mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Jag vill jag kan jag ska

Kategori: Allmänt

Då har jag slagit mig ner i soffan ännu en kväll med sport på tv. Följer upp hockey slutspelet med innebandyslutspel och inser att det är riktigt nice att vara AIKáre. Vi tillhör Sverige eliten i nästan alla sporter och just därför är slutspelstider underbara.
Om vi börjar med hockeyn så blev vi totalt överkörda av Färjestad i fyra raka matcher, inte så mycket att snacka om när vi helt enkelt mötte ett bättre lag. Det härliga var ändå stämningen både i Hovet och på globen där aik totaldominerade på läktaren. Efter sista matchen stod alla kvar och hyllade spelarna som de hjältar det faktiskt är. Nykomlingar som tar sig hela vägen till semi där man på vägen slog ut svenska mästarna.Just nu pågår sista avgörande för innebandy killarna mot falund och vi har 2-2 efter den andra perioden, sjukt spännande. Skulle vara en stor besvikelse om dom åkte ur i dag men det som hägrar är ändå fotbollspremiären på måndag. Allsvenskan rivstartar ju med ett derby mot aporna och enligt mig kan det inte bli en bättre start, jag menar absolut inte att det blir en enkel match utan det jag menar är att det blir en fotbolls fest direkt från start vilket kanske ger ett fortsatt intresse bland publiken. Jag är sjukt sugen på att infinna mig på plats redan på måndag men i dagsläget vet jag bara massa djurgårdare som ska in så jag får kolla runt lite men AIKs hemma premiär som är söndag 10 april måste jag in på.

Kan tyckas att jag suttit mycket i soffan senaste tiden och jag kan bara meddela att så ÄR det. Jag håller på att slappa sönder mig själv och är väl i min livs sämsta fysiska form. Planen var att jag i dag skulle ändra på det men som vanligt hittade jag en ursäkt för att slippa..... Statsloppet som är ett lopp på 6,3 kilometer runt Östhammar går av stapeln om några veckor och i företaget jag jobbar på är det mer eller mindre en plikt att man ställer upp. Vi brukar få ihop ett bra team där det flesta tar sig runt banan och sen avslutar vi det hela med en härlig sommar fest. Planen var att träningen för detta lopp skulle starta i dag men eftersom jag har ont i halsen skjuts det upp någon dag. Innan veckans slut ska jag ha tagit mig runt den korta banan två gånger.
Sist jag var med sprang jag på 33 minuter och kände mig riktigt fräsch efter loppet vilket betyder att jag hade kunnat kapa tiden med någon minut. Målet för i år blir att ta mig runt på ungefär samma tid.

 Vilket löpsteg!!

Just nu funderar jag väldigt mycket över min framtid gällande min arbetssituation. Jag trivs otroligt bra på arbetsplatsen med kollegor och kunder men jag har ett problem. Jag har alltid haft olika mål med mina jobb och självklart är ett mål att tjäna pengar men det är inte allt. Det jag gillar är att sälja och målet det senaste åren har varit att bli en riktigt bra säljare.

Sen kan man ju ha olika syn på vad en säljare är, för mig är en säljare en som kan erbjuda produkter för en person som kanske inte riktigt vet vad han är ute efter. Att sen med produktkunskap, förtroende och säkerhet få kunden att förstå vad han ska ha och sen lämna säljaren med det produkter han känner är rätt.
Just nu känner jag mig mer som ett kassabiträde som tar betalt för det kunden lämnar fram på disken och jag saknar försäljningsmomenten mer och mer för varje dag. Det känns som att jag bara glider längre och längre bort från mitt mål med mitt arbete och det är sjukt jobbigt. Det jag vill och önskar är ju att jobba mer med proaktiv försäljning gärna mot företag där man faktiskt får göra det lite större och enligt mig roligare affärerna.

Självklart har jag nämt det här för min närmaste chef men jag vet inte om dom kanske inte tro att jag skulle klara det eller om dom helt enkelt tycker att det är bekvämt att ha mig i den rollen som dom faktiskt anställde mig i. I dag står det Teknik ansvarig på mitt kontrakt vilket ger mig arbetsuppgifter enligt följande. Jag beställer det tekniksortiment vi ska ha hemma och tillhörande teknik tillbehör. Sen ska jag lägga mycket tid i butiken för att sälja med fokus på teknikprylar så som datorer och mobiltelefoner.

Tankarna har senaste tiden även svävat in på olika sorters säljutbildningar men jag tycker ju själv att jag är en ganska bra säljare så här känns det som att det tar stopp. Det jag vet att jag skulle behöva kunna för att ta klivet dit jag vill är att lära mig "hela" paketet och då menar jag allt vi har att erbjuda ett företag. Nej nog om detta nu och fortsättning följer garanterat.

SKIT AIK loosa och tog sig inte till semi, som komentator kung Conny precis sa, det här är det största fiaskot i aik innebandys historia.... sa jag att vi är bland de bästa i Sverige???

På fredag väntar kalas disco som stor tjejen ska ha ihop med sin ständige följeslagare och bästa kompis. Dom gör värkligen ALLT ihop och klarar sig knappt utan varandra så att dom skulle ha kalas ihop även i år kom inte som en skräll direkt.
På lördag är det lilltjejens tur att ha kalas för sina kompisar vilket borde ge fullt hus och full fart. Efter det är planen att dra iväg och vinna en pokerturnering mot Östhammars maffian. Hoppas att jag kan hitta lugnet och tryggheten och inte stressa i spelet som jag gjorde senast jag lira. Ska i alla fall bli kul att lira igen och snacka lite skit.

Nu ska jag tagga till för den bästa av kvällsunderhållningar vilket självklart är BIG BROTHER!!! Snackade flera timmar i lördags med Adde där vi konstaterade vilken såpa nörd jag är. Vet inte vad det är som trollbinder mig men jag bara måste se skiten:-)

Ha en bra vecka med mycket sol och värme!!!
PEACE

Kommentarer


Kommentera inlägget här: