mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Om jag vann 200 miljoner

Kategori: Allmänt

Jaha jo då så att...... då var man tillbaka på jobbet i Norrtälje men den stora skillnaden från i går är att jag i dag sitter här helt själv från 10:00-17:00. Mina kollegor är sjuka eller på kundbesök medans jag är här i butiken. Så nu kom jag överens med mig själv att det är dags för lunch.

När man jobbar själv som jag gör i dag hinner man fundera över ganska mycket saker och en stor fråga som rullar i mitt huvud just nu är det här med arbete. Hur ska man egentligen känna sig gällande sitt arbete, ska man vara på en arbetsplats där man trivs med arbetsuppgifterna eller där man tjänar bäst eller där kollegorna är bäst eller där du känner dig behövd eller där du jobbar skiten ur dig eller där du knappt lyfter ett finger på åtta timmar eller ja vad? Hm ja en del av det här kan man ju garantera få på ett och samma arbete men vad är det som är det viktigaste?

Jag kan vara ganska säker på hur jag vill ha det i mitt arbetsliv vissa dagar för att dagen efter känna att jag är helt ute och cyklar. Men att känna att jag hela tiden utvecklas tror jag är det viktigaste för mig så då blir det egentligen ganska enkelt.... känner jag att jag utvecklas ska jag stanna på det arbetet men vad gör jag annars?

Önskar ibland att jag bara kunde vakna upp med en helt lysande idé som gav mig jobb och massor av pengar men jag väntar fortfarande på det. Önskar ibland att jag kunde vara som min kompis Sebbe, han har ungefär 20 olika idéer i veckan på affärer att starta. Då kan det vara allt ifrån att sälja sin kropp till att starta en butik eller andra firmor men det jag menar är att bara ideerna finns så kommer man till slut säkert på något som funkar.


Jag brukar ofta fråga kompisar vad dom skulle göra om dom vann typ 200 miljoner och det flesta säger att dom skulle starta något eget. En del säger att dom skulle jobba vidare men kanske lite mindre timmar i veckan....
Jag fattar ärligt talat inte hur man kan vilja fortsätta jobba överhuvudtaget, spelar ingen roll om jag så hade världens bästa jobb.
Personligen skulle jag sluta arbeta samma sekund som jag fått veta att jag vunnit pengarna sen skulle jag bara njuta av livets goda. Hur kan man säga att det skulle bli långtråkigt eller att man skulle bli rastlös? Jag är helt hundra på att jag skulle få varje dag att gå och jag skulle njuta av det varje sekund.
Nu skulle jag tex tagit med familjen till USA bara för att hälsa på min vännina och hennes familj när dom har det jobbigt på sjukhuset. Skulle kunna dra dit några dagar ta in på hotell och hjälpa till med det som skulle underlätta dagarnas gång för dom, tex städa deras hus, handla mat eller vad som helst.
Nja nu vet jag vad du tänker, hur ska det sluta för mina barn om dom bara skulle dra från plugget lite nu och då.... HALLÅ jag har 200 miljoner så jag köper en lärare, det där lät konstigt, jag menar att jag betalar en lärare som reser med oss sen åker vi vart vi vill och nej jag skulle ALDRIG ledsna på det.
Ok jag kan erkänna att jag skulle investera pengar i olika saker som jag noga skulle följa upp men det räknar jag inte som arbete, jag kanske skulle öppna en butik men jag skulle aldrig stå där själv eller sköta papperna själv nej jag kan ärligt säga att om jag vann så mycket pengar skulle jag aldrig mer jobba:-)

Så nu vet ni vad jag tänker på om dagarna. I kväll ska jag försöka ta mig iväg på träning igen. Hoppas så klart på att frågan ska komma från någon i ledningen... så att man snart får spela match igen.

Helgen har mycket roligt att bjuda på men det berättar jag om i morgon för nu har jag sagt åt mig själv att lunchen snart får vara slut!!

Lunch

Kategori: Allmänt

Sitter på jobbet i Norrtälje igen och som vanligt under lunchen sitter jag helt själv och äter min låda. Grabbarna jag jobbar ihop med här bor i staden så dom glider hem och käkar och lämnar mig här.

Ja det som hänt sen jag skrev senast är ju att det varit val i vårat underbara land och ja vad ska man säga..... Personligen tycker jag det bara är pinsamt att vi röstat in ett parti som SD. Att det finns många smy rasister i vårat land kom iaf inte som någon större överraskning för mig men att det var så pass många som sympatiserar med ett parti som SD det kom som en överraskning. Många säger nu att SD inte alls är rasister men vad står dom för då? Ja kanske den här killen kan förklara saken lite bättre:Ahhh ok då förstår jag vad ni vill med eran politik..eller?

Orkar inte lägga mer energi på dessa människor och parti, Sverige har gjort bort sig helt enkelt men jag undrar fortfarande vilka människor röstade på SD?

Det andra som hänt i veckan är väl att jag äntligen har varit iväg och tränat innebandy med en annan klubb, tycker det gick helt ok för att vara första gången.Tydligen gjorde jag inte bort mig helt eftersom tränaren kom fram efter träningen och sa att det var ok att fortsätta träna med grabbarna.

Det roliga som hänt är att jag slog en signal till min vännina i USA som jag har berättat har en dotter som just nu behandlas för leukemi. Jag är riktigt glad att jag ringde för hon var så oerhört hoppfull, glad och tacksam för allt så hon gjorde mig glad och lugn bara av att prata med henne. Behandlingen är påbörjad och allt går bra i dags läget.

Lunchen tog slut snabbare än vanligt i dag så jag får tyvärr säga hej då nu.

 Jag och Lexi, min vänninas underbara dotter

Två sköna segrar på samma dag!!

Kategori: Allmänt

Sitter framför dumburken och kollar på Zlatan som ser ut att gå mot ännu ett fiasko i ligan. Dom har i pch för sig fortfarande en halvtimme på sig att avgöra hemma matchen mot Catania. Men dagen har bjudit mig på två stora segrar som jag gläds oerhört mycket över.

Den första segern var det mina hjältar AIK som plockade hem i dagens viktiga borta match mot BK Arslet. Hela matchen var en ända lång pina med stresat spel från mina hjältar vilket jag väljer att skylla på alla nya spelare i start elvan. Med våran bästa spelare avstängd (Bangura) och Nisse så var oron bland fansen stor inför dagens match och inte blev det bättre när vi blev tvingade att slänga in andramålisen på grund av sjukdom. Men det skulle visa sig att Kyriakos Stamatopoulos som andramålvakten heter blev en av de stora matchvinnarna tillsammans med Viktor Lundberg. Oerhört skönt med tre poäng och lite lite andrum i klubben men det är en lång väg kvar för att klara av att behålla hedern för mina kämpar.

Den andra segern togs i dag av min arbetskollega Molle Levín som i kväll kan titulera sig som BÄST I SVERIGE!!!! Han och hans båt kollega Stellan vann i kväll SM-serien i thundercat. Ett stort grattis säger jag till dom och hoppas dom firar natten lång!!!

Annars har veckoslutet varit oerhört lugnt, jag har legat hemma och har varit sjuk och tyckt synd om mig själv. Känns som att halva sverige går runt med förkylningar i kroppen just nu så man ska väl inte klaga.

Stor tjejen avslutade sin simskola i fredags och kom hem med en hel burk med simmärken. Tydligen har min sexåring redan klarat märken som man ska ta när man går i årskurs fyra. Eftersom jag själv är totalt rutten på att simma så kan jag inte ta åt mig äran för dom generna. Självklart är vi alla jätte glada och stollta över våran underbara tjej.

Eftersom jag varit sjuk så har jag inte kunnat tränat i veckan men jag hoppas komma i väg i kommande vecka så att jag inte soffar till mig totalt.
Bara tre och en halv vecka kvar nu tills flyget mot Barcelona med mig i lyfter. Ska bli riktigt kul att hänga med grabbarna som jag träffar allt för sällan. Har även bokat flyg till Norge i november då familjens senaste tillskott Max ska döpas. Ska väl även försöka trycka in ett besök i Addes nya cribb när vi är i landet.

I morgon är det två viktiga saker på schemat, först ska stor tjejen göra debut på en innebandyplan, nej det är absolut inte på grund av mina påtryckningar. Har faktiskt aldrig sagt till henne vad jag tycker hon borde prova på för idrotter så det kom som en överraskning även för mig. Första träningen för henne är alltså i morgon och vad jag vet så är det hon och en tjej till och resten killar, mina förhoppningar är att hon kommer bli tuffare nu om hon spelar med killar men vi får se hur hon tycker att det är.

Det andra som måste göras är att gå och rösta, tycker hela soppan smakar skit och att jag inte får något större begrepp om vart det olika partierna står. Att sitta och kolla på tv när dom står och kastar skit på varandra orkar jag bara inte så vi får se hur jag lägger min röst i morgon.

Oj höll på att glömma, Stort grattis till Tobbe the man som fyller år i dag, hoppas din dag varit bra och att ni tar tre poäng i morgon!!

Nu tillbaka till soffan!!

Hej då

Kategori: Allmänt

Sitter återigen på jobbet i Norrtälje och trycker i mig dagens lunch. Tränade troligen min sista träning i går med IBK Östhammar. Har kommit fram till att spelarmaterialet blir för tunt för division fyra efter alla spelar förluster inför säsongen. Om jag räknat rätt så har hela 7 ordinarie a-lagsspelare lämnat klubben vilket får mig att tro att laget kommer få ganska mycket stryk.
Det som är possitivt är att det kommer upp välldigt många yngre spelare som kommer bära laget... om några år men i år kommer det bli mer än tufft. Personligen känner jag att jag inte tycker att det är värt att sitta och åka på borta matcher klockan 20:00 en lördag kväll i Uppsala för att möta ett lag som vi vet att vi kommer få stryk av. Kanske ni tycker att min inställning är helt fel nu men tro mig jag vet vad jag pratar om.
Sen tycker jag att man i min ålder borde få kämpa skiten ur sig på träningarna för att känna att man hänger med skapligt och som laget ser ut nu så behöver ingen kämpa sig till en plats.
Det tråkiga med att lämna klubben är att dom äntligen hittat en tränare utifrån som orkar ta tag i laget, vist jag delar kanske inte synen han har på hur innebandy ska spelas men jag tror han kan lyckas föra in mycket annat bra i klubben som tex disciplin och taktik tänk överlag. Självklart önskar jag laget lycka till med ALLT och jag kommer hänga på läktaren och skrika precis som jag alltid gjort på planen:-)

Bjuder på en bild från förra säsongen, tyvärr är ingen av oss kvar i klubben men en bra bild är det....

 Splittrad trio....

Annars har det väl inte hänt så super mycket senaste dagarna, jag har av någon konstig annledning börjat söka och lyssnat på olika fotbollsklubbars officiella låtar och kommit fram till att AIK faktiskt har den absolut skönaste låten men jag har även hittat några andra sköna sånger. Som det ser ut i dags läget så kan jag erkänna att både pundar Bayern och sillarna har helt ok låtar men jag letar vidare innan jag kommer med min topp tre lista.

Nu ska jag jobba vidare men höres snart igen.
Peace

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Så då var jag tillbaka på jobbet och butiken i Norrtälje, måndag igen och en hel oskriven vecka ligger framför mina fötter. Eftersom jag inte har en aning om vad den veckan kommer bjuda på så tänkte jag i stället berätta vad som hände förra veckan.

I torsdags jobbade jag på som vanligt och bestämde mig för att glida ner på ännu en träning med IBK Östhammar. Som vanligt var det mycket folk ändå saknade jag ganska många grabbar som jag värkligen vill se i laget om jag ska spela kvar. Att jag tycker det nya spelsystemet är det absolut märkligaste jag har hört talas om får bli en senare fråga och det som är bra är att tränaren lyffter frågan varje träning där alla får säga sin mening. Jag uttrycker så tydligt jag kan att jag inte tror det kommer funka men att jag är villig att försöka få det att fungera.
En annan märklig sak är att tränaren vill att tex backarna ska dra, finta göra bort sin gubbe i uppspelen... hm jag trode det var en sak alla tränare skrek rakt ut för om dom fick se. Jag kan väl tycka att vi som lag är alldeles för osäkra för att börja dribbla i egen försvarzon men vad vet jag.
Senast torsdag tyckte jag chefen Susanne sa att kontrakten skulle vara påskrivna om man skulle vara med och lira och som det ser ut just nu så blir det inget spel för mig där. Ska ringa någ´ra grabbar som jag saknat på träningen och höra hur deras tankar går innan torsdag.

I fredags kväll var vi över till familjen Ericsson/Emriksson på middag och som vanligt var det god mat och dryck i trevliga människors sällskap. Min sambos lilla syster är hemma och hälsar på från grannlandet Norge och ställde villigt upp att köra oss, sånt är alltid trevligt och jag räknar med att stora syster har några körningar tillgodo där:-)
I lördagskväll kollade jag in Zlatans debut i Milan tröjan och den kan man väl summera i ett ord- FIASKO. Stryk mot nykomlingar, orörlig och missad straff, bra där Zlatan.

Söndagen var våran trädgårds dag hemma, hela familjen var ute och jobbade på gården. Poolen plockades ner, gården städades och gräset klipptes. Skönt att få det gjort nu är det bara att invänta det kalla vädret så utemöblerna får sin vinter vila.
Var i väg och lirade lite innebandy i går kväll också med Östhammars korplag. Det mest tragiska med det var att jag tyckte det var roligare än träningarna med IBK. En enkel förklaring kanske var att Tapout var med och vi lirade ihop. Funkade ganska bra måste jag säga, tror vi gjorde mål i alla byten utom tre, ändå fick vi åka hem som förlorare med ett mål upp.

Nej nu är lunchen slut så back to work!!

I morgon...jag lovar

Kategori: Allmänt

Precis kommit hem från ett lite annorlunda tränings pass men tyvärr hinner jag inte skriva något i kväll så jag lovar att under lunchen i morgon kommer det skrivas massor.

Peace

Onsdag = ingen bra dag

Kategori: Allmänt

Ja dagen i dag kan man kalla en riktig skit dag!! Som vanligt när jag vaknade av det hemska ljudet från min telefon så är jag helt slut. Fattar inte vad jag ska göra för att känna mig något annat än död när det är dags att kliva upp. Ligger och drar mig( läs somna om ) så länge att hela morgonen blir total stressig vilket självklart går ut över mina barn som får stressa skiten ur sig eftersom pappa fick besök av den där snooz igen.

Kommer som tur är i tid till skola och dagis och jag själv kan lugnt glida in på jobbet. Då får jag se att den fina 22" skärmen som jag fick på mitt skrivbord i går var utbytt mot en 17" skärm som såg sina bästa dagar strax inna dackefejden ägde rum. Känner hur mitt humör drastiskt svänger om och jag förvandlas till en bitter,arg och sur medarbetare som är redo att lämna in sin avskedsansökan på stört.
Men jag tar en kopp kaffe och börjar väl inse att hela världen kanske intebehöver rasar ihop på grund av en sunkig skärm just i dag.
Jobbar på och allt flyter helt ok tills jag får se att något av mina företag har gjort en jätte retur eller reklamation som drar ner hela min statistik vilket får all den glädje jag jobbat upp att rasa återigen..... Men jag sliter på och lyckas ta mig igenom hela min arbetsdag.

I går kväll drog jag över till en kompis och glodde på när Sverige körde över det lilla landet San marino med 6-0 i EM kvalet. Det som är värt att nämna om matchen var när den gamla aik backen Mellberg fick ett av sina vanliga psykfall och tok kapade en kille  vilket resulterade i ett röttkort, smart...nej men det har han aldrig varit. Som min kollega brukar säga - Ful får man vara men inte dum
Solklart röttkort? döm själva:


Annars så blev jag mest oroad över att jag tyckte mig se att Zlatan fallit tillbaka till den gamla Zlatan som jag inte tycker om att se i landslaget. Klagar på domaren, medspelare och går runt och är allmänt sur men jag kan vara helt fel ute vilket jag hoppas att jag är. Såg att han nu är tillbaka i Milano och tränar i sin nya klubb så jag hoppas att jag får se honom lira på lördag.

Två riktigt sköna klipp med den store Z som jag älskar att kolla på, kolla in dom:Nästa klipp är det bästa, Z vet inte ens hur många barn hans mamma har fött....hahahahaAnnars har det inte hänt så mycket det sista dagarna, stor tjejen går på simskola varje dag i två veckor plus fotbolls träningarna. Blir lika imponerad varje träning över det vuxna som orkar lära barnen att alla inte behöver stå en centimeter i från bollen varje sekund av matchandet. I dag när tränaren blåste av mitt i spelet så räknade han högt och kom fram till att alla tio utespelarna stod innom 50 centimeter i från bollen. Jag bara älskar att stå och kolla på när dom i klunga jagar boll.

Nej nu ska jag ta och bädda ner mig rekord tidigt så kanske jag klarar av att inte falla för den där frestelsen snooz i morgon.

By

Måndag igen

Kategori: Allmänt

Så då var det måndag igen och jag sitter just nu i butiken i Norrtälje och intar dagens lunch.  En heldel saker har hänt sista dagarna så jag ska försöka komma ihåg det viktiga.

Självklart måste jag nämna fredagens landskamp som Sverige fint rullade hem med en 2-0 seger, kul att se det "nya" landslaget med lite yngre förmågor som tar för sig. Zlatan var ju som vanligt den stora stjärnan och han gjorde en mer än godkänd insatts. Att nya förbundskaptenen är ett lyft behöver jag väl knappast nämna men jag tror inte det dröjer länge innan hela svenskafolket kommer älska den mannen. Lite roligare nu att kolla in press träffarna när förbundskaptenen faktiskt vågar bjuda på sig själv och släppa den svenska stelheten.

För egen del har det inte blivit något sportande i helgen, fick i torsdagskväll ett mycket oväntat samtal från fotbollslaget som ville att jag skulle vara med och spela b.lags match i helgen. Märkligt det där, när man inte dyker upp på träningarna på en vecka vill dom att man ska vara med men när du är med och tränar är du som osynlig.... skumt. Men jag tackade självklart nej eftersom jag bestämt mig för att lägga ner av ren princip. Men jag ger fortfarande kompisarna i laget mitt stöd så i går drog jag och barnen tillsammans med Appon ner och kollade in a-lagets hemma match.
Det visade sig bli en spännande match där Höff tillslut tog hem segern med 3-2, en mycket viktig seger som nu tar laget upp två steg i tabellen på något säkrare mark.
Kan ju inte låta bli att hylla och såga efter att jag varit på match så.... mina hyllningar i dag går först till Johan "klose" Jensensom fortsätter att imponera på mig, synd bara att han inte fick hänga dit sitt "fri läge". Men en mycket bra match av honom.

Ove denne mystiske man var som vanligt riktigt bra och sliter över hela banan, varför han klev av (blev avplockad?) i början av andra halvlek vet jag inte men hyllas ska han.

Tobbe L ska hyllas för hans otroliga upp offring som jag undrar om alla uppfattade, han slänger sig och täcker bort ett skott med klacken i slutet av matchen som garanterat hade betyt 3-3 om han inte varit där, så han hyllar jag för det. Sen ska han sågas också.... återigen kliver han av i mitten av första halvlek (på grund av skada tror jag) när han och laget spelar som bäst, sen glider han in i andra igen och är lika bra som innan. Enligt mig måste han bita ihop, skrika ut sin smärta, spotta i näven, gråta som en man, ja vad som krävs för att i sista hand kliva av planen. När Tobbe i går klev av tappade Höff allt spel, ja jag säger inte att det var hans fel och speciellt inte om han var skadad men då började man flytta om i laget och med det tappade dom spelet.... Oj var jag för hård nu?

Sågning nummer två går till den store målgöraren Honkan som i dag sågas för sin oförmåga att göra mål. Jag vet inte vad som hänt men helt plötsligt har han gått från het målgörare till att bli matchens sumpare. Kan vara jag som har för höga förväntningar på han men får man 90 minuter på topp och har dom lägena han hade i går så bör man kunna kräva i alla fall en kasse.

Nu vann dom ju till slut så ett stort grattis till hela laget till en bra match.

Tyvärr så blev stora delar av helgen ett stort mörker innom mig fyllt av chock, sorg men ändå stora förhoppningar. En nära vän fick reda på att deras dotter efter många olika tester har drabbats av leukemi, hur tar man en sån smäll? Självklart börjar man fundera på hur man själv skulle ta i mot ett sånt besked och försöker sätta sig in i deras situation. Man blir bara ledsen och önskar att man kunde göra någonting för att hjälpa till men dom bor långt bort vilket gör det hela ännu värre för hennes släktingar.
Hon skrev till mig i går - det är helt hemskt det som hänt men vi ska ta oss igenom detta det är jag övertygad om, och kan hon som är mitt i det hela vara övertygad så kan även jag.
Tror behandlingarna skulle börja i dag eller i morgon så jag ber till gud att allt ska gå bra för deras underbara lilla tjej.

Nu är käket slut och jag känner mig redo att jobba vidare.
Vi hörs snart igen.