mackanT

Sportgalen 3 barns pappa som skriver för att jag vill och kan.

Sport sport och lite sport

Kategori: Allmänt

I kväll har det varit alla sportälskares stora tv kväll. Började tidigt när barnen kollade in lilla sportspegeln som jag själv följde upp med fotbollsgalan. Inser när jag sitter framför tvn hur ruttna spelare vi måste ha i sverige när spelare som Kim Källström (Lyon) får priset som årets mittfältare. Kan inte på rak arm säga vem jag själv hade givit priset till men snälla....Kongo Kim....?
Att Olof Mellberg (Olympiakos) blev årets back är det priset som gör mig mest upprörd. Kan tyckas att jag är en aning partisk men Jos Hooiveld (AIK) tycker jag var den som var mest värd priset. Ser man på landslagsinsattser så går ju Daniel Majstorovic (AEK Aten) helt klart före Mellberg.
Det var ändå flera pristagare som jag med glada miner applåderar:
Årets tränare:                                   Mikael Stahre, AIK
Årets anfallare:                                 Zlatan Ibrahimovic
Årets allsvenska spelare (dam):         Caroline Seger
Diamantbollen:                                 Caroline Seger
Guldbollen:                                       Zlatan

Resten tyckte jag altså var helt fel, kanske att jag kan gå med på att Bajenkillens mål va det snyggaste men även tjejen som var nominerad hängde ju ett skott som var värt titeln.
Örlund-åretsmålis och självklart skulle Ivan tagit priset som årets anfallare om inte Zlatan varit nominerad. Kvällens bästa tal kom från Zlatan och Mutumba som båda två är riktigt sköna och osvenska killar och med det menar jag att dom vågar säga vad dom tycker och dom vågar visa att man kan ha självförtroende och vara kaxig, me like.

Efter galan var det dags för sporten och det var väl ungefär då som min magsjuke sambo ledsna eller hur skulle du tolka komentaren - känns som att jag hört den här seger intervjun förr..... Men eftersom hon igentligen skulle ha varit på jobbet och tidigt sagt att hon behöver ta det lugnt och vila och ville att jag skulle se de som att hon inte var hemma var svaret ganska enkelt...-Va du är ju inte hemma så i kväll blir det sport hela KVÄLLEN:-)

Avslutade med serien I Zlatans fotspår som jag följt sedan starten mest för att allt på tv på måndagar suger, nu är jag ju inne i serien och måste se den klart.

Dagens stora rubrik är ju ”Zlatan nobbar spel i landslaget”  hur jag ställer mig till uttalandet vet jag inte riktigt men självklart hoppas jag på att en av världensbästa fotbollsspelare kommer att ställa upp för sitt land men samtidigt har han ju inte levererat i landslaget så det kanske är dags att ge de nya spelarna speltid.

Den andra stora rubriken är ju att aporna från djurgården åter igen har gjort bort sig. Att storma planen för att i glädje hylla och fira sina spelare är absolut inte rätt men en sak jag förstår att man gör av ren glädje efter en match som aporna faktiskt gör. Men att rusa ut för att misshandla och slå spelare i det motsatta laget som redan har fått piss på sig i stället för att fira är något jag faktiskt inte förstår mig på. Har många kompisar som av någon konstig anledning håller på djurgården:-) och är trogna supporters, åker på hemma och borta matcher och stöttar sitt lag och jag är helt övertygad om att det här är inget dom sysslar med. Så som vanligt är det väl en lite klick idioter som sabbar för hela klubben. Tragiskt, tråkigt och pinsamt är vad jag tycker att det är och det gör mig bara ännu mer säker på att det kommer dröja många år innan jag tar med mina döttrar på en fotbollsfest.

Här hemma har som sagt min sambo blivit magsjuk på jobbet i dag. För min del så har magen bubblat sen i lördags natt men jag tror att jag klarat mig.... iaf fram tills nu. Får se hur jag mår när jag vaknar i morgon och framför allt hoppas jag att barnen klarar sig i från magsjuka som jag personligen tycker är det värsta som finns. Flera på jobbet som ligger hemma i vad alla tror är svininfluensan för hostar man och har feber tror ju alla att det är svinsjukan. Hoppas verkligen att det är en vanlig förkylning och att dom kryar på sig snart.

Nu ska jag bädda ner mig och vakna frisk och kry i morgon. Sov gott!
 

Kommentarer

  • Ingo säger:

    En sak måste du komma ihåg Mac, tjejer kan inte skjuta...

    2009-11-10 | 20:32:35
  • Mackant säger:

    Blev lite osäker först men är ganska säker på att det är en brud som drar i väg skottet. Sjukt att inte aik spelare fick flera priser, eller hur?

    2009-11-10 | 21:06:21

Kommentera inlägget här: