mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Midsommar är över

Kategori: Allmänt

Tisdagkväll och familjen sitter samlad för att kolla in premiären av allsång på skansen. Lilltjejen skriker ut sånger av olika slag vilken hon gör hela dagarna. Just nu bryter hon av med lite dans medans vi andra försöker få henne tyst för att kunna höra sången som ljuder från tvn.
Tänker för mig själv att jag är ju en ganska grym kille på att fixa saker här i livet, brukar skryta på jobbet att det inte finns mycket av värde som jag inte kan fixa men biljetter till allsång på skansen rad 1 till 5 tror jag kan bli ett problem. Säkert kan man köpa sig en plats för ett fyrsiffrigt belopp men vem skulle göra det? Köa från tidig morgon är ju heller inte något allternativ så nu har jag ett uppdrag under sommaren.

I går var jag tillbaka på fotbollsplanen och tränade i en något turbulent klubb. Tyvärr är det ingen som sjunger ut sin besvikelse under träningarna men vad jag förstått så är besvikelsen bland spelarna stor och det rör tydligen allt ifrån tränings uppslutning, lag uttagningar och taktiska drag från ledningen. Den berömda spelglädjen lyser med sin frånvaro och jag känner mig nöjd med att tillhöra b-laget som inte alls har samma problem just nu.

Midsommarhelgen har varit riktigt bra med traditionellt firande i Östhammar. Trevligt som vanligt med både god mat och dryck.
Tyvärr har det varit en riktigt mörk helg i Öregrund där helgen bjudit på allt hemskt man kan tänka sig. Ingenting jag känner att jag vill gå in på men jag konstaterar att det hela är så sjukt tragiskt och jag ser inte fram emot den dagen mina döttrar ska börja hänga där på helgerna. Kan väl bli så att jag låser in dom alla storhelger tills dom närmat sig 25 års ålder, borde fungera....

På jobbet köttar jag på i värmen och har otroligt mycket att göra eftersom flera redan knallat på semester. Tyvärr har en av mina absoluta favorit kollegor sagt upp sig och har endast tre månader kvar. Riktigt tråkigt måste jag säga och våra fika raster, mail konversationer, jobbfester och konferenser tappar en glädjespridare av hög rang. Kan väl bara säga lycka till på nya jobbet och hoppas att du kommer hälsa på och hänga med oss riktigt mycket i framtiden.

Gnaget ångar på och fortsätter vinna mycket tackvare Bang Bangura x 2. Och som vanligt innom svensk fotboll så börjar buden från det stora klubbarna hagla in så fort någon gör det bra och jag räknar med att två till tre spelare kommer försvinna innan säsongen är över. Hoppas bara att AIK kommer få riktigt mycket pengar om dom nu säljer våra stjärnor.

Dansen framför tvn börjar spåra ur och det kan jag väl tacka Danny för som drar av In the club med alldeles för avanserade dans steg för min lilltjej. Kanske jag borde ställa mig upp och lära henne alla mina moves.

See you

Glad Midsommar

Kategori: Allmänt

img_4945 (MMS)

Glad Midsommar

Derby med en bar bringa:-)

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem från min premiär match i Norrskedikas B-lag. Kankse ingen match som kommer gå till historien på grund av det fantastiska spelet men kanske på grund av domarens uppträdande.

Kommer tyvärr inte ihåg när i matchen det hände men jag tror det var redan i första halvlek som han totalt spårar ur. Han blåser frispark till motståndarna Gräsö var på killen som blir fäld skriker till lite eftersom avblåsningen komer lite sent. Då börjar domaren skrika att han blir less och att det tydligen finns en massa spelare som dömmer bättre än honom. Men händelsen stannar inte där nej han sliter av sig domartröjan och sträcker den till spelaren han står och skriker till. Han skriker och svär mer än vad alla spelare på planen någonsin gjort under en och samma match innan han till slut blåser igång matchen igen.

Det hela blev så pinsamt att jag till slut inte kunde titta på det som hände utan vände mig om för att att kunna hålla mig för skratt. Matchen var absolut inte gnälligare än någon annan match och jag tror helt enkelt att domaren bara hade en dålig dag.

Matchen slutade 6-1 till oss vilket var helt ok men som sagt ingen match som kommer gå till historien.

I helgen var jag iväg till TeddyBear på 30 års fest. Kvällen bjöd på god mat, trekamp, mycket dryck och avslutningsvis ett försök att grilla korv. Tror vi var ca 25 personer och jag är ganska säker på att alla var nöjda med kvällen. Kvällens stora snackis handlade om stekar Manges nya jacka.... Nu mera kallas han seglarn:-)

Tack Björn för en trevlig kväll och välkommen över strecket.

Veckan har mycket att bjuda på och kommer avslutas med härligt midsommar firande som kommer firas enligt våran tradition. Heldag i Östhammar tillsammans med familjen Ericsson/Emriksson med sill lunch innan vi knallar ner till dansen runt midsommarstången som i år flyttats till krutudden.
På kvällen ramlar det in lite fler folk och enligt rycktet blir vi närmare 35 personer i år. Hoppas på fint väder vilket alltid är viktigt just denna dag.

Nu har jag viktiga saker att kolla upp ute i cyber världen, det är ju mycket ryckten som rullar nu om Chelseas blivande tränare, måste skaffa mig lite koll nu.
Aik gick ju på en riktig käftsmäll i går och den andra kom i kväll när Djurgården lyckades vinna botten mötet.

Ha en bra vecka så hörs vi innom en snar framtid.

Sommar nu

Kategori: Allmänt

Ok ska göra ännu ett försök att bättra mig på blogg sidan, inte för att jag har så många besvikna läsare som ivrigt väntar på nya innläg nej för att jag själv egentligen vill skriva mycket mycket mer.
Som jag sagt tidigare så skulle jag behöva ett par timmar till varje dygn men jag vet inte vart man kan köpa det?

Har varit ganska mycket på jobbet senaste tiden med ombyggnader och tuffa mål som jag ivrigt jagat. Sen har det varit skolavslutninga, fotbollscup, golftävling, matcher och träningar. Allt har varit roligt och sommarvärmen har slagit till på allvar vilket jag tycker är helt underbart.

Tänkte sammanfatta en del av alla händelser med lite bilder:Stortjejens första skolavslutning, massor av sång innan det stora tårtkalaset kunde starta.Mormor och min vackra dotter.Golftävling anordnad av Dialect, min första runda för året slutade på en fjärdeplats.Ute kväll i Uppsala på Flustret där vi i butikshänget bjöd med våra trevliga tekniker..... ser väl trevliga ut....

I helgen har hela familjen varit ute vid Stockholmsskärgård. Vi bokade in oss i en stuga i Vaxholm för att njuta av det fina vädret och krydda det hela med barnensdag ute på Vaxholmskastell. Den stora anledningen till resan var att barnens favorit grupp Nextgeneration skulle uppträda ute på ön.
Riktigt mysigt ställe och allt föll barnen i smak, bjuder på lite fler bilder:Lunch nere på stan (vaxholm)
Barnens kusin Max var med.Vaxholms kastellNoras önskan om långt och rakt hår slog inLa familia

Helt enkelt en riktigt bra helg.

Mitt fotbollstränande håller i sig och jag kan väl inte säga att jag är fulltränad direkt men innom ett par år är jag nog där. Fick mycket oväntat lira match i fredags med A-laget som fått in sena återbud, 35 minuters lir blev det och nej... det gick inte bra för mig. Har ju inga som hellst ambitioner om att lira A-lags fotboll utan hoppas att min riktiga debut blir den 20:e med B-laget mot min gammla klubb Gräsö. Krigar på och hoppas få lira från start då.

I helgen blir det 30 års fest för Mr TeddyBear. Ska bli kul att träffa grabben igen och just nu sliter jag och Zingo för att hitta den perfekta presenten, kommer vi lyckas...? troligtvis inte:-)

Ska knalla upp och lägga mig nu eftersom jag har som mål att ta mig upp i natt och kolla in när bröderna röd spelar hem den gigantiska NHL bucklan. Nej jag är inget stort hockey fan men något historiskt är på väg att hända och då vill jag gärna se det live.
När jag ändå är inne på sköna fotbollshändelser måste jag nämna gårdagens AIK match mot MalmöFF. AIK körde i mina ögon över grötpratarna i andra halvlek och kunde stollta kliva av planen med en 2-0 seger i ryggen.
Som vanligt var Tjerna kung på mitten och jag bara log när "Tjerna till landslaget" ekade i Solna, tror det kan bli riktigt bra det här.

Ska bli duktigare att uppdatera nu och mina sms inlägg kommer bli betydligt fler i framtiden.GODNATT

En rutten bloggare bjuder på en bild på et...

Kategori: Allmänt

img_4634 (MMS)

En rutten bloggare bjuder på en bild på ett blivande fotbollsproffs