mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Midsommar

Kategori: Allmänt

Just nu vill jag bara ha semester och tycker därför att varje dag är lång varm och tung. Dagarna ser väl ungefär ut så här:
Jobba
Hämta barnen
käka
lägga barnen
Kolla VM
Lägga mig i sängen och snurra för att det är för varmt
Somna (drömma om semester)

Men här kommer i alla fall midsommar i bilder:

 Mina små tjejer

 Carola dukar upp

 Hillma ville inte dansa

 Jag Tuva och Gustav kollade runt lite

 Vilken blick....

Efter dansen på gammelhus var det fest på trollgatan.
 Lukas gillade lekarna

 Nöjd



 Nora redo att somna in

 Nej vi står upp jag och stor tjejen

En riktigt bra Midsommarafton får jag säga och ett stort tack till Tommy & Carola som orkar hålla i detta år efter år.

Vill passa på att säga ett stort GRATTIS till moster Evelina och onkel Alex som i kväll fick sin lilla pojke!!! Hoppas nu bara att dom döper honom till Ole gunnar gärna solkaer i efternamn:-)

Nu andra halvlek av Spanien mot Portugal och "bara" 12 arbetsdagar kvar till semestern....

En fin sommarbild

Kategori: Allmänt

 
Självklart hittade jag en bild när jag var klar med tidigare inlägg så den kommer här. Syrran med mina små tjejer i solen.

Midsommar

Kategori: Allmänt

Bara en dags jobb kvar innan jag får lite ledigt över midsommar. Riktigt mycket att göra på jobbet nu vilket faktiskt gör dagarna roliga och tiden flyger iväg.
I dag kom min underbara stora syster på besök till min familj och små tjejerna visade upp hela registret med sånger, dans och allt annat spex dom har ligger i repertoaren. Själv hann jag bara träffa henne ett par minuter men hennes besök var som vanligt oerhört uppskattat av mina små tjejer.

När det gäller mitt fotbollsspelande så kan man väl lugnt säga att det går grus i maskineriet, total petad från truppen till matchen i går. Vet väl egentligen inte vad jag ska säga om det förutom att jag blev oerhört besviken. Laget tappade desutom en 2-0 ledning och fick kliva av planen med ett oavgjort resultat vilket givetvis måste vara tungt med tanke på 2-0 ledningen en bit in i andra halvlek.
Fick även besök på jobbet i dag av flera spelare från det andra laget i Östhammar som lirar i samma serie som oss som även dom ifrågasatte min petning. Enligt dom så var vi tydligen ganska dåliga i går och motståndet höll dålig klass, men man ska även tänka på att dom inte ser oss spela med opartiska ögon:-)
Vi får väl se hur det blir med fotbollen för min del men jag kan väl villigt erkänna att det känns tungt och att det kanske inte riktigt är värt att lägga ner 4 kvällar/dagar i veckan på fotboll för att rulla boll i ett b-lag. Visst kan man tycka att man ska kämpa på för att ta sig in i laget men känslan är att tränarna har sina 11-13 spelare som dom vill ha med, sen om dom tränar, är sjuka eller i dålig form spelar ingen större roll. Tänk nu på att detta är mina tankar och ord så det kanske bara är jag på denna jord som tycker så här.

Midsommar om två dagar och upplägget går enligt tradition. Vi drar hem till familjen Emriksson/Ericsson för att inta en sill lunch där jag och barnen trycker i oss pannkakstårta eftersom sill smakar skit. Sen går vi ner till gammelhus och dansar runt midsommar stången, fikar, fiskar godis i fiskdammen och njuer av sommaren. Efter det går vi tillbaka till trollgatan där jag enligt tradition somnar i soffan en sväng innan det är dags att fixa det sista innan det övriga 25-30 personerna dyker in för att äta och dricka gott fram tills små timmarna. Brukar vara otroligt trevligt vilket jag förväntar mig att det blir även i år.

Som ni förstår så är det en del att förbereda till midsommar men jag hoppas inte att det kommr gå ut över Dannmarks viktiga match mot Japan i morgon. Min sambo jobbar både i morgon kväll och fredag förmiddag så jag har pressen på mig att se till att allt som ska med kommer finnas när det ska dukas fram. Eftersom jag gillar pressen räknar jag med att jag har allt klart tills det är dags att inta soffan för matchen

Nu sängen för att palla sista arbetsdagen för veckan, löning i morgon vilket betyder mycket på jobbet i morgon.

Natta

Grattis Zingo

Kategori: Allmänt

Söndag kväll i soffan med datorn i knät och på tvn rullar Brasilien mot Elfenbenskusten kan det bli bättre? Ja självklart kan det bli bättre men ganska skönt är det. Kroppen är lite sliten efter 90 minuter med b-laget i dag mot Knivsta på bortaplan.
Faktiskt en ganska rolig match där vi spelade riktigt bra stundtals men på grund av otroligt dålig skärpa i avsluten lyckades vi förlora med 3-2. Med min egen insatts är jag nöjd för en gångs skull och att jag pallade 90 minuter känns riktigt bra. Mycket hände under matchen och jag kan väl nämna de stora sakerna, Tobbe L hände det första målet med en "skott lobb", sen drog han ett motlägg med en kille som slutade med att den andra killen bröt benet. Sen drog Tobb L en hörna som tog på deras kille och in vilket i protokollet gav Tobbe sitt andra mål för dagen. Sen kom ovädret med blixtar och åska fruktansvärt nära oss så matchen avbröts i några minuter. Lagets bästa i dag var som ni kanske förstår Tobbe L men inte bara för sina två mål utan också för en mängd fina krosspassningar och fina löpningar stort minus då för frisparkarna jag gav bort till honom som han brände:-)

Helgen har varit riktigt bra med med bland annat ett besök på marknaden där barnen åkte karuseller och jag köpte massor av godis. Alltid kul att traska runt på marknaden och surra med folk man känner. På kvällen bjöd vi hem familjen Emriksson/Ericsson på middag och hade en riktigt trevlig kväll.

Läste i dag på Zingos blogg att han ställt den stora frågan till sin sambo i fredags vilket tydligen hade resulterat i ett JA vilket gör mig oerhört glad. Självklart slänger jag mig på telefonen för att ringa in mina gratulationer men möts bara av ett meddelande om att grabben är på semester. Kommer då på att han med familjen och andra vänner just nu befinner sig i Portugal så jag får väl hålla på mina gratulationer ett tag till. Men om du läser det här innan vi hörs så Grattis grabben!!!!

Skönt att veckan som kommer bara innehåller fyra arbetsdagar för nu har längtan efter semester börjat smyga sig in på riktigt allvar. Tyvärr har jag lite för många veckor kvar innan jag får börja njuta så all ledighet nu är välkommet.

Måste väl även erkänna att jag kollade lite på det kungliga bröllopet i går och jag måste säga att det var oerhört fint. Faktiskt så är jag för kungahuset och tycker dom representerar vårat land på ett ypperligt sätt och tycker att bröllopet bara var ännu ett bevis på det.

Nu ska jag njuta av andra halvlek innan kroppen ska få vila i sängen inför veckans jobb och träningar.
Trevlig midsommar vecka på er!!!

Det här är NJUT

Kategori: Allmänt

Kom på att jag inte bjudit på min absoluta favorit video och låt för den delen som snurrar flera gånger om dagen nu.
NJUT:

Mycket fotboll nu

Kategori: Allmänt

Har precis avslutat en intensiv sms live rapportering från min vän Tobbe som var på plats när HÖFF (mitt lag) besegrade Väddö på hemmaplan. Själv var jag inte helt oväntat petad från truppen vilket jag egentligen inte orkar bry mig om men det är väl alltid surt att vara petad. Tränade ju inte på hela förra veckan utan gjorde comeback i måndags då träningen gick riktigt bra. Återstår att se om platsen är helt borta efter min svaga insats senast i A-laget. Får troligtvis spela med B-laget på söndag vilket även det kan vara kul, men om ytterligare chanser för spel i A-laget uteblir tror jag att min motivation för träning tre gånger i veckan snabbt kommer sjunka likt Titanic.

Fotbolls VM rullar på och det är väl Tyskland och Brasilien som pallar för trycket så här långt. Min favorit Drogba i Elfenbenskusten gjorde i går inhopp för sitt land trots sin skada vilket ger mig stora förväntningar på honom inför nästa match. Kan väl i princip utlova att han kommer näta nästa match.

På jobbet flyter det på och jag kommer från och med nu vara i Östhammars butiken. Känns bra eftersom trycket nu kommer öka med kunder vilket betyder mer att göra för mig. Många nya mobil modeller är på ingång vilket alltid gör dagen roligare och jag har stor tro på Samsungs nya Galaxy S som ska komma in i veckan. Hoppas på att köra den framtills nya Iphone 4 ska ta över mitt liv i slutet på Juli.

I helgen är det marknad i Östhammar som gäller. Hela familjen gillar att knalla runt och kika på allt skräp som säljs. Barnen får åka lite karuseller som knappt håller ihop innan dom ska tjata till sig en figurballong som "bara" kostar 99,50:- Sen brukar vi inhandla lite strumpor till barnen och marknadsgodis till föräldrarna. Vad lördagskvällen har att erbjuda återstår att se men jag gissar att allt utom fotbolls vm är välkommet.

Sjukt att det snart bara är en vecka kvar till midsommar med tanke på det ruttna vädret vi har. Snackade med en kund på jobbet som gissade på att det blir vinterjacka som gäller på midsommarafton. Vi kommer traditions enligt fira den i Östhammar hemma hos familjen Eriksson/Emriksson vilket alltid brukar vara trevligt. Mer info om den kommer i nästa vecka.

Nu ska jag ge all min focus till de sista 20 minuterna av Sydafrica som ligger under med 0-1 mot Uruguay. Det enda sorgliga med VM är att två matcher spelas dagtid vilket betyder att dom får följas via webbradio om man nu sitter på kontoret, mycket tråkigt.

VM

Kategori: Allmänt

Kan tänka mig att ni redan vet vad jag gjort det senaste dagarna och vad jag kommer göra närmaste månaden, ja se på fotboll. Inne på dag tre nu och hittills har jag fått med mig alla matcher utom öppningsmatchen som jag bara hörde på radio. Kan väl säga att jag inte sitter helt fast under vissa matcher men jag har i alla fall sett en del på varje match.

Men lite annat än fotbol har det varit. Började jobba igen i torsdags och det funkade helt ok men pigg var jag inte. Fredagen var kanske den sämsta på mycket länge, massor att göra, själv i butiken efter klockan tolv då min kollega tog helg och massa strul. Men kvällen blev bra, samlades ett gäng poker och fotbollssugna killar hemma hos paret Nordén där vi drog av vm fotboll och massor av pokerspel. Altid lika kul att sitta ner och ta några krukor och snacka skit med det här galna lirarna och att jag gick plus gör ju inte kvällen sämre.

I går (lördag) kom familjen Edvardsson på besök vilket alltid är trevligt. Vi grillade kyckling, korv och revbensspjäll som vi tryckte i oss tillsammans med en potatisgratäng, helt galet vad gott det kan vara med grillat. Resten av kvällen fick barnen röja runt tills dom stupade medans vi vuxna satt i soffan och bråkade om vad som skulle rulla på burken, fotboll var av någon konstig anledning inte det givna valet... En riktigt trevlig kväll var det i alla fall.

I dag åkte besöket hem och vi har efter det satt upp årets pool, ja jag kan väl inte påstå att jag bidragit med så mycket mer än själva inköpet av poolen. Nu står den i all fall på plats och är man inte så känslig kan man säkert bada i10 gradigt vatten i morgon. Själv drömmer jag om en riktig pool på gården som jag tror kommer att komma i framtiden, kanske till och med en inbyggd men det återstår att se.

I morgon är det jobb och träning på schemat vilket för min del kan bli väldigt tungt eftersom jag legat hela förra veckan. Suget finns men jag kan tänka mig att det blir hård körning eftersom grabbarna gick på en 1-3 smäll i helgen mot Storvreta.
Hur övriga veckan ser ut vet jag faktiskt inte men jag kan tänka mig att den kommer innehålla en del fotboll. Så efter en riktigt bra första halvlek av Tyskland ska jag nu förbereda mig för andra och bara njuta av att det är FOTBOLLS VM!!!!

Soffan

Kategori: Allmänt

Eftersom jag legat sjuk sen i lördags så är det inte mycket som hänt. Har mest legat framför tvn och kollat på allt skit som rullar. MTV och E är dom kanaler som tar upp min tid på dagarna och på kvällarna är det barnen som kollar in barntv innan dom ska sova sen e de vanligt sappande fram tills vi inser att det inte finns något att se.
Nätterna hostar jag mig igenom och nu har jag en träningsvärk i hela bröstet som jag aldrig varit med om.

Från jobbet har dom ringt ett antal gånger och nu senast fick jag veta att det är kris med personal i morgon så jag har sagt att jag kommer in och provar jobba. Kommer garanterat hosta sönder kunderna men jag ger det en chans och ser hur det går.

Börjar bli riktigt sugen på att träna nu trots min ruttna insats senast. Funderar på att lägga upp ett LITET styrkeprogram som jag kan köra varje kväll innan jag ska knoppa in. Har ju försökt detta ett antal gånger och det funkar bra i ungefär en vecka sen är det som bortblåst.

Till helgen tror jag vi får fin besök från Heby, alltid lika kul att träffa mina "kompisar från förr". Riktigt kul är det också att de flesta av våra vänner har barn i samma ålder som våra barn och alla leker dom välldigt bra tillsammans så ofta är det faktiskt mina döttrar som tjatar om att vi ska bjuda hem deras kompisars familjer. Så till helgen kommer alltså familjen Edvardsson hit.

Nu ska jag fortsätta att kurera mig i soffan innan det är dags för att hämta barnen på dagis och uträtta några ärenden. I morgon är det back to work.

Pecae

SJUK

Kategori: Allmänt

Ok vi går tillbaka några dagar eftersom jag inte hunnit skriva sen min debut för min nya klubb.
Drog direkt till matchen i onsdags efter jobbet  och om själva matchen finns det väl egentligen inte så mycket att säga om. Cup match vilket innebar att laget vi möte hade en bonusstraff som dom satte och det blev matchens enda mål. Jag lirade högerback och gick bort mig ordentligt en gång i början av matchen men för övrigt gick det väl helt ok. Ingen dunder insatts så jag räknade med att jag inte skulle bli uttagen till lördagens seriematch.

Tränade inte på torsdagen men fick ett sms sent på kvällen att jag var uttagen till matchen. Jobbade som vanligt i fredags och hade en lugn kväll där jag gick i säng rekord tidigt runt 22:20!! Min sambo jobbade natt och ringde hem runt 23 tiden och det var väl då som jag först la märke till en obekväm kännsla i min hals. Tänkte inte mer på det utan somnade in till ännu en film.

Vaknade på lördag morgon och kände mig ganska pigg. Fortfarande kände jag mig ganska förkyld men trodde att det som vanligt bara var min allergi. Den här årstiden består konstant av rinnande snor och kliande ögon för min del så jag tänkte inte så mycket mer på det utan åkte till jobbet. Jobbade på och allt kändes bra fram till klockan tolv då jag blev tvungen att ta alvedon för att jag kände mig otroligt hängig vilket jag fortfarande trodde berodde på min allergi.

Drog till matchen och tyckte allt kändes bra men under första halvlek stämde inte ett skit och en otrolig rethosta störde mig. Kom fel i ungefär alla situationer och var planens absolut sämsta spelare. Så efter första blev jag utbytt och det är väl första gången i mitt liv jag njöt av det. När vi satt på bänken började jag hosta mer och min hals blev sämre och sämre. Matchen slutade oavgjort och jag skyndade mig hem till våra väntande gäster från Östervåla. För min del var det bara att trycka i mig mera smärtstillande och nu sitter jag här med jordens värsta förkylning. Nu vet jag i alla fall att det inte är allergin som spökar eftersom även termometern gör fina utslag.

Barnen har lekt som galningar i helgen eftersom deras bästisar från Östervåla varit här. Så i kväll somnade dom in som klubbade sälar.

Nu ska jag hosta vidare i soffan och trycka i mig lite mera medecin. Blir nog några dagar till i soffan för min del innan jag kryat på mig.

By 

Match premiär

Kategori: Allmänt

Sitter i Norrtälje och har lunch i min ensamhet men det känns som att jag sitter i en bastu i Finland och väntar på att någon ska ösa på mera vatten på agregatet för att höja värmen ytterligare. Helt sjukt varmt på kontoret och den så kallade AC fläkten lyser med sin frånvaro.
Dom andra grabbarna tog en lunch nere på stan men någon måste ju vara i butiken så jag tog på mig det.

Övriga medlemmar i familjen drog i dag en sväng till Furuvik tillsammans med några vänner. Barnen längtade miltsagt i går så minstingen hade välldigt svårt att somna in med all glädje i kroppen.

Själv blev jag spelklar för min nya klubb i går och ska i kväll göra debut. Upplandscupen där vi möter Edsbro på bortaplan och det lilla jag vet om motståndarna är att dom i dag leder division 6. Har inte en aning om jag kommer spela från start eller inte men kul ska det bli. Var ju sjukt längesedan jag lirade en match så taggen finns.

Annars flyter det mesta på och fotbolls VM närmar sig med storm fart och ingen är väl gladare än mig för det. Inväntar prylar nu för att fixa i ordning tvn på övervåningen eftersom resterande familjemedlemmar kanske inte lika gärna som jag kollar fotboll 24 timmar om dygnet.

Nej nu ska jag knega på och dricka vatten så jag inte torkar ut under kvällens match, skumt att jag är såååå sugen att lira som jag är, jag menar jag har väl gjort ett antal 100 matcher i mitt liv så jag vet ju vad jag får. Ja ja hoppas på mycket spel för min del och en insats som kommer gillas av övriga laget.

Vi höres vänner