hemma

Kategori: Allmänt

Är hemma igen efter kvällens innebandy träning. Slog en signal till svärmor och frågade om hon inte ville utnyttja alla mina tv-kanaler i kväll medans jag tränade? Hon förstod vad jag var ute efter och var som vanligt snäll och satt här hemma medans barnen sov så jag kunde träna. Träningen var väl ingen höjdare, ruttet tempo och allmänt tråkigt. Mycket för att vi bara hade en målis plus att många var sjuka.
Under matchspelet gick vi på halvfart och motståndarna gick inte alls. Tror matchen slutade 16-3 till oss vilket säger det mesta.
På torsdag spelar vi DM-match mot superliga laget Sirius. Vet inte om jag vill släppa några tankar om den matchen över huvudtaget. Kan ju bara sluta på ett sätt så jag vet inte riktigt hur vi ska klara av att motivera oss inför det mötet. Lite kul kanske att få möta ett så bra lag, men kanske inte lika roligt att spela i ett så pass mycket sämre lag. Henke W har i alla fall lovat mig en hundring om jag hänger en kasse så lite taggad borde jag vara. Att hallen kommer bli fullsatt är jag oxå ganska övertygad om så vi får göra vårat bästa för att bjuda upp till dans:-)

På jobbet sliter jag häcken av mig varje dag nu mera, tycker jag i alla fall. Flera borta i sjukdom och VAB vilket gör att det blir svårt för oss andra att hinna med. Samtidigt är det ju kul när det händer lite i butiken så det är väl bara att bita ihop och köra.

Fick ett samtal från min vän Daniel i dag som gärna ville komma på besök i helgen med sin familj. Riktigt kul när vänner hör av sig och vill komma utan att man själv bjuder/tjatar på dom fr att det ska bli av.
Kom precis på hur ruttet minne jag har. En annan kompis som är hemma och är pappa ledig hörde av sig för att boka in en träff. Jag skulle kolla upp en dag typ när dagis e stängt och jag är hemma med barnen eftersom det skulle passa bra..... Har inte hitta någon sådan dag och helt glömt bort att meddela honom det.... bra jobbat Mr T.

I morgon är det fotografering på dagis så jag måste upp extra tidigt för att göra barnen riktigt fina. Det ska var kjol på den ena klänning på den andra, toffsar i håret, halsband och andra saker man inte får glömma. Lika bra att somna in nu så man är pigg och vaken i morgon och inte missar något.
Fatta att VI har vunnit SM-GULD och på lördag tar vi hem cupen och firar dubbeln, ja det här året är ett guld år som aldrig ska glömmas!!! Kollade in på tvn allt firande och mottagande av våra guldhjältar. Det enda dåliga med de hela var att dom var i stockholm/Råsunda och jag var i Östhammar/Söderön.......

Sov gott
sm guld sm guld sm guld
sm guld sm guld sm guld

SM-GULD

Kategori: Allmänt

Som ni har märkt har det inte blivit så mycket skrivande för mig senaste dagarna och det finns ganska enkla förklaringar till det. I Lördags tog jag och Jögge med oss barnen på teater i Östhammar. Barnen tyckte den var jätte bra medans jag och Jögge konstaterade att det var det sämsta vi någonsin sett. Efter det åkte familjen Molén/Karlsson hem och vi åkte hem för att förbereda middagen som bestod av blåa våfflor och grön grädde. Tjejerna hade klätt ut sig igen  men nu var det ombytta roller så Tuva var en prinsessa och Nora en häxa.

Själv tillbringade jag kvällen med att vara nervös inför söndagens stora final. Läste allt om matchen som jag kunde hitta på nätet och kryddade med lite sköna klipp på youtube. Känslan inför den stora matchen var bra och att alla spelare var friska gav ju kung Stahre ett smörgåsbord av spelare att välja mellan.

Söndagen började med däck byte på båda våra bilar eller ska jag vara helt ärlig så körde jag ner bilarna till svärfar som bytte till vinterdäck medans jag stod bredvid med händerna i fickan och tittade på. När sista bilen precis var klar fick jag sms från AIK Henke att han fixat skjuts till Östhammar där vi skulle se matchen. Vi hoppade av hos Mogge för att inta några kalla innan vi promenerade till Bowlinghallen. Nacho tallrik + en corona för 100:- var taget innan jag slog mig ner vid Mats och Klinga. Räknade lite snabbt och tror det var ca 45-50 stycken på plats. Matchen började riktigt tungt och lagets sämsta spelare var Mutumba, alla skrek ut sin besvikelse över grabben och jag ska ärligt erkänna att jag var en av alla som ville se honom utbytt. Efter första halvlek var stämningen väldigt låg och det krävdes en rejäl uppryckning om vi skulle nå målet.
I match minut 55 kom då det första jublet. Martin Mutumba som varit så sjukt dålig i första halvlek kommr ut som en ny spelare. Helt plötsligt stämmer allt för killen och det är även han som serverar Flavio till 1-1 målet. Tiden rullar på och i den 85:e minuten är glädjen total. Mr AIK Daniel Tjernström dundrar in 1-2 och jag skriker och hoppar som en galning för nu var GULDET klart. Att just Tjerna får avgöra gör min glädje total. Resten av matchen står vi upp och sjunger, skriker,klappar och beter oss som kompletta galningar.

Eftersom jag inte var på plats har jag snott lite bilder och filmer runt om på nätet. Ett måste är att kolla in intervjun med Mutumba.
För er som orkar så är det ett underbart klipp

Martin
GULD tränare
Mutumbas tatuering gjordes 2 dagar innan match!!!

Glädje!!!!!
De gör vi alla
Nattens firande på kungsgatan
Mats & Klinga
Bertilsson

Så att vi firade förstår ni säkert och tillställningen var riktigt bra ordnad så Tack Mats för det.
Efter firandet drog jag hem medans andra drog vidare på efterfest och vissa till Stockholm för att ta emot hjältarna. Tjejen hade dukat upp för plastparty så jag tog med barnen upp för att se film i sovrummet. Själv somnade jag in ganska snabbt och vaknade när tjejen kom upp och väckte mig och sa att barnen hade knallat ner till partyt..... ja drickat och sjungandet tog på min gammla kropp.

Gick ganska bra att jobba i dag trots firandet i går. Fullt ös hela dagen med massor av folk så dagen har gått ganska fort. Nu är det bara att njuta av alla GULD bilder och filmer på nätet innan jag kryper ner i sängen. Vet att alla som jag hör sången i huvudet:
Drömmar av guld A
Drömmar av guld I
Drömmar av guld K
Ja det är drömmen om AIK!!!!